Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hogyan lehet a városneveket átírni mert leszedtem a modot, de be kell menni a játékba és ott hol kell?

Igen. Sõt, már a játék legelején lehet õket kiképezni. Az egyik legjobb lovasíjász egység a játékban. A vardarotai csak egy kicsit jobb náluk (de az egység leírásából kiderül h azok is magyarok 😊, meg a mongol heavy archer kb. ilyen jó.

A történelmi szépítések... Könnyebb azt írni hogy a mongolok túlerõben voltak, meg ígyse-úgyse lett volna esélyünk. Nem kétlem hogy széthúzás volt a magyar táboron belül, ez logikusan következik pl. abból hogy IV. Béla, igyekezett visszavenni a volt a királyi birtokokat. Fenntartom azt viszont hogy az elképzelés balfaszság volt, a hadvezetéshez semmit sem konyító Ugrin érsek találta ki a szekérvárat, és egyáltalán nem volt lefutott a meccs, amit az is bizonyít hogy a Sajón elõször átkelõ mongol erõket az elõbb említett érsek és Kálmán herceg nehézlovasai legyûrték. És még az is közrejátszott hogy Béla nem volt elég erélyes hadvezérnek, mert mikor elküldte a magyar nemeseket hogy védjék a hidat azok kiröhögték. No comment 😛

no, ha annyira bizonygatod, hogy van, akkor dobd az [email protected]!
majd jol megnezem!
nekem már van 1.1crack kell valakinek?

Olvastam magyar nemesekrõl!
Ezek már az alapjátékban vannak?
Sziasztok!

Örömmel hallom, hogy legalább a városneveket által lehet írni!
:-)
Tudtok esetleg olyan hazai mod készítésérõl, ami egyebeken is segít?

Például azon a gyalázaton, ami egy "battlefield assasin" -el állít emléket a kereszténység évszázados pajzsaként mûködõ hõsies magyar vitézségnek!!!

Óh, én édes hazám, te jó Magyarország,
Ki keresztyénségnek viseled paizsát,
Viselsz pogány vérrel festett éles szablyát,
Vitézlõ oskola, immár Isten hozzád!
...
Fényes sok szép szerszám, vitézlõ nagy szépség,
Katonatalálmány, újforma ékesség,
Seregben tündöklõ és fénlõ frisesség,
Éntûlem s Istentûl légyen már békesség!
...
Vitézpróba helye, kiterjedt sík mezõ,
S fákkal, kõsziklákkal bõvös hegy, völgy, erdõ,
Kit az sok csata jár, s jószerencse lesõ,
Légyen Isten hozzád, sok vitézt legelõ!
...
Balassi Bálint
adios
Köszi szépen!És bocs a hülye kérdésért😊

Még nincs 1.1-es crack. (Valüszínû nem is lesz egy darabig)

Pharaoh
Sajátgépben jobb klikk a filera, ott tulajdonságok és az írásvédettség pipát kiveszed

adios
Lehet hülye kérdés de azt hogy kell?Még sosem vettem le semmirõl az írásvédettséget?

a.carkey
Szedd le az írásvédelmet! Utána menni fog.

A medve nem játék.

OK, hülye kérdés volt, bocsi mindenkitõl
Ok, már felraktam az 1.1 patchet de honnan szerzek hozzá cracket?
Honnan tudom letölteni ezt az új reloaded cracket/patchet???

Megörülök már ettõl, mindenhol csak a teljes játékkal együtt lehet letölteni.
akko a #3203 van megoldás?

iLove oHs.

PrasCo
Köszönöm, úgy tûnik, teljesen összekevertem a dolgokat. Ugyanis azt, amire rákérdeztem, tényleg abban a fájllal kell megcsinálni, csak persze hogy nem találtam meg, mert abszolút pluszként kell beírni.
adios
Köszi a segítséget, meg is van, csak az a baj, hogy nem engedi elmenteni a változtatásokat.Amikor elakarom menteni, akkor azt írja ki, hogy a fájl írásvédett.Ilyenkor megkell neki adni egy másik útvonalat, ahova elmentse.De akkor most mi a helyzet?

olympus
nem kell az ilyenekkel foglalkozni!

Divatcsapatok OLÉ!

Megvan az 1.1-es crack neked? Tényleg ennyire hülyének nézel minket?
Utálom az ilyeneket.

Sajnos mindig ez van. Kijön a reloadedes játék, totál használhatatlan patch nélkül. Eltelik egy-két hónap és kijön végre a patch... amivel az emberek új crack nélkül semmit sem tudnak kezdeni.
Patch crackek gyártásában meg nem jeleskedik a reloaded.
Ugyanez vol a Faces of warral is. Patch nélkül használhatatlan, az új cracket meg csesznek elkészíteni reloadedék.

olympus
medieval fõmappa
data/world/maps/campaign/imperial campaign/descr_stat

Divatcsapatok OLÉ!

PrasCo
Ezt egyébként hol is találom?

Mert én csak egy medieval2.preference.cfg fájlt találtam. (a gõpoén az, hogy valamikor én még unlockoltam is minden, unlockolható népet cfg-bõl, tehát valahol anno megtaláltam, de most az "stennek se)
Apache00
Az hogy közel azonos erejü haderö állt egymással szemben, az tulzás. Akik ott voltak, azok többnyire elbizakodottak voltak, a magyar föurak közül pedig sokan el sem mentek sértödöttségükben a csatába, sõt a legtöbb fönemes Béla vereségét látta volna szivesen, vagyis:
"A magyarok pedig bizva sokaságukban, mindebböl gunyt üztek, de a fentebb jelzett okok miatt nem volt sem kedvük, sem lelkesedésük a csatához. Azt szerették volna, hogy vereséget szenvedjen a király, és azután ök kedvesebbek legyenek neki, mert azt hitték hogy ez a csapás csak részleges, és csak egyeseket ér, és nem általános lesz mindnyájok számára". Hát tévedtek kicsit... (Az idézet amugy Kristó és Makk Ferenc, Az Árpádok c. könyvéböl valo)
A szekérváras elképzelés amugy nem volt rossz ötlet, alkalmazhatták volna uazt a könnyülovas harcmodort is, melyet a régen csináltunk, de akkor is csunyán földbe döngöltek volna a nyilt terepen, elvégre többen is voltak valamivel, ráadásul északrol jött még egy nagyobb mellékseregük is, tehát idövel csunyán bekeritették volna a királyt, aki igy is nagyon nehezen tudott elmenekülni, de akkor talán még le is nyilazták volna öt. Az elképzelés tehát jo volt, a kivitelezés kevésbé, ráadásul a táboron belül is voltak nézeteltérések, ráadásul az idöjárás is a tatároknak dolgozott.
A lényeg, hogy nem a taktikán mulott itt a dolog, hanem a belsö zürzavaros, torzsalkodos helyzet okozta azt, ami ebben a helyzetben elkerülhetettlen volt. A vereség be is következett tehát, igaz a következményeivel már nem számoltak, késön bánták...

BlackShadow
ha csak õ fel nem törte kétlem h 2-3 órával megjelenés után már lenne "hivatalos" crack 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Devids Pro
cracket megoszthatnád velünk
a.carkey
Ennek ellenére a reklámban egy "történelmileg hû játék" képe szerepelt.

Még jó, hogy át lehet írni a városneveket. 😊 A karakterneveket is jó lenne ...

Elképzelem mondjuk egy Nagy Románia párti román játékos magyar térképét:

Budapest tuti -> Neo Bucuresti néven szerepel ... 😄

A medve nem játék.

Bucser
Szar az egész térkép mint a rómában is volt... Igazából sokkal jobban törekedtek a egyensúlyra mint a történelmi hûségre...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Tatárjárás végének okai:

"1241 decemberében meghalt a mongol nagykán, Ögödej, Batu nagybátyja. Régebben ennek tulajdonították a tatár sereg hirtelen visszavonulását. Ezt azonban az újabb kutatások kétségbe vonták. Az új nagykán megválasztására ugyanis csak 1246-ban került sor és a választásra Batu nem ment el.

A történetírás inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy a mongol sereg Kijevbõl történõ elindulása óta sok vért vesztett az orosz, lengyel, cseh és magyar seregek elleni harcban. Nem tudta megsemmisíteni a teljes magyar haderõt (erre bizonyíték az is, hogy IV. Béla röviddel a tatárjárás után már több külföldi hadjáratott vezetett és visszaszerezte a tõle korábban kizsarolt nyugati megyéket is.) és nem tudta elfoglalni a magyar erõdítmények jelentõs részét sem. IV. Béla pápához írt levelébõl tudjuk, hogy Fehérvár, Esztergom, Veszprém, Tihany, Gyõr, Pannonhalma, Moson, Sopron, Vasvár, Újhely, Zala, Léka, Pozsony, Nyitra, Komárom, Fülek és Abaújvár 1242. február 2-án még magyar kézen volt. Egyéb források vizsgálatával valószínûsíthetõ, hogy közel százhatvan magyar vár, kolostor és egyéb erõdítmény nem került a mongolok kezére. Ismert, hogy a középkorban a könnyûlovasságra alapozott gyors mozgású hadseregeknek nem volt erõsségük a várostrom. A fennmaradt oklevelek tanulsága szerint a mongolok uralmával a közrendûek is szembeszegültek. Az erõsségekben ostromlott harcosok és a nép együttes ellenállása nagyon megnehezíthette a mongolok dolgát, akik így szétszóródtak Magyarország egész területén. A kor viszonyai mellett a mongol hadsereg ellátása is nehézséget okozhatott, s a hátukban orosz területen új ellenállások szervezõdtek, fõleg az oroszok csúd-tavi gyõzelme után. A visszavonulás okaként felmerülthet a szükséges legelõk elégtelensége is, azonban arról, hogy visszavonulást mi váltotta ki, valójában nem rendelkezünk biztos információval"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok!

Indításnál: a windows hibát észlel az exe fájlban ezért leáll!!!

Hát kivagyok... Ezzel mit lehet csinálni szerintetek?

reloaded van meg.

Valaki segííítsen!!
Bucser
minden total warban patch utan új kampányt kellet kezdeni...

a.carkey
Az másik fájlban kell átállítani. Azt a descr_strat.txt fájlban kell matatni (az én bejegyzéseim most kb. így néznek ki):

start_date 1080 summer
end_date 1699 winter
timescale 1.00

marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
;show_date_as_turns
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28

A medve nem játék.

ja nekem megvan az 1.1patch és annak a crackje. kell nektek?
Ja és szt érdemes modokat letölteni, és igaz azokhoz nem kell külön crack?

a.carkey
Az igaz. Meg egyebek is. Azért Brasso jelentõsebb település volt Erdélyben, mint Bran. Már a középkorban is. Az az igazság, hogy ritka szar helyekre pakolták a városokat és ritka szar neveket adtak nekik. Amelyek ismertebben, azok között is sok a pontatlanság.

A medve nem játék.

adios
És a preference.cfg-be kell beírni a kör számát is?Mert ha igen akkor azt is külön sorba vagy valamit át kell írni?
A választ elõre is THX

Mindegyikhez kell a szakmához kapcsolódó épület, és asszem bizonyos városméret is. Pl kereskedõ gildéhez a piac vmelyik fokozata, a tolvajokéhoz asszem elég egy brothel is, a theologians' gulidhez pedig templom, viszont az assasin gulidet nekem csak tavern után adta be, pedig abból több is kéne a battlefield assasinok miatt. Nekem a hospitallers' guildet fortressnél, és baron's stablesnél adta be. Ha vki tud egy pontos leírást errõl, én is örülnék neki ha bemésolná.

Van XY of Temesvár is. Oszt' mégsincs olyan város 😊

Minden nép saját történelmében sok a szépítés, bár a románoknál ez enyhe kifejezés 😊 Közel azonos erejû seregek voltak Muhinál annak ellenére hogy történt az az incidens a kunokkal. Rossz helyen állítottuk fel a tábort, így nem tudtuk megakadályozni hogy a tatárok átkeljenek a Sajón, ráadásul nekik tökéletes rálátásuk volt a táborunkra egy magaslatról, az már csak hab a tortán hogy túlságosan zsúfolt volt az egész kóceráj, így mikor éjszaka átkeltek a folyón és felgyújtották a szekérvárat, esélyünk sem volt. A legtöbben a tûzben, vagy a sûrû tömegbe lõtt nyilak által vesztették életüket, aki pedig fel tudta venni a harcot, az hõsi halált halt. Ami Muhinál történt nem nevezném csatának, inkább a lehetõségek kihasználásának, és egy jól kivitelett rajtaütésnek a mongolok részérõl. A térség legerõsebb seregét játszi könnyedséggel intézték el, és nyílt csatában már nem igazán állhatta volna bárki is az útjukat. a németek valószinûleg elkezdték volna lovagokkal üldözni az õket bosszantó lovasíjászokat, és ugyanúgy megszívták volna mint anno ellenünk. Csak az volt a probléma hogy a mongolok mindent elpusztítottak, nem úgy mint anno mi, és jóval többen is voltak mint mi a honfoglaláskor. Még jó hogy haza kellett térniük az új kán megválasztásához 😊

Looserke
ja arra rájöttem, mert a bugok megmaradtak...
...de lehet hogy új gamét kellene kezdeni majd, ha lesz crack, vagy szerintetek a save-k is mûködni fognak a patchel?

a.carkey
Nem kell mod.

Írd be a preference.cfg fájlba a végére, külön sorba:

unlock_campaign = true

Ha ezt is beírod:

editor = true

megnyílik az options menüben az editor ...

A medve nem játék.

de a patch szerintem az exe-t is módositja tehát nem hinném ha visszamásolod a cracket akkor az updatelt játékkal tudnál jáccan
i
a.carkey
Az ott inkább Brasso. Vannak ilyen nevü karakterek is. XY of Brasso.

A medve nem játék.

Looserke
ha visszamásolod a crackelt exe-t akkor elindul patchel is, igaz a verziószámra 1.0 ír ki...

BlackShadow
sajna patchelt tört játék nem indul szal várni kell crackre reloadedéktõl 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Apache00
Nem felejtettük el a gyökereinket egyáltalán, csak akkor épp nem a legjobb taktikát választottuk, na és persze az ellen is többségben volt, mig a magyarok között a szokáshoz hiven nagy volt a széthuzás. A nemességnek több mint a fele nem ment el csapataival a harcba a királyi felszolitás ellenére, ráasásul az elövéd kunokat is elüzték. Ilyen káoszos állapotban nem lehetett felvenni a versenyt a mongol és tatár sereggel.

Vki elmondana, mitol fugg mikor es hol jelennek meg az egyes Guild-ek? Epuletektol, esemenytol, evszamtol? Pl. mi kell ahhoz, hogy Battlefield Assasinokat tudjak kepezni? Meg ugye a Hospitaller Knights jonne meg jol, de azert a tobbi is erdekel.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Alwares
Azért nem tudtok mindenkivel lenni mert nincsen fenn nektek a mod. Letöltés innen: http://twonline.jatekok.hu/

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Jó, persze elsõre én se tudtam magyarokkal lenni, de ezért nyomtam spanyolokkal rövid hadjáratot, hogy minél hamarabb tudjak játszani a legjobb néppel 😊

Én is magyar vagyok aziagaz, de elsõre a németekkel mentem, és mint egy erõs lovagokra épülõ nyugat hatalom próbáltam veük megküzdeni, és a nyugatli lovag taktikát alkalmaztam. Hát nem teljen jött be, De hosszú távon mivel én egy jókora civilizált országot uraltam rengeteg utánpótlással hát végül csak õk fáztak rá.

Miért van az amikor a grand campinga megyek akkor csak 5 nép van?

iLove oHs.