46642
-
hali valaki meg tudná mondani milyen telefonszámon lehet ujra aktiváltatni a windows 7 OEM verziom van (tönkrement az alaplapom és cserélni kellett) és nem találom a kis füzeten a telefonszámot. -
Bal0924 #22463 És még valami:
Milyen nevű mappába menti a előre beprogramozott felvételeket, a Media Center? -
Bal0924 #22462 Helló!
Hogy tudom felül írni egy-egy fájlt?
Mert amiket felajánl az nem tudom melyiket válasszam... szóval mi, Hogyan? -
Csak hogy nincs 64bites Flash.
#22458: Sajnos sehogy, ezért használ szinte mindenki még 32bites böngészőt. -
Gundark1234 #22460 Nem tudod kikapcsolni mert a 64-bit-es böngészőket még nem támogatja az Adobe Flash. Csak a sima 32 bitessel megy. Mivel a 64-bites OS-ben is a 32 bites web böngésző az alapértelmezett, inkább használd azt. -
exodus2 #22459 Letöltöd a flasht és többet nem fogja jelezni. -
A 64bites IE-nél hogy lehet kikapcsolni, hogy ne jelezne, hogy töltsem le a Flasht? Köszi. -
Az hogy mindenféle emberi válasz helyett benyögöd hogy fatális baromság, (miközben persze tényekről beszélünk ...) az minden csak nem segítség ...
Ezt a fajta okoskodást és sosem tudtam igazán tolerálni, ezen az nem változtat, hogy te mennyit segítettél, vagy mennyit nem ...
Az dicséretes, hogy sok embernek segítesz, le a kalappal ... Ha azt mondtad volna pl: "Bocs, de ezt rosszul tudod: itt a megoldás" vagy valami hasonlót, akkor azt mondom sorry ...
De így? Olvasgatok én eleget, elég régóta oldom meg egyedül a PC-s gondjaimat, hála istennek mióta itt az internet, az sokat segít a dolgon ...
Ez a tények nélküli fikázás ez csak bullshit ... semmi más ... ehhez nem kell ész ...
Ha olyan "penge" vagy a témában akkor azzal is tisztában vagyok, hogy mind az összes win esetében a legjobban a registry editálgatással lehet finomhangolni ... Ugyanezt csinálják a különböző tweaker programok is, hogy ne kelljen nekünk ezt kézzel keresni és pötyögni ...
Hidd el nekem, első kézből tudom mekkora a különbség a 3 win között szálkezelés szempontjából ...
Nem kigugliuzott okoskodásra vagyok kíváncsi, hanem személyes tapasztalatra ... guglizni én is tudok ...
Kár ezen lovagolni ... -
Akkor olvassgass még a témában, hiába editálgatod a registryt, támogatja már ezeréve a sok cachet és a sok procimagot is (már a Vista esetében is így volt). Azért ha visszanézed a topicot szerintem többet segítettem mint te. :) -
Nem lesz 100x gyorsabb, de ha olyan prociigényes dolgokról beszélünk ahol minden kis sebességtöbblet számít, ott ki kell használni minden olyan lehetőséget, amit maga a win kihagy ...
Mellesleg egy példa szólt az XP-ről, a többi mind stimmel win7 alá is ...
Ne haragudj, nem akarok veled vitatkozni, mert eddig nem mutattál fel semmit csak kötözködést ... Az eddigi hsz-eid alapján nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, úgyhogy inkább csak olvasgass ...
-
drbuzasi #22454 Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Windows7 7600.65935 változat miben különbözik a 7600.16385 RTM hivatalos verziótól?
Köszönöm! -
És ezektől 100x gyorsabb lesz a rendszer ugye :D
A procimagok szoftveresen vannak leszabályozva, de te mind XPről beszélsz ez pedig a win7 topic. -
Miért is ... A procimagok láthatóságának beállítására is elég egy kapcsoló, akkor ez miért nem számíthat? (NUMPROC ugye ...)
A Tweaker programok is ezt a regkulcsot állítják át legjobb tudomásom szerint ... -
benkoszabi #22451 hali
Szóval Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom van, rajta Realtek integrált HD Audio hangkarival. Nemrég váltottam Xp-ről Win7-re, de amióta váltottam, recseg-ropog a hang játék közben és videólejátszáskor is...
Próbáltam:
- legfrisebb r2.38as drivert
- régebbi, r2.31-es drivert, ami tartalmazza az ATI HDMI-t és a Microsoft UAA-t is
- volt fenn r2.37-es driver is nemrég
- próbáltam driver nélkül is, tehát csak amit a Win7 saját maga felrakott
- próbáltam a hangfrekvenciáját változtatni, úgy sem volt jó...
Szal télleg..és valaki mondta, hogy érdemes a BIOS-t frissítenem...kockázatos művelet, de tényleg mindent kipróbáltam már...mit gondoltok? valóban előfordulhat, hogy Win7-re való áttérés esetén BIOS-t kell frissíteni?
Már csak ebben bízom, illetve az alaplaphoz kapott Driver-DVD-ben, csak hogy abban még Vista-s driver van...megpróbáljam még azt is? -
Ez XP-ig talán igaz volt.
#22445: Nem, nem használ. Ne hasonlítsunk már egy cpu magkezelést egy regedit kulcshoz LOL:D -
josi #22449 Igen, igazad van, csak régi Pentium III prociknál jó a regedites módszer. -
Bal0924 #22448 Ha sikerült volna akkor nem ide írtam volna...(találtam 1-et csak demo, kéne hozzá kod vagy crak. Nem találtam sehol. ( a Program: wtv to avi converter) -
Nullánál mindig ellenőrzi a méretet és úgy használja.
Ha megadod akkor ellenőrzés nélkül a megadott értéket használja.
Gyakorlatilag tök mindegy hogyan van. -
josi #22446 A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2 cache-t megfelelően, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkező processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. -
Az ... Szerinted az XP használ 4 magot? pedig még mutatja is őket ...
Ez a megalol ... kitalálom: informatikus leszel ...
(De hogy segítsek: Nekem pl: defaultból nem 0 érték szerepelt ott, hanem 256kB ... az pedig minden, csak nem jó kezelés ...) -
0 = automatikus.
-
És? Akkor szerinted 0 L2-t használ? Megalol:D -
josi #22442 Pedig de, nézdd meg a regeditben..0 van az érték. -
Dehogy kezeli szarul, ez egy kapitális baromság. -
Hogy még érthetőbb legyen: Phenom II X2 550-esem van, magonként 512kB.
De mivel tökéletesen megy X4 B50-es prociként ezért 2MB-ot (4x512kB ...) adtam meg neki ... És most minden eshetőséget meg akarok vizsgálni :)
Mindenesetre a mostani nyomozáshoz az új win alatt direkt nem állítottam be neki semmit. De ez csak ma este fog kiderülni, mert ma fogom újra felrakni a BT cuccokat ... Ha akkor is fagy, akkor nem az okozta a hibákat ... -
josi #22439 Jaaaa, most esett le hogy mit is kérdeztél, azt sajnos nem tudom. -
Hmm, na ezt feltétlen kipróbálom. -
josi #22437 Én már 6-8 éve használom xp, vista, és most win7-en, eddig semmi bajom nem volt.
Ha rendesen adtad meg az értékeket, akkor nem ez a hiba a fagyásodra. -
Igen, így is lehet ... a Fő kérdés: Ha túl sokat állítok be, az okozhat startup fagyásokat?
Van valakinek ezzel tapasztalata? -
thx -
josi #22434 Beállítása: Start > Futtatás, írd be: regedit.
Keresd meg a következő utat HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
Válaszd a decimális típust.
A mezőbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban(512, 1024, 2048....)
Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet. -
Igen meg egy raid vezérlő is. -
és ezt hol kéne neki beállítani? -
Idézet:
"Segíthet még a processzorod L2 Cache memóriájának a beállítása az oprendszerben. Alapból a Windowsok csak 256kbyte L2 Cache menedzselnek és a ha több van a prociban, már pedig a tiédben is több van így azt nem használják ki, pedig az L2 cache memória mérete eléggé befolyásolni tudja a proci számolási kapacitását.
Szóval a windowsokban ezt be kell állítani."
Ennyi ... Nem tudom mekkora sebességnövelő tényező ez, de ártani nem árthat ... viszont most a random foagyások kapcsán eszembe jutott, mi van ha a rosszul beállított L2 cache miatt fagyogat a züsztem ...
Mellesleg általában a Tweaker proggik is kezelik ezt a dolgot (Legalábbis a Windows7 Manager és a TweakUI az tuti ...) -
Na ez a Proci L2 cach méret kezelés új, még sehol se hallotam ilyet. -
Azért egy külön hangkártya már foglalhat memóriát. -
Üdv all!
Lenne egy érdekes kérdésem az expertekhez: Az egész hétvégémet elsakkozta a qrva win, ugyanis azt a jelenséget produkálta, hogy bekapcsoláskor a desktop csontrafagy ... Újraindítom ... megint ... újraindítom, és utána gyönyörűen működik ...
Stabilitástesztek, minden ilyesmi órákat - napokat futottak, nem HW gond, így elindultam SW vonalon ...
Úgy néz ki hogy amikor a hálókártya életrekel, akkor döglik meg a gép ... addig játszottam az induló programok és szolgáltatások letiltogatásával, hogy ha letiltom a Bluesoleil BlueTooth service indulását, akkor nincs gond ... ekkor kipróbáltam egy másik BT stack-et (WidComm...) azzal ugyanez előjött ...
Utána win reinstall, és működik minden szépen ... Egészen a BT telepítésésig ... Viszont nekem kell a BT ... Ráadásul eddig működött szépen, pár hete kezdte, és egyre nehezebben indult a Win ...
Valami ötlet? Hálózatos dolgokat nem vágom annyira, de az elég idegesítő, hogy a BT personal network-öt nem engedte skippelni, vagy tiltani egyik BT stack sem ...
A Microsoft-os stack működik, csak szart sem ér, nem tudom használni normálisan ....
Szóval kellene valami ötlet erre ... Valaki találkozott már ilyesmivel?
B kérdés: Ugyebár minden Win szarul kezeli a prociban lévő L2 cache méretét, ezt érdemes neki manuálisan beállítani ... Milyen gondot okozhat az ha véletlenül többet állítunk be mint ami elérhető?
Előre is köszi! -
Tudom, de a proci cache stb. azok elenyészőek. -
mármint az én saját vinyomrol? azt tegnap teszteltem le, nem névleges érték a 74mb/s olvasás -
ACE #22425 Nem, én a vinyó sebességéről beszéltem.