162
  • ReTeK
    remélem a vistában egy remek taszk kezelő lesz, ami elől elrejteni semmit sem lehet ...áhh [álmodozik]
  • blackeagle
    Suse semmit nem ér. Csalódtam a 32 bitesben és a 64 esben is. Kicsit olyan m$ stilusa kezd lenni az egész cégnek.
    Erről a vista erőforrás dologról mindig egy régi prg jut az eszembe . Anno dos alatt a Novalogic kiadta az F22 lightning2 -t. Full a 3d-s rep. szimulátor játék dos alatt 3d-s kártya nélkül. Azóta se csináltak jobbat ,csak szépültek a jobb hw-k miatt. Nos az a game vigan elfutott egy iP166-on 32 mega rammal. Pedig minden ott volt ,körbeforgatható külsőnézet , rakétakövetés , 2 játékos hálózat ( akkor az is jó volt ) , stb ... . Szerintem tovább nem kell ecsetelnem. Mekkora a vista ajánlott hw -je ?
  • Sanyix
    100 ból 96-nak nem megfelel, hanem eltűri. Ha játszani akar akkor nincs megoldás, mint eltűrni a kíndózt. Az én ismerőseim is kíndózt használnak, mert játszani akarnak, de ettől függetlenül elég gyakran felb*ssza őket is a kíndóz a hülyeségeivel, és engem is. És sztem még vagyunk jópáran ilyen helyzetben. Én nemsokára veszek új vinyót, és így már linuxot is telepítek a gépemre, a vindóz meg marad csak játékra, mert már nagyon unom a hülyeségeit.
  • NEXUS6
    ;)))
  • Chappy
    nekem őszintén ráér

itt az XP, meg a SuSE :)
  • janyikzs
    "Érdekes, nem az volt a hírekben nem rég, hogy a Vista nem az a rendszer amit anno elkezdtek, mert az egészet kivágták a kukába, és 1,5 éve újrakezdték az egész tervezést meg programozást?"

Végülis te is azt írod le ezzel, hogy már régen tervezgetik, bár az már más kérdés, hogy a legfrissebb változathoz javarészt tényleg csak az utóbbi 2-3 évben tettek hozzá. De ha valaki szokott fejleszteni akkor tudja, hogy sokszor rengeteg időt beleölsz egy "projektbe", ám van úgy, hogy egy pont után, ahogy kezd összeállni a kép, rájössz, hogy teljesen más alapok szükségeltetnek a befejezéshez, és ezért elölről kezdesz mindent.
    Persze az idáig "finomított" projekt az, ami eléri így a végső formáját, de lényegében ezt már te régebben elkezdted, csak sok mindent elvetettél, hozzáadtál.

Más.
    A Vista utód a Vienna (régebben Blackcomb)is már pár éve fejlesztés alatt van, már erről is lehetett régebben is olvasni. Csak sok ember azt hiszi, hogy amikor az első változat megjelenik, akkor biztos nemrég kezdték fejlesztgetni.
  • BiroAndras
    "Annak idején a W98 béta olyan dolgokat tudod, amit a véglegesből kivettek, állítólag a W2000 memóriakezelése benne volt, de túl jónak találtatott."

Valószínűtlen. A W2K egy telejsen külön vonal volt, csak az XP-vel egyesültek.
  • BiroAndras
    "Én beérném vele ha az XP SP3-ban már esetleg működne a Software és méginkább a Driver uninstall. De ez egy álom."

Az a gáz, hogy az uninstall-t nem az MS írja, hanem a sw fejlesztők. A driver uninstall meg tök jól müxik nekem.
  • strogg
    Nexus6: Készül amit megbeszéltünk :)
  • BiroAndras
    "Tudod nekem tobb mint 80 kiadás van különböző oprendszerekből. Megszoktam, hogy letöltöm, felírom CD-re, megsasolom, és ha tetszik használom."

Erre valók a demo verziók. Szokott lenni win-ből is, amikor egy új verzió megjelenik. Pl. legutóbb a 64 bites XP és 2K3 server is letölthető volt legálisan az MS honlapjáról (mellesleg az MS korlátlan sávszélességének hála pillanatok alatt lejöttek).
  • NEXUS6
    "100-ból 96 embernek megfelel a Windows... neked nem.. te a maradék 4 emberhez tartozol :)"

Nem felel meg nekik sem, csak ezt használják!;)))
  • Inquisitor
    "A Vista fejlesztése lassan 8 éve tart. Az XP-vel párhuzamosan kezdték "építgetni", de akkor még eléggé csak tervezési szinten ..."
    Érdekes, nem az volt a hírekben nem rég, hogy a Vista nem az a rendszer amit anno elkezdtek, mert az egészet kivágták a kukába, és 1,5 éve újrakezdték az egész tervezést meg programozást?

Más. Annak idején a W98 béta olyan dolgokat tudod, amit a véglegesből kivettek, állítólag a W2000 memóriakezelése benne volt, de túl jónak találtatott. És állítólag a késöbbieknél is voltak ilyen finomítások. Most vagy el hiszem, vagy nem, hogy a stabilitás miatt.
  • vice
    Nem tudom miért szídjátok, hogy ilyen sok vírus meg olyan sok féreg kúszik be a netről. "szegény" microsoft sorra kapja a pereket, hogy miket kell kivennie az oprendszerből. Van egy alaptűzfal, ami sz*r, ha valakinek komoly védelem kell tegyen fel jobbat. Ez ennyire egyszerű.
    Linuxosok kíméljenek, és maradjanak a jól működő rendszerüknél, ha szerintük az olyan jó.
  • strogg
    régi=régió
  • strogg
    EvilDevil:
    A 100-ból a 8. közé:) de valóban a súlyos kissebbséghez:)
    De régi szerint változik. Kínában a 30 közé, magyarországom a 3 közé, az USA-ban a 15 közé :))))

• Inquisitor
    "Mit tudjon az az oprendszer, amit a közönség 95%-a elfogad és nem fikáz porig?"
    Én beérném vele ha az XP SP3-ban már esetleg működne a Software és méginkább a Driver uninstall. De ez egy álom.
  • BiroAndras
    "Azért akarok majd még várni a hivatalos megjelenés után, mert miután kidobják a rendszert, tuti, hogy ezer meg ezer hiba lesz a dologban, és ezt durván 1, másfél év után rakják majd rendbe..."

Én az XP-t a hivatlos megjelenés előtt 2 hónappal kezdtem használni, és már akkor sem volt vele gond (kivéve, hogy pár egzotikus HW-hez még nem volt driver).
  • GulaSoft
    Na ha tényleg a minőségre hajtanak, akkor ez soha nem jön ki :-)
  • Inquisitor
    "De ha se tűzfal, se vírusírtó, se semmi nincs a gépen, akkor halott... "
    Ha meg van fent, akkor meg azért halott, mert proci használtság elmegy 40% (vagy fölé), ram befoglíallva, HDD tekergetve és akkor 3Ghz-es procidon kinyit egy sima ablakot fél perc alatt a rendszer. Kicsit olyan mint a szellőztetés problémája, büdös legyen vagy hideg? De egyik sem jó :)
  • BiroAndras
    "én azt vártam volna el microsoft-tól, h 32bites vistát ki sem hoz"

A PC-k min. 90-95%-a még 32 bites.
  • kow83
    Kérdésem a következő:

Mit tudjon az az oprendszer, amit a közönség 95%-a elfogad és nem fikáz porig?

Szabály: olyan funkciókat nem lehet írni, amiket ma már tud egy OP-rendszer.

• EvilDevil
    100-ból 96 embernek megfelel a Windows... neked nem.. te a maradék 4 emberhez tartozol :)
  • janyikzs
    A DirectX 9.0b-ig van uninstall, a c változatra még nem kerestem, mivel nem nagyon látom okát, hogy miért kellene (bár biztos lehetne találni)!

A Vista fejlesztése lassan 8 éve tart. Az XP-vel párhuzamosan kezdték "építgetni", de akkor még eléggé csak tervezési szinten, a win98 után. (ezt jól megfogalmaztam )

Két dolog, ami a hosszú fejlesztési idő miatt írok, ám egyiket sem windows-"pártiként", bár semmi bajom nincs vele:
    1. Más OS-eknél sokkal kevesebb változtatások után kiadnak újabb verziószámokat, bár talán ezt nem kell mélyebben ecsetelnem.
    2. Többen írták már, hogy az XP-t "egyenlőre" nem látja indokoltnak lecserélni, hiszen amit akar, azt meg tudja oldani vele.
  • strogg
    Mielött viszont megköveznénk egymást.
    Egy win+linux keverék OS álom OS lenne.
  • strogg
    Attol még bűncselekmény.
    Tudod nekem tobb mint 80 kiadás van különböző oprendszerekből. Megszoktam, hogy letöltöm, felírom CD-re, megsasolom, és ha tetszik használom. Sőt, ha nagyon tetszik dobozosan is megveszem. (suse, mandrake, zeta). De a winnel ezt nem tudom megcsinálni. Pénzt meg nem adok érte, amíg hülyére kell telepíteni mert "üres", drága, (ahhoz képest, hogy mit tud nagyon drága.) és a license még fenyeget is, ha lenmásolom, akkor irgum-burgum. Kérdem én. Ér ez pénzt? Mert egyre többen mondjuk, hogy nem.

ÉS mindezek ellnére jól alszom, mert NEM követtem el bűncselekményt, ugyanis FREE, nyílt OS-t töltök. Igazad van, az SW illegális másolása bűncselekmény. Pénzt meg nem ér a win. Akkro mi marad? Nem kerül be az OS gyüjteményembe.:)

Nem kifogás szvsz a korrekt konzol. Eléggé alap dolog...
  • EvilDevil
    ezek mind kifogások... WinFS nem egy fájlrendszer.. csak az NTFS kiegészítése.. amugy nem értem NTFS-el mi a bajod?

Szoftverek: A MS-ot pont a beépített szoftverek(IE,Media Player) miatt támadják..

A szoftverek másolása illegális, büntetendő.. mi ezen a meglepő? Amugy a lebukás esélye minimális, ha otthon használsz Windowst...
  • Sanyix
    "ha meg bugos oprendszert adna ki akkor meg azért ugatnátok.."

Na itt nem azt kell írni, hanem hogy "ad" mivel eddig az összes vindóz eléggé bugos volt, és sokan ugattak is érte. Az xp-ben is vannak olyan hibák, amiket 2 javítócsomag után sem tudtak/akarnak kijavítani.
  • strogg
    Pl: egy korrekt konzol. Egy korrekt filerendszer. (WinFS eléggé elkélne már). Korrekt SW felszereltség benne.
    ...és valami emberközeli license. Mert szóba sem jöhet a Vista amíg az EULA börtönnel fenyeget.
    Pl: ezeken változtatni kéne szvsz.

Mind1. Bocs, nem akarok flame-et, mert valszeg nem fog megfordulni nálam, szal nem vagyok kompetens az ügyben.
  • kow83
    "Még 20 év és talán csinálnak egy olyan rendszert is, ami azt tartalmazza, amit kell és a kor követeményeinek is megfelel.."

Nem vagyok elfogult egyetlen oprendszer mellett sem, nem monodom, hogy jobb ez, mint az de Rob!!!

Szedd már kérlek pontokba, hogy mik a kor követelményei, ha annyira vágod a témát, különben nagyon vicces maradsz.
  • CsabiDuke
    8.1-re volt egy uninstaláló, mert az bugos volt, és egy régebbi verziót tett fel helyette. Tudtommal csak frissíteni lehet, de elképzelhető hogy van mindegyikhez eltávolító.

Volt szerencsém kipróbálni az első vista-t, mondhatni még kissé bugos volt, de sokkal gyorsabb volt mint az XP! Nagyon várom már, reméljük nem hiába! Ahogy megjelenik megveszem és felteszem.
  • Zsoldos
    szerintem sehogy, de miert akarod leszedni?
  • dokar
    "lassan 1.5 éves a Winem és köszöni jól van"

az enyém meg ma este lesz 1 napos. néha reinkarnálódik.

off: hogyan lehet a DirectX-et leszedni?
  • EvilDevil
    "Amúgy ha nincsenek kémprogik, vírusok akkor elég stabil lenne hosszabb távon is. Csak tudjuk hogy a netes betegségek lerövidítik az xp élettartamát."

Nem értek egyet...
    Egy jó vírusírtó kell és no para... a kémprogramok ellen meg Firefox... meg esteleg egy képrogikereső.. de nálam már csak elvétve szivárog be egy két kémprogi... az is alacsony veszéllyeségi besorolásba tartozik

lassan 1.5 éves a Winem és köszöni jól van
  • SonicBoom
    A minőség az első? A nagy árbevétel és a vetélytársak eltiprása visszaesett a második és harmadik helyre?
  • mousee
    Kémprogik és vírusok ellen ma már egész korrekt védelmek vannak... De ha se tűzfal, se vírusírtó, se semmi nincs a gépen, akkor halott... Példának tudom hozni a haveromat, akinek tegnap hoztam rendbe a gépét. Sp2 tűzfal ment ugyan, de semmi más védelem. Az eredmény:

3 vírus
    52 Spyware
    És sajna spyware-ekből elég sok critical szintet kapott :P

Én nagyon remélem, hogy jó OS lesz a Vista, és tényleg tudnak vele valami újat is mutatni, ami arra ösztönözne, hogy váltsak rá véglegesen... Bár szerintem ez még várat magára minimum 1, másfél évet... Bár kitudja, szeretnék már kipróbálni 1 teljes verziót...

Azért akarok majd még várni a hivatalos megjelenés után, mert miután kidobják a rendszert, tuti, hogy ezer meg ezer hiba lesz a dologban, és ezt durván 1, másfél év után rakják majd rendbe... Addig meg marad xp játékra, és debian a többire :)

Peace
  • arty
    én azt vártam volna el microsoft-tól, h 32bites vistát ki sem hoz ... erre ... :( (gátolják a fejlődést)
  • fawcet
    Szerintem 95 -> 98 -> xp sokat javult.
    Csakhogy az Internet hódításával Microsoftnak is lépést kell tartania. Amúgy ha nincsenek kémprogik, vírusok akkor elég stabil lenne hosszabb távon is. Csak tudjuk hogy a netes betegségek lerövidítik az xp élettartamát.
    És ha ennek szellemében csinálnak újat akkor megérte.
  • HUmanEmber41st
    A sok csillivillin kívül nem sok újdonság lesz benne..majd megvárom a Vista professionalt :)
  • [NST]Cifu
    Várjuk ki a végét. Nagyon kiváncsi leszek mi lesz a gyakorlati eredmény a hangzatos szavak mögött. A magam részéről drukkolok, hogy tényleg egy stabil, és minden téren tökéletes oprendszert adjon ki az M$. Például elvárnám, hogy a 64bites Vista alatt tökéletesen fussanak a 32bites alkalmazások is....
  • EvilDevil
    először is a Vista nem 6 éve készül... az XP 2001-ben jelent meg... a Vista-t valamikor 2002 tájékán kezdték el kifejleszteni.. de a lényegi munka csal 2004/2005-ben kezdődött el... tahát az a 6 év maximum 2 lesz...

A Vista megfelel a kor követelményeinek... ha neked ez nem elég csinálj jobbat..

Egyetértek a MS-al a minőség az első.. ha meg bugos oprendszert adna ki akkor meg azért ugatnátok.. szóval nem kell türelmetlenkedni...