PayPal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Amúgy meg az oldal amit fog mutatni az meg nem is fizet tehát õ is szopik 😊
Szoval, csak ovatosan! 😊
- kapsz egy többé-kevésbé jól megszerkesztett oldalt (mintha a paypal-tól származna), hogy õ elindította a fizetést, de olyasmi lenne a szöveg, hogy csak akkor teljesítik valamilyen korlátozás miatt, ha bemutattad a tracking numbert, vagy egyéb módon bizonyítottad, hogy postára adtad/ futárral elküldted stb. (kb ezt írta az elõzõ válaszoló is az idézett angol szövegben)
- A levelében egy link van, ami egy hamis paypal oldalra visz, ahol azt látnád, hogy te már megkaptad a pénzt, és postáznád... (ennél még grátiszként a paypal jelszavat felhasználónevet is megszerzik)
Mindkét esetben futhatsz a cuccod után.
Azt kell tudomásul venni, hogy ezek a csalástípusok soha nem arra épülnek, hogy fizet, majd próbálja visszaszedni. Soha semmilyen pénz nem küldenek, lehet, hogy paypaljuk sincsen.
A nagy számok törvénye alapján dolgoznak, mindig lesz elég gyanútlan ember.
All we ever wanted was an answer...
Közben megnéztem a linket, valahogy úgy lehet, ahogy írtam:
"This PayPal payment has been deducted from the buyer's account and has been "APPROVED" but will not be credited to your account until the shipment reference/tracking number is sent to us for shipment verification so as to secure both the buyer and the seller."
- Minden egyes termekre, amit meghirdettem (foleg szamtech cuccok), jott 2-3 nigeriai ajanlat. Nem vittem vegig egyiket sem, de szeretnem erteni, hogyan is mukodik ez. Kifizeti PayPal-on, megjelenik az acc-odon az osszeg. Elkuldod a cuccot, atpakolod a PayPal penzt a szamladra (3-4 nap atfutasi ido), de mire odaig jutnal, a PayPal kozli, hogy nics fedezete a vevonek. Buktad a cuccod...de HOGYAN?! Mert ezek szerint a PayPal-eBay is pont annyira biztonsagos, mint barmi mas. Semmivel sem jobb.
Meg egy erdekesseg a nigeriai csalokkal kapcsolatban. Az apronet.hu-n hirdettem reggel egy cuccot, es egy oran belul mar jott is a veteli ajanlat nigeriabol. WTF?! Valaszoltam neki magyarul, elkuldtem az anyjaba, erre visszairt, hogy akkor adjam meg mennyi lenne USD-ben. 😊
Amelyik emailban ez a szó szerepel, az mehet a kukába, kivétel nélkül mind csaló. Egy találat a sok közül:
http://www.fogyasztok.hu/cikk/20100412/nigeriai-csalasok-hirdetes-atveres
Kéne gyors help!
Az egyik apróhirdetõs oldalon megtalálták egy hirdetésemet, és ilyen szöveggel jött egy nõci, hogy õ hajón dolgozik Angliában és meg akarja venni a fiának a cuccomat, de Nigériába kéne küldenem. Azt mondta kalkuláljam ki az árat szállítással, ezt megtettem, elmondtam neki az árat, azt mondta oké, és hogy õ kész át is utalni ezt az összeget Paypal-on azonnal.
Nekem ez gyanús... fél óra ismeretség után a csaj képes lenne elõre fizetni egy hatalmas összeget... mi lehet ebben a bukta? Neten általában ki akarnak csikarni pénzt... ez meg arra menne, hogy utána beperel vagy valami? Hol a buktató?
Ha át is küldi a pénzt, nem szívesen adom postára a cuccomat Nigériába. Ki tudja, ha utána valami gond van, ha kiderül a csaj valami csaló, akkor nem tudni viszont látom e a cuccomat.
Mit gondoltok errõl?
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Hát úgy voltam vele egy próbát megér de ha a paypal se tokol mindig akkor hagyom😊I
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
http://electronicsscams.co.cc/2010/08/day-offer-com/
Utolsó elötti hozzászólás.
Meg milyen oldal már az, ahol rendeléskor írd meg nekik az "order number"-t, és akkor majd küldenek egy invoice-t paypalon?
A paypal buyer protection-ban se bízz 100%-ban, õk nem fogják kifizetni az eladó helyett, és ha éppen üres az eladó számlája, akkor nem kapsz vissza semmit, gondolom az elöbb említett rendelési módszer is ezért van, nem kell azzal foglalkozniuk, hogy éppen melyik paypal accountot függesztették fel, simán küldenek invoice-t egy még mûködõ acc-ról.
Még egy link:
http://www.mywot.com/en/scorecard/day-offer.com
Úgy látom kb fél éve létezik csak ez az oldal, az meg külön nevetséges, hogy netrõl összelopkodott képeket használnak, és még az eBay logoját sem szedték le <#nyes>#nyes>
http://day-offer.com/us-productinfo.asp?id=5111
http://day-offer.com/us-productinfo.asp?id=6392
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Innen szeretnék venni egy két cuccot de így akkor nem lehet gubanc.
Köszönöm a választ!
A fizetéstõl számított 45-ik napig tudsz dispute-ot indítani, ahol az eladóval tudod rendezni a dolgot (ilyenkor ugye neki kell bizonyítania, hogy megkaptad) ha nem tudjátok elrendezni a dolgot a dispute-ot claim-re kell változtatni, ami már követelés, tehát ott már a paypal fog dönteni.
Amire figyelned kell még, hogy ha vitát(dispute) nyitottál, akkor az 20 napig aktív, tehát ha 20 nap alatt nem rendezed az eladóval, vagy viszed tovább claim-re, akkor automatikusan lezárul, ami azért szívás, mivel egy vásárlásnál csak egyszer lehet vitát indítani.
Az lenne a kérdésem hogy ha valahová paypallal fizetek és nem kapom meg a terméket akkor a paypal visszafizeti és ha igen mennyi idõ tán és hogy?
Mert találtam egy oldalt ahol nagyon alacsony árak vannak és de lehet Pay-pallal fizetni és én úgy tudom hogy ha nem kapom meg a cuccot a paypal kifizeti és õk meg behajtják az eladón és így tennék egy próbát csak kellene egy kis megerõsítés😄
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Tessék mazsolázni:
Online használható bankkártyák
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Ha küldök a paypal számlámra cib számlámról pénzt, mennyi idõ az átutalás?
Más: Ha inkább bemennék a bankba és kérnék internet fizetés alapú kártyát, mennyi idõ mire elkészül/kiküldik? Köszönöm!
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Xbox Live Gamertag:freak86hun PSN ID:Freak86_Hun
Még egy kérdés. A hozzáadás 400HUF volt ami most a paypal számlámon van. Azt fel tudom használni? Mit kell beállítanom ahhoz?
Új kártyát regisztráltam a paypal-on , hol tudom beállítani hogy ne a paypal,hanem a bankom váltsa át a pénzt?
PayPal-en keresztül szeretnék fizetni bankkártya segítségével. A termék, amit meg szeretnék venni, ez lenne. Mivel ez lesz az elsõ nemzetközi netes vásárlásom, lenne pár kérdésem:
MasterCardos OTP Junior bankkártyám van, ezzel lehetséges neten fizetni (ha a válasz esetleg nem lenne, ettõl függetlenül kíváncsi vagyok a többi kérdésre is, elvégre nem árt, ha tudja az ember)?
Szükséges beregisztrálnom a PayPal-re, vagy az említett oldalon a PayPales fizetésre bökve elég csak megadnom a kártyaadatokat?
A PayPal tudtommal fog levonni pénzt a kártyán lévõ HUF USD-re váltásakor. Errõl tudtok pontos összeget mondani, valamint az ekkor felmerülõ plusz költség honnan és hogyan fog levonódni?
Külföldrõl érkezõ termék lévén esély van a vámolásra, meg hallottam valamit +25%-os ÁFÁ-ról is, ez pontosan mit takar? Ezekben az esetekben mekkora plusz összegre számítsak, és a kérdésem megint csak az lenne, hogy nekem ezt hogy/hol kell kifizetnem?
Valamint utoljára: Biztonságos? (Persze, tudom, hogy a válasz egyértelmûen igen lesz, de azért szeretném kikérni tapasztaltak véleményét is.) Értem én ezalatt, hogy fázott-e már valaki rá, hogy így fizetett, illetve terhelte-e meg a PayPal bárki számláját is úgy, hogy az illetõ ne számított volna rá (egyáltalán van-e hozzá joga?).
Elõre is köszönöm a segítségeteket, és elnézést, ha esetleg olyan dolgokra kérdeztem rá, amik magától értetõdõek. Utánaolvastam nem egy dolognak, ami ezzel kapcsolatos, de bevallom, akad bõven, amit nem értek, arról nem is beszélve, hogy egy személyes véleményt sokkal többre értékelek.
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
cesc fábregas