Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is kipróbáltam ezt a Gyûrûk ura modot, és azt kell mondjam h baromi jó lett!

Kicsit fura mondjuk a várostrom (lévén h a középkori várakat nem lehetett lecserélni), de amúgy nagyon profi.

A karakterek, az egységek, a tulajdonságok, a nehézség, minden nagyon szuper. A táj ugyan nem Középföldés, de sebaj, úgyis csak az elsõ release volt.

Úh ajánlom mindenkinek!

warezhoz nem adunk linket, azt ugyis talälsz magadtol, 200 huf + äfa/sms..viszont eleg nehez mär kapni külön, legjobb ha gold verziot keresed, azt meg könnyebb talälni es olcsobb is..en 6 ezerert vettem, igaz mär egy eve is volt..legrosszabb esteben ebay, ott akad böven
-?
A kieg linkje kellene?
Risu Führer
ha kieg megvan akkor nem kell leszedned peccset.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Linket tudna valaki adni hozzá?
nem kell semmin filóznod, felrakod az alapjátékot, a kiegészítõ pedig okosan oda települ ahol az alapjáték van, arra meg mehet a magyarítás, ami szintén egyszerû mûvelet..egy játék feltelepítése nem okozhat gondot, páne ha eredeti<#nezze>
Azt én értem és köszönöm is hogy segítesz. Csak azt nem tom hogy a kindom kiegészítõben lévõ dolgokat hová másoljam. Bocs hogy ilyenekkel fárasztalak titeket de még nem csináltam ilyet viszont a játék nagyon megtetszett és szeretnék vele magyarul játszani. Mégegyszer köszönöm az eddigi segítségeteket.<#worship>
A kingdoms kiegészítõ magától felpeccseli az alapjátékot... ahogyan azt egy hozzászólással korábban már elmagyaráztam.

És a patch-et hogy kell felrakni?
Ez nem meglepõ. A magyarítás az alapjáték 1.3-as verziójához készült.
Telepítés menete:
-alapjáték
-kingdoms kiegészítõ(magától felpeccseli az alapjátékot 1.3-ra)
-crack(alap 1.3 és kingdoms 1.0 crack)
-magyarítás

Am lenne egy kérdésem ez melyik patch-hez jó? Patcheket találtam szal avval nincs gond csak nem tom melyik kell hozzá,mert ha feldobom a magyarosítást a simára akk csak a kezdõ kép jön le és kidob.
Köszi szépen obe. Leköteleztél.
mindkettõtöknek ment
Risu Führer
nekem is át kéne küldeni ha nem gond:
[email protected]
köszi szépen

nekem is kéne 1 magyaritás 1.0 re

[email protected]
persze megabyte<#rolleyes>
magyarosítás ment, de peccs-et email-en keresztül nem várj, nem gondolod pár száz megabite átmegy postán<#shakehead>
a.carkey
Na akkor utoljára, hátha ...

Érdekelne egy jobbfajta magyar mod az alap Medievalhoz. Ha valaki tud, segítsen!

A medve nem játék.

Sziasztok! valaki küldene nekem magyarosítást meg patcheket a sima medieval 2-höz . Erre az email címre: [email protected] köszi
Lobsterman
Hát, egyet adtak ki hozzá, ártani nem árt ha felteszed 😊

A kingdoms-hoz kéne patch?
hy

ki jönne multira med2 vel hamachin

szoba:csata1

jelszó:12345

akit érdekel irjon ide:[email protected]

Ja. Ahogyan nem is te, szerencsére.

Bucser
Bocsi. Aki nem akarja olvasni az Te vagy. De hála az égnek nem te határozod meg a topic témáját.

Ha nem tetszik, hogy istenítik a Sdtainless Steel modot akkor ne olvasd azokat a HSZ-eket.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

több/nagyobb helyörseg, csalädtag, lehetöleg ne egy dözsölö borissza seggfej, kocsma, templom, egyeb hangulat javito epületek, kevesebb ado..millio lehetöseg az unrest leküzdesere
Amúgy lenne egy kérdésem hozzátok.a településeknél az unrest (kis vasvilla) mitõl alakul ki pontosan?Az összes elem (szenny,távolság a fõvárostól,stb..)együttese?És,hogy szorítható vissza?
Mármint 1év=0,5 kör???ha arra gondolsz ahhoz nem kell külön mod.Nyisd meg a descr_strat fájlt (\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign) és ott írd át a timescale értékét.Azt most így nem tudom,hogy nagyobbra vagy kisebbre kell.A lényeg,hogy ott kell variálni.
Neuman
Van külön mod, hogy 1kör=0,5 körrel vagy rakjam fela reality modot?

!!!HALA MADRID!!!

Jó, hát akkor zárjuk is le a vitát. Mindenki azzal játszik, amivel akar, és úgy, ahogy akar, én ezt nem vitatom. Ha jakuzának az a heppje, hogy jelképes sebzésû íjászokkal játszik és tíz körön keresztül építtet egy nyomi barakkot, akkor tegye ezt, engem ne érdekel.

Csak akkor ne kelljen három hozzászólásonként azt olvasnunk, hogy a Stainless Steel mekkora überf@sza mod már a játékhoz, meg hogy nélküle nem is érdemes játszani, mert a módosítások, amiket ez a mod elvégez az alapjátékon, nem feltétlenül pozitívak, és akkor még finoman fogalmaztam.

Ti most két különbözõ dologról vitatkoztok ami teljesen szubjektív. Nevezetesen: valósághûség kontra játszhatóság.

Személy szerint jobban kedvelem a reálisabb dolgokat mint a plebsnek szánt leegyszerûsített változatot, amit a fejlesztõk kénytelenek kidobni. De pont ezért jók a modok mert mindenki olyanná csinálhatja a játékot amilyennek akarja.

Örülök h bgabornak tetszik a játék, de ez a gyûlöletkeltõ hozzáállás a MODokkal szemben már nem. Ne felejtsük el h RENGETEG munkával csinálták õket emberek tök ingyen, kedvtelésbõl. Nem kötelezõ egyik se. Azért anyázni valakit mert másoknak tökéletesített egy játékot parasztság. Ha meg vagy elégedve az alapjátékkal tök fölösleges modokat föltegyél, csak fölidegesíted magadat (meg másokat is).

Khm, itt szólnék közbe megint a Real Combat submod kapcsán, aminél már nem kell nézni az íjászok sebzését, mert a játék maga számítja ki a röppálya/energia (joule) kapcsán. És tényleg nem vicc, sima mezei íjászokkal kiírtottam 1 fél alabárdos hadosztályt 3 lövéssel (amik ugyebár tökéletes célpontok, mert nincs pajzsuk és nem tudnak rohamozni). Szintén elengedhetetlennek vélem még a RC-t a lõfegyvereseknél is. Ki kell próbálni ennyi, nem vágja tönkre a fõmodot, dirett arra tervezték

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Te milyen pajzsos, nehézpáncélos egységek támadásáról zagyválsz itt?
Arról volt szó, hogy az istenített mododban az íjászok távolsági sebzése 1. Az alap medieval2-ben egy peasant archer sebzése is 5 volt.
Fejlettebb archereké 10 fölött.
Tényleg 1-re kellett levinni et az értéket, ésszerû volt ez? Vagy megint óriási bakot lõttek a kedvenc modod fejlesztõi?

Tankokat? Megint mit zagyválsz itt össze?
Az alapjátékban teljesen jól voltak beállítva az építési idõk, kirívóan sokat(6-7 kör) csak nagyon fejlett épületekre kellett várni. Ellenben ebben a trágya modban egy sima kerekedelmi kikötõ is 4-5 kör. Jól elcseszték, dögunalmas end turnözgetés lett a játékmenetbõl.

Megjegyzem ha tényleg olyan profi lenne a mod alkotógárdája, akkor lett volna annyi intelligenciája, hogy meglássa, min nem szabad változatatni.
De nem számára a legfontosabb szempont az egyébként teljesen érdektelen "1kör=1 év legyen" probléma volt, és emiatt teljesen átvariálta az épület építési idõket. Ahhoz nem volt elég okos hogy észrevegye, hogy ezzel tönkreteszi a játékmenet dinamikusságát.

Szóval igen. Ez a mod szar, és nem kicsit.

[Jakuza]
Talan mert pajzsos,nehezpancelos egyseget szembol tamadsz ? Na de ehhez a strategiai eszrevetelhez modra volt szukseged.

De persze ez a mod hibaja nem a tied. Nem en, nem vagyok elfogult veled ellentetben, es orulok, hogy az alapjatek idegesito hibait javitottak egy sokkal realisabb modulban.

Persze teged az olyan dolgok idegesitenek, mint hogy sokaig tart egy varfal vagy egyeb struktura felhuzasa es meg azt sem veszed kozben eszre, hogy a modulban egy ev, tobb reszre van osztva, mint az alapjatekban. Raadasul sokkal realisabb a multhoz merten az epitesi ido, mint az alapjateknal. Na de miert is ragadhatta volna meg ez a figyelmedet, hiszen csak rinyalni tudsz, hogy ez ilyen szar meg olyan szar.

Persze te annak orulnel ha 3 honap alatt egy kastelyt ripsz-ropsz felhuznanak a epiteszeid, de az milyen messze van a valosagtol, talan meg a modern epiteszeti doktrinakat is bevezetned hozza, hogy "szamodra" ne legyen unalmas a jatek sok korre osztasa.

Nem, nem kell a realitasnak talalkozni semmivel, hiszen ez egy szimulacios jatek, akar bele is implementalhatunk tankokat a szamodra, hogy neked jobban jatszhato legyen.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

a.carkey
Erre valaki?

A medve nem játék.

Igazán? És ha a jó modok is ekkora hiányosságokkal küzdenek akkor vajon milyenek lehetnek a középszerû és a gyenge modok a játékhoz? <#hehe>

Miért, az szerinted mennyire normális hogy több íjásznak 1 a távolsági sebzése? Miért nem mindjárt nullát sebeznek az íjukkal az íjászok? Biztos, hogy ez is az én negatív hozzáállásom miatt van így?
Ne nevettesd már ki magad. Elfogultsággal pedig hiába vádolsz. Te ugyanis pontosan ugyanolyan elfogult vagy, csak éppen az ellenkezõ irányban. Különben nem próbálnád a mod nyilvánvaló és kirívó hibáit
mentegetni, méghozzá nem is érvekkel hanem személyeskedéssel. Szerinted mennyire logikus vagy ésszerû dolog a mod nyilvánvaló hibáit(pl:íjászok 1-es sebzése) az én rossz hozzáállásomra visszavezetni? És mennyire árulkodik ez a viselkedés elfogultságról, szûklátókörûségrõl?

Az épületek építési idejéhez meg annyit hogy egy játékban a realitásnak találkoznia kell a játszhatósággal is, különben rossz lesz a játék. Most akkor tíz-tizenöt körig kellene épülnie egy Fortressnek szerinted, mert a valóságban így volt?

Van olyan mod amiben több provinciavan ?
[Jakuza]
Valakinek jo, azoknak nem akik eleve ugy allnak hoza, hogy szar a modolas.
Eleve mar a magyarazata is erdekes, hiszen azt roja fel a modnak, hogy unbalanced lett tole a csapatok sebzese. 😄
Foleg azokutan, hogy az alapjatekban egyaltalan nem balanszolt es hihetetlenul idegesito dolgok talalhatok benne, mint peldaul nalunk joval nagyobb seregeket lelehet gyozni szimplan ijasz es lovas egysegekkel, a jatek kiegyensulyoztlansaga miatt.
Vagy a 3 honapos ciklusban felepitheto stukturak, amiket az akkor kozepkori epitkezesi szokasokkal tobb ev vagy evtizedig epitettek.

Nem azt mondom, hogy minden mod tokeletes es hibamentes, de amiket leir az vicc kategoriaba sorolhatok es latszolagosan kifogasok es kibuvok, az elotte levo hozzaszolasok tukreben pedig egyertelmusitti az eloiteleteket a modokkal szemben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Prince23
SS 6 mod az egy igenis jó mod...

a.carkey
Meg tudnátok írni, hogy melyik a legjobb magyar mod - lehetõleg - az alap játékhoz? (Benne új egységek, értelmesebb térképnevek, uralkodók, alapszín, blablabla.)

A medve nem játék.

Lobsterman
Na jó, látom sosem fog senki meggyõzni arról hogy egy mod jó is lehet, nem csak örökké tartó kín és szenvedés, de azért leírom:
1, Valószínûleg nem segített a hozzáállásod, fõképp az hogy máér felrakésnál is anyáztad a modot hogy nem indul, amikor csak elfelejtették crackelni. Ha ezt nem játszod meg itt a fórumban még elhittem volna hogy elõítéletek nélkül kezdtél el játszani, és nem úgy hogy: "vajon mit baszott el a mod a játékon"
2, Az épületek építési idejérõl annyit hogy amíg az alapjátékban valóban gyorsabb volt a fejlesztés, itt nem 1kör=2év mint az alapjátékban hanem azt hiszem fél éves lépés van(de lehet hogy 1, nem biztos), tehát nem lehetett megcsinálni hogy minden 2 kör alatt felépül, mert 1150-re már teljes fejlettségû hadseregekkel gyaktál volna, teljesen felszerelt városokat. Az nem lett volna unalmas? Viszont az idõlassítás kellett mert az sem volt reális hogy egy sereg mondjuk Franciaország északi partjától a déliig 20 év alatt ér el.
3, A sebzésrõl nem tudok mondani mást csak hogy ezt szoktad meg, most más, én az SS-t szoktam meg és nekem az eredeti lenne rossz. Hozzá kell szokni és kész.
4, gyakorlatilag 2-3 "kapitális hiba" miatt mondod azt hogy a mod szar? Azért nézd csak át mennyi jóságot adott a játékhoz pár modder ingyen. Nagyobb részletesebb térkép, rengeteg új egység és nép, új városok, jobb mesterséges intelligencia hogy csak egy párat mondjak.

Érdekes, engem 1x sem dobott még ki, pedig ha jól tudom az SS mod + RR/RC submod kb 550 kör (1 kör/1év) 😛 nem lehet 1 nap alatt über metropoliszt építeni, de ezzel együtt a gép se tud. Akinek meg nem jön be, az törölje, de ezek akkor se tartoznak a hiba kategóriába hogy agyonfikázza az ember

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Egyetlen szót se ejtettem az emberek kiképzési idejével kapcsolatban. Az épületek építési idejérõl beszéltem, azt kifogásoltam, mert (az is)el lett tolva az SS-ben.

Egyébként a mod moddolásánál nincs gyorsabb út a "crash to desktop"-hoz.

Ja, nyilván ha más hozzáállással állok neki, akkor ezek a kapitális hibák nem lettek volna benne a modban.<#hehe> Az nem jutott eszedbe hogy ez a hozzáállás más modokkal kapcsolatos tapasztalatokból alakult ki?
És mellesleg ez a hozzáállás teljesen helytállónak bizonyult ezzel a moddal szemben is. Márpedig a Stainless Steelnél jobban ajnározott mod nincs a medieval2-höz.

Risu Führer
szevasztok
valaki tudna mondani egy oldalt ahonnan le lehet szedni a magyarosítást mert sehol sem találom.köszi

Lobsterman
Alapból az a gond, hogy úgy állta neki, hogy: "ez úgyis szar lesz". Így persze, hogy bajai vannak.

Szerintem fele gondod megoldódna ha feltennéd a Real Recruitment/Real Combat compilation submodot hozzá. Sokkal valóságosabb, persze így se fogsz tudni 500 ember legyártani 1 kör alatt 1 városban, de olcsóbbak benn pl. a zsoldosok, amik döntõ szerepet játszottak akkoriban. Nem is beszélve arról hogy a területi egységek is elérhetõek lesznek tõle (pl. északon a litván íjászok/dárdások, keletre meg a Kazah lovasíjászok), mégha nem is az adott frakcióval vagy.

örülök,hogy rajtam kívül van még olyan aki a játékot úgy szereti ahogy van.én is kipróbáltam az SS-t,hasonló benyomásaim voltak :S nekem is tetszettek az új skinek,hogy jóval több város van,új játszható népekkel,de ez mind eltörpül az ilyen apró,de nagyon idegesítõ hibák mellett...
Kipróbáltam én is a Stainless Steel 6.0-át, néhány napig játszottam vele. Elég vegyesek voltak a benyomásaim. Több jó ötletet is felfedeztem benne, ami tetszett, például hogy elérhetõvé tették a kiegészítõk népeit az alapjáték világtérképén, ez nagyon pozitív volt, gondoltam nagy élmény lesz a templomosokkal meghódítani a fél világot.
Aztán csalódottan fedeztem fel, hogy a készítõk óriási hibákat követtek el a megvalósításnál, amelyek teljesen tönkreteszik a játékmenetet, és amelyek végül a mod letörléséhez vezettek nálam. Elõször is a készítõk ostoba módon meghosszíbbították az épületek építési idejét. Amikor hat kört kell várni egy harmadszintû barakk felépítésére, meg négyet egy vásártérére, akkor az ember csak end-turnözget egymás után, hamar unalomba fullad az egész. Arról nem is szólva, hogy vannak (az alapjátékban egységtermelõ)épületek, amik itt nem adnak új egységeket(elsõszintû barakk a várban), csak azért vannak, hogy az épület fejlesztésének elsõ lépcsõjéül szolgáljanak. Viszont ugyanennek az épületvonalnak egyes késõbbi fajtái akár 3 új egységet is bevezetnek.
Pozitívum, hogy elérhetõvé tettek egyes eddig elérhetetlen egységeket(dismounted gothic knight), negatívum, hogy olyanokat is, amiket nem kellett volna(generals bodyguard vásárolható korlátlan mennyiségben).
A legnagyobb hiba pedig, hogy a fejlesztõk botor módon hozzányúltak a sebzésrendszerhez is(olyasmihez, ami gyárilag is tökéletes volt). A modderek sokszor nem képesek megérteni azt az alapigazságot, hogy ami eleve tökéletes ahhoz nem szabad hozzányúlni, most is ez történt.
Azt még meg tudnám érteni, hogy a lovasoknak felére lett csökkentve a melee sebzésük, és duplájára a charge sebzésük, de milyen alapon módosították a készítõk egyes íjászok távolsági(nem közelharci!) sebzését 1-re a készítõk? Több íjász is rohangál 1-es távolsági sebzéssel(a korábbi 5-6 helyett), és ezek emiatt totál használhatatlanok lettek, pedig a játék korai szakaszában komoly szerepük lenne. Láttam 2-es közelharci sebzéssel megáldott gyalogságot, meg 7-es segzésû nyergeletlen hûbéri lovagokat is. Teljesen tönkre lett téve a sebzésrendszer, és ez egyben a mod legdurvább hibája is.

Összességében ugyanazok a hibák jellemzik tehát ezt a modot is, mint az összes többit. A fejlesztõk beépítenek néhány kiválló ötletet, aztán ostoba módon hozzányúlnak azokhoz a dolgokhoz, amikhez nagyon nem kéne(építési idõk, a gyári játékban gondosan kiegyensúlyozott sebzésrendszer), és ez végül a mod bukásához vezet. Ez a példa is szépen igazolja, hogy nem alaptalanul idegenkedek a modoktól.

Utóiratnak még annyit, hogy a SS patchének uninstallálása után az alap SS-t már nem engedte uninstallálni, ez fel is tette az i-re a pontot.
Legalább az alapjátékot nem károsította, a legtöbb moddal ellentétben.