• Csoki882
    Üdv Mindenkinek! Windows Seven megosztási problémám van reménykedek, hogy ti hozzáértők tudtok segíteni nekem, igazán a windows7-nek ezen részével most próbálkozom mármint a megosztásokkal, de sajna gondjaim léptek fel amit a következő sorokban részletesen kifejtek!

Egy számomra nagy problémával fordulnék hozzátok amire sajnos még nem sikerült sajnos rájönnöm.Van 2 számítógép ami között megosztás szeretnék végrehajtani az egyik gépen XP SP3 van a másikon pedig WIN7 X64 professional. A gépek egy SMC 7004VBR routerrel vannak összekötve egymással. Pingelve mind a 2 gép látja egymást. Viszont ha megakarok osztani egy mappát akkor már gondok lépnek fel. Az xp-s képen megosztottam egy mappát azt tökéletesen látom a WIN7-es gépen bele is tudok lépni a mappába van írási jogom is olvasással együtt szóval tökéletes minden, viszont ha WIN7-en osztok megy egy mappát akkor azt már az xp-s gépen egyáltalán nem látom csak annyit látok, hogy hálózati helyeknél ott a win7-es gép neve majd rámennék és hibaüzenetet ír ki, hogy nincs csatlakozás vagy valami hasonlót és nem tudom mit tegyek, hogy mi lehet a gond. Az adminisztratív eszközöknél mind a 2 gépen engedélyeztem a vendégeket szóval mindent megtettem amit ilyenkor kell. Tűzfalaknál engedélyeztem mindent és tűzfal kikapcsolással is próbálkoztam de eredménytelenül. Még annyit hozzáteszek, hogy van még egy 3. gép is a routerre kötve és azon is xp van nos ott tökéletesen megy a megosztás a két xp-s gép között, de sajnos ott sem tudok belépni a WIN7-es gépre szóval szerintem valamit a WIN7-es gépen kell állígatnom. A segítségeteket előre is köszönöm!