Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Warton
Annyira nem fontos. A Közel-keleten akadt egy kis problémám, mivel Jeruzsálemre Jihadot hirdettek és 3 oldalról fenyegették a várost. Délrõl Egyiptom egy kisebb sereggel, akiket erõbõl a város védelme le tudta küzdeni, nagy veszteségek árán. Vicces volt, mert az Egyiptomiak teljesen elvesztették a csatát, de a trebuchetjuk egyetlen lövése pont a családtagomat szedte le.<#boxer>
Kisázsia felõl a mongolok veszélyeztették a várost két tápos sereggel, de szerencsére a túlerõm ott is sikeres volt és Kisázsia közepén meg tudtam állítani õket. Úgy veszem észre, hogy a mongolok ellen eléggé hatástalanok az assassinok.
Észak keletrõl a törökök egy hatalmas sereggel támadtak és sajnos Damascus és Antiochiában nem nagyon volt ütõképes hadseregem. Viszont észrevettem, hogy Antiochiában van egy assassin guildem, úgyhogy az ott képzett bérgyilkossal sikerült leszedni a törökök vezérét és a serege így már csak céltalanul bolyong a térképen. Lehet, hogy jobban ráfekszek arra a guildre és továbbfejlesztem, lehet, hogy jól jön majd a timuridák támadásakor, csak remélem, hogy a közel-keletet veszik célba.

Amúgy a mongolok támadásakor általában abba szoktam hagyni a játékot, mert nagyon unfairnek érzem a mongolok túlerejét. De jobban megismerve õket úgy látom, hogy rövid távon szinte legyõzhetetlenek, de egy idõ után elkezdenek csatákat veszíteni és akkor elindul náluk egy elég erõteljes lemorzsolódás és hosszú távon már halálra vannak ítélve, hiába uralnak 3-4 várost/várat.

Személyeskedést, egymás minõsítgetését mellõzzük.

jah..és ha nem olyan guildet akarsz amilyen az adott városban van, ha csak nem magasan kigyúrt (pl merchant headquarters, vagy efelett )rombold le a meglévõt, - ha jól tudom - 1000 florinért építhetsz egybõl, a következõ körben..persze ez némi pénzveszteséggel jár, így csak ha muszáj, akkor rombolj
guild ügyben...én pár hónapja kaptam felvilágosítást valamelyik kedves kollegától, azóta sem sikerült megcsinálnom, ha van türelmed, és ha még az elején vagy, próbáld meg...
mivel az angolokkal vagy, így hozzájuthatsz a játék egyik legspeciálisabb egységéhez..bár az angolok "legegyszerûbb" longbowmen-je is hatalmas mészáros a harcmezõn, de a sherwood ijjász mindent visz<#ravasz1>..

hozzávalók: notthingam erõd maradjon, ha sok íjjászt képzel, elébb utóbb felajánlja a woodcutter guild-et, már csak egy magas lojalitású családtag/ nemesember kell, a guildet 3. szintre kell gyúrnod (ehhez folyamatosan gyártanod kell az íjjászokat, rengeteg körön át) és már kész is vagy..én elég késõn kezdtem, a guildem 2. színtû és kb 100 körön vagyok túl azóta, de még nem tudok gyártani, a nagy campaign-t már megnyertem, még megvárom hogy tudjak gyártani, majd elfeketítem itália egét<#eplus2> - kabalából megkiméltem /utoljára hagytam a mohó szicíliaiakat
Warton
Kár, a jövõben jobban odafigyelek ezekre a guildekre.

Djuree
igen ott nekem is csak nottingham vár, meg északon van egy amit a skótok nagyon jól kifejlsztettek nekem (mily rendesek😄) csak ott tudok gyalogos lovagokat meg keresztes lovasokat venni. azt nincs szívem átépíteni várossá. sajna messze van mindentõl, de szerencsére a hajók sokat tudnak menni, azokkal át tudom szállítani õkelmüket.

Waaaaaagh!

warton: sehogy. csak úgy.
djuree: menet közben nagyon ne építgess át mert egy idõ után már nem tudsz városból várat csinálni. azt akkor bebukod a legjobb egységeket. kb 4-5 provinciánként legyen egy várad. a többi város. pölö nekem ha angolokkal tolom akkor csak notthingham vár az egész szigeteken. a többi mind város.

aut viam inveniam aut faciam

Warton
A Közel-kelet is nagyon jól tud profitálni. Egy olyan kérdésem van, hogy hol lehet, ha lehet egyáltalán megnézni, hogy a birodalmamban hol, milyen guild épült? Anélkül, hogy városonként egyesével végig kelljen scrollozni.

Djuree
ok, kösz szépen a tanácsokat. ezek jól jönnek.

obe:
.." mert városból több pénz jön de nem lehet képezn "..mire gondolsz?
arra gondolok hogy a városba nem lehet komolyabb katonákat képezni, viszont több pénz jön onnan, mint egy várból 😊

Waaaaaagh!

"hogyan kell jó gazdaságot kiépíteni meg a kereskedõket használni?"

Építs piacot, utakat meg kikötõket. A kereskedõt meg arra tedd ami többet fizet 😊 Jellemzõen az arany meg ezüst ad sok pénzt. Ha fõleg te kereskedsz az adott termékkel, a kereskedõid kaphatnak monopolista tulajdonságot ami jól megdobja a finance skillt. Egyik kedvenc helyem Nyugat-Afrika, ott van sok arany, elefántcsont meg rabszolga, ezeket másutt nehéz elérni, könnyû monopolhelyzetbe kerülni.
jól gondolod, határszélre erõd, hátországba várost..

.." mert városból több pénz jön de nem lehet képezn "..mire gondolsz?

.."elsõ játékomat játszom, nekem van a legnagyobb birodalmam, de a többieknek így is fejlettebbek a városai/várai".. persze, mert te újabb és újabb területeket kebelezel be, minden várost nem tudsz teljesen kigyúrni, és nem is kell. ennél fontosabb hogy a gazdaságot fejleszd fõként a városokba, majd aszerint hogy milyen guild van a településen annak függvényébe fejlessz..pl: ahol assassin giuld van ott képezz fõként orgyilkost, mivel az itt képzett assasssin eleve jobb képességekkel indul, ergo hatékonyabb..vagy ahol theologian guild van ott építs katedrálist, egybõl püspök képzõdik sima pap helyett..
..de csak ahol a domborzati viszonyok engedik !
Dragooon
200

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Warton
Egy családtaggal ki kell menni, ahová a watchtowert szeretnéd és a jobb alsó sarokban van egy opció és ráklikk, asszem 500 florin egy watchtower.

Djuree
nincsen valami általános guide (magyarul lehetõleg) ahol leírják hogyan kell jó gazdaságot kiépíteni meg a kereskedõket használni?

elsõ játékomat játszom, nekem van a legnagyobb birodalmam, de a többieknek így is fejlettebbek a városai/várai:S

várból vagy városból érdemes többet tartani? mert városból több pénz jön de nem lehet képezni. én úgy gondolom hogy a fronton várak legyenek, a hátországban pedig városok.

olvastam hogy lehet watchtowereket építeni hogy lássam a területet a városaim körül de nem tudom hogyan??

Waaaaaagh!

Djuree
én az 1.0-ra akartam felrakni az 1.3-at de nem engedte. elõször felraktam az 1.2-õt és erre nekem felment az 1.3 gond nélkül. próbáld meg újrarakni a gémet.

Waaaaaagh!

adios
Hali!
1.3-as patch-et szeretném telepíteni,de ezt az üzenetet kapom:"This 1.3 update cannot be applied to the 1.2 version of the game".De miért nem megengedett?fenvan 1.2-es patch is, és még nem crackeltem...A választ elõre is köszönöm!

Igen, erre figyelni is kell. (pl nemárt távoltartani a lovas,netán családtag egységedet a nyílzápor alá vett ellenségtõl)

egy egy nagyobb nyertes csata utän menj a diplomatäddal az ellenhez, es kerj penzt töle, fenyegesd meg, különben tämadsz, ältaläban pär ezret ki lehet kunyizni, ha jol elpäholtad öket.

meg te is tämadj, vedekezesböl nem lehet egysegeket kepezni, utänkepezni
igen
Warton
Aztán az ellenség létrákkal és gyalogos feudal knightsokkal homlokon puszil. 😄

Djuree
én is angolokkal tolom és ellenem vannak a franciák, a spanyolok meg a dánok. jönnek mindenfelõl de hála a "hülye" mi-nek sokkal nagyobb sereget is megverek😊 de azért forró a pite, mert lassan de biztosan fogyok, pénz nem nagyon jön😞

Waaaaaagh!

Djuree
íjászok a saját egységeket is sebzik? (gondolom igen de azért megkérdezem😊)

Waaaaaagh!

Nem lehet megcsinálni.
A magyarítás az alapjáték szövegeit magyarítja és nem mindenféle modokét. Ilyenformán nem kompatibilis egyetlen moddal sem.

tobias88
Azt nem tudjátok, hogy lehet megcsinálni, hogy az új reality moddal egy idõben fusson a magyarítás is?
DaemoonHunter
Nah akkor nagyon kár érte...bocs, de csak most olvastam vissza és láttam, hogy írta valaki, hogy elég sokáig tart feltenni a modot, legalábbis nem érdemes vele veszõdni.

SötétBarom
Szövetséges??!! Dubious, excommunicated & supreme factionnel? 😄DDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Itt már nincs ilyen. Ismeretlen okokból kivették ezt a funkciót, ahogyan az AI ellenfelet is a multiból.

Itt nincs ilyen csak egy modban.
DaemoonHunter
Várostromon kívül meg lehet nézni valahogy a városokat? Belülrõl? A rómában volt ilyen, de itt nem látom:S

Na igen, de ha mondjuk egy szövetségesed bejön a peremvidékedrõl egy benti településed mellé és megtámad, akkor ott van kb 3 lándzsás és 2 számszeríjász milicista plafonon. Jobb esetben még egy családtag meg egy hosszú lándzsás milicista.

Egyébként én nem szoktam a peremvidékre sem különösebb védelmet kirakni, hisz támadok a peremvidéken is! =) Így egy mobil sereg van a városokon kívül ami randalíroz és a mezõn csapja agyon az ellent, vagy a saját várában.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

2 max 3 lándzsás milicista, 3 longbowman (bármely) 1 egység nehéz lovas + 1 családtag. nekem ez az alap peremvidéki védõ sereg. ezzel szinte bármit csak sokszor türelem kell hozzá. ja persze mindez angolokkal. amúgy ha nem velük akkor pedig bármely long range megteszi.

SötétBarom
Az angolokkal én minden településen (ami necces helyen van, dublinban pl nem) tartok 4-5 egységnyi longbowmant. Kis szerencsével többnyire sikerül felgyújtani az ostromgépeket, aztán utána már win.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

MarkBlade
Nincs olyan mod ami a diplomáciát javítja?
Ummm alap városi õrséggel?

Velük úgy lehet nyerni, ha esetleg nincs vezér az ostromseregben, illetve az elején kinyiffan+ a betörési ponton a lándzsás milicisták kör alakzatban védekeznek, az ijjászok meg a falakról nyomják az igét. Esetleg visszavonulni az utcára és ott ugyanez.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ummm.... kitámadsz és nyersz?
(nekem be szokott jönni)

Nagy vonalakban igen, de ha nem lenne idõlimit akkor két eshetõség van. Kitámadsz és vesztesz, vagy kilépsz és vesztesz.

Ha meg lejár az idõ, akkor a köv. körben megindulnak a faltörõ kossal és valamit tudsz alkotni a tornyok védelmében.

Warton
Elmész WC-re úgy hogy szorulásod van és maximum ilyen kondíciók esetén jár le az idõ, mire visszaérsz.<#ejnye1>

A diplomáciai hülyeségek egyébként bõdületesek.

Uralom a térkép 80%-át. Erre a 2 provinciás Bizánc belémköt, majd amikor elfoglalom az egyik városát és a másik mellett állok jön a diplomata.

Diplomatikusan elküld a qrva anyámba és felajánl egy békét de fizessek neki 40.000-et különben megtámad. Pff. =)

Az idõlimit néha nagyon is szükséges sajnos. Mondjuk kitámadok ostromnál, hogy megnézzem mibõl is áll a serege (full kérdõjeles a térképen). Erre látom hogy dugig van lovasíjászokkal meg egyéb távolsági egységekkel.

Persze amíg nincs kész a faltörõje, nem indít támadást, így én meg nem támadok ki. Akkor mondom ok. Kilépek, esc. A csatát elveszted, biztos kilépsz? WTF!! A kapun belül nincs ellenfél, a kapuk zárva, 0-0 a veszteség.

Ok. Akkor 8x idõ, elmegyek egyet wcre majd lejár az idõ...

Egyébként akinek nem okoz kihívást a gép a csatákban, az játszon commander nézetben. Ezt a játék fõmenüjében lehet beállítani. Van RTS, classic Total war és ez.

Ekkor a csatákban nem mehetsz el a kamerával a vezértõl, csak ha meghalt. Szóval így már necces nagyobb seregekkel játszani, mert oda-vissza kell futkározni a parancsnokkal, hogy valamit is láss a szárnyakon. Illetve normálisan tudj egységeket mozgatni! =)

SötétBarom
Jó látni, hogy él a topik. 😊

Diplomácia mod nincsen esetleg, amitõl nem lesznek teljesen retardáltak az AI nemzetek? Gondolok itt az olyan megmozdulásokra, hogy a 4 provinciát uraló dánok ostrom alá veszik egy távoli provinciámat, majd a következõ körben elszaladnak onnan (minden ok nélkül) - bosszúból elfoglalom a legközelebbi városukat, mire jön hisztizve a diplomata tûzszünetet kötni, és sûrûn megköszöni :SSS Elég logikátlan. Ill. az is (angolokkal nyomom), amikor jön az egyiptomi diplomata (még minden nemzet él kivéve a skótokat), és szövetséget akar kötni :S Van még az a "become a vassal" ügy - azt még akkor sem fogadja el az enemy, ha minden egyes települését fullos seregek ostromolják :C

Amúgy jó gém, csak ezek a butaságok felbasszák az embert..

MarkBlade
Egyetértek de megkérdezték 😊
Már ha nem kapcsolod ki eleve ezt a funkciót. Én ki szoktam, mert szerintem baromi irreális.

Miért nem lehet az 1.2-es patchet telepíteni, ha nekem 1.1es verziójú ezt mondjátok meg nekem légyszíves.
MarkBlade
A csatákban lesz idõ limit. Magát a játékot játszhatod tovább az évek múlásával. De ha belépsz pl várostromba ott meg van adva hogy mennyi idõd van védeni vagy támadni.
Djuree
és akkor mi értelme van az idõlimitnek??

Waaaaaagh!

Djuree
letöltöttem az 1.3-as pöcsöt de nem engedi felrakni az 1.0-ra😞 most letöltöm az 1.2-õt, remélem így jó lesz...

Waaaaaagh!

Sokszor megválaszoltuk ezt már. Nincs idõlimit a játékban, a hátralévõ körök letelte után is enged tovább játszani a program.

<#conf>
A magyarítást a patchek telepítése UTÁN kell felrakni, és tökéletesen mûködik.

Mint ahogy azt Djuree is kérdezte: "arra van valami megoldás hogy több ideig lehessen játszani a játékot mint ami benne van, vagy akár kiszedni az idõlimitet?", úgy én is szeretném ezt tudni. Ha valaki tudja a választ, köszönet érte.
Én se használok magyarositást egy:sehogy nem mûködik akármilyen patch ilyenek mondjuk nem is érdekel jó ez így angolul már elég régóta netezek meg külföldi fórumokon is így nemgond ha egy játék angol😊