Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magyar vagyok, magyar taktikát alkalmazok 😊 A mongolok is olyasmivel jöttek, ha nem feleltjük el a gyökereinket akkor partiban vagyunk velük.

Én ezért nem foglaltam el Kijevet, már jó korán felkészültem a tatár hordákra, mondjuk segített az is hogy sokat tököltek, így volt idõm ágyúkat gyártani, meg némiképp páncélozni az egységeimet. Jóval könnyebb védekezni ellenük Iasinál, a Moldva hídjain, meg aztán, ha felfogom ott õket akkor inkább észak felé mennek Krakkó, Szilézia, meg a többi lengyel és német terület irányába, inkább õk opjanak és ne azzal foglalkozzanak hogyan támadhatnának hátba 😊

Bucser
"Elég nagy tudatlanságra vall a készítõk részérõl"

NEm hiszem, hogy beleméllyedtek minden náció történelmébe... lásd a többi baromság a kampány során (pl nem tudom , hogy a Mongolok mi a francot keresnek Jeruzsálemben....)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De nyílt ütközetben elpáholtak, én támatdam rájuk, de hiábaalovagok ,meg a számszeríjászok és az ostrom gépek, meg a íjászok, nekik egyszerûen több volt a tartalékuk.

Elég nagy tudatlanságra vall a készítõk részérõl, hiszen Vlad Tepes székhelye a Kárpátok északkeleti lejtõjén volt, ami már Moldovához tartozik.

Jó hogy neked már voltak ágyúid, amikor én harcoltam velük nem voltak ágyúim...de igaz am iigaz csak Kijevet foglalták el tõlem, És Kárpátoknák kiépített védelmen (iasi ,Bran, Halych ) szépen megtörtek.

Inkább én leptem meg a mongolokat mint õk engem 😊 Úgy döntöttem hogy a Moldva mindkettõ hídjára ágyúkkal megtámogatott gyalogos sereget teszek, és a lovas seregemet készenlétben tartom. Jól tettem mert a folyó felsõ folyásánál megkerülte a védelmemet a kis sunyi egy elég jó sereggel, igaz csak kb 12 egység volt benne, de az enyémben is. Megtámadtam és visszahúzódott a pálya sarkába, aztán kiküldött az egyik szárnyra 1, a másikra 2 lovasíjászt, hogy szórják meg a magyar nemeseimet. Nem szarakodtam a nyilazással, inkább lendületbõl lerohantam a túlerejû szárnyaimmal, bár az egyikre küldött erõsítést, de huszárokkal oldalbakaptam õket. Látta hogy ez nem valami vicces, úgyhogy vissza akart vonulni, de nem volt elég gyors, így megkapta a 4-5 ispotályos lovagból álló centrum rohamát. Visszaértem a szárnyakról is, és bekerítettem õket, úgyhogy kevés túlélõje volt annak ellenére hogy a serege java lovas volt. Utána az egyik hídon is próbálkozott, de a pavise spearmenek és a spear militiák jól bírták a rohamot, és meg is szórtam a hídon átjövõket 6 íjásszal, 2 osztag serpentinnel meg egy basiliskkal 😊 A ribaultok nem jöttek be, a mongol rocket launcher-t nem tudták elérni a kisebb lõtávjuk miatt, és alig öltek. Akik nem akadtak fent a lándzsásokon azokkal menekülés közben végzett a vezérem vagy a huszáraim. Remélem azért próbálkozik még, bár elfoglalta Krakkót, a Kárpátokba is kell vmi védelem.

I.C.ram
Azaz. Bár az csak a kamu drakula kastély.
bran talán törcsvár lehet, ahol a drakula kastély van😊
Looserke
és a patch a "biztonsági másolattal" is mûködik? <#zavart1>

esetleg brassó?
Sztem is az ispotályos lovagok a legdurvábbak, nem kell hozzájuk drága fejlesztés (bár ahogy észrevettem csak akkor jönnek guildek a várakba ha megvan a baron's stables), és az az elõnyük hogy nem rohamoznak parancs nélkül mint a templomosok. A magyar nemesek is formációba rendezõdnek roham közben, ez szimpatikus dolog, fõleg mert elég sokat használom õket.

Na meg Bran helyett mondjuk Gyulafehérvár kéne (ti tudjátok mi akar lenni az a Bran?), annál is inkább mertaz volt a gyula, késõbb pedig a herceg székhelye ha jól emlékszem.

Ha megnézed a "city details"-t és a hangulatcsökkentõ tényezõk között találsz olyat hogy unrest, és nem frissen foglalt város akkor tuti hogy kém a ludas, egy jobbfajta le tud szedni simán 50%-ot.

BlackShadow
<#worship><#worship><#worship>

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Devids Pro
Medieval II Update Available Now!
Tehát letölthetõ már az Update 1.
BlackShadow
akinek van accountja, beírhatná, h budapest akkor nem volt, BUDA volt és a duna bal oldalán! pls 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Bucser

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
RTR forumrol:

"Desertfox post: Dec 11 2006, 10:56 PM

That's right, the award winning Rome:Total Realism team and developers for the upcoming Medieval: Total Realism modification have now combined forces to help give you a level of historical immersion never before thought possible. With the Total Realism name now under one roof, expect great things from this talented and now unified group, as some of the top modders, historians, and artists collaborate together!

If you guys haven't heard that is. Please welcome the MTR team with open arms
DF"

És nem lehtene akkor a várost naygobbítani ? vagyesetleg új várost alapítani? Jó tudom iylesmi nincs a játéknban de lehetne.
Végül si mindegy,föl lázadtak, levertem õket, ésa lakosség nagyrészét kivégztem.
Az újvilágban meg harcolok a aztékokkal, három heroic victory két kör alatt!!!!
Mind háromszor kb 1300 harcossal jöttek, és mind háromszor elevertem õket!

Bucser
Azért lázadoznak, mert kevés a hely. Nagy a zsúfoltság.

Ksöz, majd utánna nézek az ügynek, de az elég hülyeség hogy azért is lázadoznak mert túl nagy a lakosság.

Bucser
Valószínûleg az enemy telebaszta az adott várost kémmel😄 És azok biza lázítanak.. Tegyél be kémeket nem 1-et hanem olyan 4-5-t😄 Aztán majd kiesik az enemy kém😄

Másik megoldás túl nagy a népesség.. ilyenkor nem tudsz tenni semmit... fellázadnak aztán visszafoglalod és levágod a lázadó disznókat😊 Így megcsappan lakosság száma magas lesz az adó és lehet megint very high-ra taxolni õket.

Lenne egy kérdésem miért lázadoznak a városaim?
A 200. körnél járok, mindenfélét építettem, van ahol van családtag az adót is leetttem, mégis elõfordul hogy lázong. Mi bajuk van? Vagy van valamai épület ami jót tenne a lakosok boldogságának?

Bucser
Update Out Friday!
That’s right folks, we’ve just had confirmation from SEGA that Update 1 will be released on Friday 15th December!

As Wikiman mentioned in his previous blog, we’ve addressed as much as we could so you would get the update before Christmas. We’re currently working on the second update and are in constant discussion with community leaders to be sure your biggest concerns get looked at first. But to the modders out there, you’re finally getting the unpacker so you can mod even more of the game, enjoy.

As a teaser for Update 2, we’re currently playing with some of the fixes and tweaks and have to say, you will absolutely love the more aggressive Scotland and Mongol campaign AI, more naval assaults, an even more consistent less powerful cavalry charge, less devastating gunpowder units and last but not least, stronger 2-handed axe men and billmen.

If I don’t see you till after Christmas have a happy healthy holiday and enjoy your Total War. To those multiplayer people my sword will be sharp and my aim steady so watch out in the lobby.

Till next time,

Jason

info: TotalWarBlog

a.carkey
Pl. ezt a fajta változatot.

A medve nem játék.

én is filmeket szoktam nézni, hogy megjöjjön a kedvem egy kis csetepatéhoz.
most pl a mennyei királyságot, a rettenthetetlent meg az orleani szûzet...
a.carkey
Tud valaki mondani egy olyan külföldi oldalt, ahonnan meg lehetne rendeli a játék NEM "tipikus magyar DVD tokos" változatát vagy egyfajta "Collectors Edition"-t, és a cég szállít Magyarországra. (Lehetõleg ne legyen túl drága sem, ha lehet.)

A medve nem játék.

a.carkey
Mindig a Mennyei Királyság jut eszembe róla:

-Fegyveresek kisérik a karavánt.
-Úgy az igazi.

(Mondjuk azok templomosok voltak, de sajna a játékban a hospitallers és a templars is a saját színeidet kapja. Ezt mondjuk kijavíthatnák egy patchben, mármint, hogy fekete ill fehér színûek lennének, mert a zászló tök elégséges lenne és így tök nem "korhû" ...)

A medve nem játék.

Bucser
Ha megtörént a charge ki kell húzni õket a vonalból (vagy visszafelé futtatni õket vagy pedig átrohanni az ellenfél seregén, ha nincs az elsõ sor mögött senki (elég ritka)) És újra felsorakoznak és mehetne újabb körbe😊 A 2 kör után általában már csak üldözni kell😄

a.carkey

A medve nem játék.

Bucser
és ócsók😄

ezt kipróbálom, kösz
a.carkey
A hospitallers talán az egyik legjobb lovasság. Ráadásul ezüst páncéljuk is van, szóval közelharcban sem vesznek el gyorsan.

Ami nekem nagyon bejött mint nehézlovasság, az a crusader knights volt. Roppant jól néznek ki rohamban, és roppant erõsek is.

A medve nem játék.

Bucser
Igazából a charge lényege az, hogy minnél szélesebb arcvonalra kihúzva a lovasságot mikromenedzselni kell. Tehát a célponttól olyan jó 70-80 méterig formációba irányítod õket majd egyenként (egységenként egyenkéknt ) külön klikkelsz támadandó célpontokra. (egy klikk) Közben figyeli kell, ohgy ne keresztezzék egymást vagy külön hullámokban adni a parancsot különben megtörik egymás rohamát...(nekem nagyon hiányzik egy olyan parancs, mikor mondjuk 5-6 lovasegység van és kiadom a parancsot, akkor mindeni úgy vonalban ahogy van elkezd rohamozni (vagy legalább is felzárkózni)

Egyébként nem tudom észrevettétek-e de plnem minden lovasegység esik szét rohamozáskor. PL a generals bodyguard nagyon szar ilyen téren de a fekete ruhás lovagok (nem jut eszembe a pontos nevük) például olyan ügyesen egy sorban chargeolnak, hogy hihetetlen... még a fák sem nyitják szét az arcvonalat.. a hülye bodyguard unitok meg szétesnek minduntalan😊 Jók még az English knightok is😊

Bucser
#3133 😊

Hát igen, az EU-ban jóval mélyebb a diplomácia, annak a játéknak (és a többi PARADOX alkotásnak) gyakorlatilag ez a védjegye. Azért valamilyen szinten most már ez a TW rész is értékeli a diplomáciai lépéseket, hiszen minden nemzetnek van reputációja, ami egy objeltív mérce. Igaz, valószínûleg a MED 2-ben ezt csak a szövetségesek megtámadása befolyásolja, és talán még olyan atrocitások, mint a military access nélküli behatolás idegen területre.
Giovanni Gatto
A lovasság problémája (nem charge-olnak) hivatalosan is megerõsített bug. A játék hivatalos oldalán fenn van az elsõ patch javításlistája, elsõ vagy második helyen említik a charge-gondot a javítások között. Szép hosszú a lista egyébként és már készül a második patch is. Az elsõ javítás ma jelenik meg.

Sõt, ott kemény stablitás büntetést kap aki azonos vallású országot, királyi házasságban lévõ országot, szövetségben lévõ országot támad meg, sõt, ha nincs cassusbellid, ami csak néhány tzartományra jár alapból, akkor azért s stabilitás megvonást kapsz, függetlenül az elõzõektõl. És ezek a büntik összeadódnak. +3-bó sec perc -3-ba lehet kerülni. Ez is jólenne ide.

(OFF megjegyzés: január 23.-ára a tervek szeront kint lesz az EU III.)
http://www.europauniversalis3.com/

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

a 2191-es hozzászólástól kezdve nem láttam, hogy le lett volna írva magyarul, még a hozzászólásokban is csak hivatkozások vannak, de semmi konkrétum...
nekem valami olyasmit sikerült kihoznom a szövegbõl, hogy a nehézlovasság csak formációban képes hatékonyan rohamozni duplakattintással, meg máshogy kell alkalmazni könnyûlovasság esetén...
de hát az angol tudásom borzalmas...
Bucser
MAgyarul is ki lett már tárgyalva párszor, hogy hogyan kell chargeolni.. (nekem azóta is tökéletesen mûködik)

nem biztos, hogy ért annyira angolul...
Bucser
olvassvisszahasználd alúl a keresõt... betettem egy kurva hosszú leírást arról, hogyan kell chargeolni...

meg volt amikor elõkapja a kopját fut az ellen felé erre félúton meggondolja magát és átváld kardra...
nem értem: a csatában a lovasok nekem néhan nem hajlandóak charge-olni
ráküldöm hogy csapja hátba a spearmeneket erre odabaktat és nem kap semmi charge bónuszt és elkezd kardozni... a helyett hogy kopjával szétzúzná õket. mi a fenéért van ez?
ha kb 10körig nicns csata akkor ittis white peace vam

A hivatalos honlapon biztos fent lesz, de az sg is hamar elérhetõvé teszi a nagyobb érdeklõdésre számot tartó patch-eket. De nem akarok kacsát eregetni a patch-csel kapcsolatban, bevallom, a hivatalos honlapon ma még enm jártam, a munkahelymrõl nem érem el.
feledeeztem az új világot!!!!!!!! lepofoztam az indiánokat!!!!!!!<#nevetes1><#nyes><#gun>

SötétBarom
a zinternetre -.-

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

tobias88
és hova teszik fel?