Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neuman
Az eredeti lemezt le tudom másolni, hogy ne azt kínozzam?

!!!HALA MADRID!!!

A felderítõ céh mozgást növel? Az ott termelt egységeknek? Kár, hogy az egyik legkisebb szigeten adta be, ami a játékban csak létezik...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

céhek nem véletlenszerûek de lusta vagyok megint begépelni. kis nyalókát használjátok lentebb.

explorer guild moventet increasézik. csak hogy szép magyar mondat legyen.

aut viam inveniam aut faciam

Djuree
bontsd le elõtte és akkor az épületek fele árát visszakapod😉

ha van pénz akkor lehetõleg mindenhol építs valamit, akkor is ha haszontalan, dob a népességen és a közrenden is egy picit😉

céhek sztem véletlenszerûek...

Waaaaaagh!

szerintem a cegeket random dobja, ha nem tetszik vmelyik rombaold le, a következö körben ujat ajänl fel..jo kis dolgok äm, van amelyik jo pärositässal egyböl biborost ad, pap helyett (theological), a mäsik ispotälyos lovagot, stb..a tolvaj cehet adja a leggyakarabban
Tényleg! Ezek a céhek mi alapján fejlõdnek ki? Nálam a városaim 90%ban a tolvaj céhek fejlõdnek, a foglalt városokban imitt-amott van kardcéh és egy új piti városomban azonnal fejlõdött két szintet a felfedezõk céhe.

Ami ráadásul fingom sincs, hogy mi, mert a tolvajcéh adja a bónuszt a kémeknek is...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ha tudod masíroztatni az egységeidet, akkor elég, egy várba egy valamire koncentrálni. A céhek bónuszait is kihasználom ilyen vándorlások során. Mondjuk a páncélt azért érdemes egy bizonyos szintig felhúzni talán. Ez mind pénzfüggõ azért. Ha van rá lé lehet fejleszteni mindenhol. Mert akkor az idõt a vonulások, meg az átképzések veszik el.

Lenne pár építkezéssel kapcsolatos kérdésem!

Szerintetek, ha egy egész komoly várat átalakítok várossá, akkor a várfüggõ épületek ára visszajön? Vagy érdemes az átalakítás elõtt mindet lerombolni, mert azért az jópár ezer máni! =)

A másik, hogy pl.: fegyverkovácsot, íjászt/lovasépületet minden városba érdemes építeni, vagy sem? (már ha nincs más fontosabb építhetõ épület)

Mert régen a Shogunban taktikáztam azzal, hogy csak bizonyos tartományokba építettem kard és pajzskovácsot, aztán a seregek szépen mentek oda fejlõdni. És ott persze az sem volt mindegy, hogy melyik egységet hol fejlesztem fel milyen szintig. Ki is írta, hogy mely tartományban híresek az ijászok, yarisok, vagy akár a ninják.

JethroHUN
Nem hiszem h az al is szabályszerûen játszogatna. építkezne,gyártana. Még akkor is toborozza a sereget amikor csak egy városa van már. Random az egész van egy parancssor,minden körbe +ennyi meg annyi katona. Az épületei
azok is teljesen véletlen, a Sicíliás kapányoban, amimár vereségre vanítélve. Venicbe, Milán terület, ostromgyár vande még mindig csak a legalapabb lándzsás gyártó :/ v. vhol még alegkisebb templompedig nagyváros 😄

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Djuree
a gép ahogy minden más játékban, itt is CSAL, így nagybötûvel, sztem neki sokkal olcsóbbak a cuccok, meg hamarabb megvannak az épületek.
sokkal kisebb területtel is fejlettebbek a városai mint nekem, meg jobb katonái vannak, holott én is folyamatosan építkezek mindenhol, meg az adók is magas szinten vannak ha megengedi a nép és mégis gyorsabban fejlõdik.
a zsoldosok meg körönként újratermelõdnek a vezérnél, meg ott a zsoldoskirály kisérõ ami csomó zsoldosbónuszt ad.

azt mondtad hogy fullos sereggel jön, 2-3 településnél máshogy eleve nem is tudna fullos sereggel jönni, annyi "sima" katonát nem venne fel, ha csak nem very hardon nyomod😊

Waaaaaagh!

Az se mindegy milyen az a 3 város. Orosz hadjáratnál az elején volt 10 területem ami kb. annyi florint termelt mint csak Konstantinápoly egymaga😊
Jah igen, a diplomáciát mindig nézem, milyen kapcsolatba vannak a népek. Ezért támadtam északon. A Milánói Hercegség egyszerûen meg akart halni rövid úton belül másra nem tudok gondolni, mikor betámadtak.
A franciákkal mondjuk töretlen a jó kapcsolat már majdnem 130 éve.

Na akkor ezt legalább tudom. Mindjárt jobb érzés, úgy vereséget kapni, hogy tõrbe csaltak és nem a gép csítelt. <#vigyor>

Djuree: Ha a gép zsoldosokkal tölti fel a seregét, az nem 2 fillér, én is szoktam alkalmazni, de csak kiegészítésnek. A saját seregemet is bõven elég eltartani. 😊
A zsoldosok száma is korlátozott, de lehet, hogy ez a vezetõtõl függ nem tom. Csak azt, hogy piszok drága mulatság. 2-3 településsel nem tudom, hogy termeli ki ezt a pénzt.

jah, teleportáló erõk. nem csal a gép - ebben legalább is - simán megnézheted meddig fog egy-egy egysége elérni a következõ körben. bal klikk a a kívánt egységen, a sárga tócsa nem pisi. ha pedig rejtezik - amit a gép elõszeretettel csinál (mi tagadás, én is) - akkor csak akkor látod meg, ha neki mennél. mert ha nem akar rajtad ütni (ambush) akkor nem fog. ahogy te is dönthetsz ha ilyen helyzet van.

bocs a duplázásért.

nem találtam a readme-t de asszem pont ez az egyik hiba amit kijavítottak vele. nem lesz 'annyira' hüje az ai ostromok alatt. elõtte simán bennállt a íjászok lõtávjában amig bele nem halt. most már ki kell menned ehhez. <#hehe>

diplomacy ai. sokat javítottak rajta. néha nem áll figyelni hogy milyen a kapcsolatod bizonyos népekkel. tudod ha mondjuk te ölöd a dánokat akik pont szövetségben vannak a velenceiekkel meg a lengyelekkel és felcsoportosítod az erõidet északra hát ne csodálkozz ha délen betámadnak. tudod, mûködik az ai. õk barátok te meg nem. a másik minél elõrébb jársz a játékban, annál valószínûbb hogy fejlettebb vagy mint a gépi népek - ha nem akkor valamit nagyon elrontottál -, tehát enyhe féltékenységgel tekintenek rád. az meg nem segíti a pozitív kapcsolatokat. mutass gyengeséget és a gép lecsap. te is ezt tennéd. a gép nem érez, tudod, 0100011001001001110 neki ennyi vagy.

Eddig már háromszor elmondtuk miért futnak. Mert kitámadtál. És tedd fel az 1.3-as patchet, anélkül már rég nem játszik senki.

Djuree
hát ez érdekes, nálam ilyen nincs, pedig 1.3 van fent.

Waaaaaagh!

JethroHUN
Lehet hogy azért mert elfoglaltam Rómát? A pápa nem védte eléggé <#nyes>

JethroHUN
De még azelõtt szaladni kezdenek mileõtt még kijelölnék egy lovast,és az egész seregük fut.😊

Djuree
jaj a többi fajnak akkor amikor majd az ûrben terjeszkedünk, az emberi aggressziónál nincs durvább😄

Waaaaaagh!

Djuree
nálam is ha kitámadok könnyûlovasokkal elhagyják az ostromcuccokat és visszafutnak anyucihoz. ha belegondolsz ez reális is. én sem hagynám megölni magam😊

persze annyi eszük nincs hogy kiséretet vigyenek a gépek mellé, én meg ezt kihasználom, miért ne tenném, ember vagyok, kihasználom a mások gyengeségét ha a helyzet úgy kívánja😄

Waaaaaagh!

Djuree
zsoldosok. mond neked ez valamit? a gép elõszeretettel bérel fel zsoldosokat. néhány kör alatt fullos sereget duzzaszt maga köré egy családtag csak zsoldosokból. hidd el ott volt a közelben a tag eddig is, csak lehet magában és nem figyeltél fel rá😊
nagyon nehéz észrevenni soxor õket, én is soxor benézem ezeket a dolgokat, van is belõle szívatás rendesen😞

Waaaaaagh!

Robez84
Én is épp igy voltam most faszán ment minden a keresztesekkel, erre a bizánciak csak ugy ok nélkül megtámadtak, pedig a szövetségesem volt...
és nem csak hogy megtámadott leigázta a népemet!😞 3-4 fullos sereggel könnyen a földbe tiportak...pedig bizánc tudtommal nem tartozik a legerõsebb népcsoportok közé! Nem tudom mi lenne a jó taktika...<#nemtudom>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

SötétBarom
Most mit téped a szád, szembekerültél a dán különleges erõkkel, és elkenték a szádat. A tábornok meg olyan vak volt, hogy nem vett észre 2000 kommandóst az erdõben. EZ VAN.

<#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Akkor is nagyon hamar volt ott nagy létszámba sereg. nem beszélve arról, hogy mikor vonultam fel az ostromhoz elõtte, én is az erdõn keltem át. Mókusokon kívül nem láttam senkit. 😄

SötétBarom
Na annak tényleg nem lenne értelme, ha az assasinok nagyobb eséllyel dolgoznának. A 100. kör környékére ki lehetne irtani mindenkit 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

JethroHUN
Egyetlen jó módszer sok maxos assassin bevetése.Ha elfogyaz összes családtag akkor bukik az ország.De álltalában a gépnél sohanem fogynak ki.
Ahogy idágig megfigyeltem. Legjobb ügynökis mindendene maxon,4 kíséret és egyéb, de csak 5% esély még akkor is egy nagy béna a kiszemelt király se csillag se kutya. :/

SötétBarom
El volt bújva az erdõben, ilyen van. 😄D

Az a baj, hogy a csatáknál az Al hülye a stratégiai térképen meg idegesítõ és csaló. Ugyan az van nálam is most a játékba mint nálad, ha valami egyenesbe jön pl: sikeres hadjáratot vezetem északon a dánok ellen(Német Császárság), akkor rögtön betámadnak délrõl a velenceiek, a Milánói hercegség. Keletrõl meg a lengyelek.

A másik a semmibõl feltûnõ fullos seregek. Most foglaltam el Stockholmot a dánoktól. Már csak fenn északon maradt 1db városuk, az utat én ellenõriztem. És kör lépésnél mutatja, hogy fullos dán sereg "teleportált" Stockholmhoz és ostrom alá vette. <#wow2> Nem is érhetett volna oda a terepviszonyok miatt.

Igen, elég idióta a diplomáciai rendszer a játékban. Így próbálnak nehezíteni.
Vár/város ostromnál mindig hülye az Al. Nálam még nem dobálták el a cuccokat, kivéve ha betörik a kaput vagy falat. De ált. össze-vissza manõvereznek vele, ha meg lettek zavarva. Van mikor egyszerûen beállnak az nyílzápor hatótávolságába és lemészároltatják magukat. Ez a jobbik eset, mert eldõl a csata és nem az van, hogy tábort ver a gép és nem mozdul.

JethroHUN
Nem tudok a készítõk fejével gondolkozni. Mi érteleme van annak h kb 100.kör körül a szövetségeseid szépen mind megtámadnak. Sicília kampányban
Németek, Milan, Mórok :S Protugálok -.- is és persze Magyarok is mind támadnak. Ami a pláne az h mind szövetsges is. Mórok meg Magyarok szövetségbe persze.......... Akinek 1.3as patche van fent annak mi történik amikor a gép ostromol 1 várost? Támadnak vagy csak hátrálnak és nem csinálnak semmit? Nállam az összes iylen csatában eldobálják a létrákat,katapultot stb. és hátrébb futnak:S

Pedig jó lenne a Kimgdoms-ra is egy magyarítás, tök megdobja a hangulatot. 😞

Djuree
elõbb-utóbb dezertál egy pár, fõleg ha nagyon sokan vannak, tele van a sereged. csak akkor tedd teli a sereget ha már eléred a várat amit ostromolni akarsz. az úton elég az alapsereg, az a 8-9 egység ami alatt nem is indíthatsz keresztes hadjáratot.

mindig a cél felé haladj, a legrövidebb úton (ami nem mindig az amit a gép kijelöl).

Waaaaaagh!

Djuree
igen, még egyenlõre csak ez van. én már befejezném egyedül is a magyarosítást, csak nem tudom miket hogy kell átírni😞

Waaaaaagh!

SötétBarom
Nekem az a kedvencem, amikor a kémei kinyitják az ajtót, erre a bamba szép komótosan elkezdi szétlõni a falat. -.-

Én nem értem a problémátokat, a legutóbbi játékomban 3 kereszteshadjáratot csináltam, és nem dezertált senki, igaz hogy nem is mentem annyira messzire.
Szárazföldön mentem Budától Antioch, Jeruzsálem, meg Kairo felé, csak lovas volt a seregben, gyorsan haladtak a szárazföldön is 5-6 kör volt az út, baromi sokat lép a keresztes sereg.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

wow. beugrálnak a tengerbe? inkább a halál? micsoda egy generálisod lehet. nekem soha sem dezertáltak még hajóról... amúgy az a leggyorsabb. máhogy hajóval. nem függ semmi attól hogy a frakcióvezetõ vagy sem, simán az hogy milyen rövid úton mész.

kirohanásnál (tudod mint zrínyi) meg jóhogy nem fog ostromolni. nem õ támadott hanem te támadsz. tehát õ védekezik. de elég szánalmas módon. azok a csaták kevés esetet leszámítva mindig nyerhetõek minimális csapattal is.

Dragooon
a 70%-os, amirõl tudsz

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

A legrövidebb úton haladj akkor nem dezertálnak.

De akkor nemis szabad hajóval menni? Mert mikor elindultam a flottámmal Jeruzsálem felé már a hajókból is dezertáltak :S Miután a flottám megérkezett és a sereg elindult gyalogosan azonnal rámentem h támadják Jeruzsálemet de megint dezertáltak :S
Akkor hajókkal eggyáltalán nem szabad menni?
Már amikor kitámadsz ha ostromolnak. Ha rendesen megvárod, amíg õ elkezdi az ostromot, akkor ostromol rendesen. Viszont ha te támadsz ki amikor ostromzár alatt vagy, akkor az AI értelemszerûen a kitámadásodra fog felkészülni, arra reagál. Ahhoz pedig nem kellenek a létrák.

adios
+ azthiszem ha a frakció vezetõd a sereg fõparancsnoka, akkor nem fognak dezertálni.

Csak a cél felé mész, nem harcolsz senki mással. A keresztesek csak Jeruzsálemet akarják elfoglalni semmi mást. Nem lehet õket "zsoldosként" alkalmazni. Ami a valóságba persze nem így volt 😛

JethroHUN
Eza teljes magyarosítás vagy csak vmi 70%-os,amirõltudok.

JethroHUN
Ezek a "hõsies gyõzelem" screenshotok melyik patch alól vannak?
Csak szerintem egy nagy szemét az 1.3as javítás? Akárhányszor ostromol az Al várat/vársot a csatatába SOHA nem támadnak,tele vannak létrával, katapultal stb. Eldobják és hátra szaladnak :S elég szánalmas....

Én most indultam el a keresztes seregemmel Jeruzsálem ellen, (a franciákkal vagyok) azt, hogy lehet megakadályozni, hogy ne dezzertáljanak a seregembõl?
terebess köfötö rulez

Because fuck you. That\'s why.

Djuree
ezt meg majd elolvasom, most nincs türelmem hozzá de érdekel.

Waaaaaagh!

Djuree
persze, ezt én nem is tagadtam, én csak a létszámot illetõen írtam egy megjegyzést.

Waaaaaagh!

Nem azért írtam, hogy olvasgassál, mert nem igaz amit írtál, hanem azért, hogy megértsd mirõl beszélek.
Ilyesmi-re gondoltam, hogy olvasgatni kéne.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz