Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oks,megnézem,de tuti hogy nem emiatt van..4 városom is szigeten van és ott is, majdnem ekkora az unrest😞

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

köszönöm a tájékoztatást.😊
honnan lehetne letolteni?
Köszönöm!<#wave> Na az ILYEN hozzászólások valók ide! és nem a politika meghogy ki a nagyobb magyar stb... Boldog új évet mindenkinek még annak is aki warez-t reklámoz!

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Bucser
De a kémek miatt ekkora. telebaszta a városodat kémekkel.. te is tegyél kémet a városodba ne egyet hanem 3-4-et egy két kör alatt kiszrja õket és akkor az unrest csökkenni fog.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nincs kém,mert legaláb 5-6 városomban már ekkora vagy mégnagyobb😞

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Küldj egy kémet abba a városodba. Sztem egy ellenséges kém miatt van ekkora unrest.
hogy a fenébe birom orvosolni ezt az unrest nevü dolgot??
elfoglaltam velencét már legalább 15 éve,de azota 50% az unrest és egyszerüen már a sereg sem birja fenntartani a normális hangulatot..

Iszonyu poén gama.. a gép olyan hülye,hogy nehéz szavakat találni rá..
Sziciliával vagyok, a pápa és milán kb 70 éven át milán és Genova városáért harcoltak, minden erejüket bevetve..a pápa még 2 crusadert is inditott milan ellen..persze mindkettö cancel lett valahogy 2-3 kör után..
lényeg,hogy kb 5 kör ota békét kötöttek,erre a hülye pápa minden áron azt akarja,hogy én meg puszipalytása legyek milannak..(én 100% ig pápa párti voltam, eddig)
de iszonyat idegesitö..
már a 3. játékom,hogy a hülye németek,meg velenceiek egyszerüen nem hagynak békén élni..teljesen feleslegesen megtámadnak semmi célért, simán blokádolják a kikötöimet.de a többi nép is hasonloan balga.
jelenleg törökország és francia kihaltak a gépektöl,én kiütöttem velencét, és most háboruban állok: moorok,egyiptom,magyarok,németek,bizánc..és lassan ugy tünik befut mad egy 6. is..de eddig jol birom 1 várost sem vesztettem még el..csak ez a béna unrest ne lenne..

Devids Pro
ki lehet javítani, van hozzá mod
A timuridák: Timur Lenk( Timur=vas Lenk=sánta) másképp Tamerlán birodalma. Néhányan már írták róluk itt hogy a mongolok utódai vagy a korabeli irániak , perzsák. Hát egyik sem, alapvetõen törökök bár Timur Dzsingisz kántól származtatta magát, ami nem is lehetetlen hiszen akkoriban a törökök vezetõ rétege nagyrészt a dzsingiszidák leszármazottaiból állt. A birodalom központja Szamarkand volt törzsterülete Transzoxiána kb a mai Türkmenisztán. És hogy mennyire voltak kemények? Timur meghódította Horezmet , kelet-iránt, Iszfahánban 70000 siíta koponyájából piramist építtetett. Szétverte az Aranyhordát, de mivel a kánt nem tudta megölni hatalmas pusztítást végzett földig rombolta Azovot, Astrahányt, Batu-Szarájt és a krími városokat. Kirabolta India északi részét, elfoglalta Delhit, Szíriát, mindenhol romhalmaz és hullahegyek maradtak utána. 1402-ben Ankaránál szétverte I. Bajazid seregét, a szultán is fogságba esett, élete végéig ott is maradt ( Bajazid volt aki 1396-ban Nikápolynál szétverte az egyesült európai haderõt, amibe pl. az angol király 10000 katonát küldött ).Rodoszt is elfoglalta, és épp Kína ellen készülõdött mikor 1405-ben hetvenéves korában meghalt. A dinasztia azonban fennmaradt, az indiai nagymogulok is az õ leszármazottai.

a.carkey
1 kör = 1 év, ez igaz, de az uralkodód öregedése csak 1 kör = 0.5 nél az igazi ... 😊

Azt a kurva öregedést kéne kijavítani, nem a köröket állítgatni. Mondjuk baromság, hogy Európából két év alatt kelek át Kisázsiába. Ez egy franciának minimum 5 kör, egy angolnak vagy skótnak mégtöbb ...

Na ez a LOL!

A medve nem játék.

Igaz, logika, hiszen egy ágyú ha lõ igen erõsen hátrafelé el mozdul, mge hát persze fel is forrósodik, meg hogy töltenék, meg ez képtelenség.
A fenébe ez nekem is eszembe juthatott volna.

Tomalak
Jó bocsánat.. Én nem akartam muszájból valami alapnéppel tolni így hát csíteltem egy jó nagyot és átírtam a fájlt...
1kör=1 év
Hogy látjátok , így a leg'praktikusabb' (élvezetesebb) a játék?
szánalmasak vagytok...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Örülj neki. Ha már lopsz legalább ne dicsekednél vele.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

wanadoo-n 200ft 3 nap én onna szedtem
SirHiggins
Szerintemis, azért köszi, csak baromi lassú a torrent... nincs vkinek 5lete? nagyon köszi elõre is, fontos lenne

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Ott nem éppen olcsó. Netrõl leszedni sztem kevesebbe kerül 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

SirHiggins
Valaki segítene benne, hogy honnan lehet hozzájutni a játékhoz gyorsan és olcsón?<#ticking>

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

???? mi? Ágyús elefánt? ne kábítsatok már.... fantasy RPG-ben esetleg<#eplus2>

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Szerintem nem is maradt volna meg az elefánt hátánaz ágyú lövéskor. Meg egy csomó ideig tartott volna amíg lehûl a csöve.
Utálom hogy ilyen faszságokkal telerakják a játékokat.
I.C.ram
Nem létezett. Az csak egy fantázia egység a játékban. Viszont harci elefánt eléggé elterjedt volt a Keleten.
hát ebben nem vagyok biztos.... páncélozott az biztos létezet mert láttam egy mûsort a British Museum-ról és mutatták az ott lévõ páncél gyûjteményt, és mondták a legkülönlegesebb darab egy fém elefánt páncél.
Szóval ha páncéloztt elefánt létezett akár ágyús is lehetett.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=75617
Ez az ágyús elefánt létezett a valóságban is?
Logikátlan és ésszerûtlen dolgot mondtál, feltéve ha te is legálisan nyitottad ki. Ugyanis, miután végigviszed egy alap néppel, utána nem csak azok válnak szabadon választhatóvá, amiket kiírtottál. Így a magyarok is szabadon választhatóvá válnak, akkor is ha csak azokat foglaltad el, amiket muszáj volt.
mongolok utódai...és hogy menyire keméynek? Ágyús elefánt, 10-15 fullos sereg lovas íjászok, stb.

csak meglett😊
es jatszottal mar veluk? igazi erogepek?😊
te feldobtal vmilyen modot vagy csak a peccselt alapjátékkal nyomod?
Timur lenk birodalma pontosabban😊
valószínû mongól fennhatóság volt az a terület...
õk az akkori perzsák, irániak
http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=MTW2&mod2=lc&kategoria=Mod
mumittalaltam😊 , bár minden bizonnyal ez mar csak nekem volt uj..
szerintetek akkor ezek egyik modot se pakoljam fel? Jójeza játék igy naturellement a jatekkezdoknek?<#pardon1>

vissza olvasgattam egy 'picit' (PrasCo elmenybeszamoloi<#vigyor4><#vigyor3>) - a timuridák télleg ennyire kemény legények? amugy ezek kik,mik voltak a valo világban..? (timuridák-a magyar nevuk?)
elég...
nem kell kiírtani, csak végigvinni egy rövid vagy hosszú hadjáratot és minden nép játszhatóvá válik, függetlenül attól, hogy leigáztad vagy sem...
tobias88
Magyarítás? hogy áll? ki csinálja?
Tomalak
Szerintem a magyaroknak is benne kell lenni a kiirtottak listájában. A Német-római Császársággal hamarabb célt érhetsz szerintem.
Elég könnyített fokozaton is? Tehát pl.: Angoloknál, amikor nem kell egész Európát leigázni, csak a Skótokat és a Franciákat.
legálisan úgy, hogy az elérhetõ népek valamelyikével végigjátszod...
Üdv! Olvastam, hogy sokan írtátok, hogy magyarokkal vagytok. Én elindítom a Grand campaignt, de ott csak Angolokkal, franciákkal, spanyol.... lehet lenni. Magyarokkal nem. Hogyan csináltátok?
Akkor mondom szájbarágósan: a 3891-es hozzászólás a rendi monarchiákra vonatkozott, ahol röviden fogalmazva a király volt a jani. Angliában a forradalmat követõen parlamentáris monarchia volt, ami annyit tesz h a király kb. azokat a funkciókat gyakorolta mint a mi köztársasági elnökünk, és a kormány vezetõje, a miniszterelnök lett a jani. Hiába van sok helyen ma is király, õk az államfõk, de a kormányfõ határozza meg az ország politikáját. Egyszerûen: Angliában a forradalom után már nem a király gyakorolta az igazi hatalmat (leszámítva a Stuart restaurációt) hanem a miniszterelnök. Van még kérdés?

Azt írtam h félnek, de írtam utána h nincs alapja a félelmüknek a jelenlegi belsõ helyzet miatt. A külsõt meg ne is említsük 😛
Tele van a világ ilyen irracionális félelmekkel, sztem minden embernek van ilyen.
Egyébként nem valószinû h eljön a világbéke, és mindenki boldog lesz, még Európában sem, elég a bevándorlókkal kapcsolatos problémákra, a muszlimokra, vagy az USA irányításának alapelvére gondolni, ami neokonzervatív ideológia néven fut, és elég durva dolgokat tartalmaz, minden nem USA állampolgárra nézve 😛

Bucser
mert õpl ah smallon van a unit scale akkor 30 paraszt nekirohan 25 spearmennek tehát eléggé kiábrándító. Ha huge on van akkor meg 150 paraszt ugrik neki 120 spearmennek.. bár mivel elég hülyén számolja ezt a kgép mindig csak az elsõ sor harcol...

Még nem nagyon van hozzá normális mod ha jól tom.
A patchet szerintem érdemes felrakni.
Az unit scale pedig azt jeleni, hogy ha normálon egy egységben 20 katona van, akkor huge-on 80 lesz.
Sziasztok!
Most akarom elkezdeni a jatekot , és felvetõdött bennem pár kérdés.
Milyen modokat erdemes felpakolnom hozza (realizm vagy mittomén😊) - már ha érdemes egyáltalán. (Clash of Civilizations Mod v1.0? -errol mintha már olvastam volna..) , illetve , ti mivel nyomjátok?
a patchet ermdemes felraknom , mit javitana?
ezenkivul még lenne pár 'banálisnak tûnõ' kérdésem is😊:
a unit scale - pontosan mit befolyásol?😊 és miért jo nekem ha huge-on van?
azt hiszem igy elso nekifutasra ennyi.😊
Elõre is köszi:
Zoli
<#taps>

Fogjátok már be a ***** szátok errõl a **** témáról! ez egy játéknak a topija nem veszekedésnek!! uyhogy a játékról uraim!
Lehet, de én nem így látom. Ez szerintem igen is magyar sajátoság, de hagyjuk, ne veszekdejünk.

Végül is egyetértek, de nem ezt kartam mondani, hanem hogy két nagynak tartott maygar között is milyen ellentétek voltak... ügye a magyar mentalitás.
No de szerintem hagyjuk a témát, csak veszekedést szül.