93
  • Supergamer_real
    A két történelmi példát átvitt értelemben értettem értelemszerűen.
  • Supergamer_real
    Ez úgy baromság ahogy van. Az ég világon semmi szükség napra pontosan tudni, hogy Mátyás király mikor kötötte be a cipőfűzőjét vagy Hitler mikor húzta le a WC-t életében először.

Vannak dolgok amiket valóban be kell magolni, de az esetek többségében teljesen felesleges, erre vannak a könyvek, számitógépes adatbázisok, egyéb írott források.

Eltöltheted ugyan az egész életedet magolással, de a dolgok túl hamar változnak ahhoz, hogy értelme legyen mindent fejben tartani - túl azon, hogy teljesen felesleges. Ha tudod, hogy hol kell pl. egy képletet keresni, tudod, hogy hogy kell alkalmazni akkor nem kell feltétlenül fejből tudni.

Légy őszinte magadhoz és gondold végig, hogy hány %-át használod egyetem után a gimiben bemagolt sok bar*mságnak. Pl. verselemzések (ahol az esetek többségében vagy azt írtad le ami a tanárod háborodott világképének megfelelt vagy kapát kaptál, stb.)

Itthon a közoktatás finoman szólva átesett a ló túloldalára a magolással.
  • IStexI
    Hát ezek közül (a cikket is beleértve) nem értek 1et semmivel ugyankkor mindenben van valami igazság!

Jelenleg a magyar középiskolákban csak az eszetlen magolás megy (kisarkítva, túlzással) ami nem feltétlenül rossz mert legalább a gyerek elé raknak valami követelmény rencert! Viszont tanulni, érteni, értékelni, választani (ami qrva fontos így visszatekintve) nem tanítják meg a diákot! Az az érzésem, hogy a sok fölösleges lexikális tudást (ami szinte kapásból elfelejtődik -> nincs haszna) csökkenteni kéne és helyette a szakosodásra, speciális tudásra többet fordítani! Ezáltal nagyobb szabadságot, több választási lehetőséget, magyarul pontosabb döntést adnánk a diákok kezébe...
  • Akuma
    ez a cél, kevés a szakmunkás, sok a diplomás
  • Jani-B
    Milyen igaz.... egyetértek.
  • ZoliJ
    persze, ez mind szép és jó, a gyerekek megtanulják a látott információ feldolgozását... aztán bekerülnek egy egyetemre és megbuknak, mert nem tudnak magolni
  • thinker
    Debrecenben (DE) kártyaolvasó a gépekhez? Ezt az infót vajon honnan vette? Mert én még nem láttam itt az egyetemen 1 db olyan gépet sem, amihez diákigazolvánnyal lehetett volna bejeletkezni. Ugyan nemrég adták át az új Élettudományi épületet és könyvtárt, amibe átköltözött az info központ, de ottis csak egy beléptető van, szóval ahhoz kell használnod a diákodat, hogy bejuthass a terembe, de szó sincs a gépekre való bejelentkezésről. Egyébként még ezt a beléptetőt sem nagyon erőltetik mostmár. Szóval nem tudom, kell nekünk ez új diák?
  • Komolytalan
    Érdekes dolog ez a diákigazolvánnyal való fizetés, csak hogyan kerül rá zsé? Mert ugye ahhoz nem csak BKV közreműködés kellene, hanem bankoké is ugyebár. Ha meg a bankok közreműködnek, akkor miért is nem lehet a diákigazolvány egy speciális bankkártya? Mert ugye az úgyis kell a diáknak, meg úgyis fizet érte. De jobb lesz ez így, fizessünk ki 1 zsák pénzt a té-szisztemsznek (ugyebár MSZP támogató Dájcsetelekom cég, mi más).
  • Cat #2
    Annyira nem számit, max. várnak pár másodpercet - sokkal inkább számit, hogy mit tanulnak a diákok, ténylegesen áttérünk e a lexikális adatok bemagolásától arra, hogy azt vizsgálják hogy hol, hogyan tudod megszerezni az információkat, meg tudod e érteni a számok mögött rejlő összefüggéseket.
  • Nexxuss
    40kbit/s Hát azért az öléggé soványka nemde? :D