Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem erõl volt ám szó eredetileg.
Az idézeted a 8821-re volt válasz, illetve terelés.
Én csak a saját nézõpontomat akartam kifejteni, gondoltam feltûnik, hogy félreeveztél kicsit.
Azért adtam olyan választ, hogy visszakanyarodjunk az eredeti témára, látom nem sikerült.

A japán középkorban a hétköznapokat sokkal jobban áthatotta a háború, tényleg nem voltak gigantikus csaták, de sokkal sûrûbbek voltak az összecsapáûsok. Az erõszak sokkal természetesebb volt, még az utcán is képesek voltak egymást feldarabolni egy kis nézeteltérés miatt.
A katonák aránya a népességhez képest kiugróan magas volt, ezek miatt írtam, hogy az európaiak kiscserkészek voltak a középkori japánokhoz képest.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

A legjobbak igen. Az átlag nem.

Djuree
amúgy énsem szeretem annyira a modokat, televannak hibával, a reality modban is pl. sok helyen van úgy letéve a kereskedelmi anyag, hogy nem lehet hozzáférni:S meg van olyan település is amit nem lehet megközelíteni.

Waaaaaagh!

Djuree
hát igen, a gépi (un)intelligencia. szép kis gyõzelem, párszor nekem is volt már hasonló, tuti biztos voltam hogy oda a váram, alig volt pár milícia meg könnyûlovas a várban, az a lényeg hogy ki kell támadni az ostromgépeit kiszedni, aztán az íjak jól lealázzák a falakról, a kapuban meg betömörül és onnan már amennyire idióta a gép, nem nehéz lenyomni😊

Waaaaaagh!

Djuree
miért kéne újratelepíteni a játékot?
a modok függetlenek az eredeti játéktól. legalábbis a jobb modok.

pedig jók a modok, csak aki nem olvassa el figyelmesen az útmutatót annak nem fog mûködni😛

Waaaaaagh!

toysoldier
én se nagyon szoktam foglalkozni velük, de ez megtetszett és ki akartam próbálni

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Dragooon
azt hiszem sikerült megvívnom -eddigi- legemlékezetesebb csatáimat.
egy majdnem fullos francia és egy milánói sereg betámadta Mertz várát.

a franciákat még viszonylag könnyen visszavertem, de az a kis lovasságom nagy kárát látta, a következõ körben történõ milánói támadásnál azt hittem ennek a várnak lõttek...
kitámadtam könnyûlovasokkal, nyilasaikat lekaszáltam, plusz nekimentem a létrásoknak és az ostromtornyosoknak. aztán, amikor betörtek a várba a kossal, kb 700-an tömörültek a kapunál, az én 100 emberem ellen és egyszer csak fogták magukat, megfordultak és elmenekültek :o

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Micsoda meglepetés! Képzeld, én pont ezért nem foglalkozom modokkal.
Úgy tûnik vár rád egy jó kis másfél órás medieval2+kieg újratelepítés. <#nyes>

toysoldier
hali
a Reality Mod 2.2-t hogy kell felrakni?
felraktam úgy ahogy a leírásban volt, de nem mûködik

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Djuree
mirõl olvasgassak még egy kicsit?

azt írtam hogy: "japánban soha nem voltak több 10000-res seregek. lehet hogy brutálisabb volt de közel sem olyan látványos... "

...és ez így is volt, sztem te nézz utána a dolgoknak. ha ennyire nem értesz hozzá legalább a másikat ne oltsd le, hanem halgass el...

Waaaaaagh!

Rome:Total war Nem tudja hogy lehet-e valahol kapni?
ezt még muszáj volt belinkelnem, ez volt az egyik kedvencem <#wow1>

aut viam inveniam aut faciam

a shogun... az shogun volt. nekem is ott kezdõdött a total war. a videói meg egyenesen istenkirájok voltak. azóta sem volt egyiknek se olyan hangulata... egyébként 'honor'-t kaptak, becsületet met hogy azt így hívják. ja igen! be lehetett lõni eredeti japán hangra. évenkénti aratások, nem ám dõre pénzköltés...

a magyaroknak nem azért kellett váltani kereszténységre mert akkor eltüntek volna, legalább egy pár száz évig tarthattuk volna magunkat itt európában is ezzel a harcmodorral (ne felejtsd el, hogy nem csak az ellenség fejlõdött) csak épp már akkor is felütötte fejét a 'liberális' métely és be kellett állni a sorba a kereszténység soraiba. az volt az akkori szellemi pestis. géza még olyan nagy király volt hogy õ még 'két istennek is áldozott' s ez megtörte a magyar harci kedvet mert megosztott. nehogy azt hidd hogy ez olyan egyszerûen mehetett mint a tankönyvekben 'és akkor istván hivatalos vallássá tette a kereszténységet'. ennél fájdalmasabb volt ez és a belsõ fájdalom könnyebben öl mint egy kard.

uwu: hallod legközelebba a mondat végére ted a felkiáltó jelet. <#hehe> szerintem egy is elég...

aut viam inveniam aut faciam

A 87. köben milliomos lettem, nagyon jól sikerült az a németrómai birodalom.
A második mongol támadást is megállítottam, megint ki vannak írtva.
Jöhet a puskapor, meg a timzridák....

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

"A harcmodorunkal egyszerûen nem tudtak mit kezdeni , csak várakba bújni"

Nem annyira harcmodor kérdése volt az hanem hogy akkor Európa egymással marakodó apró királyságokkal volt tele. Ez az az idõszak amikor a vikingek megszállják Normandiát, kifosztják Párizst meg egész Angliát, a mór kalózok elfoglalják Marseillest. A magyarokat szinte mindegyik hadjáratukon behívta valaki hogy fosztogassák kicsit a szomszédját. Akkor lett vége a kalandozásoknak amikor Madarász Henriknek sikerült kicsit rendbekapnia a német birodalmat.
Nem tudnád egy kicsit megerõltetni magadat és egy 10 éves szintjén megalkotni a mondandódat? Hozzászólásonként írsz egy sort, ez bonyolult lenne egyben?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Hunyadi János idõ szakában is jók voltunk.
Aha csak ha folytatuk volna a kalandozásokat a magyarok is ugyan úgy eltüntek volna mintsok más nép.
Egyébként spanyolországban is voltunk fosztogatni, de a "kedvenc" célpontunk bzánc volt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A magyar huszárokról mit tudsz?
Meg úgy a huszárságról?
Tudod egyáltalán miért hívnak minket lovas nemzetnek?

Történész kolléga! Mit mondanak neked az alábbi nevek?
Hadik András
Huszár Péter
Simonyi József
Kováts Mihály

Egyébként nem mind süllyedt el, csak nagyrésze.
A partot ért mongol sereg így is túlerõben volt, csak nem volt elég a gyõzelemhez. A nagykán 10-szeres túlerõvel akart harcolni, tudta, hogy a japánok nagyon jó katonák.

A shogun kiegészítõje pont a japán invázióról szól. Meglehet próbálni a maradék sereggel meghódítani japánt.

Dragooon
én egy új rome-nak örülnék (ha már errõl van szó), azért mert nagy róma-fanatikus vagyok<#gonosz1>

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

jó hogy említed...én örülnék ha ezek után a készítõk egy mongol - japán háborúkról játékot ejtenének ki a kezükbõl😊..a discovery-n láttam errõl egy mûsort..egy japán kutató megtalálta az partok mentén elsüllyedt mongol hajók egy részét, egy gyönyörû káni pecsétet szorongatott

elmélete szerint, a kínai hajóácsokra (de inkább a mongol sereg vezérére) rákényszerített megfeszített tempó miatt, valamint a gyengébb folyami hajók nagy számú bevetése - a kán két évet adott, a kb 3000 hajóból álló flotta összeállítására - miatt süllyedt el japán partjainál a mongol sereg mindenestõl..ezzel megúszva a biztos inváziót, mészárlást
A magyar haderõnek az volt a "fénykora" miután bejöttünk a Kárpátmedencébe és szó szerint 50 évig szopattunk mindenkit , kifosztottuk velencét is , kb. 55 nagyobb hadjáratról tudunk. A harcmodorunkal egyszerûen nem tudtak mit kezdeni , csak várakba bújni. Ugyebár volt 2 nagy veszteséges hadjáratunk Merseburg 933 , Augsburg 955 ezekmiatt , illetve mert kezdett összefogni ellenünk a nyugati keresztény világ emiatt beszüntettük a kalandozásokat és mi is beilleszkedtünk. Azután meg szép lassan felváltotta a jó kis könnyûlovas harcmodort az a szar banderiális rendszer. Szóval nehogy azt hidd , hogy a németek jobbak voltak ....
AI-t elverni nem nagy dicsõség de ez most nagyon jól sikerült!
Ez eddig a legdurvább csatám, nagyon be lettek alázva a mongolok.

Óké a kalandózásokban jõk voltak a magyarok de a németek így is tönkrevertek késõbb .
Az Észak-afrikai hadiszíntérrõl tudom a legtöbbet nem a többirõl.
És ez a szamuráj becsület volt a veszte a második világ háborúban sok japán katonának.
Muhi csata az is nagy mészárlásvolt.
Tannenbergi csata a húszezer német lovagrendi seregbõl alig maradt valami nagy százalékát lemészárolták a lengyelek.
Neuman
Most ez olyan, mint kinek a pap, kinek a papné!

!!!HALA MADRID!!!

Láttál te már szamurájpáncélt?
Persze egy európai király páncélját is kidíszítették ilyan szinten mint a szamurájokét, de nem az volt a jellemzõ. Azt kell monjam, neked nincs esztétikai érzéked.

Most biztos az a rész jön, hogy a szamurájkard is egy hulladék volt, mert könnyen eltört.

Mellesleg az európai háborúk arról szóltak, hogy ki fut el hamarabb.
Persze a japánoknál is harcoltak felfegyverzett parasztok, de egy szamurájnak szégyen volt vesztes csatából élve hazamenni.

Bocs, ezt benéztem, azt hittem a szamurájos dolgokra reagáltál.

lol
Akkor olvasgassál még egy kicsit.
A Tokugawa-k idején az volt a legnagyobb probléma, hogy kitört a béke, és a sok katona "munkanélküli" lett. Valóban nem voltak sokkal nagyobb seregek mint európában, de a lakossághoz képest százalékosanosan kurvasok katona volt.
Az európai seregekre viszont semmiképp nem lehetett ráfogni, hogy nagyok voltak, kivéve talán a huszita seregeket, de az parasztokból állt, nem katonákból. Az igazán nagy seregek ázsia belsõ részein, meg kínában mozogtak, az európai csetepaté egy vicc volt azokhoz képest.

Mellesleg a japánok hazavágták a mongolokat 2x-szer is, ami másnak nem sikerült. Igaz, hogy az idõjárás, meg a kínai hajóácsok is besegítettek.
Európa azért úszta meg a mongolokat, mert nem jöttek errefelé komoly erõvel, csak egy felderítõ hadjáratot kaptunk, persze azt is mi magyarok szoptuk be.

bgabor nem értem ezt mire írtad .... sztem elolvastál vmit..
Te történész? Hahahahahahaha!

Úgy beszélsz mintha a szamurájok nem egy önálló kaszt lett volna, akik lenéztek és fölötte álltak mindenki másnak. És mivel csakis önállóan harcoltak, a más fegyvernemekkel való együttmûködés témakörében se jeleskedtek igazán, úgyhogy nemértem minek hoztad pont ezt fel.

Nagy dolog, a csapból is a második vh. folyik manapság. Így minden harmadik történelemkedvelõ ember amatõr második világháborús tudor lett.

Egyébként meg ahhoz képest hogy amatõr második világháborús "történésznek"(milyen vicces hogy valaki ilyen szerény szavakkal jellemzi saját magát) vallod magad, jó sok sületlenséget összehordtál ebben a témakörben itt a fórumon az elmúlt hónapokban.

És ami a legfontosabb: Ha tényleg képben lennél második világháború témakörben, akkor még véletlenül se regisztráltál volna be ilyen felhasználó névvel, és nem lenne ennyire gázos a userbarod.

Nem azt mondta h Európában nem voltak háborúk. Hanem hogy kelethez képest nem voltak. Szövegértés powaa,mi?<#vigyor>
A középkori csaták 99%-ban amiket nyugat vívott nyugat ellen nem folyt vér vagy csak nagyon kevés , legtöbb esetben csak erõfitoktatás volt , ha meg tényleg volt egy nagyobb csata ott is álltalában csak pár százas veszteségek történtek. A lovagi feudális harcmodor szánalamasan kevesebb taktikai elemet tartalmazott , mint a ókorban amit letettek az asztalra a rómaiak. Lovag csak nemesember lehetett , ráadásul a lovagok lenézték a gyalogságok , könnyûlovasságok (akik a köznépbõl kerültek ki ) , a legritkább esetekben mûködtek hatékonyan együtt. A lovagi seregeket simán elverték Keleti népek , magyarok a kalandozás éveiben pl...
Djuree
japánban soha nem voltak több 10000-res seregek. lehet hogy brutálisabb volt de közel sem olyan látványos...

Waaaaaagh!

Nekem jobban tetszik a lovag páncél mint a szamuráj páncél és mi az hogy nem volt hábórú egy csómó volt.
Európában szinte nem is volt háború a japán viszonyokhoz képest. Ott a középkor kicsit másképp nézett ki. Az európaiak kiscserkészek voltak a középkori japánhoz képest.

Én az európai középkort szeretem nem a japánt.
Shogunban voltt pl olyan egység is ami egyetlen emberbõl állt. Egy nagydarab szamuráj volt, és hihetetlenül tudta ölni a népeket. Több csapatot is le tudott kaszabolni tök egyedül.

Shogunban az volt a legjobb poén, hogy a térkép tényleg egy kiterített középkori térkép volt. A videókból lehetett rá következtetni, hogy amit látsz azt az általad irányított hadúr látja, és õ tologatja a bábúkat, nagyon bele tudtam magam élni. A nindzsás, meg gésás vidok nagyon komolyak voltak, amikor követet fogadtál arra is volt video. Jól megadták a hangulatot. Meg a japán akcentusos angol duma is jó volt.
Ezek egy része most is megvan, de valahogy nem teremti meg azt a hangulatot.
Az egész sengoku jidai idõszak alapból sokkal hangulatosabb. Becsület, brutális harc, meg szamuráj mentalitás, ilyen aprságok miatt volt az elsõ része a legjobb a sorozatnak.

Az is tetszett, hogy a menekülõ ellenség volt a legveszélyesebb, de csak menetirányban. Hátulról el lehetett kapni, de szembõl felnyársaltak. A harci tapasztalatnak is nagyobb szerepe volt, igazábol ott becsületpontokat kaptál, nem xp-t. Amelyik egységnek magas volt a becsülete sokkal jobban harcolt, és nem volt felsõ határ, akár 18 alorpontot is összegyûjthattél, és sokkal jobban számított mint most.
Nekem volt egy 18-as daimjom, azzal bármit meg lehetett ölni, pedig csak 11-en voltak.

Énis 2.vh-s történész vagyok.
Djuree
hát nekem a shogun kimaradt, ill. mikor megjelent kipróbáltam de nagyon bonyolultnak látszott akkor, így nem is játszottam vele. maga a kor ott is érdekes, egy új shogun sem lenne rossz az igaz. de nekem a medieval kora tetszik a legjobban. végülis a következõ total war valszeg valamelyik elõzõ rész felújítása lesz, mert az empire után már nincs semmi. ill. van de mit csinálnának meg? oda legközelebb az 1. vh van, de az túl bonyolult lenne sztem, repcsik, jármûvek stb. habár ki tudja, lehet megcsinálják. legszívesebben a 2.vh-t látnám total war-ban, de ez tuti nem lesz.
(hobbiként 2.vh-s történész vagyok😊)

Waaaaaagh!

shogun azmilyen volt.