162
-
#122 Van benne némi igazság. -
Selbamaci #121 Teljesen mindegy, hogy mit akar a Microsoft, meg jo, vagy jobb-e a windoz. Ma mar nem mukodik optimalisan, pontosabb szarul mukodik a horizontalis fejlesztesi modell, amivel olyan kurva sikeres lett a pc. Egyszeruen tul sokan lettek a piacon, mindenfeleket vehetsz, berakhatod, kicserelheted, stb. Klasszikus Murphy-torveny eset. A Linux ecosystem azert jobb (egyelore), mint a windoz, mert meg nem erte el ezt a kiterjedest. Az Apple-fele ecosystem meg annal is jobb, mert nem is engedi terjedni, szelesedni a kornyezetet. Nem is veletlen, hogy az Apple-hasznalok fanatikusok (pont mind mondjuk a Lexus hasznalok). Es nekik van igazuk, minsogi szamitastechnikat csak az Apple csinal egyedul. A tobbi kalap szar. -
#120 De istenem, miért a windows szar, amikor a driver szar??? Erről a félremagyarázásról (is) beszélek.
Mert mindenféle alacsony árkategóriás cucchoz béna drivert adnak ki, ettől a windows meghülyül, és a hozzá nem értő lúzernek akkor már a windows a szar. Érdekes, WHQL tesztelésen átment driverek elenyésző számban okoznak ilyen fatális hibákat.
Komolyan, olyan vagy, mint anno a progtanárom, ha egy nem oda illő szót talált a mondandómban, ráakaszkodott, és addig nem hagyott békén míg mehettem a következő időpontra :D -
Caro #119 Nincs félremagyarázás.
A windowsnak nem kell egyetlen hw-el sem megbírkóznia, azt a hardver driverének kell, amibe ELVILEG nem szól bele, hogy maga a gép miből áll.
Elvileg...
Aztán a gyakorlatban előfordul hogy néhány eszköz nem szereti egymást. -
#118 "Én még nem láttam ilyet. Mondjuk DHCP-t én csak linux vagy win2k szerverrel használtam. De a kliens oldalon elvileg mindegy, hogy ki a DHCP szerver."
Én xp-ről beszéltem, és nagyon gyakran előfordul, adsl-es topikoban gyakran kérdezgetik hogy hogy lehet elmulasztani.
"Arra lehet jó, hogy egy teleszemetelt vinyón megpróbáljon valahogy rendet rakni."
Milyen teleszemetelt vinyón? Az rendrakás, hogy becsomagol teljesen ismeretlen fájlokat, és valahova elrejti? Hát nem, ez a funkció egy orbitális baromság.
"Nem tudom. Mivel csak akkor jön elő, ha elfogy a hely a vinyón, engem nem zavar."
Nem nem akkor jön elő. 3 giga szabad helyem van, erre elkezd foglalgatni egy giga helyet, majd mégtöbbet, úgy már tényleg elfogy a hely...
"Most már nincs ilyen. Az SP1 vagy az SP2 elmulasztotta. Egyébként a rendszervisszaállításhoz foglal le a win minden vinyón 20%-ot. A Sajátgép tulajdonságokban a rendszervisszaállítás fülön lehet beállítáani, vagy akár ki is kapcsolni. Ez az első 5 teendő közt van install után."
Nem mulasztotta el, és az első dolgom a rendszervisszaállítást kikapcsolni, mert az is selejtesen műxik.
"Mert a D3D és a GDI ütközéséről van szó. A D3D"
És ki csinálja a directx-et? Az ms, szóval megintcsak nem a játék hibája.
"Ilyenkor az összes meghajtót végignézi, és mindenféle adatokat gyűjt. Elég idegesítő, ha sok meghajtó van, ezért én nem is használom. A Total Commander mellett nincs rá szükség."
Ok ez csak egy példa volt, mert bármikor előfordulhat, hogy hirtelen elkezdi kerregtetni a vinyót, majd olyan hirtelen abba is hagyja. Még akkor is amikor órák óta csak egy irc kliens, meg egy torrentkliens megy (ami seedel kőkemény 12kb/seccel)... Ha letöltéskor csinálná még megérteném. Amúgy akkor is csinája, ha nem fut semmi csak maga a kíndóz, és nemcsak az én gépemen...
"Vinyó hiba elképzelhető, vagy hibás IDE kábel. Főleg, ha rendszeresen történik ilyen."
Leírtam, hogy hardverhiba kizárt, nem rendszeres -> a vindóz a hibás. -
#117 "A "van drivere" és a "kell kezelnie megfelelően" között totál különbség van."
Így van. De én nem erről beszéltem. Elmondhatom máshogy is.
A windowsnak sokkal több hw-vel kell megbirkóznia, ezért sokkal nagyobb is a hibalehetőség (egyszerű matematika). Nem mondtam, hogy a driverek benne vannak a windowsban, csak hogy a windowshoz több driver van.
Istenem, miért kell mindent félremegyarázni??? -
BiroAndras #116 "Elvileg azt a funkicót mármint a rendszervisszaállítási pontot ki is lehet kapcsolni, lehet csökkenteni a méretét... de arról nem szól a fáma, hogy akkor többet el sem indul a gép!!!"
Nekem a rendszervinyón minimumra van rakva, a többin meg ki is kapcsoltam. Sőt, ha másnak telepítek wint, akkor is így állítom be. Még nem volt belőle gond sehol. -
BiroAndras #115 "Na most megnéztem miket rak a registrybe az a sok szar progi, hát minden fájlt amit megnyitottam 1 hétre visszamenőleg"
Kapcsold ki.
"Mellesleg sokkal lenne, ha a programok a saját könyvtárukban egy külön fájlban tárolnák a beállításaikat, nem egy ilyen "központi káosz" registry-ben."
Ettől csak még nagyobb káosz lenne. És mint már többször mondtam, nem működnének olyan vállalati környezetben fontos szolgáltatások mint pl. a terminal server vagy a roaming profile. Meg kényelmetlen lenne többen használni egy gépet, mert minden beállítás összekeveredne. A registry-vel automatikusan júzerenként külön vannak tárolva az összes progi beállításai (ha a HKEY_CURRENT_USER alá pakolják). -
Caro #114 Ja, meg erre van egy dd parancs is... -
Caro #113 Ghost?
Én tudok jobbat :)
cp /dev/hda1 ~/save.image
Ez simán csinál egy image-t a partícióról, és sima másolással vissza lehet tenni.
Műxik egész vinyóra is persze. Meg ha CD-ről csinálod, akkor ISO image-t csinál. -
Caro #112 A "van drivere" és a "kell kezelnie megfelelően" között totál különbség van.
A windowsnak NINCS semmihez drivere, mert a driverek modulként kapcsolódnak a kernelhez, de a windows kernelben egy darab driver nincs benne.
Ellentétben a linuxal, ahol a kernelben vannak benne az eszközök driverei.
Elképzelhető, hogy akad amit nem ismer, de nekem ilyen gondom még nem volt.
Olyan volt, hogy hekkelni kellet(pl legacy isa hangkártya). -
#111 Az ilyen esetekra alkották meg a norton gószt nevezetű áldást... :PP
Megvan a kész rendszered, frankón, progikkal 1ütt legósztolod, kivésed az imidzset 1 dvd-re, és akármi van, kb 15 perc alatt vissza tudod rakni a mentett rendszert mindenestül...
A win rendszervisszaállítója csak 1 vicc... Én egyszer próbáltam használni, de akkor se ment... Azóta mindíg ki van lőve... :P -
#110 Hagyd, nem fogja fel, hogy hardverhiba... Használjon csak TengHsiaoPing videokártyát meg Noname memóriákat meg hasonló szarokat ócsóért, és szívjon vele. -
#109 "Egyébként a rendszervisszaállításhoz foglal le a win minden vinyón 20%-ot. A Sajátgép tulajdonságokban a rendszervisszaállítás fülön lehet beállítáani, vagy akár ki is kapcsolni. Ez az első 5 teendő közt van install után."
Erről jut eszembe, hogy ezzel szívtam meg...
kész volt a gép, napokat szarakodtam vele mire minden fent volt, elkezdtem turkálni a sajátgépben, és ezt a 20 %-ot visszavettem kb 5-re, a következő restartnál kiírta, hogy rendszerhiba: "isas.exe", egy teljesen magyartalan, nyelvtanilag értelmetlen hibaüzenet, stb...
Elvileg azt a funkicót mármint a rendszervisszaállítási pontot ki is lehet kapcsolni, lehet csökkenteni a méretét... de arról nem szól a fáma, hogy akkor többet el sem indul a gép!!!
Legalábbis nálam megadta magát! Semmivel nem tudtam helyrehozni csak 1 szép reinstal-al... -
#108 "Arről nem tehet a linux hogy egy halom hw gyártó beszükült agyú fönöksége nem foglalkozik a linuxxal."
Én sem tehetek róla. De megoldom egyszerűen: nem szívok a linuxszal. Kb 5-6-szor próbáltam már hozzászokni, de egyik próbálkozásom sem vezetett eredményre: soha nem jött úgy össze, hogy minden hw-elemem működött volna.
Bátran állítom, hogy egy jól összeválogatott hardveren, egy jól karban tartott windows-zal semmi baj nincs, vagy ugyanannyi baj van, mint egy linux-szal. A saját gépemen 2 éve nem láttam kék képernyőt. Az alaplapomhoz kapott szarrákonfigolható tűzfalat használom, féregírtásra spybotot, vírusírtásra nod32-t.
A PC nem egyenlő az MS-sel, én nem modok ilyet.
Amúgy mit használsz, hogy felismer mindent? -
BiroAndras #107 "ADSL modemekkel nagyon gyakran előfordul, hogy az xp indulásakor pár percre megfagy a gép. Ilyenkor szerencsétlenkedik az ip cím kiosztással, ami végülis 2 perc alatt sikerül... Szerencsére fix ip címek kiosztásával megszűnik a gond."
Én még nem láttam ilyet. Mondjuk DHCP-t én csak linux vagy win2k szerverrel használtam. De a kliens oldalon elvileg mindegy, hogy ki a DHCP szerver.
"Régi fájlok tömörítés szerintem is teljesen értelmetlen, tehát minek van?"
Arra lehet jó, hogy egy teleszemetelt vinyón megpróbáljon valahogy rendet rakni.
"Hol lehet kikapcsolni."
Nem tudom. Mivel csak akkor jön elő, ha elfogy a hely a vinyón, engem nem zavar.
"Merthogy csak azt veszem észre, hogy több giga szabad hely hiányzik a vinyómról, és na mi foglalja le? hát ez a baromság."
Most már nincs ilyen. Az SP1 vagy az SP2 elmulasztotta. Egyébként a rendszervisszaállításhoz foglal le a win minden vinyón 20%-ot. A Sajátgép tulajdonságokban a rendszervisszaállítás fülön lehet beállítáani, vagy akár ki is kapcsolni. Ez az első 5 teendő közt van install után.
"Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elő ugyan ez a hiba sok teljsen különböző játéknál?"
Mert a D3D és a GDI ütközéséről van szó. A D3D
"És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz"
Ilyenkor az összes meghajtót végignézi, és mindenféle adatokat gyűjt. Elég idegesítő, ha sok meghajtó van, ezért én nem is használom. A Total Commander mellett nincs rá szükség.
"de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltűnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett."
Vinyó hiba elképzelhető, vagy hibás IDE kábel. Főleg, ha rendszeresen történik ilyen. -
#106 Miért is nem igaz?
Minden (99,9%) hardvernek van windowsos drivere, szemben a linuxxal, ahol sajnos %-ot nem tudok, de közel sem annyi.
Ja, és neked is -
blackeagle #105 Ez olyan komolytalan . Minden m$ - linux topicnál felmerülnek ezek a kérdések. Arről nem tehet a linux hogy egy halom hw gyártó beszükült agyú fönöksége nem foglalkozik a linuxxal. Azért a komolyabb cégek ott vannak és ha megnézzük az nvidiát nem is csinál rossz drv.-t ,sőt. Itt a PC = az m$ -vel elvvel van gond. Amúgy marhára nem izgat ,mert amit használok felismer mindent és annyi bajom nincs vele mint az m$ -vel ,innentől kezdve hidegen hagy. -
Su0my #104 Gondolom azt akartad mondani, hogy sokkal több driver van beleépítve;) Mert ez így, ebben a formában nem igaz, ahogy leírtad! -
Su0my #103 Mert olyan kis százalékű a felhasználtsága a Linuxnak, hogy még nem írnak rá komolyabb vírusokat;) HA megnézed, hogy hány Linux és hány Win vírus létezik... -
#102 Szar hardverrel nem tud mit csinálni a Windows.
Abba senki nem gondol bele, hogy mivel a gépek 80-90%-án windows van, sokkal többféle hardvert kell kezelnie megfelelően, mint a linuxnak. Ha megnézzük az operációs rendszerek eloszlását, akkor a windows xp nagyságrendekkel több hardvert kezel, mint a linux.
Ugyanakkor a biztonsági résekről és hibákról annyit, hogy tavaly év végén volt egy felmérés melynek az lett a vége, hogy arányaiban a linux több hibát tartalmazott, mint a windows. A kijavítási idő már egy más tészta... -
prezideente #101 Most tök viccen kívül. Nekem az Office cd-t kérte minden induláskor de nem segített ha beraktam se...
Na mind1 ilyenkor szoktam kb újratelepíteni.
EvilDevilnek ajánlanám:
A haverom az ellenpéldája a te sikertörténetednek.
Volt olyan nap amikor 1 nap alatt 4szer telepítette újra a windowsát pedig éppen hogy csak felrakta netre se ment ki csak pár appot telepített újraindításnál összeomlott. Nála kijöttek a windows hülyeségei. Persze volt már olyan is hogy semmi baj nem volt soha már kemény 5 hónapja és egyszer csak nem találta az 1ik dll-t. Hát vannak érdekes dolgok. A multkor csak betett 1 flopit, nem is lehetett vírusos de még ha az is ott a legfrissebb, tesztgyőztes vírusirtó(nod32 ami minden indításkor frissített) de az újraindítást nem élte túl. Csak érdkességként mondom nehogy valaki nekem támadjon h hülye vok meg h a srác hülye mert egyrészt személyesen láttam és a haverom meg rendszeresen karbantart megcsinál mindent és mindig azon parázik hogy nehogy összeomoljon a windowsa... -
Selbamaci #100 Ez is csak a Microsoftnal szamit komolynak. Mas, potens cegek reg megoldottak ezeket a problemakat, amikkel a Microsoft kuszkodik.
Igaz, az MS penzgyarat mukodtet, nem szoftvervallalatot. -
#99 "ez lesz az utolsó komoly megbízása a Microsoftnál"
A többi komolytalan lesz már csak! -
sh4d0w808 #98 A w2k desktop szinten egy hulladék - még a 4. javítócsomag után is. Sajna sokáig kellett vele dolgoznom... A bootolás elképesztően lassú volt, a memóriakezelése meg... na mindegy. Szvsz túl korán került kiadásra. Az XP már jobb, furcsa módon a kernel felépítése, tervezése kezd hasonlítani a unixokra... lehet, hogy mégis az a korrekt?
A "tökismeretlen pingvin" meg annyira ismeretlen, meg rossz, hogy egyre több cég, állami intézmény stb. kezd átállni a használatára - világszinten (lásd. Svájc - Novell Linux). Egyszerűen csak nincs csicsa, ellenben kicsit kell hozzáérteni, kicsit többet, mint a Windows-hoz és meg kell szokni, hogy van rendes konzol, amit tudni kell használni is.
DirectX eltávolítás: XPLite. -
blackeagle #97 1 éve nem kapcsoltam le csak 2x . 1 mem bővités és 1 takaritás. Folyamatosan a neten vagyok ,biztonsággal 1 másodpercet nem foglalkoztam csak az elején a tüzfal belővésénél. 1x nem fagyott és megy ahogy elő van írva , de ha te mondod biztos bugos meg tele van bizt. résekkel. -
MacrosTheBlack #96 A win2k, xp már elég jó lett, ezt csak a pingvinfanatikusok nem hajlandók beismerni. Az is ugyanúgy tele van buggal, biztonsági réssel, aki ért hozzá, az eddig is tudta, aki nem, az meg azért nem, mert azt se tudja mi az, csak divat sztárolni, hát követi a divatot ész nélkül. Tökéletes sw nem létezik, még pingvines matrica alatt se. Egyszerűen nagyobb a hírértéke annak ha ugyanazt a hibát a mindenki által használt windowsban fedezik fel, mint egy tökismeretlen pingvinben. -
Selbamaci #95 Vista: "a minőség az első"
Ebben az a gyonyoru, hogy akkor valszeg sohasem fog megjelenni. Mondjatok egyetlenegy szoftveres dolgot a Microsoft reszerol, ahol igazan minosegi termeket gyartottak. Mert en nem tudok olyanrol:) -
faz #94 Ősi Windowsos mondás: "stfg". -
prezideente #93 Imádom az SG-t szerencsétlnnek szét...ódik a windosa és akkor mondotok 1 kulcsszót de nem baj nem ez a lényeg.
Utána néztem 1 picit annak hogy a guihoz a win mennyire használ direct xet, meg h mi is az a fergeteges 2d-s gyorsítás ami amit equ szerint a lina annyira tud.
A Luna tényleg használ 2ds gyorsítást de ez miért is olyan nagy szám? ezt a 2ds gyorsítást nagyon régóta használja az X window is tehát nem mondhatjuk h a luna annyira vidkártyában van végül is tényleg használ hardveres gyorsítást de azért nem olyan mint az OS Xben -és nehogy az jöjjön hogy az OS X is szar mert ebbe nem tudtok belekötni mert nem magát a rendstert dicsőítem hanem a negjelenítőt- mert az mégis 3d-s gyorsítást használ és láttam saját szememmel hiába rángatod az ablakokat mossa az éleket nem szaggat nem húz csíkot.
Amúgy ha valakit érdekel megdobhat 1 e-mail címmel és küldöm neki az nt4 kernel felépítését és utána vitázzatok róla :)
Amúgy a vistában nem tapasztaltam hogy tulzottan a vidkártya számolná a guit pedig ebbe a bétába már beleígérték. -
faz #92 Jaj kbupdate, annyira aggódtam. Képzeld, elkezdtem olvasgatni a fórumot, és az elején nem láttam a hozzászólásaidat, kezdtem megijedni hogy valami komoly baj ért. De látom jól vagy hálistennek. -
archkoven #91 Amekkora lámer vagy neked biztos egyből tönkre is vágná:))) -
#90 Ehez atomlogika kellett.. Idáig nem mondtál újat... -
kbupdate #89 a "windows installer" megsérült. ennyit segítek, továbbá google... -
kbupdate #88 akkor azt is tudhatnád, hogy ez a szolgáltatás kikapcsolható!!!!!!! -
#87 Jav:
És melyik ez a...
Mellesleg sokkal jobb lenne -
#86 Na most megnéztem miket rak a registrybe az a sok szar progi, hát minden fájlt amit megnyitottam 1 hétre visszamenőleg, mivel akkor tisztítottam utoljára registry-t. És melyik egy a szar program ami ilyen hülyeségeket rak bele a registry-be? Hát persze hogy a vindóz...
Mellesleg sokkal lenne, ha a programok a saját könyvtárukban egy külön fájlban tárolnák a beállításaikat, nem egy ilyen "központi káosz" registry-ben. Ha így lenne nem sokat kéne vizsgálgatni, hogy mi kell a registrybe meg min nem... -
#85 Hát ja elvakultan nézve tökéletes rendszer :) -
#84 ADSL modemekkel nagyon gyakran előfordul, hogy az xp indulásakor pár percre megfagy a gép. Ilyenkor szerencsétlenkedik az ip cím kiosztással, ami végülis 2 perc alatt sikerül... Szerencsére fix ip címek kiosztásával megszűnik a gond.
Régi fájlok tömörítés szerintem is teljesen értelmetlen, tehát minek van? Hol lehet kikapcsolni. Merthogy csak azt veszem észre, hogy több giga szabad hely hiányzik a vinyómról, és na mi foglalja le? hát ez a baromság.
"Nekem 1 év után se volt ilyen gondom. Csak tényleg tisztán kell tartani. Pl. nem árt arra is gondolni, hogy sok progi nem takarít rendesen maga után. Meg lebeszélni a sok szart az automatikus indulásról."
Automatikus indulásokat mindíg tiltom, mert utálom az ilyen hülyeségeket. És igen gondolok arra hogy sok program nem takarít maga után rendesen, ezért használok regcleanert.
Ez azért ritka, és többnyire a bugos játék az oka. Erre megoldás lesz a Vista 3D desktop-ja.
Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elő ugyan ez a hiba sok teljsen különböző játéknál?
"Többnyire swap. Kell elég RAM, némi takarítás, és rendszeres defrag."
1 giga ramom van, mindent takarítok a vindózban. És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz(mert néha akkor is brutálisan elkezdi kerregtetni a vinyót)? Olyan óriási memóriaigénye lenne, hogy 1 giga ram nem elég?
"Valsztg vírus, mert ez abszolút nem normális. Nekem soha nem fordult még elő."
Vírus kizárt, nekem is csak egyszer fordult elő, hogy eltűnt egy system fájl, de szerencsére telepítőlemezzel kijavította magát (meg is lepődtem, hogy képes ilyenre :) ) de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltűnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett.
"Ilyet sose láttam még. Példát tudsz mondani?"
#56-os hozzászólás utolsó 5 sor.
-
Su0my #83 Tűzfal=kémprogram;)) a Tűzfal megint más téma