Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én shogunt akarok!
Annak volt a legjobb hangulata. Az összes többi csak másolat, bár el kell ismerni a fejlõdést, és igencsak profi másolatok lettek. A mai technikával egy új shogun lenne az év játéka.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Egy harmadik résznek én is örülnék.
nyisd fel a a cdhez kapott könyvet az épületek résznél... <#hehe>

de ha azt 'elkeverted' akkor ha felnyitod a város képernyõt alul lesz egy kis nyalóka ikon. na minden épület leírása ott van, népspecifikusan. jobbklikk az érdekelt nevén.

aut viam inveniam aut faciam

Djuree
szerintetek lesz madieval3?? nekem ez a kedvenc korom, szívesen vennék egy medieval3-at az empire motorjával😊

sztem van rá esély, ha már medieval2 volt, miért ne lehetne 3 is?😊

vagy egy rome2 is nagyon jó lenne...

Waaaaaagh!

Azt megtudná nekm mondani valaki, hogy egy adott egységhez mien épületek kellenek? (hogy ez hol van leírva)!
Hogyne lennének más épületek. Teljesen eltér a kettõ.

De ha már négy néppel is játszottál, akkor ez neked is fel kellett hogy tûnjön, erre utalt Oculusdei.

Csak azt kérdeztem hogy más épületek vannak a kastélyban meg a városban ez olyan nagy baj de most már tudum.
Ja és én még nem játszottam minden frakcióval csak magyarokkal sziciliával
meg bizáncal meg skótokkal.
Általában nálam a valással van gondjuk nem azzal hogy híányoznak épületek.
a vizes hiba az egy memória kezelési hiba miatt van.

lázadó városok. olyan embert keress aki organizált (jó építõ, szervezett, stb) általában ezek csökkentik a squalort (szenny). mindig építsd meg a következõ szintet a városokban mert az adja a legtöbb minuszt (gyanítom vannak 20k+ a városban és még mindig kisvárosnak van minõsítve)

fasiszta barátunk meg még mindig olyan kérdéseket bírsz feltenni mintha nem is játszanál vele csak úgy 'hallottad' milyen.

aut viam inveniam aut faciam

Dragooon
mûködik már :]

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Robez84
Oksa köszi! megprobálok valamit tenni...

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Dragooon
árvíz mod v1.03

Dragooon
akkor mi az appám van, amikor mutatja, hogy meghalt az ellenség hadvezére, de abban a pillanatban épp tök véletlenül a sebességet csökkentettem és ennek eredményeképp lefagy az egész játék? 😄
nincs valami shortcut, amivel lehet az idõ múlását változtatni, mert nem tudok mit csinálni, csatából meg nem szívesen lépnék ki<#gonosz1>

Nehezen. Vannak közrendet növelõ épületek, olyanokra szükség van. A közegészség talán a szennyel összefügg, azt a városháza, tanácsterem épületek adják.
Nem árt egy megfelelõ helytartó is aki pl rendelkezik közrend bónusszal, de olyan képesség is van, ami csökkenti a szennyet. Meg csökkentsd az adót. Legyen egy jó képességû kém is a városban.
Ha végképp nem lesz jobb vagy várat kell csinálni belõle, vagy leverni egy lázadást és akkor vérfürdõ.

Ahol meg akarom tartani a várat, azt viszont nem piszkálom csak simán elfoglalom, mert lassan növekszik, és amúgy se nagyon lázad. Ha katonákkal kell rendettartani az se gond, nem kell sok vár.

Az elégedetlenség egyébként is csökkenni szokott az idõ elteltével a városokkal ellentétebn. A városok a szenny miatt nehezebben kezelhetõk.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nekem sosincs gondom a lázadással. Minden város népességét ki szoktam írtani. Ez kihatással van a késõbbi fejlõdésre is.
Úgy vettem észre, hogy ez a legjobb módszer.

Igaz, hogy bebuksz egy kis népességet, meg pár épületet, de megéri.
Az elején egyáltalán nincs lázadás, lehet építeni a farmokat, ami bevételt, és gyors növekedést jelent. A városok gyorsan utilérik a többi szintjét, és miközben nõ, meg is lehet téríteni a megfelelõ vallásra. Az épületekt is szépen fel lehet húzni növekedés közben. Sokkal jobb városokat lehet így csinálni, mintha megtartanád azt a sok hõzöngõ tahót.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nem lehet az oka a lázadásnak a vallás mert ha pl orosz vagy és elfoglasz egy katolikus várost azt át kell tériteni ortodoxra.
Robez84
A legtöbb a "szenny"...legalábbis ezt van az okoknál, de azt hogy tudom eltüntetni valami 80%-on van!van ötleted?

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

A lázadásnak valami oka van. Egy ellenségek kém(ek) jutott(ak) be. Vagy a település helytartója, nem éppen megfelelõ a posztra, ez is kiválthat feszültséget. Vagy nincs helytartó, vallási ellentétek stb. Meg lehet nézni a lázongások okát.

Igen mások épületek, persze vannak azonosak, de a 2 településtípusnak eltérõ szerepe van.
A város termeli a fõleg a pénzt, gazdasági épületekkel, adót lehet állítani, különféle ügynökök képzése stb. A várak erõsek, jobban bírják az ostromot, kevésbé hajlamosak a lázongásra és itt lehet a jobb képességû többféle típusú katonákat is toborozni.
Hogy jó legyen a bevétel több város legyen mint vár.

Robez84
Azt hiszem csak a katonai épületek változnak, de nem vagyok benne biztos...
Nekem azzal van a legtöbb gondom hogy állandóan fellázadnak a népek, pedig az adó alacsonyon és van uralkodó is a városban, hadsereggel. nem tudom mit kéne tennem hogy az emberek boldogok legyenek és ne lázadjanak...(igaz nem minden várost fejlesztek)már 2 városom teljesen elveszett a lázadók miatt <#szomoru1>

A városban és a kastélyban más épületek vannak?
Robez84
ITT találsz olyan módosítást amivel választhatók lesznek a népek...

Robez84
nem...fejlödni kell és folyamatosan kapod az épületeket...

Kérdés 😊 hoyg tuttok bármelyik néppel lenni? 😊

Új épületek építéséhez múlniakell az idõnek is?
SötétBarom
Azok nem érik meg a késõbbi tech szintet 😄DDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

szerintem a skotok jo vedett helyen kezdenek, mire az elejen lefoglalod a brit szigeteket, inkluzive caen väros tartomänyal, az kapäsbol 11 tartomäny..az mär termel szepen, mehet notthingam kivetelevel mind värossnak..azok a highlanderek pedig mire elersz a mongolokig mär vetränok lesznek, es piszok kemenyek lesznek..en a rome kiegjeben voltam a keltäkkal, kis szämu egysegeik ´vannak, de ugy tarolnak közelharcban hogy nem volt ellenfelük..a skotokkal en is neki ällok majd, szimpatikusak, bär gondolom a kesöi szakaszban lemaradnak technologiailag angol, nemet stb nepek ellen
SötétBarom
Hádde nem? Most a skótokkal amúgy VH-VH-n nagyon jó vagyok... Két fronton darálom az gaz franciákat meg dánokat, egész jó ütemben.. A számok alapján nem annyira izmosak az egységeik, azonban az ellen elég sokszor bepánikol tõlük.. (az angolok gyalogosai nem produkálták ezt ilyen gyakran) Fõleg highlanderekkel, meg highland nobles-el alapozok, ezeket támogatom nehézlovassággal.. Ezek ugye mind ilyen festettarcú vaddisznók, minimális defence-el, és durva attack-el, jó stamina/morál értékkel. Az a szerencsém, hogy a mongolok messze vannak, velük nem nagyon tudnék mit kezdeni azt hiszem 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

hätja, ha egy värosa van, es te 2 sereggel ällsz elötte, akkor inkäbb attack, mint kuncsorgäs<#ravasz1>
Ez meg mi a here? Mitõl kék?

SötétBarom
Ezzel az a baj, hogy mire elfogadja, már meg is szûnt létezni.. -.-

..nekem sikerült, de valoban nem tul jellemzö...ha nem fogadja el eröt kell demonsträlni, diplomatät, hercegnöt, stb ölni, ostromot kezdeni, majd odebb ällni..nyomäs alatt tartani, pär kör es elfogadja...de ugye ugy kerded töle , hogy fogadja el különben tämadunk opciot tedd mindig hozzä
noe bärkäja mod<#vigyor1>
Hát ez meg milyen mod eredménye? <#vigyor>

Dragooon

és sikerült valaha , valakinek vazullussá tenni valakit?
mert én akár hányszor felajánlom úgy , h 1 területe van az illetõnek + 2 seregem van a városa elõtt , akkor se hajlandó elfogadni....
a körönkenti bevetelt csipi le a vazallustol a meghoditoja, minden 10000 florin feletti összeg a meghoditot illeti
Dragooon
elméletileg, ha vazallusoddá válik egy nép, akkor az õ területei a tieidet gyarapítják (mármint számban -> közelebb kerülsz a gyõzelemhez), illetve a bevételük egy részét - a felét talán - te kapod.

de majd jön valaki aki talán tud bõvebb infókat is adni:]

Alap dolog hogy minden egyes városodban állomásoztatsz egy kémet. Nem akkora a fenntartási költségük, hogy ne lehetne településenként egyet fenntartani.

Milyen érdekes!

Azt mondtam a szövetséges hercegnõjének (akikkel egyébként kiváló volt a viszonyunk), hogy házasodjon össze a trónörökösömmel, amire nemes egyszerûséggel zsarnoknak kiáltott ki, megszakította a szövetséget velem, és pár kör múlva meg is támadtak.

Pff.

Egyébként hogy tehetek valakit a vazallusommá és ebbõl milyen elõny származik, illetve a szenvedõ alanynak milyen hátránya?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Én rájuk szokom állítani az íjászaimat loose formationsban hogy szórakoztassák egymást amíg bedarálom a gyalogságát, aztán a nehézlovassággal egyenként levadászom. A taktika az hogy körbe kell venni legalább három svadronnal hogy bármerre riad el mindig el tudja kapni valaki. Idegesítõ egy népség.
sziasztok!lenne egy kérdésem..ha pl a nyugatiakkal játszok,de szembe kerülök egy keleti fasza lovas néppel,és annak lovasíjászaival mi a jó taktika?gyalogás ugye nem jó,egyszerûen lovassággal rárontani a lovasíjászokra??sokszor ez elég nagy áldozatok árán sikerül csak,meg ráadásul megosztani az erõimet egy-egy ilyen egységre,hát..
Jó csata volt, de megint hõsi halált halt 3 családtag.
Néha meghal 1-1 családtag a mongolok elleni cstában, ez most elég durva vérveszteség, összesen már 7-et nyírtak ki a mongolok.

Warton
Kémeket kell telepíteni a városba és az elkapja vagy kirugatja az ellenséges kémet. Érdemes minden határmenti városba egy kémet küldeni.

Robez84
"Azellen nemvéééd...Az ovjektumbul veszi kia zoxigént" 😄😄😄

Szerintem nem tudsz mit tenni...

Neuman
Nem-nem az!
Ostrom alá vesz, 2-3 körig várakozik, aztán meg támad és nem tudok sereget rendezni, és simán be jönnek. A kapu nyitva van. Gondolom kémmel kinyitják.

!!!HALA MADRID!!!

Mi az hogy ki nyitja? Zárd be! XD

Egyébként annyit tehetsz, hogy gondolom jön a faltörõkos, fogod az íjászokat tüzes nyílvesszõk és ha szerencséd van szét lövik

Neuman
Az ellen mit tudok tenni, ha ostrom alá vesz egy ellenség, ne tudjon be jutni a kapun? Mindig ki nyitja!
Azon kívül hogy ki támadok?

!!!HALA MADRID!!!