CRYSIS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Hmm. Nekem DX9el is elgörbül a szalagkorlát a colinban -.-

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Evogordon
Kibeszélt efektekrõl??

pl nagyobb poly számú egy karakter és a gépigény ugyan akkora mindt a dx9-nél de semmiféle efektrõl nem beszéltem.

mind1 levan zárva.

TEHÁT 😄 hamár a direct x -nél vagyunk akkor ez mit jelent tudja e valaki? A(z) directx.cpl fájlnak a hibakeresési verziója van a számítógépen, amely lassabban fut, mint a kereskedelmi verzió.
<#lama>

wapolok

Ability
Ok, ennyi volt, és netovább! Ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy egy ilyen hülyeségen veszekedtek!
Most akkor leparasztoztad magad 😊 (én meg az ilyet birom a legjobban ^^), ez elõtti hsz-edben épp a dx10 elõnyeit/ujdonságait hordtad össze, és odairtad hogy d9hez képest nagyobb részletességü / több effekt-es játék tervezhetõ ugyanakkora teljesitményigénnyel...

Ability
De nem rád gondolt, sõt, senkire! Csak megjegyezte, hogy ilyen is van!
KILLER2
Mondjuk ebben van valami. Mert pl még a pcgurus vagy milyen videóban is modnta (ha jól emlékszem), hogy ez még nem igazán van optimizálva, csak épphogy öszsepakolták, hogy elég legyen a bemutatáshoz.

Töltsük le az internetet!

panther112
Ráadásul félre is értett, mert semmi ilyet nem mondtam.

panther112
'Azt birom a legjobban mikor a tudatlan paraszt bejön a topikba és azt mondja' 4330 a vicc az egészben, hogy utána normálisan elbeszélgetünk, na mindegy furcsák az emberek.

Kandurex
Melyik az a hozzászólás?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

sztem meg ez még nagyon kezdetleges verzio nem arra törekedtek hogy most egyböl müködjön az AI is hanemarra hogy megmutassák a játék fizikáját

Gigabyte 965p DS-3, C2D E6600@ 3.2 GHZ, Nvidia 8800 GTX 768 MB,

panther112
Igazad van, összekevertelek valakivel, elnézést. Annak szólt, aki csak úgy leparasztozott, minden elõzmény nélkül.

hamár a direct x -nél vagyunk akkor ez mit jelent tudja e valaki? A(z) directx.cpl fájlnak a hibakeresési verziója van a számítógépen, amely lassabban fut, mint a kereskedelmi verzió.
<#lama>na

wapolok

KILLER2
maradok én winfosnál, de kipróbálom a linuxot az biztos. És akkor ezzel meglenne a 3adik oprendszer a gépemen. Blendert egyszer próbáltam és akkor elég durvának tûnt. MAXban jobban kiagozok, bár még azt is csak tanulgatom. Biztos lehet valahogy emulálni. Vagy ha más nem, akkor majd átváltok windowsra, ha az kell.

KILLER2
Ilyenekkel nem is érdemes törõdni.

Evogordon
ÕÕ én is windows-os vagyok de bátyám több éve linuxot használ és megtanúltam hogy a linux 1000* stabilabb meg minden de nekem akkor is windows kell 😄 na mind egy.. Azt kérdezted hogy van e 3dsmax linuxhoz. Nincs az igaz de van blender ami egy nagyon profi 3d modellezõ program amibe belevan építve egy zbrush utánzat is akkor játékot írhatsz vele stb és tök ingyenes! Akkor photoshop sincs de van GIMP ami tud annyit mint a photoshop. A driverekrõl meg annyit hogy ha te azt akarod hogy x64-es zenelejátsz legyen akkor x64-re alakítod át (ezt pontosan nem tudom hogy van 😄)... Bátyámnak a linuxa 100%-osan kihasználja az x64-et.

Nembaj windows pora ^^

SZilaJMaGGoT
Eszméletlen értelmesen tudsz kommunikálni... Szoftveresen is megoldható, viszont kell a kártyára fizikai gyorsító hogy legyen mit használjon a szoftvered nagyokos... Adná az ég hogy egyszer személyesen kezdj el engem oktatni alkohol mámoros állapotban.. XD Mert igazán megnyerõ beszédstílusod van és biztosan kedvelnek az emberek... A baj tudod ott van hogy én egy rossz szót nem szóltam hozzád, úgyhogy nemtom ki nyitogatja a büdös pofáját fölöslegesen... písz

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Ability
Tervezek majd gépet újítani, köszönöm a tanácsot. Szerintem igazából hagyjuk ezt a témát, mert nem errõl szól a topic, meg engem egyelõre nem érdekel Vista. Mint mondtam, majd késõbb rá fogok nézni, ha csak nem leszek teljesen Linux fan. 😊)

Killer: PM ment!
panther112
OFF Feltehetõleg régebbi konfigod van, mert anno nekem is lassú volt a Vista, 5ezer ft ráfizetéssel lecseréltem a gépem, és nálam most gyorsan bootol, semmi olyan problémám nincs, mint amiket írtál. Az aero felület szerintem sok memóriát igényel, ezért a magas alapjárati ahsználat, viszont, ha bármilyen feladatot kezdek nálam gorsan reagál, minden gyorsan betölt, néhány dolog gyorsabban is, mint xp-n. Sok felhasználónak a tapasztalata az volt, hogy régebbi gépeken szenvedés, közepes konfigon már teljesen egál, erõsebb konfigokkal pedig gyorsabb is, mint az xp, kölünösen megnõ a teljesítménye, ha 2giga, vagy afölötti ramod van. Játékok is alig lassabbak 2-3 fps a legújabb tesztek szerint. (ja és személyes tanácsom, hogy most vegyél memóriát, mert padlón vannak az árak pl. 1 giga corsair 667-es CL4-es ram 9800ft, 2giga 800-as CL4-es Geil ram pedig 20ezer)

Vistát meg nem itt kéne megvitatni.

KILLER2
Ez jól hangzik. Csak az a baj vele, hogy gyakorlatilag csak netre, videóra és zenére jó, progi kevés van rá. Bár lehet, hogy rosszul tudom.
Lenne néhány kérdésem róla:
-3dsmax és photoshopot el lehet-e indítani rajta valahogy
-driverek hogy vannak rajta
-NTFS fájlrendszerrel milyen viszonyban van
Választ légyszi priviben, ekzd sok lenni az OFF.

Ability
Amit írtál az elég komolytalan. 😄 Minden rendszer próbálja kihasználni a maximumot. Azt meg Te sem gondolod komolyan, hogy alapjáraton csak a rendszernek 400 mega memó kell. Linux sokkal többet tud, sokkal több futó szolgáltatása van, és alapjáraton használ olyan 230 mega körül. Viszont én futtatok Beryl-t is, ami állítólag olyan 80-100 megát eszik. Én még nem néztem meg, de azért ebbõl le lehet vonni pár dolgot... Levonod azt is, mert nem alap rendszer szolgáltatás, alapból nincs is, és akkor hol is tartunk? 😛

Meg nekem valahogy lassan bootol a Vista. Linuxon olyan, hogy bakapcsolom a gépem, várat is kb 10 mp-t rögtön a legelején a raid figyelmeztetés miatt maga a gép. Na mindegy, ez nem is lényeges, csak mondom, hogy ezzel együtt olyan 20 mp mire kidobja a logint! Vista alatt nekem sokkal több! Ekkor még a Vista be sem töltötte a hálózati dolgokat, még bootol tovább, csak kidobta, hogy lehet bejelentkezni. Linux alatt, amikor kidobja, hogy nesze lépj be, akkor már minden be van töltve. Hálózat ... minden....
Ability
Szerintem Ubuntu-t tegyél fel. Legkisebb, leggyorsabb, legegyszerûbb, és a legrondább. 😄 De ki lehet csinosítani! Live CD-bõl majd semmit ne vonj le, az alapján nem fogod megismerni a rendszert. Nagyjából mindent tud, de valahogy olyan gagyi hatást kelt. Arra jó, hogy aki kezdõ, és nem tud bash-ból elcseszett rendszert helyreállítani, annak ott van a grafikus felülete is. 😊

Ha felraktad, akkor szedsz hozzá egy XGL-t, felrakod Beryl-t, és nézel nagyot, hogy a windows ilyet az életben nem fog tudni. 😊)

ui.: Videót nem ér nézni róla, mert mind szar! Sosem fogja átadni azt az élményt, de amik készültek azok is szarul mutatják be.
panther112
A Vista memóriakezelése teljesen át lett írva az XP-hez képest, szinte a legkisebb feladthoz is közel 100%-os kihasználtsága van, mert így hajtható végre leggyorsabban az adott mûvelet. Ha közben megnyitsz egy másik alkalmazást, akkor azonnal átenged neki RAM-ot. Éppen ezért pl. nekem sokkal gyorsabban tölt be sok file-t tartalmazó mappákat, mint az XP. Szerintem elég praktikus megoldás, hogy minden feladtra igyekszik kihasználni a maximálisan rendelkezésre álló memóriamennyiséget. Viszont az 512mb nagyon kevés, úgy tényleg lassú.

panther112
Ez egy szoftveres dolog te szerencsétlen, a kártyára nem kerül semmiféle chip. D3D a neve, olvass utána, mielõtt kinyitod a büdös pofád.

KILLER2
Nekem tetszik a Vista. Szóval adhatod a köveket 😊
Mondjuk HD filmeket tényleg nem nagyon bírja, ami zavar is, de szerencsére csak keveset nézek filmet PCn. Linuxból leszedtem egy Live CD pont most, de nem akar elindulni a gépemen.

Ability
A fejlõdés kell, ez nem vitás! Viszont a Vista.... hát kövezzen meg akinek tetszik, de nekem nem. Próbáltam, hosszabb ideig. Régi konfigom van, de azért nem olyan szar, mégis tetû rajta a vista, és megeszi az 512 memómat. Nem csak indításkor. Próbáltam rajta már jobbnak mondható drivereket, és mégis voltak gondok. Nem, nem játékokra gondolok, meg tudom érteni, hogy ha máshogy futnak. Kimondott Vistás programokkal voltak gondok... HD filmeket nem bírta pl egyszerûen lejátszani normális sebességgel. Fél év múlva megnézem, biztos jobb lesz a helyzet...

Aztán felraktam linuxot, és nem tudok elszakadni tõle. Már csak le kéne szoktatni magam a játékról, ami amúgy is célba volt véve, és viszlát windowos. Ha kikupálódik a Vista, akkor sem lesz olyan, mint egy linux. De itt abba is hagyom, mert az átlag júzer nem fogja sosem elismerni alinuxot, igazából ki sem tudják próbálni milyen, mert türelmük és hozzáértésük nincs. Bár aki csak netezik, meg zene/film, esetleg munka, azoknak alapjáraton is jobb, mert ezek már nagyon egyszerûen meg vannak oldva. 😊)

ui.: persze Crysis miatt lesz egy win is a gépen, ha eljön az idõ. 😄
KILLER2
És szerinted ez hogy oldható meg nagyüzemileg? Visszavesznek midnen kártyát és ráhegesztenek egy gyorsítót vagy külön adnak és házilag teszed rá? Jó ez így, ahogy van.
És akkor ON

SZilaJMaGGoT
Nem mondtam, hogy profi vagyok de fizikai gyorsító gpu-ra való heggesztése nemnagy cucc... Olyan mintha lenne egy physx-ed csak már rajta lesz a gpu-n... Nincs nekem bajom a dx10-el csak a srác olyan példákat hozott fel amit dx9-ben is meglehet oldani...

KILLER2
Most nem azért, de láttál már te valaha élõben Vistát? Vagy talán használtad is? Nem tudom, hogy mennyire próbáltad már, de én azt használom és nincs vele semmi bajom. Meg kell szokni néhány dolgot benne, meg van jónéhány hülyesége, de alapjában nekem mnég jobban tetszik, mitn az XP. Nem is az, hogy látványosabb (bár az se utólsó), de gyors és nem is fagy annyit. Kékhalál sincs és a kompatibilitási gondjai sem vészesek. Ha belegondolsz XP sem indított el sok régi programot, csak itt most nagyobb az ugrás, így szembetûnõbb, ha valami nem fut rajta, ami az XPn igen. DX10 meg lófaszt nem kell. Ennyi erõvel DX9 mi a fasznak kellett, amikor van régebbi? Nem modnom, hogy nincs benne marketing, de azért nem egy dolog van, amit DX9el nem lehet, DX10 meg igen. És aztán meg senki sem modta, hogy kötelezõ Vistát meg DX10et használnod. XPvel jó pár évik szórakozhatsz még, meg a DX9el is.
#4326: Lehet, hogy tudnának, de ha belegondolsz, akkor is jöttek volna szebb játékok, amikhez lófaszt sem ér egy régebbi kártya, ezért elõbb-utóbb keleltt volna 8as széria, ha van, akkor meg miért ne lehetne DX10es. Meg aztán nem tudom, mibõl gondolod, hogy lehetne fizikai gyorsítót tenni a régi kártyákba. Nem hinném, hogy annyira profi vagy ezen a téren, hogy ennyire vágd, meg azt se, hogy pontosan milyen a DX10. De javíts ki, ha tévedek.

Végül pedig ne szidjétok már annyit szegény Vistát. Legtöbben még nem is használták, de fikázzák ezerrel. Elõször próbáljátok ki hosszabb ideig, aztán mondjatok róla véleményt. Meg aztán XP sem volt kezdetben tökéletes.

Ability
Leginkább kisgyerekekre jellemzõ ez. Az egy dolog, hogy a legtöbbjüket géphez sem engedném, de nem kell berágni rájuk. 😊) Bár volt amikor ide is bejött egy gyerek, baromságokat beszélt, és annyi kérdõjelet berakott, hogy majd' széthúzta a fórumot. Na akkor én is beszóltam neki. 😄
Evogordon
Azt birom a legjobban mikor a tudatlan paraszt bejön a topikba és azt mondja hogy a dx10 az azt jelenti hogy lesznek plusz efektek a játékban 😄DD

Evogordon
Na akkor felsorolom a dx10 alapjait:
- Shader Model 4.0
- Geometry Shaders
- Stream Output
- Integer and Bitwise Operations
- Alpha to Coverage
- Constant Buffers
- State Objects
- Texture Arrays

Egy játék ha dx10-be van írva megcsinálhatják szebbre és még mindig akkora a gépigénye mint a dx9-es játénak...
Na meg ott van a geometry shader amitõl a tárgyak elhajolhatnak, összenyomódhatnak stb stb...

Kandurex
😊

SZilaJMaGGoT
Ja és fejezzük be az offot..

SZilaJMaGGoT
És szted dx9 kártyára nem tudtak volna fizikai gyorsítót szerelni?? nem a f*szt... marketing meg istenf*sza... A fizikai számítások nem a dx10 miatt vannak... Legalább értelmes érveked hozz fel... Nem mondom, hogy nincs rá szükség, mer egy idõ után szüksége lesz rá azoknak akik játszani akarnak, de egyelõre nincs túl sok értelme, csak valamibõl megkell éljenek a hardver gyártók...

panther112
Dx10 támogatja a, hogy GPU fizikát is tudjon számolni, vagy adott esetben hangot is, de tényleg semmi különbség... kandurex hülyeségével meg végképp nem kívánok foglalkozni, és a téma részemrõl lezárva.

Kandurex
Körülbelül...sajátos tévhit, h a DX10 játékok szebbek, nem szebbek, de valahogy el kell adni az új videó kártyákat meg a rohadás vistát.

SZilaJMaGGoT
LoL lehet én vagyok buta, de én valami olyasmit olvastam, hogy a dx10 nemsokkal látványosabb, és nem sokkal tud többet a dx9-nél csak ugyanazt sokkal gyorsabban csinálja...

panther112
Ezt egyszerûen nem gyõzöm már leírni. DX10 alatt rövidebb idõ megírni egy játékot, egy csomó olyan dolgot tud, amit a dx9 nem, fõleg a fizika terén, és hát látványban sem azonos. Évekig leszneka játékok még dx9-el is játszhatóak, szóval nem értem miért fáj egyeseknek, hogy vannak, akik dx10-en is tudják uazt játszani. Mire megszûnik a dx9-es támogatás, addigra már amúgy is annyira elavul a régebbi konfigod, hogy nem is tudnád vele az újabb játékokat játszani. Nem értem, miért kell mindig csinálni a cirkuszt egy dx váltásnál.

Gondolom a hozzád hasonlók uezt csinálták dx7->8 dx8->9 váltásnál is, menjetek vissza játszani dx6-on, mert anno leszaroztataok minden újítást, azóta mégis jó lett?

dante3
Nem is értem, hogy mi a francnak kellett nekünk ez a DX10, amikor ilyen csodákat lehet alkotni DX9 alatt is!<#shakehead>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

grebber
The highly anticipated game Crysis was brought to Turkey and played live on Compex Consumer Expo. It was the games last state as Pre-Alpha.
Played in DirectX 9 mode. The gameplay includes enevr seen actions and features of the game.

DX9-es "csak" de kurva szép 😄

Next PC upgrade: 2022

grebber
panther112
Én azt nem értem, hogy a fegyverhangok miért változnak játékról játékra, elvileg már az összes játékfejlesztõ cég adott ki 3-4 éve is olyan fps-t amiben valós hangok voltak, még a sok trailer-re is emlékszem, amikben mutatták, ahogy felveszik szabadban, és beltéri környezetben egyaránt, a nagyobb élethûség kedvéért. Miért nem használják akkor azokat az eredeti hangokat? Pláne egy olyan játékban, aminek már az elsõ része is így készült...

berlinboy6329
OFF:

Ne is említsd az új BiA traiert.Nem tudom miért,de szerintem 1 raklap sz@r az egész.A textúrák undorítóak.Fakóak,tiszták,sehol 1 koszfolt vagy valami,a fegyverek hangja olyan,mint 1 varrógépé és még sorolhatnámUE3 engine,mi?Na persze.

ON

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

panther112
A fák kidõlését reálisnak éreztem az eddig látott videokon. Tényleg lassan dõlnek, mert nagyon masszív a felépítésük a géppuskákkal is jól meg kell sorozni egy fát, hogy eléggé meggyengüljön a dõléshez, ezért szinte sosincs olyan, hogy teljesen átfûrészeli, és hirtelen leesik. Persze az egy vicc, hogy 4-5 golyótól kidõl, de most ez a trend, mert ez új. Nézzétek meg az új BiA trailert, ott egy laza Thomson sorozat kettévág egy városka fõterén álló masszív szobrot😊

grebber
Ja meg a fizika is kivan kapcsolva<#vigyor1>

bertino
ez is elõfordulhat <#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Evogordon
Lehet hogy very easy-ra van állítva hogy megtudják mutatni a játékot.

buldozer99
Az AI tényleg az,néz veled szembe és nem lõ!:S

Forca Barca

grebber
Eddig ami negativum AI az valami rettenetesen gagyi meg ezek a faszétlövések unrealisztikusak ja persze 3 golyotól kidöl a kb 40 cm vastag fa meg ahogy az ledöl pff megcsinálhatták volna jobbra is mert lassított felvétel 😞

Pozitivum szép 😄