77
  • BlackArt
    Jo lenne mar ha kijonne valami jobb, vagy csak legalabb olyan jo, mint a Shadowbane, masfel eve varjuk...
  • kastil
    Igen, mi hivunk masokat mas igenyes jatekkal jatszani, ellenben veletek, a "nagy" WoWosokkal akik csak lecsorozni tudtok minket, tisztelet kivetelnek..^^
  • Slipknot14
    Ez a reneszánsz nekem nagyon teccik:) Szal várom hogyk séz legyen:) Kb mikorra várható?
  • Hunnenkoenig
    En vagyok a Reneszansz egyik fejlesztöje es biztosithatlak arrol, hogy a Reneszansznak abszolut semmi köze nincs a magushoz!

A csunyacska dologhoz meg annyit, hogy a masik kettöröl meg kepek sincsenek, a mienkröl viszont igen. Söt videok is vannak, karakteranimaciok is.

A grafika messze nem ilyen lesz, ha kijön a jatek. Amit most lathattok az oldalon, azok alpha verzios kepek es egyelöre csak hangulatkeltönek vannak kint.
  • sylverangel
    Magyar fejlesztés alatt álló mmorpg (ha valakit érdekel;):

EverSoul : http://eversoul.hu
    Solarah : http://soralah.uw.hu
    Reneszánsz : http://3dmagicbox.com

Ezek vannak össz vissz, solarah és reneszánsz mágus világ átírat, eversoul saját (nem mainstream világ).
    Solarah ogre motor, Reneszánsz (elég csúnyácska) és Eversoul (kb u3.0) saját motor.

Egy másik érdekes próbálkozás, grafikailag elég szép http://www.projectoffset.com.
  • Mice
    miért kell minden mmorpg-s oldalon elmagyarázni, hogy mi az mmorpg?

nesze segítek, másnál is jól jön: http://www.acronymfinder.com/
  • Mice
    "A játék a Legjobb Grafika, Legjobb Cég, Legjobb PvP és Legjobb Játék kategóriákban győzedelmeskedett" épp csak az árával nem...
  • Inquisitor
    Itt az angol nyelvű oldal (mert legtöbb player japán vagy koreai, de azért nem mind):
    http://www.euro-ro.net/
    Ragnarök Online
  • Inquisitor
    Amúgy meg se lett említve a Ragnarök (jól írtam?), aminek magában több előfizetője van mint WoW-nak és ez EQ1-nek összesen :)
    Igaz vagy 1,5-2 millió előfizető majdnem mind koreai. És már jön a második része is ;)
  • Inquisitor
    http://3dmagicbox.com/
    Ők csinálják a Reneszánsz c. játékot ... még sok meló lesz vele, de van pár kép, meg valami tesztvideó féle.
  • Csacsis
    Ja, és mégvalami. Azok az AO-sok, akik átmennek WoW-ba, pár hónap mulva visszavánszorognak, hogy "az unalmas. megvan a maxos kari, és most mit csináljak?"

Nesztek reklám url:
    itt
    Ja, és az alap game ingyenes. igaz, itt "csak" 200lv-ig juthatsz el (az sem lesz meg egyhamar). :)
  • Csacsis
    De itt egy példa:
    Anarchy Online:server1 (3 szerver létezik csak! és abból az egyik német, szal inkább kettő :) )
    (itt a kereső link, ha nem hiszed, nézd meg: http://auno.org/ao/char.php?dimension=1&minlvl=220&offset=1100)

szóval 11!!!! Full maxos kari létezik most a szerveren. (lv200+SL20+AI30) (alapgame+sl_kiegészítő+AI_kiegészítő)

És! Ha kezdő vagy, miután elhagyod a kezdő tutorial szigetet(amit azonnal is megtehetsz, de lv5-ön érdemes) rögvest mehetsz egy jó kis "dungeonféle" helyszinre (csak ha akarsz), ahova max LV24!-ig mehetsz, ott már kaphatsz olyan jó cuccokat alacsony szintekre, hogy mindenképpen érdemes benézni.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy harcosból is tudsz gagyi healert, healerből is tudsz gagyi harcost faragni. Szóval nincs megkötve a kezed azzal kapcsolatban, hogy mivé fejleszted a karit, csak mint a való életben is, egy katona max elsősegélyt tud nyújtani (kb megütögeti a vállad 2-szer), míg egy doki ha kell átoperál valami mássá is. Viszont ha a dokira csúnyán nézel, eltart neki egy darabig, mire leszedi a fejed, míg a katona 1 lövéssel "dezintegrál". :)

Remélem sikeresen érzékeltettem a különbséget, és azt, hogy nem a MAX szint a lényeg.
  • Szega87
    ez is tuti
  • onimusha
    nemtom sztem gépem bőven megfelel a SWG-nek, athlon64 3500+,msi lap, 2gb 400mhz ddr ram, radeonx800pro, minden driver a legfrisseb, mégis 30 percnél többet egybe sosem tudtam vele úgy játszani, hogy ne lett volna client crash, lehet, hogy komplex de kihalt és laggos a kezelőfelület meg kb. ugyanaz mint az EQ2 kisebb eltérésekkel, nem azt írom amit másoktól hallok hanem amit megtapasztaltam fél nap játék alatt ami egy szenvedés volt ennyi lag meg fagyás miatt, meg az is furcsa, hogyha csempésznek mész akkor rögtön han solo szabadít ki, meg az elején vele arról a borzalmas szövegekről amiket lenyom ne is beszéljünk :D
  • BiroAndras
    "Minden MMOban akkor kezdődik a játék, ha elérted az adott max. szintet."

Akkor vagy a játékkal, vagy a játékosal van valami nagy gáz.
    Szerintem egy normális játékban nincs is max. szint, sőt egyáltalán szint se.
  • AnuluWork #62
    *lett
  • AnuluWork #61
    Nálad a hiba, ráadásul lövésed sincs az SWGről. Azt írod, amit másoktól hallasz. Fogalmad sincs milyen volt anno, miért szerették valamikor annyian, hogy - érdekes, de - trial nélkül is 700k külön accountos nyomta ...

Ileneket ír más, hogy a WOWnak nem kell reklám. :) Ekkora baromságot. Magától lett benne 5 milla előfizető?
    A SIMS is fogy mint az állat, még sem az a hűde nagy valami ...

Minden MMOban akkor kezdődik a játék, ha elérted az adott max. szintet. Amikor 2003 júniusában kijött az SWG és reggel 7.30kor keltem júliustól és éjjel 3kor feküdtem. Nem azért, mert szar volt, hanem jó. Ami lett belőle, az főleg a WOW miatt let az, ami. Senki sem kérte ingame, hogy ilyen legyen, csak a SOE volt akkora béna, hogy azt hitte: aki maradt, annak ez kell. Hát nem. Ez meg is látszik. Ha minden jól megy elveszik a SONYtól és helyre (kb. pre-CU) állítják a gamét. Ha tisztességes csapat fogja kezelni, akkor vsz nem WOW klón lesz majd belőle. A mostani állapot siralmas, ez tény, de természetesen nem végleges.

Az SWGnél komplexebb MMOt nem igazán tudsz mutatni. Craftban a Roma Victor tuti elveri majd (az EQ2 craft is jól sikerült). Játékéményben pedig a PoftheBS vagy a Dark and Light lesz a nyerő.

Mindegy. Értelmetlen minden vita. A WOW WOW, az SWG meg WOW lett. :) Ha nem hal meg az NGE miatt (vagy már a CU miatt) az SWG, más lenne a helyzet. A fő gáz a SOE, de ahogy jönnek a hírek, vsz már nem sokáig ...
  • Vucli
    Egy dolgot még a wowos témához, régen játszom már a wowot és szeretek is vele játszani de szerepjátéknak én nem hívnám, attól nagyon messze van, inkább fantasy-akció játék szerintem
  • CattiBrie
    MMORPG ... És a Tibia? Meg sem említjük???
  • Csacsis
    Hehe látom nemérted.

Nem arról van szó, hogy 1-2 óra eljutni valahova!
    (erre van kiépített "teleport" rendszer bevezetve)
    Hanem arról, hogy eaz egész térkép nagyon nagy, sok várossal, helyszinnel(pl mintha magyarországot berakták volna megyékre felosztva, falvakkal, erdőkkel, stb-vel együtt). Ez azt is jelenti, hogy sok lehetőséged van questekre, Bossvadászatra, PVP-re, szép tájak bebarangolására, stb... Ám alacsony szinten semmiképp sem kell messzire menned egy mission-ért, magasan szinten meg már úgyis repcsid van, amit ha kombinálsz a fent említet "teleport" rendszerrel, hamar eljutsz bárhova (Ez nem vonatkozik a kiegészítő map-ra. Ott máshogy van megoldva a közlekedés mintahogy a térkép is kicsit lineáris(könnyűtől az űbernehéz terepig), de ott is hamar eljutsz a map végére, ha már kiérdemelted és van is értelme(elég magas szintű vagy a mobokhoz)).

Játék Végcélja? Azt minden esetben te döntöd el. Pl: legnagyobb boss lealázása, legjobb cuccok megszerzése az aktuális professionhoz(űbernehéz!!!), bejárni mindent(ehhez nagyon sok idő kell, és kérdéses hogy érdemes-e) PVP-hez legjobb karakter készítése különböző szinteken, saját (Org) város építése, megvédése (nem PVP!) esetleg legjobb Notummező szerzése és védése(kőkemény PVP!)

VAGY!!!
    Ha akarsz lehetsz a játékosok segítője is!!!!! (ilynen van más MMopg-ben is?) (ergo kissebb Gamemaster) (ekkor bonusz cuccokban részesülsz, előmeneteltől függően(szolgálati idő))

És szerintem még rengeteg dolgot ki is felejtettem.
    Wowban mi(k) lehet(nek) a cél(ok)? :)
  • TommyGun
    Nemtom abban mi a poén ha 1,5 órát kell repülni valahova...ésakkor ez holvan a 10 órától...mi értelme annak ha elveszel a térképen vazz mer akkora hogy előre látod hogy 2 évig se járhatsz be mindent...ábel a rengetegben effektus...elmenne az életkedvem mivel nem látom a játék végcélját...kijapicsának van kedve egy karaktert 1 évig építeni... WOW-ban 2-3 hónap alatt kényelmesen el lehet jutni a 60-as szintig és onnantól jönnek az érdekes dolgok mikor már csak másokkal tudod megoldani a 20-40 fős instancékat...
  • hopp
    "Fura hogy wow játékosok nem sírnak, hogy gyertek már ti is jáccatok wowot, más MMO játékok játékosai meg folyamatosan reklámoznak. Biztos van valami oka ennek... "

lehet azért, mert a csapból is wow folyik? :D
    meg persze, hogy nem mondják a wowosok, hogy gyertek ti is wowozni, mert félnek a servercrashtől :P

valszeg amúgy annak is van oka, hogy ao-t 4 éve játszák az emberek ;) az meg egy nagyon szimpatikus lépés a funcomtól, hogy az alap játék full ingyenes. ahogy csacsis is mondta az alapjáték 200 szintjével és világával is el lehet lenni egy ideig.. az alap világ amúgy akkora, hogy kb 10 óra alatt lehet körberepülni úgy, hogy minden playercityt érintesz :D a kiegészítők meg hihetetlenül meghosszabbítják a játékélményt - egy új bejárható világ, +20 shadowlevel, +30 alien level..

shadowlandsen a főboss olyan, hogy 100-150 ember alatti raidteammel nem nagyon érdemes nekimenni :P

wowosok valszeg megint le fognak flamelni, hogy amit reklámozni kell, az biztos szar, mer bezzeg a wowot nem kell reklámozni, így is 5 millióan játszák (ami enyhe sarkítás, mert wow éppen a kuuuuurvanagy hype miatt tart ott, ahol)

félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy a wow szar (nem szoktam fikázni azt, amit még nem próbáltam ki), sőt, a képek-leírások alapján még tetszik is, csak most éppen el vagyok foglalva azzal, hogy ezzel a szar 4 éves ao-val nyomulok :P
  • mousee
    Matrix online-t honnan lehetne megszerezni? :PP Tud valaki oldalt?:P
  • pedrohsi
    az SWG-vel igazából az a baj, hogy megpróbálták elWoWosítani, de nem azt a hatást érte el amit szerettek volna. kb félmillió játékossal együtt (2003-ban ez óriási szám bolt, most is az) én is visszasírom az eredeti verziót, ami változatos, sokrétű volt, nem pedig egyszer használatos, kezdőknek is 5 perc alatt érthető sz*r volt.
    A SOE úgy gondolta, hogy nem vesződik többet a kb. 35 szakma és a komplex belső piac kiegyensúlyozásával, inkább lebutítja a gamét. Nem vitás, így kevesebb dolguk maradt, de kb 60-80 ezer játékos tudott kiegyezni vele, a többi lelépett.
    WoWba akkor sem lépnék be, ha nekem fizetnének havidíjat, más a gusztusom:)
  • Goth
    Az új Guiéld Warsnak lesz hangulata. Meg lehetett volna említeni.
  • onimusha
    jah az a 4 mill az 5.5mill :D, próbálok normálisan tekinteni a wow-on kívűli mmo-kra, de :D szal nemtom , de nagyon jó és nagyon szórakoztat, más játék engem sem érdekel azóta mert annál nincs jobb ha 2-3 haveroddal együtt questeltek mondjuk Duskwoodsban vagy akárhol ,vagy instance/dungeon raid-eknél meg Ventrilo-n dumáljátákot meg ki mit csináljon kit kell pulloni következőleg, fél nap swg/eq2 játszás után sztem a wow nem lett lebutítva, viszont az RÖHEJES, hogy az SWG és EQ2-nek ugyanaz a menü meg a kezelőfelület és elég gyengén lett megoldva, ezekután nem lepne meg ha összes SOE mmo ugyanilyen csak mindegyikre ráhúzzák az adott játék skinjét, mellesleg nemtom EQ2 meg SWG is sokkal csúnyább és kihaltabb lehet, hogy ez a félnapos idő amit ezekre szántam nem volt elég de ez alatt ennyi jött le.
  • Csacsis
    "Fura hogy wow játékosok nem sírnak, hogy gyertek már ti is jáccatok wowot, más MMO játékok játékosai meg folyamatosan reklámoznak. Biztos van valami oka ennek... "

Ha nem reklámoznák, akkor a mai napig nem játszanék netes gaméval. Ezzel is csak azért játszom, mert 2005 január óta ingyenes, és azóta kiderülz számomra, hogy még jó is.
    !
    (fél év után előfizettem, szal én már fizetős vagyok. De ha kezdettől fogva fizetnem kellene, akkor ki sem próbáltam volna)
    A WoW-osok, meg valszeg azért nem reklámoznak, mert ők sokan vannak. Szal nem várják annyira az új tagokat, mint mi (és itt most a magyar tagokra gondolok).

• Pöty
    Egy hónapban egyszer nem trinkelsz be aztán ott van a havidíj...
  • Komolytalan
    Nem tom, nekem jó a WoW úgy ahogy van. Nem drága, barátnő is elvan vele, csóringer diákok siralmai meg nem hatnak meg. Nekem van rá pénzem, de szerintem mindenkinek van havi 3500Ft-ja szórakozásra.
    Fura hogy wow játékosok nem sírnak, hogy gyertek már ti is jáccatok wowot, más MMO játékok játékosai meg folyamatosan reklámoznak. Biztos van valami oka ennek...
  • Csacsis
    Fizetős értsd fizetsz a játékért a cégnek.
    Mint mondtam, az ALAP GAME INYGYENES!
    De megjelent hozzá Bonus pack. Úgy mint pl a Diablo2-nél.
    Az alap D2-ben meg tudtad ölni a főgonoszt. A kiegben csak még egy pályát és még 2 további castot + néhány új fegyvert kaptál bonuszba.

Itt is ez a helyzet. (Ingyenes kliensel is lehet kieges fegyvered, csak nem tudod használni. A pénz, csak a kiegészítőcsomagot magábanfoglaló eszközök használatát biztosítja. De azokat NEKED KELL MEGSZEREZNED a játékban!!!)

Ergo ha WOWozni akarrsz, mindenképpen fizetsz a Blizzardnak. HA AOzni, akkor csak akkor, ha hardcore gamer akarsz lenni.
  • TommyGun
    ez értelemszerűen a WOW...csetelni itt is lehet...azóta ICQ és MSN is lecsó
  • TommyGun
    Napi 2 órát tolom hétvégén meg KB 5-6 óra...1 hónap alatt van egy 30-as nájt elf druidám meg egy 20-as orc harcosom....azóta nem nézek TV-t még annyit se mint elötte...rájöttem ez jobb mint a mónika vagy a balázs show...vagy jobb mint a napi ERTÉEL szupermozi...vagy olcsóbb mint az HBO előfizetés ahol ugyanazt ismétlik nyakra takonyra.....ez van...leköt....azóta nem is játszok más gémmel mert silánynak tűnik az összes...ennyi....majd ezt is megunom azt annyi :)
  • Komolytalan
    "**A fizetős kiegekkel elsősorban jobb cuccokat kapsz, és könnyebb fejlődési lehetőséget."
    Na látod, wowban ez a különbség, mert nem lehet valós pénzért cuccot+szintet venni (ha veszel és rájönnek, bannolnak).
  • Komolytalan
    Na és ezzel mi a baj? Van más is, játssz azokkal:-)
  • Vucli
    Pont az a jó benne hogy lehet hardcoreul nyomni(egész nap) vagy csak napi 1-2 órát is.
  • static
    A wow-val csak egy nagy gond van. Nem olyan jó mint amennyi időt igényel.
  • static
    Nekem pont a cím ellentéte jött le a cikkből. Vidáman kezdtem el olvasni a végére meg lecsempült a szám. Ezekszerint 2006-ban is marad a wow a trónon? :(
  • TommyGun
    Az a 4 millió az 5 millió :)

És mivel külön európai server van ahol külön német francia és angol serverek vannak ezért nem vágom hogy jön ide az amcsi tinédzseres duma...bronzbreeden van egy klánunk 80-an vagyunk és egyik sem pisis ovodás...
    VashJ-n is van magyar guild ott 190-en vagyunk...ez PVP server...és itt sincsenek ovisok....most akkor MIVAN ?
  • Csacsis
    www.anarchy-online.com

Sci-fi
    INGYENES*!!!
    És NAGYONJÓ!!!!

csak ne rémisszen meg az a tény, hogy kapásból nem fogod tudni mi mire jó. (Egyébként ha belépsz, akkor rögtön tutorial helyszinnel kezdesz, ami megadja az alapokat, és kb megmutatja milyen is az AO légköre) Szal nem buta ovisoknak készült. De mire eljutsz lv40-ig az első karival, addigra rájössz nagyából, hogy hol van a kutya elásva. :)

*Az alapjáték, ami azt jelenti, hogy ha reggeltől estig csak ezt nyomod, akkor is jó pár hónapba beletellik, mire eljutsz a max szintig, és egyben bejárod a teljes térképet.

**A fizetős kiegekkel elsősorban jobb cuccokat kapsz, és könnyebb fejlődési lehetőséget. Másodorban új Playfield és 2 új breed is van.

Reklám vége. ;)
  • hopp
    az amerikai tinédzserek a wow elsődleges célközönsége, ezen kár vitatkozni. nem véletlenül ennyire rajzfilmszerű a grafikája, stb.. amúgy szinte az összes ao-stól azt hallom, hogy a wow a végletekig le van egyszerűsítve az ao-hoz képest. (sokan mondjuk azt mondják, hogy az ao meg túl bonyolult.. :D kinek a pap, kinek a paplan..)

nem lehúzni akarom a wow-ot, csak egy kicsit már irritál, hogy ennyire szemellenzősen istenítik a fanok, és ha meg mersz szólalni, akkor legszívesebben máglyára küldenének :D tény, hogy hihetetlen sok az a 4millió előfizető, de ehhez nagyban hozzájárult az a rohadt nagy hype, ami már egy évvel (ha nem több) megelőzte a játékot. kissrácoknál státuszszimbólum az, hogy wowozik-e, ha nem, akkor lúzer pöcs.

sonyféle nyílt cucckereskedelem meg tényleg nagyon gáz.. amúgy is utálom az ebayereket, de az meg mégnagyobb szánalom, ha maga a játék gyártója buzdít arra, hogy farmolj egész nap valami szart, és add el zsíros dollárért :|