1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Aramir
    Maestro nem jó, Visa vagy Mastercard kellene.
  • diofa
    Hali,

regeltem PalyPal-n és még annyi lenne vissza h beadjam a bankkártyám adatait. A kártyámon levő kódot nem fogadja el a rendszer. Mohács és vidéke takarékszövetkezetnél vagyok, Maestro kártyám van. A bank ebankjából már többször utaltam sikeresen. Szóval nem tudom h mi a baj. Valakinek van valami ötlete?
  • fergusonpapa
    nekm is segitség kéne.nektek már volt olyan h Paypal lefagyasztotta accountotak??Haveromnak kifizetet a leadbolt 850 dolcsit.és 2nap után nem engedte h belépjen.mit kel ilyenkor csinálni??
  • Daniel19
    Sziasztok!

Segítség kellene!

CIB-es internetkártyával akartam regelni Paypal-ra, azt mondták a bankban ezzel lehet, de nem enged regisztrálni, ezt kapom:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Na most két opció volt:

1, Vagy beregisztrálom a bankkártyámat, de ugye nekem internetkártya van, aminek a hátoldalán nincs külön kód, ami ide kéne,

2, vagy a másik opció, hogy utaljak pénzt (nem írja mennyit) egy Unicredit-es számlára.

Hát utalni nem akarok egy ismeretlen számlára vakon.

Kérdésem az lenne, hogy hogy a francba tudok internetkártyával beregelni ide? Továbbá netkártyával csak vásárolni tudok? Pénzt fogadni nem?

Nekem olyan fiók kellene, amiről vásárolni is tudok, de akár több ezer dollárt is tudok fogadni külföldről.

Egyébként CIBEZZ csomagban vagyok.

Kérem aki tud az segítsen, nagyon sürgős lenne!
  • ACE
    De ha nem bankkártyával csinálod, hanem átutalással Top Up, akkor elvileg tök ingyenes a fogadó félnek is az utalás...
  • Kiado
    LEírom konkrét példával:
    Raiffeisenes számláról:
    aug. 23-án vettem valamit és paypal-al fizettem 68.54$-t, le is vont 15454 ft-ot a bankkártyáról, utána amikor megnéztem direktneten a számlát ott már azt írta ki, hogy 70.05$-t vont le, viszont az összeg nem változott, 15454ft volt a levonás.
    Ellenben amikor unicredites bankkártyával fizetek akkor nem 15454ft-nyit von le, hanem a 70.05$ összeget.
    Most akkor az a különbség a paypal haszna?
  • Aramir
    Ingyenes, ha vásárlásért fizetsz, ahogy Victor1103 kérdezte, pl egy Ebayes vásárlásért, de ha csak küldöd a pénzt a send money opcióval és ez bankkártyával történik, akkor 2.9% + $0.30 USD-t vonhatnak tőled, de ott van a díjtáblázatuk a #1196-os hozzászólásomban.

A másik tippem, hogy a devizák konvertálgatásánál buksz valamiért némi pénzt, ez attól függ, milyen számlád van (deviza vagy Forint), a paypalon hogy van beállítva a konverzió, ők konvertáljanak Forintra, vagy a bankod (már ha belehet még ezt állítani, mert a múltkor valamiért nem találtuk itt egy páran a szükséges opciót).
  • Kiado
    Én azt nem értem, hogyha az 1ik bankkártyámmal fizetek, pl. 50 dollárt, akkor levonja az összeget és nem változik utána semmi, ha másikkal fizetek, először levon X Ft-ot, utána a neten nézem az elszámolást és 50 dollár helyett 52 dollárt ír és X+Y ft lett a tényleges levonás, tehát többet fizettem.
    Már 18 ezer ft-os tételnél rászámolnak a másik bankszámlán kb. 500 ft-ot valamiért.
    Bementem a bankba és ott elmondták, hogy elvileg ők semmit nem vonnak le internetes fizetésnél, mert az ingyenes, lehet, hogy a PayPal vont le.
    Akkor ingyenes a paypal vásárlás, vagy nem?:D
  • Tikal #1200
    nehogy azt hidd.. szerintem a vaterával macerásabb lenne megoldanod bármit is, eBay fényévekkel komolyabb site, akik ott top seller-ek azok nagyon komolyan veszik a vásárlói elégedettséget, ha nem így tennének, hamar buknának... Mindig top seller-től vásárolj vagy olyantól akinek már van jó pár száz eladása és legalább 95% felett van az értékelése ..
  • Victor1103
    Ok köszi szépen! Gondoltam mindent normálisan megtudakolok mielőtt bármit is vásárolok az ebayen mert azért az csak nem vatera macerásabb lenne után maegoldani a galibát vagy tisztázni a félreértéseket.
  • Aramir
    Igen, de a legtöbb eladó beépíti a postaköltségbe a jutalékokat, vagy legalábbis egy részét. Pl kifozetsz 10 dollárt postára, aztán amikor megkapod, akkor látod csak, hogy pl 8 dollár volt a postaköltség.
    A lényeg, hogy a fizetés teljesen ingyenes neked, de a postaköltséget ugyis az eladó határozza meg. Persze nem minden eladó kér többet a postára, de mondjuk 10-ből 8 többet kér mint a valós posta, nekem legalábbis ilyen tapasztalataim vannak. Értékeléskor még azt is értékelheted az ebayen, hogy a postaköltség mennyire volt reális.
  • Victor1103
    Értem. Köszi a választ!

Amúgy ha pl ebayen vásárolok egy terméket ami tegyük fel 50 dollár attól függetlenül nekem ugyan úgy 50 dollárt kell elutalni és a pénzfelvételnél már a termék eladójának kell számolni ezzel a plusz jutalékkal?
  • Aramir
    "Tudtommal ha Paypalon belül bárkinek küldök összeget aki ugyanúgy felhasználó akkor ingyenes a dolog."

Hát nem jól tudtad :D Küldeni ingyenes, a pénz fogadása viszont némi jutalékba kerül:
    https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
  • bertino
    ez fórum, nem chat.

légy türelmes.
  • Victor1103
    Hallo valaki?!
    Amúgy a 0.33 után a dpécsi=dolcsi:D. Eléggé elírtam.
  • Victor1103
    Sziasztok! A tisztánlátás kedvéért lenne egy pár kérdésem:
    Én is és tesóm is regisztráltunk a paypalre és kíváncsiságból megnéztem hogy hogyan működik a felek közti tranzakció így elküldtem neki 1 US dollárt amit ő meg megkapott. Emailben még 1 US dollárként volt feltüntetve(225Huf), de mikor kikérte már csak 0.67 US Dollár volt(142Huf). Láttam hogy az ő profiljában 0.33 dpécsi fel volt tüntetve fee-ként. Ez miért van? Tudtommal ha Paypalon belül bárkinek küldök összeget aki ugyanúgy felhasználó akkor ingyenes a dolog. Most ha elküldök 40 dolcsit valakinek csak a felét kapja meg vagy nem értem…

Előre is köszi a választ!!
  • HUmanHunter
    a vertificationban megadja és azt is hogy mit kell utalás közleményének beírni
  • fergusonpapa
    köszönöma válaszokat.már ideje egy paypalnek mert 4 accountom is van h havi kifizetés limit 21ezer.és simán tulhaladom :/ itt az ideje egy kártyának.

Humanhunter mien számra kel???

am van családba visa electron sé sajna nem fogadja el.de ez olvastam h nem mindet.
  • MaSzKa
    Visszaküldés 2x annyiba került volna, mint a termék maga
    Azt ki fizeti ki nekem?
  • greg benz
    Senki?
  • greg benz
    Sziasztok!

Ha a meglévő paypal acc-hoz hozzáadok egy új kártyát,de az más néven van mint ami meg van adva a paypal acc-omban,az gáz? Fontos,hogy a név stimmeljen?
  • Kiado
    400 ft-ot von le a paypal, utána megadod azt a kódot, amit a levonásnál közleménybe bírtak és 1-2 napon belül vissza is kapod a 400 ft-ot.

Bemész bankba és max. 20 perc alatt megcsinálod a bankszámlát, fél héten belül ki is küldik neked a dombornyomott bankkarit.
    Havi 1000 ft-nál többet nem nagyon kell fizetni, ha olyan csomagot választasz.

Én sohase adtam meg neten a bankkártya adatait, ha ilyen helyről kéne venni, akkor inkább kihagyom, mindig PayPal-t használom, sose volt eddig gondom.
  • HUmanHunter
    paypal aktiválás az nagyon egyszerű, csak utalni kell 1?$ t a megadott számra a bankkártyádról és már aktiválva is van. nekem visa electronom van és eddig komolyabb bajom nem volt vele, elég sok helyen elfogadják.
  • fergusonpapa
    hi all.összekapartam egy szép kis összeget neten.(700dollár)kifizetésnél vagyok.és nem tudom paypalre vagy számlára menjen.utobiban félek h nem biztonságos.a paypalem meg nincs aktválva..ugyhogy ti értetek hozá lenne pár kérdésem.

Mastercard vagy Visát ajáljátok jobban?és ezekböl bármeiket igényelhetem??mert néztem mastercard van több fajta.azt tudom h dombornyomot kel.

a másik h mennyit kel fizetni ezeka kártyák után??havonta?

banki utalás weboldalrol számlámra.megbizható e??

és ez ami kicsit agaszt h aktiválni kel ugye meg kapok aktiválo kulcsot bla bla.ez kész.de sokan mondják h paypal limit...igyis.megint rohangálni kel.ez mennyire gyakran fordul elö?nincs kedvem havonta szaladgálni ezután.
  • Kiado
    Nekem eddig több, mint 20 esetem volt, hogy visszakaptam a pénzt, de minden alkalommal Ebay-en vásároltam árut, nagyon sokszor előfordult, hogy úgy kaptam vissza, hogy a cuccost nem is kellett visszaküldeni.
    1-szer volt régen, hogy egy fekete cipőt vásároltam és barnát küldtek, akkor vissza kellett volna postázni a terméket és megkapom a pénzt, de inkább eladtam itthon ugyan annyiért, mint amennyiért vettem.
  • lamase
    általában ilyenkor vissza kell küldeni, tracking numbert megadod és ennyi, visszaküldik
  • MaSzKa
    Akkor minek van a Dispute-nél ez az opció, dísznek?

• bertino
    te mar megint totalisan el vagy tevedve.
  • greg benz
    És az is teljesen jogos,hogy ebben az esetben a Paypal nem tud segíteni. Én azt is csodálom,hogy az olyan esetben kártérítenek,amikor nem jön meg a cucc vagy ilyesmi. Elvileg rájuk csak a fizetéssel kapcsolatos dolgok tartoznak ha igazán megnézzük,szóval megtehetnék azt is,hogy csak akkor kártérítenek,ha náluk van valami gáz.
  • ACE
    Akkor talán mégsem volt ez olyan nagy cég, vagy csak Te hitted annak, éppen ezért vigyázni kell, nem mindig éri meg külföldről olcsóbban rendelni, néha így drágábban jössz ki, mint a mellékelt ábra is mutatja...
  • greg benz
    Világosan leírják a válaszlevélben,és a felhasználói megállapodásban is,hogy ők csak a szállítással kapcsolatos problémákért vállalnak felelősséget,a kiszállított terméke minőségével és hasonlókkal nem foglalkoznak.

Innentől nincs miről beszélni
  • MaSzKa
    Sziasztok

Vásároltam PayPay-al egy nagy cégtől
    Teljesen bizonyíthatóan hamis terméket küldtek és összenyomódott a dobozban, írtam nekik, hogy ez nem fair.
    A cég E-mail Support System-jén nem voltak hajlandóak rendezni a helyzetet.

Írtam a PayPal-nak Dispute-t
    Probléma kezelés PayPal-on,
    Ezek szerint jártam el.

Nekem volt igazam és mégse kár térítettek pedig csak az összeg egy részét szerettem volna visszakapni.

Szóval ennyit a híres PayPal Buyer Protection-ról, nagy nulla az egész, semmit se ér.

A PayPal se biztonságos.

Dear xxxx

You have chosen to escalate your dispute to a PayPal claim. By ending
    communication with the seller, you are asking PayPal to investigate the
    case and decide the outcome. As part of our investigation, PayPal reviewed
    any communication you may have had in the Resolution Center.

Our investigation into your claim is complete. As stated in our User
    Agreement, the claims process only applies to the shipment of goods. It
    does not apply to complaints about the attributes or quality of goods
    received. Therefore, we are unable to reverse this transaction or issue a
    refund.

Tapasztalat: negatív
    Premier Account-os vagyok és keményen fizetek is dollárra, fontra átváltáskor

• greg benz
    Sziasztok!

Nem tudja valaki,hogy paypal-ról lehet-e bankszámlaszámra utalni? Vagy csak paypalról paypalra lehet?Mert ez utóbbit már számtalanszor csináltam,előbbit viszont még nem próbáltam,és nem tudom hogyan lehet,ha lehet
  • lamase
    lehet inkább a fejlesztői fórumon kellene próbálkoznod, itt nem sokan fognak tudni segíteni
  • Jégkocka
    Üdv mindenkinek!
    A következő kérdésem lenne:
    Ha paypalos fizetést szeretnék indítani oldalaimon (több oldalamon) és minden egyes oldalon vásárlás után egy másik fájlnak kéne feldolgoznia a fizetést, akkor mi a teendő? (egyik oldalon www.egyikoldalam.hu/feldolgo.php másikon www.masikoldalam.hu/feldolgoz.php) Ez megoldható paypallal? AZ Instant Payment Notification menüpontban ugyanis csak egy url adható meg, és az dolgozza fel az összes fizetést. Google-t használtam, nem segített. Előre is köszi a segítséget :)
  • lamase
    amíg sajnos a paypal a legelterjedtebb nem tudunk mit kezdeni. még nem vettem eddig észre hogy a paypal levont volna tőlem, pedig elég nagy a forgalom. úgy érzem a többi fizetést módszert úgy tudnám hasonlítani mint a myvip, iwiw, barátikör, facebook pedig a paypal. tehát vannak alternatívák, de akkor is az lesz a legtöbbet használt szolgáltatás.
  • Kara kán
    Az ugye megvan, hogy a PayPalon kívül vannak még más fizetési módok is?

A PayPal igazából akkor jó, ha te küldöd a pénz, ugyanis ott a tranzakcióért a címzett fizet.

Ezzel szemben, a Moneybookers esetében a küldő fizet, a kedvezményezettnek ingyenes a buli. A Moneybookers előnye, hogy kérésre Mastercardot küld, amellyel bármely ATM-ből pénzt lehet felvenni. Persze, nem olyan olcsón, mint a bankok által kiadott kártyával.

Van még egy viszonylag új on-line fizetési szolgáltató, a PayPay, de ezt kevesen használják.

• lamase
    lehet azért büntetnek
  • FSpofon
    lehet lelőttél egy paypal admint kis korodban cheattel cs-ben és most visszakapod
  • lamase
    Your account access has been limited for the following reason(s):
    You have received 523,050 HUF or more in total payments to your PayPal account.

ilyennel találkozott már valaki, nem geciség egy kicsit? most menjen el megint 1 hét azzal hogy személyit meg ilyeneket küldözgetek?! menjenek a picsába