Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A saját vallásodat úgy terjesztheted az adott régióban, hogy papot állomásoztatsz benne. Idõvel a papok fejlõdnek. Minél nehezebb a feladatuk, annál jobban, ahogy észrevettem. Legalábbis nekem akkor fejlõdött a leggyorsabban, amikor muszlim régióba állítottam a katolikus papomat. Az elég magas (7-8) szintû papokat bíborossá választják, márha kedvel a pápa, és van üres bíborosi szék. (a bíborosok testületében 13 bíboros van, ha valamelyik meghal, akkor van üresedés) A pápa halálakor a bíborosi szavazatok döntik el, ki lesz a következõ pápa. Pápai szavazatokat vásárolni is lehet a pápaválasztáskor, de az horribilis pénzekbe kerül.
még arra lettem volna kíváncsi hogy lehet pápa az emberembõl.
gondolom kell egy kardinális ami a pap fejlszettetje azt hiszem.
és arra hogy tudnak szavazni a többiek, vagy mitõl függ hogy az én kardinálisom lesz-e a pápa? egyszer szavaztam a magyaroktól ulászlóra és õ lett a pápa😄
Waaaaaagh!
Az eretnek/boszorkány nem átkoz meg senkit, csak annyit csinál, hogy csökkenti a katolikus vallást az adott régióban, és növeli az eretnek vallás népszerûségét.
most meg mászkál itt valami boszorkány vagy mi a rosseb és nem tudom megölni, sorban elhalnak az orgyilkosaim, igaz csak alapszintûekkel próbáltam. de látszatra nem csinál semmit a boszorka. olvastam hogy elvileg megátkozza a vezéreket de nekem ott nincs egy vezérem sem, úgyhogy tõlem elfér ott ahol van😊
Waaaaaagh!
Utána megjelent egy sereg a közelben, de annak a vezérét a bérgyilkosok lekezelték így a mongol veszély egyenlõre nem fenyeget.
Annál inkább a Timuridák, de 3 seregüket már így is kicsináltam, bérgyilkosokkal és erõbõl.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Waaaaaagh!
aut viam inveniam aut faciam
vagy nem
aut viam inveniam aut faciam
ebben az évben tuti vétel a diablo3, a starcraft2 meg úgy néz ki az empire is😊
Waaaaaagh!
Úgy néz ki a lélektani 10.000,- Ft alatt lesz.<#taps>#taps>
valszeg megveszem én is eredetiben az empire-t. kevés eredeti gémem van, csak a legnagyobbak vannak meg, de a medieval2 nagyon belopta magát a szívembe. az empire gondolom még jobb lesz, ha lesz melóm és így pénzem akkor tuti vétel...
Waaaaaagh!
Waaaaaagh!
biztos szarul csinálom de majd 2. végigjátszásnál már jobb lesz a gazdaságom. olvasgatom a topikot és egyre több ismeretem lesz...
Waaaaaagh!
már mindenki ezzel jön, még a 2 tartományos franciák is😄
Waaaaaagh!
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Tehát 10-20 körig csak út meg katona kell.
Sok tartomány kell, elõször a búzamezõt, aztán a kereskedelmet kell tuningolni. Ha elkezdenek hízni a városok tejelnek rendesen.
Az is irritál, hogy többieknek mindig jobbak a kereskedõi.. :C Assasinjeim is szarok, ilyen izmos 5-10%os esélyel dolgoznak, még azok is, akik guildes városban tanulták az ipart.. :C
Én a puskás lovasok miatt kezdtem el velük.
Jelen helyzetben az elsõdleges cél a mongolokat kiûzni a Vilnius, Haylich térségbõl, második cél pedig a timuridák távol tartása, ennek érdekében tervbe van véve Bagdad elfoglalása.
Nagyon idegesítõek a magyarok, mert mindenfelé támadnak, szerencsére nem koncentráltan, de a környék összes várát/városát betámadják. Zágráb, Budapest (sic!), Szaloniki, sõt még egy sereget dobtak Konstantinápoly felé is.
Hopp, közben lefújták a Jihadot.
Közben megjelentek a Timuridák Mosul térségében, de szerencsére úgy tûnik, hogy assassinokkal sikerül "kezelni" õket.
Viszont nem csak egy adag jön, többször is ki kell õket irtani.
Legtöbbször 4 sereg jön be egyszerre a térképre több adagban.
Van egy korai, és egy késõbbi hullám is. Az 1200-as évek elején is jön egy pár adag, meg a közepe felé is. Én sosem szoktam õket hagyni, hogy bármit is elfoglaljanak.
Nem is tudod mirõl maradsz le.
Igaz, hogy hatásos, de gyávaság a falak mögé bújni<#hehe>#hehe>
Elég ha a vár félig van pakolva milíciával, a hülye AI már azt sem tudja bevenni.
Minek játszol, ha kihagyod a legjobb csatákat?
Waaaaaagh!
Mikorra a Timuridák jönnek nekem több milló szokott összegyûlni, és el sem tudom költeni.
Ráadásul megéri harcolni, mert nagyon sok tapasztalatot gyûjtenek a túlélõk. Az aztékokat legjobb egy veterán fullos lovagsereggel a földbe döngölni.
Másik mivan ha lenyomnám a mongolokat le lehet õket takaritani a térképrõl vagy?Vki ötlet lenyomta már õket?Bár szerintem ez elég lehetetlen számomra na mind1😄üdv
A mongol lovasíjászokat meg halott dolog nehézlovassággal üldözõbe venni, mert elfutnak a lovasaid elõl, és közben lövik õket. A nehézlovasaid így soha nem fognak tudni harcérintkezésbe kerülni, viszont a jóval gyorsabb mongol lovasíjászok lenullázzák õket a nyilaikkal, hiszen õk tudnak mozgás(menekülés) közben is nyilazni.
Ott kell elkapni õket, ahol ezek az egységek szart se érnek. Vár vagy városostromnál. Ahogy Tomdantes is írta.
Szépen beveszed magad a város fõterére 6-8 egység lándzsás milicistával (szereld fel õket nehézpáncélzattal), négy egység íjásszal, meg egy hajítógéppel. Hülye mongolok szépen elkezdenek ezrével belovagolni a fõteredre, te meg úgy állsz be a lándzsásaiddal, hogy mint egy dugó, lezárt azt a fõtérre vezetõ utat, amin a mongolok jönnek. Szépen bele is rohhannak a lándzsaerdõbe, rosszabbul egy lovas nem is járhatna. Szépen elkezdenek közelharcolni a lánzsásokkal, és máris hullik a sok mongol lovasíjász, mint a falevél õsszel. Közben a feltorlódott mongol tömeget folyamatosan lövik az íjászok meg a hajítógépek.
Na ezt a szituációt aztán egyetlen mongol sereg se fogja sokáig bírni, itt a lovasíjászok elõnyei semmit se érnek. A zömük elesik, a többi meg visszakotródik oda, ahonnan elõmászott.
ez hogy van, hogy amelyik területen áll akkor azokból a cuccokból kereskedik ami azon a területen van? tehát 2 posztó meg 1 arany akkor azokból mind kereskedik? vagy csak abból ami mellett pont ott áll az emberke?
Waaaaaagh!
beálltam az elsõ sor lovagokkal védekezõ állásba, mögöttük az íjak szedték a népet, kétoldalt a szárnyakon a lovasokkal megindultam az ostromgépeket meg a tábornokot leszedni, fél sereg odalett de ezeket legyõztem, erõsítésként jött a másik seregük ami talán még durvább volt. visszarendeztem gyorsan az egységeket kezdõ állásba és megint ugyanígy jártam el. hát nem megnyertem?😄 igaz alig maradt 150 emberem. nagyon büszke voltam magamra, jöttek is békét kötni😄
Waaaaaagh!
Legutóbb is...váranként vagy tucatnyi ostromot vertem vissza...és a végére...oda lettek a mongolok..szépen oda lett a seregük nagy része..a végén vagy szinte csak lovasaik maradtak...gyalogságuk semmi...a megfogyatkozott seregeket meg már könnyû lemészárolni.
A nyílt ütökzet azért sem jó mert nagy a kockázat...egy fullos lovag sereget kockáztatni? Túl dárga dolog.
A timuridák még keményebbek, de ott már van ágyú.
Szerintem rosszul állítod össze a sereget (sok nehézlovas kell, meg 10 csillagos tábornok), ezek a népek verhetõek, még túlerõ ellen is lehet gyõzni, bár a veszteség elég nagy szokott lenni.
Én nem szoktam hagyni, hogy bármit is elfoglaljanak. Út közben nyílt terepen szoktam õket megsemmisíteni.