Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annak volt a legjobb hangulata. Az összes többi csak másolat, bár el kell ismerni a fejlõdést, és igencsak profi másolatok lettek. A mai technikával egy új shogun lenne az év játéka.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
de ha azt 'elkeverted' akkor ha felnyitod a város képernyõt alul lesz egy kis nyalóka ikon. na minden épület leírása ott van, népspecifikusan. jobbklikk az érdekelt nevén.
aut viam inveniam aut faciam
sztem van rá esély, ha már medieval2 volt, miért ne lehetne 3 is?😊
vagy egy rome2 is nagyon jó lenne...
Waaaaaagh!
De ha már négy néppel is játszottál, akkor ez neked is fel kellett hogy tûnjön, erre utalt Oculusdei.
meg bizáncal meg skótokkal.
lázadó városok. olyan embert keress aki organizált (jó építõ, szervezett, stb) általában ezek csökkentik a squalort (szenny). mindig építsd meg a következõ szintet a városokban mert az adja a legtöbb minuszt (gyanítom vannak 20k+ a városban és még mindig kisvárosnak van minõsítve)
fasiszta barátunk meg még mindig olyan kérdéseket bírsz feltenni mintha nem is játszanál vele csak úgy 'hallottad' milyen.
aut viam inveniam aut faciam
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
nincs valami shortcut, amivel lehet az idõ múlását változtatni, mert nem tudok mit csinálni, csatából meg nem szívesen lépnék ki<#gonosz1>#gonosz1>
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Nem árt egy megfelelõ helytartó is aki pl rendelkezik közrend bónusszal, de olyan képesség is van, ami csökkenti a szennyet. Meg csökkentsd az adót. Legyen egy jó képességû kém is a városban.
Ha végképp nem lesz jobb vagy várat kell csinálni belõle, vagy leverni egy lázadást és akkor vérfürdõ.
Az elégedetlenség egyébként is csökkenni szokott az idõ elteltével a városokkal ellentétebn. A városok a szenny miatt nehezebben kezelhetõk.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Úgy vettem észre, hogy ez a legjobb módszer.
Igaz, hogy bebuksz egy kis népességet, meg pár épületet, de megéri.
Az elején egyáltalán nincs lázadás, lehet építeni a farmokat, ami bevételt, és gyors növekedést jelent. A városok gyorsan utilérik a többi szintjét, és miközben nõ, meg is lehet téríteni a megfelelõ vallásra. Az épületekt is szépen fel lehet húzni növekedés közben. Sokkal jobb városokat lehet így csinálni, mintha megtartanád azt a sok hõzöngõ tahót.
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
A város termeli a fõleg a pénzt, gazdasági épületekkel, adót lehet állítani, különféle ügynökök képzése stb. A várak erõsek, jobban bírják az ostromot, kevésbé hajlamosak a lázongásra és itt lehet a jobb képességû többféle típusú katonákat is toborozni.
Hogy jó legyen a bevétel több város legyen mint vár.
Nekem azzal van a legtöbb gondom hogy állandóan fellázadnak a népek, pedig az adó alacsonyon és van uralkodó is a városban, hadsereggel. nem tudom mit kéne tennem hogy az emberek boldogok legyenek és ne lázadjanak...(igaz nem minden várost fejlesztek)már 2 városom teljesen elveszett a lázadók miatt <#szomoru1>#szomoru1>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
mert én akár hányszor felajánlom úgy , h 1 területe van az illetõnek + 2 seregem van a városa elõtt , akkor se hajlandó elfogadni....
de majd jön valaki aki talán tud bõvebb infókat is adni:]
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Azt mondtam a szövetséges hercegnõjének (akikkel egyébként kiváló volt a viszonyunk), hogy házasodjon össze a trónörökösömmel, amire nemes egyszerûséggel zsarnoknak kiáltott ki, megszakította a szövetséget velem, és pár kör múlva meg is támadtak.
Pff.
Egyébként hogy tehetek valakit a vazallusommá és ebbõl milyen elõny származik, illetve a szenvedõ alanynak milyen hátránya?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Néha meghal 1-1 családtag a mongolok elleni cstában, ez most elég durva vérveszteség, összesen már 7-et nyírtak ki a mongolok.
Szerintem nem tudsz mit tenni...
Ostrom alá vesz, 2-3 körig várakozik, aztán meg támad és nem tudok sereget rendezni, és simán be jönnek. A kapu nyitva van. Gondolom kémmel kinyitják.
!!!HALA MADRID!!!
Egyébként annyit tehetsz, hogy gondolom jön a faltörõkos, fogod az íjászokat tüzes nyílvesszõk és ha szerencséd van szét lövik