11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Hoppacska8
    Köszi a tippet, én is gondoltam, hogy azzal lehet, csak ugye ha kiválasztottam az egységet és a fekete területre vittem az egeret, akkor piros x-et jelzett, h nem lehet, de most csak megpróbáltam és közel mentem és rájöttem, h így folyamatosan tudok előre-előre haladni! Újvilág felfedezve, magyar csapatok behajózásra várnak! ;)
  • uwu200
    Még hozzátenném, hogy ez az első hosszú tengeri utakra alkalmas hajó. (nem biztos hogy tudja akinek írsz hogy mi az a karak)
  • kisokka
    Szárazdokkot kell építened, mert csak karakkal tudsz átevickélni.
  • Hoppacska8
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet áthajózni az újvilágra az MTW2-ben? Már kibővült a térkép, de nem enged a sötét területekre hajózni.
  • kisokka
    A cikkben azt írják a TW motorjával készülnek(tek?) a kisfilmek és a játék is. Kíváncsi leszek erre, de nekem inkább az nem világos, hogyha 50 csatát lehet lejátszani, minek a diplomácia? Vagy megcsinálják történelmi csataként és be lehet tenni modként, vagy nem tudom mi van. Zavaros egy kicsit
  • Danton
    Sziasztok! Előre is bocsánat az Offért!

ÉN egy hasonló játkot keresek mint a medieval II total war, csak a reneszánsz világtól elkezdve az 1700-as évekig, körülbelül olyat mint a cossacks volt annak idején, csak jobb grafikával, 3d-ben. Valami tipp? Estleg vannak ilyen modok ehhez a játékhoz?

Előre is köszi
  • a.carkey
    Nem világos, hogy most megvették a TW motort, vagy ez valami más lesz. (Valamelyik Neocore stratégia átírása -> ha ez, akkor felejtős. Ha TW, magyar módra, akkor nem.)
  • a.carkey
    Egyelőre!

De:
    Végigjátszható a magyar történelem

"A Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) támogatásával olyan 3D-s történelmi stratégiai játékon dolgoznak, amellyel újrajátszható és átélhető a magyar történelem 50 legfontosabb csatája, miközben diplomáciai, gazdasági, és kulturális ügyekben is taktikázni kell. A 2012 végére elkészülő játékkal a diákok és az érdeklődők játszva tanulhatnak a történelemből, és ha elég ügyesek, még a mohácsi vereséget is győzelemmé változtathatják."
  • kisokka
    Az egy kisfilm és a M2TW motorjával készült, önmagában, mint játszható csata, még nem hallottam róla, ha létezik.
  • kiscsavo96
    Sziasztok.Ti is halottatok a Mohacs total war-rol?Ha igen es tudjatok honnan tudnam letolteni ha le lehet akkor valaszoljatok itt.Koszi!
  • kisokka
    Helyesbítek: külföldi hivatalos oldalakon van átfogó lista a modokról, csak bogarászós.
  • kisokka
    Eddig nem nagyon foglalkoztam a modokkal, de kíváncsivá tett amit mondtál. Hasonló ilyen valóban a Reality mod lehet, majd 200 tartomány van benne. Nem bánnám én se, ha lenne valahol egy átfogóbb lista ezekről a modokról, mert az az érzésem, hogy még az ezekkel foglalkozó fórumok sem teljesek.
    Könyvforgatás közben engem is el szokott kapni a háborúzhatnék, ha jól emlékszem Salamon királyunk életéről szóló könyv miatt kezdtem el MTW2-t
  • bayarder
    Szép jó napot harcostársak!

Egy ügyben kérném segítségeteket. Egy jó könyv olvasása közben ismét megszállt a középkor hangulata. Játékot fel is telepítettem, de annó is elég könnyen és gyorsan lehetett foglalni.
    De volt egy módosításom, hogy nagyon sok vár/város volt a játékban így jelentősen ellehetett nyújtani a játék idejét.
    Sajna ahogy nézegettem nem is a magyar mod, avagy a reality mod volt. nagyon nem is rémlik hogy modolni kellet csak pár txt és egyéb fájt kellet átírni hozzá. Anglia pl London mellet nyugatra még 2 településsel rendelkezett, és francia hon is tele volt sok sok elfoglalható településsel amit élmény volt kifüstölni.

már közel 50 oldalt végig olvastam itt, (mert úgy rémlik annó is itt leltem 1-2 éve) de eddig nem leltem a nyomára. Ha esetleg valakinek rémlik, vagy tudja hogy érhető ez el, kérem írjon, avagy ha meg is vannak mit kell átírni akkor az ezzen az e-mail cimen elérhet : bayarder"kukac"gmail.com

Előre is köszönöm a segitséget
  • uwu300
    A pestis évszámra jön, előre meghatározott esemény.
    A felkelés viszont véletlenszerű. Ráadásul egy nép feléledése kifejezetten ritka. Nem volt szerencséd.
  • kisokka
    Játszott valaki úgy a Britannia kieggel, hogy elfoglalta az összes várost/várat?
    Kicsit bosszantó dolog történt, már csak 1, azaz egy darab város volt hátra, ami még nem volt az enyém, erre a semmiből mindenhol pestis ütötte fel a fejét, ráadásul két frissen foglalt(előtte norvég) városomban is olyan lázadás tört ki, hogy nem lázadók lettek, hanem két teljes norvég hadsereg. Rendben van, hogy fel kell tartani az érdeklődést, de ne ennyire
    80. kör környékén járok és kíváncsi lennék, hogy normális dolog egyáltalán az, hogy a pestis pont ilyenkor tör ki, vagy a játék akar belém rúgni még egy nagyot...
  • Swarczi
    Hot seat van a kiegben is, az alapban sajnos nincs.
  • Musztafakebab
    Értem köszi.
  • kisokka
    Nálam nem működik a saját linkem, de a twonline.hu-n megtalálod bal oldalt a magyarázatot Mi az OMC címmel.
  • kisokka
    Amire te gondolsz, az az OMC és válogatás alapján lehet bekerülni egy játékba. Itt utánanézhetsz.
  • Musztafakebab
    Értem. Bár találtam egy oldalt, de gyenge angol tudás révén arra következtettem, hogy lehet itt is multizni csak úgy hogy a save filet adogatjuk egymásnak.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=135739
  • uwu300
    t
    lemaradt
  • uwu300
    A Shogun 2 az első TW amiben lehet a kampány multizni, coop és pvp is van benne, 2 játékosra.
  • Musztafakebab
    Szewasztok. Leszedtem a játékot és az lenne a kérdésem hogy lanba lehet-e kampányt játszani? Kerestem fórumot de nem találtam választ.
  • koj
    A Magyar Mod 2.15 re gondolok, csak azt hittem hogy mivel magyar mod és magyarok csinálták ezért magyar nyelvű. De a med2 és a kingdomsot magyarítottam, és ezt a moddal nem tudom megcsinálni. Dehát akkor mind1
  • avsk
    Ezt én is kerestem,de ha az SS-re gondolsz azt nem magyarositották még.
  • koj
    Valaki tudja a megoldást?
  • avsk
    Csak a magad nevében beszélj.Szerintem igenis sokkal élvezetesebb a a max. sereglétszámot állitjuk be.Csak reálisabb nem?És többet lehet így taktikázni is,gondolj csak a nyílzáporokra.Tapasztalatból beszélek,hogy az ijjászok sokkal hatékonyabbak ebben az esetben,de nem kell túlzásba esni:)
  • koj
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miután feltelepítettem a med2 + kingdomsot+ patchek utána magyarítottam, majd letöltöttem a magyar mod 2.15-öt. Működik is de ott nem magyar a játék. Hogy lehet megcsinálni hogy itt is magyar legyen?
  • bgabor
    Lol. Miért, szerinted ha feljebb veszed az egységlétszámot, akkor valamelyik nép túlerőbe kerül a harcmezőn? Csak az emberek száma változik meg, az arányok megmaradnak. Az ellenségnek is arányosan több embere lesz.

A feljebb vett egységlétszámnak csak két következménye van: Áttekinthetetlen lesz tőle a csata, és sokkat több erőforrást igényel majd a program. Az élményen nem dob.
  • Swarczi
    A főmenüben a játékbeállításoknál van egy egységek mérete menüpont. Ott állíthatod az egység méretet de ez egységektől/kiegészítőktől is függ(pölö az americasban csak kevés egység rendelkezik nagy egységmérettel a nyugatiak közül).
  • hana1
    biztos hogy fel lehet valahogy vinni a csapatlétszámot...én a TATW moddal játszom, ott vannak 250 fősek is
  • uwu314
    Én a kételkedésnek azt a formáját hogy el se olvasok valamit eddig még nem ismertem.
    Köszönöm mester hogy megtanítottál rá!
  • MarkBlade
    Bocsánat elvesztél a sok levél között. SZerintem van rá mod. A totalwar-nál keres rá.
  • M2fun
    Egy hadseregbe 20 csapat férel. A legnagyobb csapat 75 fős amit én láttam, ezt a számot meg lehet változtatni pl. 135-re???
    Ez fontos lenne mert néhány keleti népnél fontos volt a túlerő ( pl. Törökök, stb... ).
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • MarkBlade
    Nyilván eléggé realista vagy az nyilvánvaló. Szerinted ha mindent elfogadnánk ami le van írva hol tartanánk? Mert ezek szerint a biblia is tényekre alapszik..
    Én kételkedek és nem hiszem hogy mostanában be fogják bizonyítani az ellenkezőjét ebben a témában a wikin.
    Nem élt senki abban az időben PRÓBÁLJÁK kitalálni és megoldásokat keresni de tudni nem tudják. Attól hogy ezt szajkózod hogy le van írva még nem jelenti azt hogy úgy is volt minden. Egyébként legalább annyi állításnak van ellenpéldája csak győzze megtalálni az ember. De nem akarok troll lenni ez csak gondolatom.
    Mindenesetre érdekes eszmét cseréltünk köszönöm.
  • uwu314
    Lehet hogy kevés, de itt azért nem bonyolult ismeretlen dolgokról van szó.
    Ha még ezt a keveset se tudod, szerintem kár nekiállni tippelgetni.

Nem értem hogy milyennek kéne lennie a stílusomnak mikor tök egyszerű dolgok frankón le vannak írva, de te azért még nekiállnál kitalálni, és mélyebbre ásni olyan témába amiből az alapok sincsenek meg.
    Kicsit olyan mint amikor a relativitáselméletet olyan ember szakérti aki még számolni se tud, és visszautasít egy tankönyvet, mert az nem elég részletes...
  • MarkBlade
    Nem kell könyv? Ennél azért kicsit bonyolultabb a téma. Wikit nem használom barátnőmnek bár néha rákacsintok.
    Mindenesetre amiket ott írnak meglehetősen csekély mennyiség és ennél sokkal összetettebb.

Én íjászkodok bár ez amiről itt beszélgettünk teljesen más téma.
    Vszont a stilusod elég lekezelő..
  • uwu314
    Magyarul Tomka Péter, meg Bóna István írásait is érdemes keresni.
  • uwu314
    Nem kell ide könyv, ezek alap dolgok.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_bow
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mounted_archery
    Ugye nem mondod komolyan hogy ezeket magadtól nem voltál képes megtalálni?
  • MarkBlade
    ezek szerint te megtetted. Pls linkeljél könyvet. Érdekel komolyan.