46642
  • fekete0012
    hali valaki meg tudná mondani milyen telefonszámon lehet ujra aktiváltatni a windows 7 OEM verziom van (tönkrement az alaplapom és cserélni kellett) és nem találom a kis füzeten a telefonszámot.
  • Bal0924
    És még valami:
    Milyen nevű mappába menti a előre beprogramozott felvételeket, a Media Center?
  • Bal0924
    Helló!

Hogy tudom felül írni egy-egy fájlt?
    Mert amiket felajánl az nem tudom melyiket válasszam... szóval mi, Hogyan?
  • [HUN]FaTaL
    Csak hogy nincs 64bites Flash.

#22458: Sajnos sehogy, ezért használ szinte mindenki még 32bites böngészőt.
  • Gundark1234
    Nem tudod kikapcsolni mert a 64-bit-es böngészőket még nem támogatja az Adobe Flash. Csak a sima 32 bitessel megy. Mivel a 64-bites OS-ben is a 32 bites web böngésző az alapértelmezett, inkább használd azt.
  • exodus2
    Letöltöd a flasht és többet nem fogja jelezni.
  • kryst
    A 64bites IE-nél hogy lehet kikapcsolni, hogy ne jelezne, hogy töltsem le a Flasht? Köszi.
  • DummyBoy
    Az hogy mindenféle emberi válasz helyett benyögöd hogy fatális baromság, (miközben persze tényekről beszélünk ...) az minden csak nem segítség ...

Ezt a fajta okoskodást és sosem tudtam igazán tolerálni, ezen az nem változtat, hogy te mennyit segítettél, vagy mennyit nem ...

Az dicséretes, hogy sok embernek segítesz, le a kalappal ... Ha azt mondtad volna pl: "Bocs, de ezt rosszul tudod: itt a megoldás" vagy valami hasonlót, akkor azt mondom sorry ...

De így? Olvasgatok én eleget, elég régóta oldom meg egyedül a PC-s gondjaimat, hála istennek mióta itt az internet, az sokat segít a dolgon ...

Ez a tények nélküli fikázás ez csak bullshit ... semmi más ... ehhez nem kell ész ...

Ha olyan "penge" vagy a témában akkor azzal is tisztában vagyok, hogy mind az összes win esetében a legjobban a registry editálgatással lehet finomhangolni ... Ugyanezt csinálják a különböző tweaker programok is, hogy ne kelljen nekünk ezt kézzel keresni és pötyögni ...

Hidd el nekem, első kézből tudom mekkora a különbség a 3 win között szálkezelés szempontjából ...

Nem kigugliuzott okoskodásra vagyok kíváncsi, hanem személyes tapasztalatra ... guglizni én is tudok ...

Kár ezen lovagolni ...
  • [HUN]FaTaL
    Akkor olvassgass még a témában, hiába editálgatod a registryt, támogatja már ezeréve a sok cachet és a sok procimagot is (már a Vista esetében is így volt). Azért ha visszanézed a topicot szerintem többet segítettem mint te. :)
  • DummyBoy
    Nem lesz 100x gyorsabb, de ha olyan prociigényes dolgokról beszélünk ahol minden kis sebességtöbblet számít, ott ki kell használni minden olyan lehetőséget, amit maga a win kihagy ...

Mellesleg egy példa szólt az XP-ről, a többi mind stimmel win7 alá is ...

Ne haragudj, nem akarok veled vitatkozni, mert eddig nem mutattál fel semmit csak kötözködést ... Az eddigi hsz-eid alapján nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, úgyhogy inkább csak olvasgass ...
  • drbuzasi
    Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Windows7 7600.65935 változat miben különbözik a 7600.16385 RTM hivatalos verziótól?
    Köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    És ezektől 100x gyorsabb lesz a rendszer ugye :D

A procimagok szoftveresen vannak leszabályozva, de te mind XPről beszélsz ez pedig a win7 topic.
  • DummyBoy
    Miért is ... A procimagok láthatóságának beállítására is elég egy kapcsoló, akkor ez miért nem számíthat? (NUMPROC ugye ...)

A Tweaker programok is ezt a regkulcsot állítják át legjobb tudomásom szerint ...
  • benkoszabi
    hali
    Szóval Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom van, rajta Realtek integrált HD Audio hangkarival. Nemrég váltottam Xp-ről Win7-re, de amióta váltottam, recseg-ropog a hang játék közben és videólejátszáskor is...

Próbáltam:
    - legfrisebb r2.38as drivert
    - régebbi, r2.31-es drivert, ami tartalmazza az ATI HDMI-t és a Microsoft UAA-t is
    - volt fenn r2.37-es driver is nemrég
    - próbáltam driver nélkül is, tehát csak amit a Win7 saját maga felrakott
    - próbáltam a hangfrekvenciáját változtatni, úgy sem volt jó...

Szal télleg..és valaki mondta, hogy érdemes a BIOS-t frissítenem...kockázatos művelet, de tényleg mindent kipróbáltam már...mit gondoltok? valóban előfordulhat, hogy Win7-re való áttérés esetén BIOS-t kell frissíteni?

Már csak ebben bízom, illetve az alaplaphoz kapott Driver-DVD-ben, csak hogy abban még Vista-s driver van...megpróbáljam még azt is?
  • [HUN]FaTaL
    Ez XP-ig talán igaz volt.

#22445: Nem, nem használ. Ne hasonlítsunk már egy cpu magkezelést egy regedit kulcshoz LOL:D
  • josi
    Igen, igazad van, csak régi Pentium III prociknál jó a regedites módszer.
  • Bal0924
    Ha sikerült volna akkor nem ide írtam volna...(találtam 1-et csak demo, kéne hozzá kod vagy crak. Nem találtam sehol. ( a Program: wtv to avi converter)
  • lck #22447
    Nullánál mindig ellenőrzi a méretet és úgy használja.
    Ha megadod akkor ellenőrzés nélkül a megadott értéket használja.
    Gyakorlatilag tök mindegy hogyan van.
  • josi
    A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2 cache-t megfelelően, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkező processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát.
  • DummyBoy
    Az ... Szerinted az XP használ 4 magot? pedig még mutatja is őket ...

Ez a megalol ... kitalálom: informatikus leszel ...

(De hogy segítsek: Nekem pl: defaultból nem 0 érték szerepelt ott, hanem 256kB ... az pedig minden, csak nem jó kezelés ...)
  • lck #22444
    0 = automatikus.
  • [HUN]FaTaL
    És? Akkor szerinted 0 L2-t használ? Megalol:D
  • josi
    Pedig de, nézdd meg a regeditben..0 van az érték.
  • [HUN]FaTaL
    Dehogy kezeli szarul, ez egy kapitális baromság.
  • DummyBoy
    Hogy még érthetőbb legyen: Phenom II X2 550-esem van, magonként 512kB.

De mivel tökéletesen megy X4 B50-es prociként ezért 2MB-ot (4x512kB ...) adtam meg neki ... És most minden eshetőséget meg akarok vizsgálni :)

Mindenesetre a mostani nyomozáshoz az új win alatt direkt nem állítottam be neki semmit. De ez csak ma este fog kiderülni, mert ma fogom újra felrakni a BT cuccokat ... Ha akkor is fagy, akkor nem az okozta a hibákat ...
  • josi
    Jaaaa, most esett le hogy mit is kérdeztél, azt sajnos nem tudom.
  • Evin
    Hmm, na ezt feltétlen kipróbálom.
  • josi
    Én már 6-8 éve használom xp, vista, és most win7-en, eddig semmi bajom nem volt.
    Ha rendesen adtad meg az értékeket, akkor nem ez a hiba a fagyásodra.
  • DummyBoy
    Igen, így is lehet ... a Fő kérdés: Ha túl sokat állítok be, az okozhat startup fagyásokat?

Van valakinek ezzel tapasztalata?
  • MR ME
    thx
  • josi
    Beállítása: Start > Futtatás, írd be: regedit.
    Keresd meg a következő utat HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
    CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
    A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
    Válaszd a decimális típust.
    A mezőbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban(512, 1024, 2048....)
    Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.
  • [HUN]FaTaL
    Igen meg egy raid vezérlő is.
  • MR ME
    és ezt hol kéne neki beállítani?
  • DummyBoy
    Idézet:

"Segíthet még a processzorod L2 Cache memóriájának a beállítása az oprendszerben. Alapból a Windowsok csak 256kbyte L2 Cache menedzselnek és a ha több van a prociban, már pedig a tiédben is több van így azt nem használják ki, pedig az L2 cache memória mérete eléggé befolyásolni tudja a proci számolási kapacitását.
    Szóval a windowsokban ezt be kell állítani."

Ennyi ... Nem tudom mekkora sebességnövelő tényező ez, de ártani nem árthat ... viszont most a random foagyások kapcsán eszembe jutott, mi van ha a rosszul beállított L2 cache miatt fagyogat a züsztem ...

Mellesleg általában a Tweaker proggik is kezelik ezt a dolgot (Legalábbis a Windows7 Manager és a TweakUI az tuti ...)
  • bon
    Na ez a Proci L2 cach méret kezelés új, még sehol se hallotam ilyet.
  • bon
    Azért egy külön hangkártya már foglalhat memóriát.
  • DummyBoy
    Üdv all!

Lenne egy érdekes kérdésem az expertekhez: Az egész hétvégémet elsakkozta a qrva win, ugyanis azt a jelenséget produkálta, hogy bekapcsoláskor a desktop csontrafagy ... Újraindítom ... megint ... újraindítom, és utána gyönyörűen működik ...

Stabilitástesztek, minden ilyesmi órákat - napokat futottak, nem HW gond, így elindultam SW vonalon ...

Úgy néz ki hogy amikor a hálókártya életrekel, akkor döglik meg a gép ... addig játszottam az induló programok és szolgáltatások letiltogatásával, hogy ha letiltom a Bluesoleil BlueTooth service indulását, akkor nincs gond ... ekkor kipróbáltam egy másik BT stack-et (WidComm...) azzal ugyanez előjött ...

Utána win reinstall, és működik minden szépen ... Egészen a BT telepítésésig ... Viszont nekem kell a BT ... Ráadásul eddig működött szépen, pár hete kezdte, és egyre nehezebben indult a Win ...

Valami ötlet? Hálózatos dolgokat nem vágom annyira, de az elég idegesítő, hogy a BT personal network-öt nem engedte skippelni, vagy tiltani egyik BT stack sem ...

A Microsoft-os stack működik, csak szart sem ér, nem tudom használni normálisan ....

Szóval kellene valami ötlet erre ... Valaki találkozott már ilyesmivel?

B kérdés: Ugyebár minden Win szarul kezeli a prociban lévő L2 cache méretét, ezt érdemes neki manuálisan beállítani ... Milyen gondot okozhat az ha véletlenül többet állítunk be mint ami elérhető?

Előre is köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Tudom, de a proci cache stb. azok elenyészőek.
  • Jaffa 2843
    mármint az én saját vinyomrol? azt tegnap teszteltem le, nem névleges érték a 74mb/s olvasás
  • ACE
    Nem, én a vinyó sebességéről beszéltem.