162
  • Su0my
    Annyira tök jó, hogy "Linuxos lámák"-nak tituáljátok/sz*rráf*ssáh*ggyá oltjátok a másikat, mert kritizálni meri a Windows-t. Ja és ahhoz már elég kockának kell lenni, hogy valaki az alapján legyen láma, hogy milyen OS-t használ... Monitorfejű férgek vagytok, akik ráadásul minden marketingszövegnek hisznek;) Csók, erről ennyit. Ami meg a cikket illeti, hát nem tudom, a parasztvakítást tekintve(tehát az oprendszer felhasználói felületét~annak kinézetét) mindig magas szintű volt a win, viszont jó lenne, ha a kevésbé látványos dolgokat is olyan vehemenciával fejlesztenék, mint ezt... Amúgy az előző hozzászólásokhoz hadd tegyek még annyit, hogy azt senik se rója fel egy oprendszernek, hogy így vírus, úgy tűzfal-minél népszerűbb lesz a Linux, annál töbhb lesz rá is, meg egyáltalán: ez nem tartozik a normális működéshez. A windowssal az a baj, hogy sokszor történik teljesen átlagos felhasználás mellett olyan probléma, aminek elvileg nem lenne szabad bekövetkeznie.
    További szép estét!
  • mousee
    OFF:

Na, kedves win tudósok... Segítsetek nekem 1 kis gondban... Mindíg, ha telepíteni akarok programokat, igaz nem mind1iknél jön be, de a legtöbbnél igen, hogy telepítéskor elkezd valami tök más települni, egy olyan program, amit már nagyon rég leszedtem, és hiába mégsézem le, csak azért is települ... kb 30szor kell lemégsézni, hogy abbahagyja... Ha meg hagyom települni, akkor meg panaszkodik folyton 1 file-ra, ami nincs is a rendszerben...

Sorry az offért, de eléggé idegesítő...
  • rigidus
    "a Windows 2000 és a Windows XP esetében is bebizonyosodott, a minőség a mércénk"

Hat bebizonyosodott??

Lemaradtam valamirol?
  • Caro
    Ne akarjál már ilyen okos lenni, mert nem vagy.
    Az NT kernel egy mikrokernel, és nincs benn se explorer, se directX integrálva.
    Teljesen mindegy, hogy mivel együtt adják, attól még az NT kernel marad.
    Az, hogy a directX modulok betöltődnek vagy sem nincs hatással az oprendszer működésére.
    Csak a win2000 óta működő system repair(nem a system restore!) figyeli a file-ok eltűnését, módosulását, ezért nem lehet kiszedni belőle.
  • prezideente
    Ezt csak példának szántam és 4 és fél vé fejlesztés után a kb 5 és félből úgy gondolom hogy a friss bétát is komolyan lehet venni ráadásul még nem láttam windows rc kiadást azt még csak linuxokból láttam de pl a Suse asszem bétának v alfának nevezi a Debian unstablenek az uhu rc-nek a nem stabil kiadást...
    Amúgy ha kíváncsi vagy az "űber vista" nem rossz de nem egy nagy szám az alapján amit a bétából meg lehet tudni
  • prezideente
    Olvass esetleg vissza. Tudok rendesen fogalmazni de ezzel mit tudsz csinálni ha valaki erre:
    "És nem kritika csak kérdés eredetileg még anni longhorn korában nem 2005 évvégére ígérték?"

ezt válaszolja:

"prezideente: ha valaki elolvassa az aláírásom egyből láthatja hogy nem az erőséged a matemetika"
    pedig direkt kértem hogy ne kötekedjen mert nem mondhatja magáról hogy mekkora zseni amikor azt mondja nekem hogy a windows a pcpiacon nő miért? mert a MS rekordeladásokat csinál. De tényleg mostmár mindenkinek a MS nem csak os-t ad el...
  • kbupdate
    és mondja ezt egy szakértő....

Még szerencse hogy ilyen egyszerű hülye földi halandóknál, mint én nincsennek egyáltalán ilyesmi problémák. Sőt, másfajta sem. Ha a problémákat kéne nézni, akkor mondhatni, hogy tökéletes a rendszer.
  • BiroAndras
    Lemaradt:

"a registry puszta megléte"

Semmi baj nincs vele. Szükséges olyan fícsörökhöz, amit céges környezetben használnak (terminal server, roaming profile, ...).
    Az már más kérdés, hogy a sok szar progi teleszemeteli. Erre az a megoldás, hogy nem kell minden szart felrakni.
  • kbupdate
    aha, mert 9x= NT. De az se volt 100%-os, a lite. mindegy.
  • kbupdate
    mert a linuxban csak 2 mappa és 3 file van, és azt mind ki is használod? mi?? te IQ bajnok!!
  • kbupdate
    mi az a vírus? Nekem XP van (amióta XP megjelent)és és eddig sose érintette vírus. Lehet nem tudom hogy kéne csinálni?:)
  • BiroAndras
    "pl hogy nem működik normálisan az automatikus ip cím kiosztás"

Mi nem müxik rajta? Mondjuk én csak 2K server-beli DHCP-t használtam, de azzal semmi baj nem volt.

"régi fájlok tömörítése"

Normálisan karbantartott gépen ez a funkció értelmetlen. De nem tudok olyan hibáról, amit ez kozott volna.

"pár hónap után akárhogy tisztogatva is erősen lassul, és egyre nagyobb helyet foglal a vinfos"

Nekem 1 év után se volt ilyen gondom. Csak tényleg tisztán kell tartani. Pl. nem árt arra is gondolni, hogy sok progi nem takarít rendesen maga után. Meg lebeszélni a sok szart az automatikus indulásról.

"ritkán játékok összeakadnak a desktoppal így nincs más választás csak reset"

Ez azért ritka, és többnyire a bugos játék az oka. Erre megoldás lesz a Vista 3D desktop-ja.

"automatikus lejátszás"

Könnyen letiltható. Pl. elég a shift-et nyomva tartani hozzá, de teljesen is ki lehet kapcsolni. Hogy hol, az kb. 2 perc keresésel kitalálható.

"vinyó kapargatása ok nélkül"

Többnyire swap. Kell elég RAM, némi takarítás, és rendszeres defrag.

"eltűnő rendszerfájlok (nekem szerencsére csak egyszer fordult elő, de másnak heti gyakorisággal, hardverhiba kizárva)"

Valsztg vírus, mert ez abszolút nem normális. Nekem soha nem fordult még elő. Az egyetlen hasonló bug az NTLDR file elvesztése, ami annak a következménye, hogy az XP nem ismer alapból sok új HW-t, és boot közben még nincsennek betöltve a megfelelő driverek. Legtöbbször visszaéleszthető a rendszer a megfelelő eszközzel.

"béna memóriakezelés"

Bénának nem mondanám, de tény hogy tökéletlen. Szerintem egyébként csak az a baja, hogy 128-256 MB RAM-ra van belőve, és 512 felett már nem optimális (elvben át lehetne állítgatni, de eddig minden kísérletem csak rontott rajta).

"a registry puszta megléte"

"minden szart belepakolászik, teljesen lényegtelen dolgokat is, lassítja a gépet, tisztogató programok sem tisztítják meg rendesen, csak nagyjából"

"a minden új installkor feltűnő változatos sokféle hiba, amelyek szerecsére reinstall után nem szoktak előjönni, de helyette jönnek új soha nemlátott hibák."

Ilyet sose láttam még. Példát tudsz mondani?
  • BiroAndras
    "hát a vista bétáról ha azt nevezhetjük demonak tudnék mesélni :) de meg ne sértődj"

A beta az nem demo. Amit már komolyan lehet venni az az rc (release candidate).
  • Caro
    A 98Lite annó mégis megoldotta.
  • peterx
    Én speciel annak örülnék ha a win nem 13.000 fájlból és 900 könyvtárból állna.. telel van felesleges sosem haszbnált log fájlok temp fájlok meg egyéb szarságokkal...
  • Mo.Organ
    Windows-t nem szidni kell hanem meg kell tanulni használni. A win nem tehet róla hogy te hülye vagy :) Gondolj bele hogy ha téged is lehetne fejleszteni, akkor anyukád már hányadik verziót adnár már ki belöled? :)
  • blackeagle
    Igaz ,zavar is hogy az első jöttment virus nem vágja tönkre a rendszerem. Irigykedem az m$ használókra. :))
  • kbupdate
    amúgy is aki le akarja szedni dx9-et az eleve láma:D

SP2-ben alap a dx9c

MS majdnem havonta ad ki új DX 9c verziót.

• kbupdate
    a directx 9c mélyen a rendszer része, olyan mintha azt mondanád, XP-ből szedd ki az explorer.ext, vagy linuxból a kernelt:D

nyomi
  • archkoven
    Winfos, kindóz, M$, bill geci:))))))
    Süt az irígység erről a sok Linuxos lúzerről:))
    Nem megy a szekér barátocskáim???:)))
    Térjetek át vindózra és megszűnik a szenvedésetek. Aki meg elégedetlen vele az szenvedjen csak nyugodtan továbbra is a linuxával!:)
  • archkoven
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
  • archkoven
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
  • Sanyix
    Nem is a minőség a fontos, hanem a pénz, ez 1értelmű.
  • Chriss745
    Hát remélem a kedvenc XP-s hibámat kiveszik:

Ha felraksz egy IRDA eszközt, és nem sikerül a telepítrés (mert szar a driver persze), rak egy csomú "Infravörös port" eszközhibát a hálózati eszközök közé a device managerben, amit nem lehet eltávolítani, mert "az eszköz valószínüleg szükséges a számítógép indításához".

És elhihetitek, nem IRDA-s winyót használok... :)
  • n1ght
    ha a minőség a fontos a microfosnál, akkor a boxokat minek adták ki ugy, hogy nem voltak telejsen kész? :\
  • vice
    "és utálom hogy az ilyen kis kritizálók még arr se veszik a fáradságit hogy normálisan megfogalmazzanak valamit"

Azért téged sem kell a szomszéd faluba küldeni, ha zavaros hozzászólást akar olvasni az ember...
  • Sanyix
    Nálad azért, mert elvakult ms, és kíndóz rajongó vagy, és nem ismered be, vagy egyszerűen nem használsz olyan programokat, nem csinálsz olyan dolgokat a kíndózoddal, ahol előjönnek az ilyen dolgok.

"És gondolom azt meg tudod magyarázni, nálam miért nem jönnek elő a "Windows hülyeségei"...."

"Velem is előfordult(bár nem sokszor), hogy valami nem úgy működött ahogyan kell."
    Ez egy gyönyörű ellentmondás: nincs bajod vele, de mégis van :)
    Amúgy én sem egyből reinstallt szoktam nyomni, csak ha már nagyon lassú a vindóz (fél, vagy 1 évente), akkor reinstall, ha más gond van, megpróbálom megkeresni a hiba okát, és általában meg is találom, de volt már hogy nem sikerült.
    Most is az van hogy ha készenléti módba akarom rakni a gépet (suspend to ram), akkor felvillan a kurzor helyén egy homokóra, és nem történik semmi, percek múlva sem, akárhányszor próbálhatom készenléti módba tenni a gépet. Persze miután így megpróbálom készenléti módba rakni, és nem csinál semmit, akkor már normál módon leállítani se lehet, mert akkor sem csinál semmit, jöhet a 4 másodpercig power gomb nyomás. Amúgy ilyenkor megy a vindóz, szóval nem fagy le, csak lexarja ha le akarom állítani. 4 éve használok xp-t, és ez a hiba először jött elő, de gyanítom, miután letörlöm ezt a vindózt, ezt a hibát soha nem fogom látni, de helyette jön valami más meglepetés...
  • vice
    "Egész pontosan arról volt szó, hogy a Longhorn projectet kidobták a kukába és helyette van a Vista, ami egy erősen visszanyesett verzió. Erre most meg olvasom a szerver verziót most is Longhorn-nak hívják ...?"

Egész pontosan tökre nem erről van szó.
    A Lognhorn az egy kódnév (codename), ami azt jelenti, hogy addig, míg nincs meg a végleges neve, ezen a néven fut a project.

További infók: http://www.pennskog.com/niclas/appversions.htmwindows kódnevek, kiadások
  • prezideente
    Ez nem matek Evil és legyél oly kedves még ennél is kulturáltabban fogalmazni ha képes vagy rá.
    És ennek semmi köze a matekhoz feltudod fogni?
    Nem igaz csak tényeket írtam le nézd!:
    1 pár hete olvastam az osnews.com -on hogy az OS X részesedése ebből a piacból éppen 5%alá esett de még mindig van neki több mint 4%. Tisztában vok vele és utánanézhetsz ha nem hiszed hogy a linuxnak van kb 2 a többi unixnak 1--> a win része már a Mac miatt sem lehet 96% úgyhogy szerintem te ne általánosíts.
    És ha olyan jó példa vagy kedves evil:
    gondolom nem tudod megmagyarázni hogy a linux miért rossz és nekem miért működik és gondolom azt se hogy a linuxfelhasználók viszont miért elégedettek az osükkel. Ezen kívül szerinted az utcán szembejövő embertől ha megkérdeznéd mi az a Solaris szted tudná? kétlem(és azt is hogy egyáltalán te tudod).
    És mint írtam én is tudok felvilágosítgatni.
    Te arra alapozod a windows növekedését a PCpiacon hogy a MS rekordeladásokat csinált 2005ben.
    Vegyük sorra talán hogy mi mindent ad el a MS(konzol játék billentyűzet egért joysticsk és még sorolhatnám h mit ad el az osen kívül).
    És szerinted azon meg se lehet lepődni ha 1 cég nem fizeti ki a birságot ami a tulaj 60milliárd dollárjának se kottyanna meg nem h a cégének azért hogy megtarthassák a monopol helyzetüket ez a meglepő nem az hogy nem kapnak pénzt.
    Mindezek után még azt is hogy mindig a hwswvel példálóztok... azt a cikket senki se küldte el hogy a szakemberek a munkahelyükön külön kérik a linuxot... miért mert hozzád képest az össze szak it-s hülye? kétlem...
    És nem kéne nyomni az agyad mert nem mondassz meg semmit csak hogy én hülye vagyok ez biztos hiteles.
    Érdekel 1 test leírás a vistáról? érdekes hogy 4 és fél év után az ígéretek ellenére a 2800+os amd procin meg a geforce 6600oson szaggat az ablak nemsoká elkészül a linkes része is....
    Száljál le rólam mert csak azzal dobálózzol én milyen hülye vagyok meg 5 éves adatokkal utánnanézhetsz nyugodtan... Támasztd alá és elhiszem de te nem mondassz semmit...
    Azt hiszed az a szakértelem hogy csak az a jó amit te mondassz meg szidsz 2 oprencert hogy milyen szarok és össz ismersz 3at?
    Azt se tudod a kedvenc osed hogy terjedt el de ne aggódj számok nélkül hogy abba se köthess bele levezetem neked nemsoká kész leszek hogy még te se köthess bele... Ne hidd má hogy te vagy itt a nagy szakember... Itt azt bírom h az lerílik hogy senkinek semmi köze az ithez nagyrészt csak érdeklődők a téma iránt és mindenki leb*sz mindenkit már azért is ha lérdeznek...
    Nézd erre válaszolj ha olyan okos vagy:
    "És nem kritika csak kérdés eredetileg még anni longhorn korában nem 2005 évvégére ígérték?"
    na?
    most vagánykodjál adatokkal ne engem b*szogtassál te drágalélek.
    Beszélgess a barátaiddal inkább engem haggyál a hülyeségeiddel mert nem vagy olyan okos mint hiszed és kulturáltabban ha lehet mert akkor megint így kell válaszolnom és utálom hogy az ilyen kis kritizálók még arr se veszik a fáradságit hogy normálisan megfogalmazzanak valamit tisztelet a kivételnek...
  • Sanyix
    pl hogy nem működik normálisan az automatikus ip cím kiosztás, régi fájlok tömörítése, pár hónap után akárhogy tisztogatva is erősen lassul, és egyre nagyobb helyet foglal a vinfos, ritkán játékok összeakadnak a desktoppal így nincs más választás csak reset (mert ilyenkor semmit sem látni a vinfos felületéből), automatikus lejátszás (bár le lehet tiltani, de jól el van rejtve), vinyó kapargatása ok nélkül, eltűnő rendszerfájlok (nekem szerencsére csak egyszer fordult elő, de másnak heti gyakorisággal, hardverhiba kizárva), béna memóriakezelés, a registry puszta megléte (minden szart belepakolászik, teljesen lényegtelen dolgokat is, lassítja a gépet, tisztogató programok sem tisztítják meg rendesen, csak nagyjából), + a minden új installkor feltűnő változatos sokféle hiba, amelyek szerecsére reinstall után nem szoktak előjönni, de helyette jönnek új soha nemlátott hibák.

Most így hirten ennyire emléxem.
  • dokar
    Azért mert le kell szednem.
  • janyikzs
    Azt le tudnád írni, hogy miért akarod leszedni?
  • dokar
    Ha már annyira jó példa vagy, akkor segíts a directx9c leszedésében! Előre kösz.
  • EvilDevil
    És gondolom azt meg tudod magyarázni, nálam miért nem jönnek elő a "Windows hülyeségei"....

Jó lenne ha nem álatalánosítanál.. aki tudja hogy kell bánni egy windows-al annak nincs gondja vele... legjobb példának itt vagyok pl én..

Velem is előfordult(bár nem sokszor), hogy valami nem úgy működött ahogyan kell... de megpróbáltam rájönni mi okozza a
    hibát... nem egyből Windows reinstall mint ahogyan sokan teszik..

prezideente: ha valaki elolvassa az aláírásom egyből láthatja hogy nem az erőséged a matemetika
  • Inquisitor
    Egész pontosan arról volt szó, hogy a Longhorn projectet kidobták a kukába és helyette van a Vista, ami egy erősen visszanyesett verzió. Erre most meg olvasom a szerver verziót most is Longhorn-nak hívják ...?
    Sose jövök rá ki kavar jobban, az MS vagy a "szaksajtó"?
  • Inquisitor
    "A driver uninstall meg tök jól müxik nekem."
    Elhiszem, de sokaknak meg nem. Teljesen véletlenszerűen "biztonsági okokból" visszacsempész pár DLL-t az XP, aztán mezei User meg néz, hogy miért sz*r a videokártyája, miért nem megy a hang, stb.
    Bár láttam már dúrva dolgokat Wireles Lan driverrel is, ahol már csak a komplett full reinstall segített.
  • archkoven
    Konkrétan milyne hülyeségei vannak a vindózodnak amiket olyan nagyon unsz?
  • prezideente
    hát a vista bétáról ha azt nevezhetjük demonak tudnék mesélni :) de meg ne sértődj
  • prezideente
    Tudod sértésnek ne vedd de pár hete olvastam hogy a lassú eladások miatt nemrég esett az 5%os részesedés alá a Mac OS X ami azt jelenti hogy megvan neki a 4.x% biztosan tudomhogy a linuxnak legalább 2%a van és az összes többi unixnak nyugodtan ahatsz a pcpiacon még 1%ot.
    Tehát az így megmaradt mondjuk 93 emberből 70 nem is hallott soha életében másról és vannak olyaok is akik spontán szidják a wint de ezt csak észrevételnek szántam lécci haggyál azzal hogy tájékozatlan meg hülye vagyok mert ha elkezded én is fel tudnálak világosítani néhány hozzászólásod kapcsán úgyhogy ezt légy szíves kerüljük de ha nem vagy meg nélküle leszel szíves kulturáltan.

És nem kritika csak kérdés eredetileg még anni longhorn korában nem 2005 évvégére ígérték?
    De nehogy nekem jöjjön már ezért valaki hogy a linux sz/r meg én 1 hülye vagyok. Menni fog ugye?
  • dokar
    hehe. kicsit körbenéztem (Google), és azt tapasztaltam máshol is elég égető probléma a directx9c leszedése. ha vki helyből tud rá egy megoldást vagy egy nem shareware soft-ot, akkor az nagyon jó lenne.