Vista: "a minőség az első"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A windowsnak NINCS semmihez drivere, mert a driverek modulként kapcsolódnak a kernelhez, de a windows kernelben egy darab driver nincs benne.
Ellentétben a linuxal, ahol a kernelben vannak benne az eszközök driverei.
Elképzelhetõ, hogy akad amit nem ismer, de nekem ilyen gondom még nem volt.
Olyan volt, hogy hekkelni kellet(pl legacy isa hangkártya).
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Megvan a kész rendszered, frankón, progikkal 1ütt legósztolod, kivésed az imidzset 1 dvd-re, és akármi van, kb 15 perc alatt vissza tudod rakni a mentett rendszert mindenestül...
A win rendszervisszaállítója csak 1 vicc... Én egyszer próbáltam használni, de akkor se ment... Azóta mindíg ki van lõve... 😛
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Errõl jut eszembe, hogy ezzel szívtam meg...
kész volt a gép, napokat szarakodtam vele mire minden fent volt, elkezdtem turkálni a sajátgépben, és ezt a 20 %-ot visszavettem kb 5-re, a következõ restartnál kiírta, hogy rendszerhiba: "isas.exe", egy teljesen magyartalan, nyelvtanilag értelmetlen hibaüzenet, stb...
Elvileg azt a funkicót mármint a rendszervisszaállítási pontot ki is lehet kapcsolni, lehet csökkenteni a méretét... de arról nem szól a fáma, hogy akkor többet el sem indul a gép!!!
Legalábbis nálam megadta magát! Semmivel nem tudtam helyrehozni csak 1 szép reinstal-al...
Én sem tehetek róla. De megoldom egyszerûen: nem szívok a linuxszal. Kb 5-6-szor próbáltam már hozzászokni, de egyik próbálkozásom sem vezetett eredményre: soha nem jött úgy össze, hogy minden hw-elemem mûködött volna.
Bátran állítom, hogy egy jól összeválogatott hardveren, egy jól karban tartott windows-zal semmi baj nincs, vagy ugyanannyi baj van, mint egy linux-szal. A saját gépemen 2 éve nem láttam kék képernyõt. Az alaplapomhoz kapott szarrákonfigolható tûzfalat használom, féregírtásra spybotot, vírusírtásra nod32-t.
A PC nem egyenlõ az MS-sel, én nem modok ilyet.
Amúgy mit használsz, hogy felismer mindent?
Én még nem láttam ilyet. Mondjuk DHCP-t én csak linux vagy win2k szerverrel használtam. De a kliens oldalon elvileg mindegy, hogy ki a DHCP szerver.
"Régi fájlok tömörítés szerintem is teljesen értelmetlen, tehát minek van?"
Arra lehet jó, hogy egy teleszemetelt vinyón megpróbáljon valahogy rendet rakni.
"Hol lehet kikapcsolni."
Nem tudom. Mivel csak akkor jön elõ, ha elfogy a hely a vinyón, engem nem zavar.
"Merthogy csak azt veszem észre, hogy több giga szabad hely hiányzik a vinyómról, és na mi foglalja le? hát ez a baromság."
Most már nincs ilyen. Az SP1 vagy az SP2 elmulasztotta. Egyébként a rendszervisszaállításhoz foglal le a win minden vinyón 20%-ot. A Sajátgép tulajdonságokban a rendszervisszaállítás fülön lehet beállítáani, vagy akár ki is kapcsolni. Ez az elsõ 5 teendõ közt van install után.
"Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elõ ugyan ez a hiba sok teljsen különbözõ játéknál?"
Mert a D3D és a GDI ütközésérõl van szó. A D3D
"És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz"
Ilyenkor az összes meghajtót végignézi, és mindenféle adatokat gyûjt. Elég idegesítõ, ha sok meghajtó van, ezért én nem is használom. A Total Commander mellett nincs rá szükség.
"de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltûnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett."
Vinyó hiba elképzelhetõ, vagy hibás IDE kábel. Fõleg, ha rendszeresen történik ilyen.
Minden (99,9%) hardvernek van windowsos drivere, szemben a linuxxal, ahol sajnos %-ot nem tudok, de közel sem annyi.
Ja, és neked is <#mf3>#mf3>
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Abba senki nem gondol bele, hogy mivel a gépek 80-90%-án windows van, sokkal többféle hardvert kell kezelnie megfelelõen, mint a linuxnak. Ha megnézzük az operációs rendszerek eloszlását, akkor a windows xp nagyságrendekkel több hardvert kezel, mint a linux.
Ugyanakkor a biztonsági résekrõl és hibákról annyit, hogy tavaly év végén volt egy felmérés melynek az lett a vége, hogy arányaiban a linux több hibát tartalmazott, mint a windows. A kijavítási idõ már egy más tészta...
Na mind1 ilyenkor szoktam kb újratelepíteni.
EvilDevilnek ajánlanám:
A haverom az ellenpéldája a te sikertörténetednek.
Volt olyan nap amikor 1 nap alatt 4szer telepítette újra a windowsát pedig éppen hogy csak felrakta netre se ment ki csak pár appot telepített újraindításnál összeomlott. Nála kijöttek a windows hülyeségei. Persze volt már olyan is hogy semmi baj nem volt soha már kemény 5 hónapja és egyszer csak nem találta az 1ik dll-t. Hát vannak érdekes dolgok. A multkor csak betett 1 flopit, nem is lehetett vírusos de még ha az is ott a legfrissebb, tesztgyõztes vírusirtó(nod32 ami minden indításkor frissített) de az újraindítást nem élte túl. Csak érdkességként mondom nehogy valaki nekem támadjon h hülye vok meg h a srác hülye mert egyrészt személyesen láttam és a haverom meg rendszeresen karbantart megcsinál mindent és mindig azon parázik hogy nehogy összeomoljon a windowsa...
Igaz, az MS penzgyarat mukodtet, nem szoftvervallalatot.
A többi komolytalan lesz már csak! <#taps>#taps>
A "tökismeretlen pingvin" meg annyira ismeretlen, meg rossz, hogy egyre több cég, állami intézmény stb. kezd átállni a használatára - világszinten (lásd. Svájc - Novell Linux). Egyszerûen csak nincs csicsa, ellenben kicsit kell hozzáérteni, kicsit többet, mint a Windows-hoz és meg kell szokni, hogy van rendes konzol, amit tudni kell használni is.
DirectX eltávolítás: XPLite.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Ebben az a gyonyoru, hogy akkor valszeg sohasem fog megjelenni. Mondjatok egyetlenegy szoftveres dolgot a Microsoft reszerol, ahol igazan minosegi termeket gyartottak. Mert en nem tudok olyanrol😊
Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)
Utána néztem 1 picit annak hogy a guihoz a win mennyire használ direct xet, meg h mi is az a fergeteges 2d-s gyorsítás ami amit equ szerint a lina annyira tud.
A Luna tényleg használ 2ds gyorsítást de ez miért is olyan nagy szám? ezt a 2ds gyorsítást nagyon régóta használja az X window is tehát nem mondhatjuk h a luna annyira vidkártyában van végül is tényleg használ hardveres gyorsítást de azért nem olyan mint az OS Xben -és nehogy az jöjjön hogy az OS X is szar mert ebbe nem tudtok belekötni mert nem magát a rendstert dicsõítem hanem a negjelenítõt- mert az mégis 3d-s gyorsítást használ és láttam saját szememmel hiába rángatod az ablakokat mossa az éleket nem szaggat nem húz csíkot.
Amúgy ha valakit érdekel megdobhat 1 e-mail címmel és küldöm neki az nt4 kernel felépítését és utána vitázzatok róla 😊
Amúgy a vistában nem tapasztaltam hogy tulzottan a vidkártya számolná a guit pedig ebbe a bétába már beleígérték.
Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
És melyik ez a...
Mellesleg sokkal jobb lenne
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mellesleg sokkal lenne, ha a programok a saját könyvtárukban egy külön fájlban tárolnák a beállításaikat, nem egy ilyen "központi káosz" registry-ben. Ha így lenne nem sokat kéne vizsgálgatni, hogy mi kell a registrybe meg min nem...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Régi fájlok tömörítés szerintem is teljesen értelmetlen, tehát minek van? Hol lehet kikapcsolni. Merthogy csak azt veszem észre, hogy több giga szabad hely hiányzik a vinyómról, és na mi foglalja le? hát ez a baromság.
"Nekem 1 év után se volt ilyen gondom. Csak tényleg tisztán kell tartani. Pl. nem árt arra is gondolni, hogy sok progi nem takarít rendesen maga után. Meg lebeszélni a sok szart az automatikus indulásról."
Automatikus indulásokat mindíg tiltom, mert utálom az ilyen hülyeségeket. És igen gondolok arra hogy sok program nem takarít maga után rendesen, ezért használok regcleanert.
Ez azért ritka, és többnyire a bugos játék az oka. Erre megoldás lesz a Vista 3D desktop-ja.
Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elõ ugyan ez a hiba sok teljsen különbözõ játéknál?
"Többnyire swap. Kell elég RAM, némi takarítás, és rendszeres defrag."
1 giga ramom van, mindent takarítok a vindózban. És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz(mert néha akkor is brutálisan elkezdi kerregtetni a vinyót)? Olyan óriási memóriaigénye lenne, hogy 1 giga ram nem elég?
"Valsztg vírus, mert ez abszolút nem normális. Nekem soha nem fordult még elõ."
Vírus kizárt, nekem is csak egyszer fordult elõ, hogy eltûnt egy system fájl, de szerencsére telepítõlemezzel kijavította magát (meg is lepõdtem, hogy képes ilyenre 😊 ) de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltûnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett.
"Ilyet sose láttam még. Példát tudsz mondani?"
#56-os hozzászólás utolsó 5 sor.
Blackmail the Universe
További szép estét!
Blackmail the Universe
Na, kedves win tudósok... Segítsetek nekem 1 kis gondban... Mindíg, ha telepíteni akarok programokat, igaz nem mind1iknél jön be, de a legtöbbnél igen, hogy telepítéskor elkezd valami tök más települni, egy olyan program, amit már nagyon rég leszedtem, és hiába mégsézem le, csak azért is települ... kb 30szor kell lemégsézni, hogy abbahagyja... Ha meg hagyom települni, akkor meg panaszkodik folyton 1 file-ra, ami nincs is a rendszerben...
Sorry az offért, de eléggé idegesítõ...
Hat bebizonyosodott?? <#wilting>#wilting>
Lemaradtam valamirol?
Az NT kernel egy mikrokernel, és nincs benn se explorer, se directX integrálva.
Teljesen mindegy, hogy mivel együtt adják, attól még az NT kernel marad.
Az, hogy a directX modulok betöltõdnek vagy sem nincs hatással az oprendszer mûködésére.
Csak a win2000 óta mûködõ system repair(nem a system restore!) figyeli a file-ok eltûnését, módosulását, ezért nem lehet kiszedni belõle.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Amúgy ha kíváncsi vagy az "ûber vista" nem rossz de nem egy nagy szám az alapján amit a bétából meg lehet tudni
"És nem kritika csak kérdés eredetileg még anni longhorn korában nem 2005 évvégére ígérték?"
ezt válaszolja:
"prezideente: ha valaki elolvassa az aláírásom egybõl láthatja hogy nem az erõséged a matemetika"
pedig direkt kértem hogy ne kötekedjen mert nem mondhatja magáról hogy mekkora zseni amikor azt mondja nekem hogy a windows a pcpiacon nõ miért? mert a MS rekordeladásokat csinál. De tényleg mostmár mindenkinek a MS nem csak os-t ad el...
Még szerencse hogy ilyen egyszerû hülye földi halandóknál, mint én nincsennek egyáltalán ilyesmi problémák. Sõt, másfajta sem. Ha a problémákat kéne nézni, akkor mondhatni, hogy tökéletes a rendszer.
"a registry puszta megléte"
Semmi baj nincs vele. Szükséges olyan fícsörökhöz, amit céges környezetben használnak (terminal server, roaming profile, ...).
Az már más kérdés, hogy a sok szar progi teleszemeteli. Erre az a megoldás, hogy nem kell minden szart felrakni.
Mi nem müxik rajta? Mondjuk én csak 2K server-beli DHCP-t használtam, de azzal semmi baj nem volt.
"régi fájlok tömörítése"
Normálisan karbantartott gépen ez a funkció értelmetlen. De nem tudok olyan hibáról, amit ez kozott volna.
"pár hónap után akárhogy tisztogatva is erõsen lassul, és egyre nagyobb helyet foglal a vinfos"
Nekem 1 év után se volt ilyen gondom. Csak tényleg tisztán kell tartani. Pl. nem árt arra is gondolni, hogy sok progi nem takarít rendesen maga után. Meg lebeszélni a sok szart az automatikus indulásról.
"ritkán játékok összeakadnak a desktoppal így nincs más választás csak reset"
Ez azért ritka, és többnyire a bugos játék az oka. Erre megoldás lesz a Vista 3D desktop-ja.
"automatikus lejátszás"
Könnyen letiltható. Pl. elég a shift-et nyomva tartani hozzá, de teljesen is ki lehet kapcsolni. Hogy hol, az kb. 2 perc keresésel kitalálható.
"vinyó kapargatása ok nélkül"
Többnyire swap. Kell elég RAM, némi takarítás, és rendszeres defrag.
"eltûnõ rendszerfájlok (nekem szerencsére csak egyszer fordult elõ, de másnak heti gyakorisággal, hardverhiba kizárva)"
Valsztg vírus, mert ez abszolút nem normális. Nekem soha nem fordult még elõ. Az egyetlen hasonló bug az NTLDR file elvesztése, ami annak a következménye, hogy az XP nem ismer alapból sok új HW-t, és boot közben még nincsennek betöltve a megfelelõ driverek. Legtöbbször visszaéleszthetõ a rendszer a megfelelõ eszközzel.
"béna memóriakezelés"
Bénának nem mondanám, de tény hogy tökéletlen. Szerintem egyébként csak az a baja, hogy 128-256 MB RAM-ra van belõve, és 512 felett már nem optimális (elvben át lehetne állítgatni, de eddig minden kísérletem csak rontott rajta).
"a registry puszta megléte"
"minden szart belepakolászik, teljesen lényegtelen dolgokat is, lassítja a gépet, tisztogató programok sem tisztítják meg rendesen, csak nagyjából"
"a minden új installkor feltûnõ változatos sokféle hiba, amelyek szerecsére reinstall után nem szoktak elõjönni, de helyette jönnek új soha nemlátott hibák."
Ilyet sose láttam még. Példát tudsz mondani?
A beta az nem demo. Amit már komolyan lehet venni az az rc (release candidate).
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
SP2-ben alap a dx9c
MS majdnem havonta ad ki új DX 9c verziót.
nyomi
Süt az irígység errõl a sok Linuxos lúzerrõl😊)
Nem megy a szekér barátocskáim???😊))
Térjetek át vindózra és megszûnik a szenvedésetek. Aki meg elégedetlen vele az szenvedjen csak nyugodtan továbbra is a linuxával!😊