Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Remélem az effekteket csak viccnek szánták. Az emberek lángolása és a ágyúlövedékek becsapodása ultraratyi.
Jah, jó taktikák ezek.Csak azt nem értem a másik csatánál miért csinálták ilyen erõsre az angol sereget/angolok 8 as experience, francok csak 1 vagy 0 /Akkor is gyõzök ha nem csinálok semmit..így artán azzal szórakoztam hogy az angol királlyal meg pár egységgel elmentem a városba, vagy fel a dombra ahol az a nagy templom van.:-)) Legalább kicsit változatosabb volt a környezet ! ha néztétek a videót is láthattátok milyen hatalmas városok lesznek majd!! Kedvencem a városi harc a falakon vagy az utcákon :-))/basszus de messze még a full/
LasDen
végre eljutottam odáig hogy leszedtem a demót....erre nem indul...dupla katt azt tölt egy kicsit... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Bazza : senki nem kiritzált.Neked megfelel ez a lényeg,nekem nem felelne meg ...ennyi.Még nekem se fut el a gép csak közepes grafikával,hát még akinek gyengébb gépe van .Amugy nem a high itt a lényeg 😄 (Azt szinte mindenki fel tudja huzni high-ra.)
Hanem az 1024*768...probálnád meg 1280*1024-en ,egybõl kiakadna a géped 😄 vagy az Antialaysing-ot feltenni 16*-osra 😄 Lehet meg is állna a géped 😄 Vagy elég csak az árnyékot betenni high-ra...stb. Mindegy én maximalista vagyok...van akinek elég a közép grafika.

<#mf2>
ez is csak irónikus volt 😄
Köszi helpet!
Már sikerült. A király meghalt az elsõ rohamban. A muskétások meg a dombról aprítottak.

kipróbáltam, hogy kikapok e páviánál, ha megpróbálom megmenteni a spanyol szárnyat... startnál a két lándzsás egységet otthagytam, hogy védjék a 2 spanyol muskétás egységet, a többi erõmmel meg egybõl a spanyol vezér felé futottam, de félútnál már meg is purcant a béna.... mire odaértem már egy spanyol se élt ^^ sebaj gondoltam, akkor azt a pár túlélõ franciát levágtam. szal most még kb a franciák 2/3 élt, nekem kb az egész hadam, leszámítva a 2 hátrahagyott lándzsást (azok ott meghaltak a sp. muskétásokal együtt) de ugye így elég nagy és nyílt terepet védtem, szal a maradék 2 puskás egységem nagyon szépen megtizedelte a közeledõ franciákat, és a végén még így is nyertem, ilyen hülye taktikával. (hülye taktika, mert pont azt nem értem el, amit akartam, hogy egyesüljek a spanyolokkal)

Bucser
nálam kb így zajlott a csata:

elején ugye taktikázik a francia király belédrohan 3 lovassággal a pikemen sorokba de utana elszalad, hogy az erdõt megkerülve ledaráljon majd a maradék lovassága . A Spanyolokat gyorsan elkergetik. Amint elkezd futni a lovasság a saját lovasságomat a nyomába küldve (útközben az lövészeit is kinyírom azért) elszaladok az addigra védtelenül hagyott áagyúkig. azokat leverem míg a saját spearmanjeim arrébrohannak és újabb védekezõ sort állítanak fel a gyalogos lovagok ellen akik addig az ágyukat védték. A zweihanderjeimet pedig szépen befuttatom az erdõbe és mikor a lovagok megérkeznek a pikemenekhez a spearmenek az üllõ a zweihanderek a kalapács és egy chargeal vagy 2-vel szépen futásnak engedem õket. persze a muskétásokat mindig a spearmen fal mögött tartom és akkor is aprítom a lovagokat mikor már közel vannak. Majd záró akkordként befut a lovasságom az ágyúktól és hátulról ad a menekülõ csigazabálóknak😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

én hagytam hogy bután belefussanak a pikeman sorba, a szembenlévõ egységek hamar felmorzsolódtak, aztán a balra helyezkedõ francia csapatok felé fordítottam a lándzsás falat, folyamatos muskétatûz+ ijjászok..az elit lovasegységem pedig jobbra kerülve, villámgyorsan lerohantam a franszia királyt(nagyképüen közelrõl figyelte a csatát)és kis számu testõrségét, karóra húztam, és a maradék francia hadat harapófogóba huzva felmorzsoltam, akik királyuk elvesztése után gyengébb morállal küzdöttek, és kb 300-an el is futottak..ennyi
Szisztok!
Fullon nekem is akad a gém, de mediumon szépen fut.
Valaki megnyerte a Pavia csatát?? Mert engem mindig elkalapál a gép, pedig elvileg többen vagyunk. Vmi jó stratégia??
Mert én a kardos elit egységekkel próbáltam az ellen lándzsásait csapkodni, de mindig elvéreztek. 😞

bazza
nem kell osztani neked itt senkit, tisztában vagyok a gépem teljesítményével nincs szükségem rá hogy kritizáld. ha figyelmesebben lejjebb kukkantasz, észreveszed hogy mások hasonló konfiggal gond nélkül játszanak highon szal ezért merészkedtem kikelni magamból. különben nem akartalak lehurrogni ezért sry. (jah és ezt a smájlit: <#mf1> én inkább ironikus és gúnyos kifejezõ eszköznek szántam, nem bántásból)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

ez igaz,attól függ milyen beállitásokkal futtatod a játékot,egy alapbeállitással biztos fut a game,de fullon nem hinném h elfutna akadás nélkül.persze a vidkártya problémásabb mint a proci .
Methylisocloro
Végülis a Company of Heroes demóját is ugy adták ki hogy véletlenül kifelejtették a shader 1.x támogatást, a full game-ben meg benne volt

Apache00
Az A64 2800+ egyáltalán nem gyenge ehhez a játékhoz, nekem is hasonlo van (P4 2600, és kiváloan, szaggatás nélkül megy a játék) Inkább a Vga lehet ami miatt akad, az x1600 ugy tudom nem a legjobb szériája volt az ATI-nak, esetleg még a ramok növelésével lehet nagyobb sebességet elérni

senki nem mondta h szar,vegyél vissza a szádból.
Annyit mondtam h ehhez a játékhoz édeskevés ez az "általános magyar konfig" <#zavart2>Már megbocsáss de egy x1600 pro és egy A64 2800+ nagyon gyenge.<#nyes> Persze van gyengébb is 😄
Jó akkor visszafekszem és álmodok még ilyeneket 😊 Mindenestre nagy kár...
bazza
egyik sem szar, ez egy átlagos magyar konfig <#mf1>

...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hi . Tegnap nézegettem a gamestar.de ( a német gamestar oldal) találtam rengeteg új képet.Itt feltûnt egy újdonság is! (legalább is nekem)Tehát a városokban limitálva lessz az adott egységek lehívhatósága. pl lehet hogy tutdsz íjászokat képezni, de pl csak 2-öt, vagy kardos egységbõl 3-4 et.Vagyis nem úgy lessz ahogy a RTW ban volt, hogy montjuk hivsz 8 principest egy városból. Szerintem így sokkal életszerûbb is lessz azMTW2 !
teccik!!
Jo hat akkor ez a dolog megvalaszolasra kerult, ugy tunik ismet a kiado tett ala a fejlesztocsapatnak. Grat SEGA <#hamm>
rotfl 😄DDD ott a pont... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

ó dehogynem 😄 pl ha vki betépve MEGPRÓBÁLJA átugrani a grand canyont 😄 biztos történtek hasonló próbálkozások ^^

van ezer egy forditógép 😊 meg tanulj nyelveket 😉 a próbálkozásba még senkise halt bele 😊

PrasCo
Ez szép és jó, de ha gyakorlatilag nem tudok angolul, akkor úgy mégis mi a rákkal fordítsam...?
Egyébként köszönöm.
nem 😄 tudod hogy leszarom ki mit gondol rólam és akkor is beirom a véleményem ha azzal senkise ért egyett... 😄

Zsolo007
Igen. Ez igaz. Most boldog vagy? <#mf2>

Zsolo007
Ebben eddig is meggyeztünk 😊))

szvsz nem, egyrészt a konkluzio majdnem ugyan az lett neki másrészt meg tényleg õ legalább megprobálja és ha kijavitják neki elgközelebb jobban fog neki menni..., aki meg megse probálja hülye marad egész életére...

Mor3llo
Sztem egyezzünk meg abban, h reméljük h a teljes megy SSE2 nélküli procikon 😊 nos ?<#worship>

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Zsolo007
Igen, de #1016-ban nem ezt írtad...

Mor3llo
The version we had was seriously bugged with a lot of glitches (battles didn't wotk, campaign map was full of graphics errors). However, from what we know it seems that all these bugs were caused by the early stage of the beta, not by system requirements of the game.

All this lead to a conclusion that the full version should work fine on computers not supporting SSE2. What were the reasons for releasing the demo that doesn't run without SSE2 - well, is it a sweet SEGA's secret.

A felsõ bekezdésnek a végén az áll, h ezek a bugok a korai fázisban álló béta verzónak köszönhetõ, és nem a rendszer követelmények miatt.
Az alsó bekezdés elején az olvasható, h a full verzónak mûködnie kell az SSE2 nélküli procikon...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Zsolo007
Tehát:

Akik a bétát tesztelték azok olyan gépeken tesztelték (két athlonXPn) amiknek nincs SSE2 támogatásuk, ennek ellenére mûködött. Tény hogy az a béta még tele volt hibákkal. Ezek a hibák viszont még a béta miatt voltak, nincs köze a hardverhez.

És ebbõl azt a következtetést vonták le õk, hogy a teljes verziónak is mennie kell SSE2 nélkül is. Ezért nem értik, hogy mi lehet az oka annak, hogy a SEGA egy ilyen demót adott ki..

Ez a lényeg...

Végül is jó az amit Morello fordított, csak a részletek hibádzanak <#vigyor3>

Zsolo007
Lefordítom...

Ez oké, de ha hülyeséget ír az rosszabb mint ha semmit sem írna

lehet nem tökéletes az angoltudása, de õ legalább próbálkozik sok iqlight forumozóval ellentétben...

Zsolo007
Úha. te az #1012-t fordítottad? Mert oda nem ez van írva..

Mor3llo
Vááá, lefordítottam nagyjából.Ebben elnézést kérnek azok a tesztelõk, akik kiadták ezt a demot.Azt mondják, nagy valószínûséggel a demo béta-mivolta miatt nem mûködik SSE2-es procikkal 😊))))) és azt írják h a teljes játéknak mûködnie kell majd kell majd ......... SSE2 NÉLKÜLI PROCIKKAL 😊))) MÉGIS VAN ISTEN 😄DDDD

PrasCo
Öö, ne haragudj, mint echte ungárise paraszt, ilyen angolból (remélhetõleg csak még) nem tudom kihüvelyezni, hogy mi a rák van.
Két mondatban valaki leírná a tényállást? =)
Sajnos álmodsz mert ilyenröl szó sincs,viszont lehet felhuzni ilyen kis eröditéseket mint a rome-ban.
<#vigyor3>

Jóhír az SSE2 problámával kapcsolatban !!!

SSE2 - new important information /
11.10.2006 r., 13:21

As we all know, the demonstration version of MTW II works only on processors which support SSE2 (Streaming "Single Instruction, Multiple Data" Extensions 2). A few days ago we published a list of processors that do not have SSE2.

While everyone is still awaiting for the official statement from SEGA, we feel it's our duty to let you all know that the computer that we were testing the beta on most likely does not support SSE2. Here are some details about this comp:

Athlon XP-M 2800+, 2133 MHz, L2Cache 512 KB, FSB 133 Mhz, 16X, voltage - 1.65 vo., AXMA2800FKT4C, Barton, SSE, MMX, Enchanced 3DNow!

These specification can be verified here and here.

PsyborgMJ from our forum, who also had a possibility to test beta, had no problems with running it on Athlon XP Barton 2500+ - also without SSE2. On the other hand, demonstration version didn't work on this comp. As you can see then the beta version of MTW II ran smoothly on two different processors that don't support SSE2.

The version we had was seriously bugged with a lot of glitches (battles didn't wotk, campaign map was full of graphics errors). However, from what we know it seems that all these bugs were caused by the early stage of the beta, not by system requirements of the game.

All this lead to a conclusion that the full version should work fine on computers not supporting SSE2. What were the reasons for releasing the demo that doesn't run without SSE2 - well, is it a sweet SEGA's secret.

No matter what will be the final of this whole issue, keeping thousands of fans in uncertainty and shortage of information about requirements clearly shows that decision makers at SEGA are far away from being proffesionals. We will let you know where the oficial statement comes.

Forrás

elnézést, mégis lehet: itt szól errõl (is) egy hozzászólás
de sajna csak kisebbre

történelmi csatákban nem lehet növelni

Kérdés
az egység létszámot lehet növelni? mert nekem nem hagyja (optisons beállítások)
én szurtam el valamit? vagy vak vagyok esetleg a konfigom gyengesége miatt nem lehet növelni vagy a demoból ez ki van véve egy az egyben?

ps bocs ha volt róla szó és átsiklottam fölötte

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Bazza
nem need a vidkártyád a rossz és a procid...a rammal semmi probléma
bazza
Hát mindenki mondja hogy ígymegy maxon meg úgy megy maxon...
Ennyire kell neki a 2GB ram? mert nekem csak akkor marad játszható ha mediumra rakom a grafot. (A64 2800+, 1gb, x1600pro) jó nem egy erõgép, de obliviont bírta highon az fix.

nem erre gondoltam, hanem arra, mikor a végén kiírja, hogy az egységek menny embert öltek meg/vesztettek/hányan gyógyultak meg

jaja, rome-ban a lovasság túl erõsre sikeredett, és ez ellen sokan panaszkodtak is a fórumokon, ezért a fejlesztõk gyengítettek rajtuk

Bucser
A lovasroham pusztító tud lenni de (ahogy az a valóságban is volt) kell neki távolság és idõ míg felgyorsul. Ahogya romában volt kifejezetten szavart, hogy elég volt alovassságot kicsit oldalra kivinni és máris lehetett akalapácsként hasznáni a spearmenekhez alig odaérõ gyalogság hátán... Most legalább nem lesz olyan hogy két oldal felsorakozi ka lovasság befordul és már szaladnak is az katonák...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

RTS és Total War kamera közt... nem General...

Serpa: 1. Ok. 2. Értem. 😊
Serpa
korábban írták, h sáncot felhúzni az íjászok képessége lesz.

a korábbi játékokkal nem játszottam, így nekem kifejezetten teccik, ahogy a lovasság neki ront az alakzatoknak.

Csata alatt ESC-re behozható menüben van egy game options almenü és abban alul egy restrict camera, amit be/ki pipálva lehet aktíválni a síkban mozgó kamerát. Azért írtam, hogy be/ki, mert néhol ki kellett venni a pipát, néhol meg be kellett kapcsolni, hogy síkban mozogjon a kamera. Gondolom ez még a demó gyermekbetegsége.

//Ugyanezen almenüben van a RTS, Total War, General Camera is...// (Bár én az RTS és General közt nem vettem észre kölünbséget, de biztos van.)

Tüzesíjak tényleg nem valami szépek, de az emberek elégés effektje az egész jól néz ki. Talán ezen is javítanak. Tudod, a demó meg nem reprezentálja a végleges játékot 😊 (Szokásos készítõi parasztvakítás, de azért a CA csapatában talán bízhatunk.)

Ami még nem igazán tetszett: RTW-ben a lovasroham az ütött... itt valahogy lassabban is érkeznek meg a lovasok, meg kevesebb embert löknek fel... azt hittem ezt brutálabbra csinálják...

A védelmi karósánc viszont kifejezetten tetszett az íjászok elõtt. Remélem ez nemcsak történelmi csatákban lesz elérhetõ.

Amit várok a játéktól az leginkább az építhetõ erõdõk sokszínûsége, amiket várostól függetlenül fel lehet majd húzni védekezéshez. És pl. akkor itt lehetne árok, sánc, meg mindenfajta finomság is. Remélem nem álmodom 😊