Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és nem hiszem hogy egyszerü az élet mikor most is 7 ország áll velem hadban és támad folyamatosan..
és csak azért hard,mert nincs kedvem a hülye VH álltal generált gazdasági hátrányokhoz.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
A medve nem játék.
Tudom, nem ez a megoldás, de meg tudom tenni és ha csak így megy (meg úgy, hogy átírom a városneveket manual), akkor legyen.
Melyik fájl tartalmazza a családneveket? Mert azok az igazán katasztrófálisak ...
A medve nem játék.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
és vh/vh fokozaton alapbol nem játszok,mert tudom,hogy a gép ugysem "gondolkodik" okosabban,csak a gazdasági helyzeted van iszonyuan eltorzitva,hogy szivj mindenfelöl..és ez megint csak kerülöut a készitök részéröl..
lovasroham..
nos az elsö 2 lovastipus teljesen alkalmatlan lovasrohamra, még asszem a piros szinü lovas is(dismounted knights vagy mi) de az azt követöek iszonytato pusztitást képesek véghezvinni
a lényeg hogy lendületböl kell nekikmenni, és ha lehet elég messziröl adni nekik parancsot,mert különben megállnak egy pillanatra(szintén bug) és a megtört lendülettöl meghülyülnek..
2 osztag lovas ha sikeresen csapodik rá akár még egy spearmen hadtesre is már csapodáskor Fellök!!!! legalább 30-40 katonát!!!és ezek meg is halnak abban a pillanatban igy kapásbol fehér zászlo és hullahegyek..nekem ez azért sikerülni szokott 10/8 alkalomboll..a többire ott a savegame😄
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Akkor próbálkozzak a várban kapható reguláris pikásokkal? Hátha azok hatékonyabbak.
Campaign mapon a vh fokozat igazi rémálom, 15-20 körön belül gyakorlatilag minden szomszéddal hadba kerül az ember, szövetség nem számít. A gép fejlettebb városokkal kezd, és így fejetteb egységekkel is indul, vagy gyorsan kifejleszti azokat. Nagy a tartományi unrest is, ezért rengeteg a rebel, ami a gazdaságot gyengíti.
Éppen ezért kezdtem egyet hardon a magyarokkal (csata maradt vh-n). A lengyelekkel és Bizánccal az elején szövetséget kötöttem, elõbbit hagytam benyomulni keletre, hadd fogják a mongolokat, utóbbi pedig Kis-Ázsiával van elfoglalva, örül, hogy békén hagyom.
Számításaim egyenlõre beváltak a hard fokozatot illetõen. A szövetségeim fennmaradtak még 40 kör után is (erre vh-n nem volt példa),és sokkal lasabban romlik a viszony. A többi ország számára sem én vagyok az elsõ számú közellenség, egyedül a németek üzentek hadat a 30. körben (erre számítottam, Bécs már az enyém, nyitva az út). A gép (Milán) szövetséget ajánlott fel, majd a köv. körben hadat üzent az ellenségemnek (németek). A gép tábornokai rendszeresen válnak rebelleké. Szóval a vh után ez felüdülés, kicsit jobban lehet tervezni, visszadta a htemet, ami bevallom, kezdett megrendülni egy picit. A DOOM-ban is jól elvoltam hardon, itt sem kell a nightmare.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
a dánok félig bezuzták a franciákat,a másik felét az andolok szedték szét.
egyiptom szétverte a törököket,a lengyelek megadták magunkat a dánoknak(vazallus) az oroszokat meg a magyarokat ugye irtja a mongol sereg,most érkeztek meg a timuridák.
végre örülök,hogy kinyiffantottam milant,és kikergettem afrikábol a morokat..erre anglia megtámad 9.nek beáll a sorba..közben persze harcol a megmaradt spanyolokkal,de ök meg velem nem akarnak szövit..ez katasztrofa amit müvelnek itt..kb van hátra 50 évem és még 25 területet sem szereztem a 45böl..jeruzsálemröl nem is beszélve..a pápa meg cseszik segiteni bármibe is..a hülye németektöl meg a falra mászom, kb 5db fullos sereggel közlekedik milan környékén egyfolytában.kinyirok nagynehezen 2 seregét és jön helyette másik 3al.már olyan szinten védem a váramat,ha nem hoz ostromgépeket akkor kb 400 katonával 1300-1400 emberét kizuzom..persze utána kell vagy 3-4 kör mire ujraéledek a várban:p
azt az 1et lenne jo tudni,hogy hogy a fenébe csinálja,hogy a seregei élére családtagot tesz harc nélkül szinte minden körben(igaz le is gyilkolom amint én jövök,de akkor is szemétség)
védtem az angolok ellen egy dupla falu várat, 2x balkán ijjász,2x pajzsos crossbow,2x sergeant militia,2x valami lovatlan nehézkatona..
az ellenfél kb.: király,7x paraszt crossbow,3x zsoldos crossbow,5x lovatlan nehézkatona.., meg a maradék town militia meg paraszt keverék mind 2-5ös szinten enyimek meg tök ujjonan gyártva..
laza 2 orás szenvedés alatt megnyertem a csatát,betörtek az elsö vonalon otthagytam egy pikás osztagot feltartani addig bevonultam a "kisvárba" ijjászok a falra(tornyok persze tüzeltek ezerrel) erre sétálgat (nem szalad) befelé az ellenfél közben apritom öket ezerrel ,hála istennek felgyullad a faltörö kos(csak 1 volt neki) erre fogja és betámaszt 3 létrábol állo mászokát..persze mivel a kapu zárva ezért mind a megmaradt 900 katona megprobál egyszerre felmászni EGYETLEN létrán(persze a visszavonulo seregek meg azon akarnak lemászni is)..iszonyu szaggatás 5 másodperc 1 kocka,aztán nagynehezen elhivogattam 1 osztagosával a létra körülröl az ellent..kész kataszrofa mit müvel a gép.
poénnak jo,de ennél azért az alexander gépek 100x jobban megizzasztottak.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
MArokkó (mór uralom alatt) 3 kardinálisom térit 10 eve (88% chatolic!!!) 3 spy a várban és nincs unrest😊
Normális?? ahhan az... viva med2😊 A gép úgy szívat ahogy akar, de õ immunis a saját trükkjeire.. rá egyszerûen nem vonatkoznak a szabályok...
nekem 5 db 9-10 skilles kémmel sikerült fellázítanom egy várost, persze a bérgyilkosaim is tevékenykedtek rendesen...
a helytartótól is függ, mennyire idegbajosak a lakók...
adott egy fullosan fejlett GÉP által irányitott város..a helyörség mérete kb 8 osztag gyalogos, van a városában töllem 3 kém, ezen kivül az összes lehetséges épülete csont piros..miért is nem lázadoznak a lakosok???
tudtommal 3 kém az legalább 50% unrest..+ ha levonjuk az összes bonusz amit ad a város akkor sztem böségesen minuszban van..de mégsincsen 1etlen parasztlázadás sem a környéken😞
sztem a legegyszerübb taktika MINDEN nép ellen a hidra állni és megvárni amig támad😄
kell 3-4 osztag löfegyveres,1-2 katapult szerüség és a többi az mindegy mi..
legegyszerübb mondjuk 3-5 oszta olyan egység aminek jo sok a def-je és tud valami alakzatot lovasság ellen..azokat leállitani a hid végére mikor nekiindul az ellen,és nézni ahogy birka modra felapritodnak a lánydzsákon..persze 2-3 sor elesik,de kit érdekel..az ijjászokat ráállitod a vezérre hogy azt löjjék ha elesett,akkor minden egység roham középre..az ellen befehérlik és hello..max 200-400 veszteség minusz 1 teljes ellenséges haderö..
most a kedvencem,hogy van 1 full nehézlovassági osztagom és azzal apritok szét mindent..van velük 2 ágyu és még a várat is a gép minimális veszteséggel veszi be:p
persze ha én játszok kevesebb,mert ugye kilövöm a várfalat az ijjászok alol:p
SirHiggins alul van keresés cimszavakra dolog oda beirod ami kell és megsporolsz 1 orát a visszaolvasásokkal
Gagyik az egységek, gagyi a térkép, gagyik a magyarok, stb.
Elment a kedvem az egésztõl.
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
thx
Ma betámadtam egy csapat Mailed Knights-ot három csapat Scottish Pike Militia-val. Ezek a csapatok ugyebár tudják a shield wall alakzatot, ami olyan mint a rome-ban a phalanx formation volt.
Egyvonalban nekiküldtem a három csapat lándzsást falanxban az ácsorgó Mailed Knightsoknak (úgy az egész ellenséges sereg simán csak ácsorgott, pedig mintha azt írták volna, hogy az 1.1 patch javította a passive AI bugot).
A mailed knightok levágtak minden pikás egységbõl 25 embert, miközben õk még mindig 15-en voltak. Ekkor untam meg és rájukküldtem a nehézlovasságomat. Ha nem teszem, mi lett volna?
Egy egység Mailed Knight levág/megfutamít három egységnyi falanxot?
Picit fura ez nekem. Sok munka van még a programon, az fix.
War. War never changes.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ui.: énse személyeskedtem, te se tedd, mégha buta vagy akkor se...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ha visszaolvasol, találhatsz tippeket a mongolok ellen, többek között tõlem is, a kereskedõk használatára vonatkozóan is jópár hozzászólás született, sõt, még az egységek használatát is többen boncolgatták.
A vita azt jelenti, hogy értelmes emberek eszmét cserélnek, és érvekkel próbálják meggyõzni egymást, nem értem mi kifogásod van ellene.
Béke!
Évek óta olvasom rendszeresen a fórumokat és tudtommal ez a "játékosok fóruma" nem lehetne a játékról beszélgetni? Egyszerûbb lenne, ha inkább csinálnánk egy Medieval2 FAQ-t, mert az hiányzik.. Olyan eszmecsere kellene, hogy mit tegyünk a mongolok ellen, vagy hogy használd a kereskedõt, esetleg, hogy melyik egységgel milyen legyen a taktika... Ha lehet, a vitát mellõzzük és inkább a JÁTÉKKAL foglalkozzunk.Amúgy BUÉK! PEACE!
DeZka
Húgom elég sokat tud az olaszokról, volt is kint cserediákként, olasz nyelven tanult, stb. Õ mesélte h náluk a történelemoktatás csak a saját históriájuk tanítására korlátozódik, persze "enyhe" szépítésekkel. Olvastam h a jenkiknél is ez a szokás dívik, és valószinûleg más, vélt, vagy valós nagyhatalmi múltjába görcsösen kapaszkodó nemzetnél is így van ez. Érdekes lehet például egy angol, és egy francia, átlagmûveltséggel rendelkezõ ember, országaik közös múltjáról alkotott vitája 😊
Mindebbõl csak azt akarom kihozni, h nálunk - az engem oktató történelemtanárokból, és más nemzetek "történelemtanításából" kiindulva - kiváló ennek a tárgynak az oktatása, mert nem csak a történelemre tanítottak meg, hanem arra is, h nézzek a dolgok jelentése mögé, és ne higgyek el fenntartások nélkül mindent.
Nem ezt mondta? 😊
Az elsõ interjú a BBCn a csatlakozott románok egyik nõi állampolgárjától:
"Országunk hosszú történelmi múltra tekint vissza ..."
Már hazudnak! Fiatalabbak mint az USA.
A medve nem játék.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
nincs rá idõ egész egyszerûen, aki meg többet akar tudni róla, az meg olyan szakra jelentkezik...
akkor jön egy másik kérdés😄
A squalor az mitöl tünik el??Merthogy ugye itt nemsok szökökutat meg fürdöt lehet épiteni:p
off,én sem éreztem..
tök jo..Milan is nekemtámadott,ugyhogy a lehetséges 8 iránybol 7 felöl érkezik támado sereg..kicsit ez gány dolog..és nincs pénzem támado sereget gyártani😞
a kedvencem azért,hogy a legerösebb tengeri flotta a magyaroké...na lol..
Miért nem tanultunk soha ezekröl a timuridákrol a suliban??
Ma kb egy órája Gyömrõ térségében Richter skála szerinti 4.1 erösségü földrengést mértek. Budapesten is érezhetö volt.
<#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas>
Ráadásul kémeket a strategic mapon csak másik kém láthat meg. Szóval ha nicns kémed akkor aztán bajosan tudhatod van-e kéma városodban.