Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
explorer guild moventet increasézik. csak hogy szép magyar mondat legyen.
aut viam inveniam aut faciam
ha van pénz akkor lehetõleg mindenhol építs valamit, akkor is ha haszontalan, dob a népességen és a közrenden is egy picit😉
céhek sztem véletlenszerûek...
Waaaaaagh!
Ami ráadásul fingom sincs, hogy mi, mert a tolvajcéh adja a bónuszt a kémeknek is...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Szerintetek, ha egy egész komoly várat átalakítok várossá, akkor a várfüggõ épületek ára visszajön? Vagy érdemes az átalakítás elõtt mindet lerombolni, mert azért az jópár ezer máni! =)
A másik, hogy pl.: fegyverkovácsot, íjászt/lovasépületet minden városba érdemes építeni, vagy sem? (már ha nincs más fontosabb építhetõ épület)
Mert régen a Shogunban taktikáztam azzal, hogy csak bizonyos tartományokba építettem kard és pajzskovácsot, aztán a seregek szépen mentek oda fejlõdni. És ott persze az sem volt mindegy, hogy melyik egységet hol fejlesztem fel milyen szintig. Ki is írta, hogy mely tartományban híresek az ijászok, yarisok, vagy akár a ninják.
azok is teljesen véletlen, a Sicíliás kapányoban, amimár vereségre vanítélve. Venicbe, Milán terület, ostromgyár vande még mindig csak a legalapabb lándzsás gyártó :/ v. vhol még alegkisebb templompedig nagyváros 😄
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
sokkal kisebb területtel is fejlettebbek a városai mint nekem, meg jobb katonái vannak, holott én is folyamatosan építkezek mindenhol, meg az adók is magas szinten vannak ha megengedi a nép és mégis gyorsabban fejlõdik.
a zsoldosok meg körönként újratermelõdnek a vezérnél, meg ott a zsoldoskirály kisérõ ami csomó zsoldosbónuszt ad.
azt mondtad hogy fullos sereggel jön, 2-3 településnél máshogy eleve nem is tudna fullos sereggel jönni, annyi "sima" katonát nem venne fel, ha csak nem very hardon nyomod😊
Waaaaaagh!
A franciákkal mondjuk töretlen a jó kapcsolat már majdnem 130 éve.
Djuree: Ha a gép zsoldosokkal tölti fel a seregét, az nem 2 fillér, én is szoktam alkalmazni, de csak kiegészítésnek. A saját seregemet is bõven elég eltartani. 😊
A zsoldosok száma is korlátozott, de lehet, hogy ez a vezetõtõl függ nem tom. Csak azt, hogy piszok drága mulatság. 2-3 településsel nem tudom, hogy termeli ki ezt a pénzt.
bocs a duplázásért.
diplomacy ai. sokat javítottak rajta. néha nem áll figyelni hogy milyen a kapcsolatod bizonyos népekkel. tudod ha mondjuk te ölöd a dánokat akik pont szövetségben vannak a velenceiekkel meg a lengyelekkel és felcsoportosítod az erõidet északra hát ne csodálkozz ha délen betámadnak. tudod, mûködik az ai. õk barátok te meg nem. a másik minél elõrébb jársz a játékban, annál valószínûbb hogy fejlettebb vagy mint a gépi népek - ha nem akkor valamit nagyon elrontottál -, tehát enyhe féltékenységgel tekintenek rád. az meg nem segíti a pozitív kapcsolatokat. mutass gyengeséget és a gép lecsap. te is ezt tennéd. a gép nem érez, tudod, 0100011001001001110 neki ennyi vagy.
Waaaaaagh!
persze annyi eszük nincs hogy kiséretet vigyenek a gépek mellé, én meg ezt kihasználom, miért ne tenném, ember vagyok, kihasználom a mások gyengeségét ha a helyzet úgy kívánja😄
Waaaaaagh!
nagyon nehéz észrevenni soxor õket, én is soxor benézem ezeket a dolgokat, van is belõle szívatás rendesen😞
Waaaaaagh!
és nem csak hogy megtámadott leigázta a népemet!😞 3-4 fullos sereggel könnyen a földbe tiportak...pedig bizánc tudtommal nem tartozik a legerõsebb népcsoportok közé! Nem tudom mi lenne a jó taktika...<#nemtudom>#nemtudom>
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
<#idiota>#idiota>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ahogy idágig megfigyeltem. Legjobb ügynökis mindendene maxon,4 kíséret és egyéb, de csak 5% esély még akkor is egy nagy béna a kiszemelt király se csillag se kutya. :/
A másik a semmibõl feltûnõ fullos seregek. Most foglaltam el Stockholmot a dánoktól. Már csak fenn északon maradt 1db városuk, az utat én ellenõriztem. És kör lépésnél mutatja, hogy fullos dán sereg "teleportált" Stockholmhoz és ostrom alá vette. <#wow2>#wow2> Nem is érhetett volna oda a terepviszonyok miatt.
Vár/város ostromnál mindig hülye az Al. Nálam még nem dobálták el a cuccokat, kivéve ha betörik a kaput vagy falat. De ált. össze-vissza manõvereznek vele, ha meg lettek zavarva. Van mikor egyszerûen beállnak az nyílzápor hatótávolságába és lemészároltatják magukat. Ez a jobbik eset, mert eldõl a csata és nem az van, hogy tábort ver a gép és nem mozdul.
Németek, Milan, Mórok :S Protugálok -.- is és persze Magyarok is mind támadnak. Ami a pláne az h mind szövetsges is. Mórok meg Magyarok szövetségbe persze.......... Akinek 1.3as patche van fent annak mi történik amikor a gép ostromol 1 várost? Támadnak vagy csak hátrálnak és nem csinálnak semmit? Nállam az összes iylen csatában eldobálják a létrákat,katapultot stb. és hátrébb futnak:S
mindig a cél felé haladj, a legrövidebb úton (ami nem mindig az amit a gép kijelöl).
Waaaaaagh!
Waaaaaagh!
Szárazföldön mentem Budától Antioch, Jeruzsálem, meg Kairo felé, csak lovas volt a seregben, gyorsan haladtak a szárazföldön is 5-6 kör volt az út, baromi sokat lép a keresztes sereg.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
kirohanásnál (tudod mint zrínyi) meg jóhogy nem fog ostromolni. nem õ támadott hanem te támadsz. tehát õ védekezik. de elég szánalmas módon. azok a csaták kevés esetet leszámítva mindig nyerhetõek minimális csapattal is.
Akkor hajókkal eggyáltalán nem szabad menni?
Csak szerintem egy nagy szemét az 1.3as javítás? Akárhányszor ostromol az Al várat/vársot a csatatába SOHA nem támadnak,tele vannak létrával, katapultal stb. Eldobják és hátra szaladnak :S elég szánalmas....
Because fuck you. That\'s why.