1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • totti10
    ha OTP direktről utalok Paypalra akkor az belföldi vagy külföldi átutalás?
  • greg benz
    Jah akkor valszeg azért van a bibi. Talán próbálj meg az ebay felé fordulni,hátha ők tudnak segíteni
  • Kiado
    Pedig én már csomószor kaptam vissza pénzt, azok után, hogy megérkezett és átbaxtak. :)
    Csak ez most lehet azért fura eset, mert én arra nyitottam, hogy nem kaptam meg és utána írtam, hogy megkaptam...
    Ilyenkor szar, hogy 1-szer lehet csak reklamációt nyitni 1 tranzakcióra.
  • greg benz
    Lehet rosszul tudom,de a paypal csak azért tud felelősséget vállalni,ha nem kapod meg a cuccot,az,hogy kamu cuccot kapsz őket már nem érdekli
  • Kiado
    Ezt a szart, vettem 256GB-os pendrive-ot 5 ezer ft-ért ebayen.
    Jó gondoltam, hogy kamu lesz, 1 próbát azért megért, úgy voltam vele...
    Eddig mindig ha gondom volt visszakaptam a pénzt, már több, mint 350 pozitív értékelésem van ebayen stb.
    Nyitottam reklamációt, hogy nem érkezett meg a termék majdnem 1 hónap után, erre a kedves eladó gyorsan elküldte hozzám a csomagot tracking numberrel, amit meg is adott a reklamációban.
    Megjött a cucc, leteszteltem és bár 256gb-ot írt ki a gép, de leteszteltem programmal és 30MB-os volt igazából... :D
    Felbuzdulva örömömben gyorsan segítségért fordultam és továbbítottam az ügyet, hogy döntsenek ők, le is írtam, hogy kamu memóriás cuccot kaptam stb. stb.
    Erre fél nap múlva jön a döntés, hogy nem kapok vissza 1 ft-ot sem, mert adott ragszámot az eladó és meg is kaptam a csomagot.
    Fellebbeztem, megint leírtam, hogy mi a probléma, de lehet erre rábasztam :S:D
  • totti10
    valaki segitsen már hogy e bayen hogyan tudok venni valamit, meg hogy tudok paypelen keresztül fizetni
    thx
  • totti10
    Paypalemre hogyan tudok pénzt feltenni? bármilyen kártyával?
  • seczki
    Remélem!Köszönöm a gyors választ és a segítséget!Szép napot neked és mindenkinek!
  • lamase
    Természetesen rámegy!
  • seczki
    Sziasztok!

Tudom,hogy most nem erről beszélgettek,de az lenne a problémám,hogy regisztráltam ma paypal-ra,mindent jól kitöltöttem ,csak az a gáz,hogy egyből utaltam 7700 Ft-ot a bankszámlaszámomról,nem vártam meg hogy a paypal magától levonja a 400 Ft-ot és tudjam a 4 jegyű kóddal aktiválni a paypal számlámat!Ezzel a befizetett összeggel(7700 Ft)mi lesz?Rá megy majd így is a paypal számlámra majd vagy elveszik....????Légyszíves segítsetek!Köszönöm előre is!Vagy ilyenkor mi a teendő???Sziasztok
  • lamase
    Ha visszaolvasol láthatod, hogy nekem nem egy ilyen volt. 180 napot várnom kell míg megkapom a pénzt. Ma nyitottam új kártyával új paypalt, 1850 dollár jött, erre zárolták rögtön. 20 percet beszéltem a faszival telefonon, és csak arra jutottunk hogy review alatt van a számla. Kurvajo! Amugy ha lezárják a számlád, és nincs semmi csalás, claim nem indul ellened, 180 nap múlva átutalják a lóvét
  • greg benz
    Hát az usa meg lehet az ilyen balkán országok miatt vezette ezt be,mint a miénk:D Nem tudom,tényleg érdekes..
  • Daniel19
    Csak pont ez az, hogy ez nem magyar szabály, hanem amcsi meg EU, ez a pénz pedig náluk potom összeg.

Mindenesetre ahogy utánakerestem, sokan kiakadtak ezen. Sokan eladtak pár régi cuccot ebayen, megkapták a pénzt, erre a Paypal rájuk szállt. Elég nagy szemétség.
  • greg benz
    Mondjuk nem csodálom,ha vizsgálják.. 2500$-t vagy afölötti összeget egy összegben halandó ember nem sűrűn kap.. Magyarországon az átlagkeresetet nézve ez kb egy fél évi fizetés,de inkább több
  • Daniel19
    Na találtam egy ilyet, csak erről senki nem beszél sehol, amikor nyitnál egy Paypal fiókot:

"1800 EUR is around 2500$. This is the limit set by the United States as an international money laundering rule. The EU has adapted this rule. It has nothing to do with Paypal itself.
    Normally I would love to blame Paypal but this really is a United States international policy."

Eszerint Amerika szabott egy olyan szabályt, hogy 2500 dollár, vagy afeletti pénzösszeg felett mindenkinek bizonyítania kell, hogy nem pénzmosó, amíg ez nem történik meg, addig gyanús. Az EU átvette ezt a szabályt, így a Paypal is megró, ha efeletti összeget kapsz.

Valaki tuti kapott már ennél nagyobb összeget, érdekel ti hogyan rendeztétek el.

Addig amíg nem hallok személyes tapasztalatot, addig a Paypal-nak nem szívesen küldözgetek el személyes adatokat.

Várom tapasztalataitokat!
  • greg benz
    Hát gondolom ez valami biztonsági eljárás lehet náluk nagyobb összegek esetén,ki tudja. Ha viszont "limitálták" az acc.odat,akkor semmilyen tranzakciót nem tudsz addig végezni,amíg ezt fel nem oldják. Mikor nekem lenyúltak valakik lét a paypalomról (pár kommenttel lejjebb),akkor a bejelentéseim után egy pár napig biztonsági okokból limitálták az acc-omat,onnan tudom. Nem tudom nálad is ez van-e,de ha igen akkor addig se ki se be se fel se le
  • Daniel19
    Na basszus, hát engem is ez fogadott.

Tőlem is kértek ilyen fotós meg számlás dolgokat, nem értem miért.

Szimplán kaptam egy nagyobb összeget, most ez nekik miért baj?

Remélem a pénzt azért le tudom szívni a számlámra.
  • Daniel19
    Sziasztok!

A véleményetek, tapasztalatotok érdekel a következő dologgal kapcsolatban:

Verified vagyok, Premier fiók, beállítottam már bankszámlát is amire majd le akarom húzni a pénzt.

Ma kaptam egy nagy összeget, erre belépéskor ez fogadott:

"PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. We would like to return your account to regular standing as soon as possible. We apologize for the inconvenience.

PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than the set limit in total payments. These steps need to be completed within 180 days to comply with this regulation.

If you have any trouble completing the steps, please feel free to contact us.
    We appreciate your business and apologize for any inconvenience."

Azt hallottam, hogy a Premier csomag limitált, de hogy ennyire? Elég gáz. Nem tudom milyen infókat akarnak még, amikor mindent megadtam már.

Valaki tapasztalt már ilyet? Mi a megoldás? A pénzemet tudom mozgatni ettől függetlenül?
  • greg benz
    Nem küldték,mondjuk inkább úgy,hogy le lett emelve. Az egyik fingom nincs kinek ment,a másik egy ebayes eladónak,akitől az életben nem vásároltam semmit,még rám is írt,miszerint jelentette ő is a tranzakciót.
    De egyébként azóta visszakaptam az összes pénzt,egy fillér kár nem ért (leszámítva a kártyacserét,de ez nem a paypal hibája) ,mindent visszakaptam. Úgyhogy ennyit a nagy maffia paypalről
  • lamase
    a pénzt kinek küldték?
  • lamase
    Nekem kb 4 paypalom függesztették fel. Nem kell új bankszámla, jelentsd be hogy ellopták a kártyád, és igényelj újat, új számmal. Paypalon nem jó terep a csalóknak, én szolgáltatásokat árulok, havonta 2-3000 dollár forgalommal. Rendszeresen amikor 500$ nál nagyobb összeg jön jön a limited account. A számládon lévő pénznek nem kell búcsút mondanod, 180 nap múlva kapsz majd egy levelet, amiben kérnek egy számlaszámot, és oda utalják.
  • bertino
    ha rajuk bizod, csak akkor nyulhatjak le a penzed.
  • kirxone
    A PayPalnál és ez eBay-nél aljasabb, rohadékabb, mocskosabb bandával még nem találkoztam.

Egyszer felfüggesztettek 2 év tagság után azért, mert szerettem volna régi holmijaimat eladni. Kérték, hogy töltsek fel dokumentumokat személyi igazolványról, bankszámlakivonatról, közüzemi számláról, az áruk számláiról és a szállítók adatairól. Mivel ezek az általam eladásra kínált holmik ezeréves cuccok voltak, így nem rendelkeztem sem számlával, sem az eladó elérhetőségeivel. Ez utóbbiakat nem tudtam feltölteni a fenti okból kifolyólag, amit jeleztem is nekik, erre ők folyton csak sablonleveleket küldtek nekem, hogy töltsem fel és kész. Egyszerűen képtelenek voltak megérteni, hogy a számlák nincsenek már meg, de írtam nekik, hogy lefényképezem az összes árut és odaírom mellé tollal a nevemet, hogy jól lássák, tényleg léteznek az áruk. Erre csak a sablonlevelet kaptam válasznak.

Majd végül jött egy levél, hogy én egy magas kockázatú ügyfél vagyok, ezért szarnak rám innentől nagy ívben.

Azt ugye mondanom sem kell, hogy volt pénz is a PayPal számlámon, aminek örökre búcsút mondhatok.

Sokáig én is csak legyintettem azokra, akiknek a PayPallal, eBay-jel valami afférjük volt. De most magam is megtapasztaltam, hogy ez az egész banda egy maffiaként működik. Csomó júzer pénzét, indoklás nélkül lenyúlják. És lenyúlHATják. Ez a durva. Ugyanis az apróbetűs szerződésükben az is benne van, hogy bárkinek, bármikor, indoklás nélkül felfüggeszthetik az accountját és visszatarthatják a rajta lévő összeget. Ja, és az is benne van, hogy ha regisztrálsz náluk, hozzájárulsz ahhoz, hogy bármikor pénz vonhassanak le a regisztrált bankkártyádról.

Mi a jó büdös halál ez, ha nem egy komoly maffiahálózat?
    Tessék csak megnézni, mennyi pozitív értékelésekkel rendelkező "no longer a registered user" van az eBay-en is, akiket mind felfüggesztett ez a rohadék banda. És az volt a bűnük, hogy szerettek volna valamint eladni.

És tudjátok ezek tekintetében mi a legdühítőbb?
    Az, hogy rendszeresen törnek fel csalók top rated és power seller eladó accountokat, amikkel mondjuk iPhone-t árulnak olcsóbban az eredeti árnál, és mikor eladtak vagy 50-100 darabot, és jól megtollasodtak, akkor veszi csak le az eBay az aukcióikat. Szóval a PayPal és az eBay marha jó terep a csalóknak, kevésbé jó a korrekt, becsületes eladóknak.

Az meg egy hülye duma, hogy ezek biztonságos vásárlást nyújtanak.
    Szépen keressetek csak rá a youtube-on, hogy hányan anyáznak a lenyúlt pénzük miatt, amit a PayPal nem hajlandó visszafizetni nekik.

Ennyit erről a rohadék bandáról. A jövő héten bemegyek a bankba, megszüntetem a bankkártyámat és a számlaszámomat, s nyitok egy teljesen újat, új kártyával, hogy ezek a maffiózók ne tudjanak még jobban lenyúlni. Mert ugye törölni sem engedik magamat a mocskok, amíg fel vagyok függesztve.

Ez a banda teljesen sárba tiporja a fogyasztói jogokat, ez egy nemzetközi bűnbanda!

Javaslom mindenkinek, aki kacérkodik PayPal és eBay regisztrációval, hogy NE TEGYE! Regisztráljatok az Amazonra a Moneybookersre vagy az AlertPay-re, azokról semmi rosszat nem hallani, és mindig korrektül bánnak az ügyfeleikkel.
  • greg benz
    Sziasztok!

Jelentem a paypal visszafizette az egyik lenyúlást,így már 33ezer van a paypal fiókomban. De gondolom a maradékot is vissza fogom kapni.
  • greg benz
    Hát csak nem tudom mégis mit kellene vagy tudnék lépni,mert nincsen sehol semmi ilyesmi..hiába kattintgattam ide oda amoda
  • HUmanHunter
    lehet neked kell lépni mert ideiglenesen felfüggesztették az utalást, ugyanakkor amikor először megláttam a képet az volt a benyomás hogy visszautalják épp a pénzedet, de ez lehet valami félreolvasás miatt lehet :D
  • greg benz
    Egyébként tegnap ugye jelentettem rögtön a paypal felé a gyanús tranzakciókat,és most az egyiknek az állapota változott erre.

A státusz részben azt írja "requiring your action"
    Ez az én fordításomban annyit jelent,hogy tőlem várnak valamilyen lépést az ügyben,nem?Vagy valamit kell csinálnom.
    Ugyanakkor,ha rámegyek a részletekre,ezt írja:

"Resolution Center – Case Reversal Details

PayPal is constantly monitoring site activity and reviewing transactions.

This payment has been selected for review and we have opened an investigation."

Ez alapján meg nincs semmi dolgom,csak várni,nem?
  • greg benz
    Persze,rögtön történt jelszóváltoztatás. Egyébként másik fórumon olvastam,hogy a napokban másokat is lenyúltak vagy megpróbáltak lenyúlni szép összegekkel..
  • Aramir
    Reméllem a jelszavad lecserélted azóta. Nem döltél be mostanában valami becsapós emailnek? Én a napokban kaptam egyet, de 1-2 havonta kapok ilyeneket álltalában. Ilyenkor szépeket szoktam üzenni nekik a kamu oldalunkon az adatok kitöltésekor :D
  • greg benz
    Sziasztok!

Ma nagyon érdekes dolgot vettem észre a paypalomon.
    Kb. 40ezer forint volt rajta,erre ma belépek,22k.
    Nézem,tranzakcióknál van vagy 4. Azt sem tudom mi a franc,egyiket sem én csináltam.
    És a vicc,hogy a 22ezer ami a paypalon van,rövid ideig az sem volt rajta,csak én azt nem láttam (ott van,hogy 190$ kifizetés egy tökömtudjaminek,és refund,így visszakerült.)
    Be is jelentettem a gyanús tranzakciókat a paypalnak,remélem visszakapom a pénzemet.
    És a pont az i-re,hogy kiszámoltam mennyi pénz lesz a paypalomon,ha refund-olják a levont összegeket,és 28$-al többre jön ki!

Mindenesetre többé nem fogok komoly összeget tárolni paypalon,az tuti
  • pittipitti
    Neked se való a paypal ha nem tudod kideríteni mért van a próbaterhelés és mit és mikor kell tenni....
  • pittipitti
    Elég szar ügy....
    Erre azt mondom hogy legközelebb kérj meg engem hogy fizessek helyetted...
    Kb 1500ft-os levonással várhatóan vissza fogja utalni a pénzt a bankszámládra a paypal...remélem átutalással fizettél nem pedig kp-t befizettél a bankban a paypal számlájára.
    Csak saját száláról lehet átutalással feltölteni...és több nap mire jóváírják....
  • janisjoplin
    Sziasztok!
    Egy ebook olvasót szerettem volna rendelni az amazonastól.Ajánlották a paypal számlát.mivel semilyen számlám nincs.Beregisztráltam magam a paypalnál.Az élettársam számlájáról utaltam rá 38000 ft-ot.Ennek most már nyolc napja.és a pénz sehol.Valaki azt mondja.hogy a paypal írja.hogy megkell egyezni a küldő.és a fogadó névnek.biztonsági okokból.Én ezt nem tudtam.Angolul sajnos semmit nem tudok.Írtam a paypalnak.de nem válaszolnak.Igaz.hogy webfordítóval fordítottam a szöveget.Van valakinek ilyen tapasztalata?
    Vagy lehet a webfordítás miatt nem válaszolnak?
    Ha valaki lefordítaná azt a négy mondatot .nagyon megköszönném..
  • lamase
    ja igen és ez már a 2. paypal accountom. elfogyott, ennyivolt
  • lamase
    nekem épp tegnap tiltották le, 2 évig használtam heti 1000 dolláros forgalommal, tegnap jött rá kicsit több, rögtön tiltás. minden dokumentumot el kellett küldeni, és hogy honnan van a pénz stb, dokumentumokat elfogadták, de jött a levél hogy high risk hogy én az ügyfelük vagyok ezért permantly limit. na itt hivtam fel őket, srác azt mondta az összeget 180 napig zárolják, majd kiutalják.

szép volt paypal
  • lamase
    Lehet nem 2000 ft hanem 200 ? ezek szerint akkor 4x megkapod legalább:)
  • MirP
    Ez már összesen 800-nál több amit levontak!
  • bertino
    200 fotintokat ?

végülis próbálkozni lehet...
  • MirP
    Jáájj emberek! Segítség!
    Még sosem használtam a paypalt, de szerettem volna ezzel fizetni az interneten, mert egy CD-lemezt szerettem volna megrendelni (2000 Ft.). Ennyi volt pont a számlámon is. Ahonnan rendeltem a lemezt, rámentem, hogy fizetés és kidobta a paypal oldalt. Ott beírtam az adataimat, majd el is fogadott mindent, de visszaugrott oda, ahonnan a legelején kezdtem, hogy nincs elegendő lóvé a számlámon. Ezután megnéztem, hogy levontak valami 210 forint körül valamennyit. Na mondom üsse kő, regisztrálok és próbálom még egyszer. Ezután újra levontak 210 Ft.-ot és utána még 400-at, persze a lemezmegrendelés nem sikerült sehogy sem., de most már nem is érdekel, megrendelem postai utánvéttel, viszont ezeket az összegeket valahogy vissza lehet szereznem? Köszi a választ!
  • diofa
    igaz, ezt benéztem meg megszívtam:S