Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég jól néznek ki, de találtam egy két furcsaságot:
A Halberd Militia és a Transylvanian peasants támadó és védekezõ értékei megegyeznek, pedig a Militian elvileg van vmi pánél és komolyabb fegyvere van.
A másik hogy ez a támadó értéke a merchant cavalary militanak. Amitõl azért többet várnék!
Hát, a szekérvár az életben úgy nézett ki hogy szekereket összekötöttek és kvázi egy rögtönzött erõdöt alakítottak ki belõlük, az oldalakat megerõsítették falemezekkel stb., a gyalogság pedig belõle lövöldözött viszonylagos védettségbõl. A fõ elõnye persze az volt hogy lovagok nem tudták õket legázolni, a huszitáknál nagy sláger volt, Hunyadi is használta rajtuk keresztül. Állítólag még valahogy azt is megoldották hogy támadjanak velünk (gondolom lejtõn vagy valamin)
Most találtam, baromi jó kis site :
http://myweb.tiscali.co.uk/matthaywood/main/Warwagons.htm#The%20Tabor%20battle%20wagons%20of%20the%20Hussites
ti ezt hogy képzelitek el? ki lehet csata elõtt telepíteni, középre bezsúfolod az ííjászokat/puskásokat és kapnak védekezõ bónuszt, cserébe viszont rájuk lehet gyújtani?
Hmmm, magyarokhoz szvsz annyit hogy a kezdõ egységeink lesznek lovasíjászok, ami szvsz messze jobb mint amit a többiek kapnak az "elsõ istállóból" - hobilars, mounted sergants meg ilyen xarok. 😊
Utána pedig nem lesz nagy különbség a többihez képest, elvégre a középkori Magyar kir. éppolyan feudális, nehézlovas seregekkel harcolt mint bárki más. Gyalogságot a források alig említik. Senkit sem érdekeltek.
Szerintem a CA elég jó munkát csinált ahhoz képest milyen rohadtul nincsenek magyar források sem(!!) a témáról. Nevetségesen nagy a hiány ezen a téren, OFF ha a sok szittya mélymagyar ahelyett hogy hülyeségeket álmodna sumérmagyarpártus hercegekrõl inkább beüllne egy könyvtárba, felnyitna egy Corvinát vagy ásót ragadna és kiásná az emlékeinket többre mennénk ON
A Fekete Sereggel kapcsolatban nem érdemes belemenni, nagyrész cseh huszita és mindenféle nációjú zsoldosokból állt. Mátyás király egyik levelében, amit sûrûn idéznek, a Fekete Seregrõl azt a megállapítást teszi hogy magyarokból, akik nehézlovasok, rácokból/szerbekbõl, akik könnyûlovasok és cseh gyalogosokból áll. A gyalogságunk ekkor még teljesen konzervatívan harcol, alapvetõen csak védekezik, mögüle lõnek a z íjászok/számszeríjászok. Ebbõl a szempontból szerintem a Pavézés lándzsás elég jól eltalált, ahogy a magyar nomád könnyûlovasok viseletét is jól eltalálták, úgy tûnik még a banderiális rendszerrõl is hallottak.
Ha meglesznek az alap, standard ny. európai egységek mint a Sergeantok, arkebúzosok, plusz néhány magyar specifikum mint lovasíjászok, husszárok én tök boldog leszek. 😊
A diplomácia a puhányoknak való <#hehe>#hehe>
Az AI-AI harcokat az autoresolve értékek döntik el és pl Rome-ban a chariotnak még a legutolsó patchban is ez az értéke sokkal nagyobb mint egy lovasíjásznak (na EZÉRT nincs soha Pártus-birodalom, hiába sírtunk a fejlesztõknek a fórumokon) szal ha ezen most se változtatnak akkor a magyar AI szopni fog 😞
Erõs szomszédnak meg ott van bizánc, szinte az összes területe európában van, elõre borítékolom hogy õk lesznek majd a második macedón gõzhenger és vajon ki lesz az elsõ nép az útjukban... <#rolleyes>#rolleyes>
Genghis Khan
A medve nem játék.
ez nem az a játék, ahol Mongóliát kellett elõször egyesíteni, utána lehetett leigázni az ismert világot?
Sajnos a Genghis Khan (KOEI) óta igazán komoly és erõs, jól megírt diplomáciával kijött játékot még nem láttam. Sajnos.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
a 3-4 éves alaplapokba már ilyeneket integráltak
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
* 512Mb RAM.
* DVD-meghajtó
* 11Gb szabad hely a merevlemezen
* DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
* 128Mb-os videókártya Shader Model 1.0 támogatással
Éjjen, csak 1 gond van! Miaz hogy directX 9 kompatibilis hangkártya??? Azt hogy tudom megnézni???
a 11gb szabad hely rémisztõ, de sztem várható volt!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ja, a magyarokról pedig 1-1 ben a Pártusok jutnak inkább eszembe... baromi jó lovasíjász egységek (a Magyar Nobles kvázi Persian cavarly), nehézlovasok és némi gyengus gyalogság. Az über gyalogos egységünk a béta szerint a pavizés lándzsások, bár remélem azért lesznek Sergeantjaink is..
Szerintem nem lesz gáz, mert mindegyik factionnak kicsit más az AI-ja, van amelyik passzívabb stb. És igazából nincsen egyetlen erõs faction sem a közelben, max a lengyelek.
SZVSZ a szeleukida szerepkör megmarad a németeknek. Papíron kurva erõsek, de körbe vannak véve franciákkal, két olasszal, dánokkal, lengyelekkel és magyarokkal (lesz még Bécs magyar falu! 😄 )és el fognak vérezni villámgyorsan a sok háborúban.
Habár ki tudja.. ha gyõzik pénzzel, sok városuk van és itt már nem lesz az hogy egy két nagy sereg kóvályog a térképen, másutt meg semmi, az új többegység/kör "termelés" miatt...
Gondolom a diplomácia megint abból fog kimerülni, hogy ha szomszédos az adott ország, akkor háború, ha meg a térkép másik szegletében helyezkedik el, akkor meg szövetség. Így hiába kötsz szövetséget a szomszéddal, max 1 körig fog tartani. Valahogy ez maradt meg bennem a Rome után. Kár, hogy ott nem voltak tartós szövetségek. Bele sem merek gondolni, hogy a grafikához képest mennyi erõforrást fordítottak a diplomáciára az MTW 2-ben. <#sniffles>#sniffles>
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
A videót mindenképpen nézzétek meg, szerintem eddig a legjobban összerakott darab. Ahogy a végén a Zweihander aprít az nem semmi. 😊
DE VAN EGY FURCSA ÖTLETEM ! remélem vannak itt olyanok akik rendszeresen olvasnak külföldi fórumokat is stb.Tehát lehet-e vallást váltani a saját népemnek? Tudom hogy történelmileg nem valós ,de csak dilibõl kipróbálnám mondjuk a franciákkal áttérni a mohamedán vallásra..loool :-))Vagy a törökökkel a kereszténységre...furi de izgalmas lehet
Na de mindegy, szerinted jol van igy, engem zavar
AGINCOURTI ÜTKÖZET
A másik amit megfigyeltem, és szintén elég zavaro: az addig oké, hogy a hellbardosok, billmenek meg egyéb szálfegyveresek a lovasság fõ ellenfeli voltak. DE! Azért az nagyon gáz, hogy mikor beléjük rohan a nehézlovasság olyan 60-70 km/o-val, akkor ugy simán megfogja azt az elsõ sor, mintha ugy oda lennének betonozva. Na most kérem megnézném, hogy ki az aki megtart 400-500 kilot felgyorsulva 70-re. Ez azért nem igy muködött, az elsõ soroknak ugy kéne szértepülniük attol az iszonyatos tömegtõl, ami rájuk zudul, hogy csak öröm lenne nézni. Persze aztán a lovasság is megtorpan, meg egymásra zudulnak, aztán hello nekik onnantól. Dehát legalább egy kis éket üthetnének, ugy néz ki az egész, mintha egy betonfalba ütközének. Azért tisztelt készitö urak, csak olvastak vmit a történelemröl, vagy legalább a fizika trv.eivel tisztában lehetnének. A szálfegyveresek onnantol jelentettek veszélyt, miután megállitották a lovasságot és utána bekeritették (már ami megmaradt belölük az ütközés után)azt. Ez igy elég kiábrándito, pont az Agincourti csatánál lettem erre figyelmes, hogy a francia lovasrohamok csak jönnek és jönnek, majd nekicsapodnak a szálfegyvereseimnek, és összedöltek mint egy ház, a katonáim meg szilajan álltak a elöretolt bárdjaikkal, és kb meghalt közülük 2 ember. Hát nem mondom ha ilyen terminátorok lettek volna a történelemben, akkor érdekesen alakult volna.
Mellesleg Agincourtnál a csatát kizárolag az angol ijászok döntötték el, sündisznová lötték a francia lovagokat, akik nem lándzsásokba rohantak bele ezután, hanem a kihegyezett karokba. Aztán a francia gyalogságot szintén nyilzáporral fogadták, majd bekeritették öket, és lemészároltak mindenki az angolok, akik mindössze max 100 embert vesztettek.
Remélem vki javitja majd ezt a hibát, mert ugylátom hogy tulzottan erösek lettek a szálfegyveres egységek igy.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
No de tényleg, nem a graf a lényeg, csak jelenne már meg!<#zavart1>#zavart1>
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"