Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az idézeted a 8821-re volt válasz, illetve terelés.
Én csak a saját nézõpontomat akartam kifejteni, gondoltam feltûnik, hogy félreeveztél kicsit.
Azért adtam olyan választ, hogy visszakanyarodjunk az eredeti témára, látom nem sikerült.
A japán középkorban a hétköznapokat sokkal jobban áthatotta a háború, tényleg nem voltak gigantikus csaták, de sokkal sûrûbbek voltak az összecsapáûsok. Az erõszak sokkal természetesebb volt, még az utcán is képesek voltak egymást feldarabolni egy kis nézeteltérés miatt.
A katonák aránya a népességhez képest kiugróan magas volt, ezek miatt írtam, hogy az európaiak kiscserkészek voltak a középkori japánokhoz képest.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Waaaaaagh!
Waaaaaagh!
a modok függetlenek az eredeti játéktól. legalábbis a jobb modok.
pedig jók a modok, csak aki nem olvassa el figyelmesen az útmutatót annak nem fog mûködni😛
Waaaaaagh!
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
egy majdnem fullos francia és egy milánói sereg betámadta Mertz várát.
a franciákat még viszonylag könnyen visszavertem, de az a kis lovasságom nagy kárát látta, a következõ körben történõ milánói támadásnál azt hittem ennek a várnak lõttek...
kitámadtam könnyûlovasokkal, nyilasaikat lekaszáltam, plusz nekimentem a létrásoknak és az ostromtornyosoknak. aztán, amikor betörtek a várba a kossal, kb 700-an tömörültek a kapunál, az én 100 emberem ellen és egyszer csak fogták magukat, megfordultak és elmenekültek :o

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Úgy tûnik vár rád egy jó kis másfél órás medieval2+kieg újratelepítés. <#nyes>#nyes>
a Reality Mod 2.2-t hogy kell felrakni?
felraktam úgy ahogy a leírásban volt, de nem mûködik
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
azt írtam hogy: "japánban soha nem voltak több 10000-res seregek. lehet hogy brutálisabb volt de közel sem olyan látványos... "
...és ez így is volt, sztem te nézz utána a dolgoknak. ha ennyire nem értesz hozzá legalább a másikat ne oltsd le, hanem halgass el...
Waaaaaagh!
aut viam inveniam aut faciam
a magyaroknak nem azért kellett váltani kereszténységre mert akkor eltüntek volna, legalább egy pár száz évig tarthattuk volna magunkat itt európában is ezzel a harcmodorral (ne felejtsd el, hogy nem csak az ellenség fejlõdött) csak épp már akkor is felütötte fejét a 'liberális' métely és be kellett állni a sorba a kereszténység soraiba. az volt az akkori szellemi pestis. géza még olyan nagy király volt hogy õ még 'két istennek is áldozott' s ez megtörte a magyar harci kedvet mert megosztott. nehogy azt hidd hogy ez olyan egyszerûen mehetett mint a tankönyvekben 'és akkor istván hivatalos vallássá tette a kereszténységet'. ennél fájdalmasabb volt ez és a belsõ fájdalom könnyebben öl mint egy kard.
uwu: hallod legközelebba a mondat végére ted a felkiáltó jelet. <#hehe>#hehe> szerintem egy is elég...
aut viam inveniam aut faciam
A második mongol támadást is megállítottam, megint ki vannak írtva.
Jöhet a puskapor, meg a timzridák....
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Nem annyira harcmodor kérdése volt az hanem hogy akkor Európa egymással marakodó apró királyságokkal volt tele. Ez az az idõszak amikor a vikingek megszállják Normandiát, kifosztják Párizst meg egész Angliát, a mór kalózok elfoglalják Marseillest. A magyarokat szinte mindegyik hadjáratukon behívta valaki hogy fosztogassák kicsit a szomszédját. Akkor lett vége a kalandozásoknak amikor Madarász Henriknek sikerült kicsit rendbekapnia a német birodalmat.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Meg úgy a huszárságról?
Tudod egyáltalán miért hívnak minket lovas nemzetnek?
Történész kolléga! Mit mondanak neked az alábbi nevek?
Hadik András
Huszár Péter
Simonyi József
Kováts Mihály
A partot ért mongol sereg így is túlerõben volt, csak nem volt elég a gyõzelemhez. A nagykán 10-szeres túlerõvel akart harcolni, tudta, hogy a japánok nagyon jó katonák.
A shogun kiegészítõje pont a japán invázióról szól. Meglehet próbálni a maradék sereggel meghódítani japánt.
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
elmélete szerint, a kínai hajóácsokra (de inkább a mongol sereg vezérére) rákényszerített megfeszített tempó miatt, valamint a gyengébb folyami hajók nagy számú bevetése - a kán két évet adott, a kb 3000 hajóból álló flotta összeállítására - miatt süllyedt el japán partjainál a mongol sereg mindenestõl..ezzel megúszva a biztos inváziót, mészárlást
Ez eddig a legdurvább csatám, nagyon be lettek alázva a mongolok.
Persze egy európai király páncélját is kidíszítették ilyan szinten mint a szamurájokét, de nem az volt a jellemzõ. Azt kell monjam, neked nincs esztétikai érzéked.
Most biztos az a rész jön, hogy a szamurájkard is egy hulladék volt, mert könnyen eltört.
Persze a japánoknál is harcoltak felfegyverzett parasztok, de egy szamurájnak szégyen volt vesztes csatából élve hazamenni.
Akkor olvasgassál még egy kicsit.
A Tokugawa-k idején az volt a legnagyobb probléma, hogy kitört a béke, és a sok katona "munkanélküli" lett. Valóban nem voltak sokkal nagyobb seregek mint európában, de a lakossághoz képest százalékosanosan kurvasok katona volt.
Az európai seregekre viszont semmiképp nem lehetett ráfogni, hogy nagyok voltak, kivéve talán a huszita seregeket, de az parasztokból állt, nem katonákból. Az igazán nagy seregek ázsia belsõ részein, meg kínában mozogtak, az európai csetepaté egy vicc volt azokhoz képest.
Mellesleg a japánok hazavágták a mongolokat 2x-szer is, ami másnak nem sikerült. Igaz, hogy az idõjárás, meg a kínai hajóácsok is besegítettek.
Európa azért úszta meg a mongolokat, mert nem jöttek errefelé komoly erõvel, csak egy felderítõ hadjáratot kaptunk, persze azt is mi magyarok szoptuk be.
Egyébként meg ahhoz képest hogy amatõr második világháborús "történésznek"(milyen vicces hogy valaki ilyen szerény szavakkal jellemzi saját magát) vallod magad, jó sok sületlenséget összehordtál ebben a témakörben itt a fórumon az elmúlt hónapokban.
És ami a legfontosabb: Ha tényleg képben lennél második világháború témakörben, akkor még véletlenül se regisztráltál volna be ilyen felhasználó névvel, és nem lenne ennyire gázos a userbarod.
Waaaaaagh!
Ezek egy része most is megvan, de valahogy nem teremti meg azt a hangulatot.
Az egész sengoku jidai idõszak alapból sokkal hangulatosabb. Becsület, brutális harc, meg szamuráj mentalitás, ilyen aprságok miatt volt az elsõ része a legjobb a sorozatnak.
Az is tetszett, hogy a menekülõ ellenség volt a legveszélyesebb, de csak menetirányban. Hátulról el lehetett kapni, de szembõl felnyársaltak. A harci tapasztalatnak is nagyobb szerepe volt, igazábol ott becsületpontokat kaptál, nem xp-t. Amelyik egységnek magas volt a becsülete sokkal jobban harcolt, és nem volt felsõ határ, akár 18 alorpontot is összegyûjthattél, és sokkal jobban számított mint most.
Nekem volt egy 18-as daimjom, azzal bármit meg lehetett ölni, pedig csak 11-en voltak.
(hobbiként 2.vh-s történész vagyok😊)
Waaaaaagh!