A vikingeknél is előfordult fogcsonkítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hosszú és intenzív? <#vigyor3>#vigyor3>
A történelem legismertebb fogorvosa Nagy Péter orosz cár volt: aki nem vele huzatta ki a fájós fogát a bojárok (orosz nemesek) közül, kegyvesztetté vált.
Astaroth: Király lettem volna én is 😊 Régi dilemma mi a jobb - a rövid de intenzív élet, vagy a hosszú de unalmas (lásd Achilleus vagy Nagy Sándor: õk a rövid, de dicsõ életet választották)
"Ahol van növényzet, ott van kábítószer is."
ÍGY IGAZ 😊
Régóta ismert pl. a mák hatása, de még annál is régebbi ismeret a szeszes italok kedvezõ befolyása.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
És pont az tetszik, hogy le tudott mondani az életérõl, és úgy is élt. Nem õk vegetáltak, hanem mi most!
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Azt h. most népbetegség, köszönhetjük elsõsorban az étkezési szokásainknak...
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
"Roppant hétköznapi életmódjuk volt...Skandinávia kora középkori élete csak afféle vegetálás hóban, esõben egy kis korpaleves mellett...a kenyér nem a mindennapi alapvetõ élelmiszer, hanem luxuscikk. Leggyakrabban halat esznek, gabonakását és a fehérjében gazdag lóbabot "a szegény ember húsát". Ha pedig ez sem jut, marad a fakéreg (megõrölték és lepényfélét sütöttek belõle - Laci) és a tengeri alga... aki halat akar enni, annak ki kell mennie érte a haragos, viharos tengerre... és akit a hideg, nyirkos éjszakákon elkap a tuberkulózis vagy a tüdõgyulladás, annak nem sok reménye lehet... e kegyetlen természetben élõ emberek életkora harminc év körül mozgott. Tizennegyedik életévét minden második gyermek éli meg..." - Günther K.
Nesze Neked sörözés.
Nem is csoda hogy a vikingek - akik egyébként valóban kemény kötésû emberek voltak - gyakran maguk mögött hagyták hazájukat. Nemcsak a rablás motiválta õket, ügyes kereskedõk és bátor felfedezõk is voltak egyben. A világuk ennek ellenére nem hõsies volt (mint azt a '60-as évek hollywoodi kliséi és korábban a náci propaganda keltette) hanem keserû. Ezért is értékelték nagyra a harcban szerzett - azaz korai - halált, és ezért szerették intenzíven élni az életüket - gyorsan eltivornyázták megszerzett javaikat és zsákmányukat, nem gyûjtögetõ életet éltek. Mellesleg a buzogány az inkább legyen szekerce vagy rövid, kétélû kard - õk ezt a két fegyvert kedvelték.
Fogvésés: minden tiszteletem a viking harcosoké - van tapasztalatom mit éltek át. Nekem egyszer csiszolták még sráckoromban az egyik fogamat. A jó kis lidokain injekció miatt semmi fájdalmat nem éreztem, de a már akkor is matuzsálem korú, a szovjet preciziós gépgyártás diadalát hirdetõ köszörû (és a tõle valamivel fiatalabb kriptaszökevény fogorvos) valósággal szétrázta az agyam. Emlékszem, megfogtam a doki kezét, csak tartson már szünetet a vén szadista marha.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Õszintén színesen itt hagynám ezt a világot egy ilyen rövid és durva viking életért...
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Az átlagéletkor valóban alacsonyabb volt, de ez fõként a magas csecsemõhalálozásnak és a folytonos harcoknak volt betudható. Aki túlélte a háborúskodást, az igen szép kort megélt általában. Szóval a 35 éves átlagéletkor nem azt jelentette, hogy mindenki kipurcant 35 évesen 😊
Ráadásul egy akkori 80 éves emberke valszeg sokkal jobb életet élt, mint a mostani legtöbb 80 éves, akit a gyógyszerekkel tartanak életben, és csak vegetálni képes...
Lelkem odvában megdöglött a bagoly!
Eh.
Kivétel ha haláluk után jelölték meg õket valamiért.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Egyértelmü, hogy ez az ember jócskán túllépett a biztonsági vonalon, és úgy várta a metrót. Az meg jött....
<#wilting>#wilting>