Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sima hard/veryhard sztem azért nem olyan rosz😊

és nem hiszem hogy egyszerü az élet mikor most is 7 ország áll velem hadban és támad folyamatosan..

és csak azért hard,mert nincs kedvem a hülye VH álltal generált gazdasági hátrányokhoz.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

a.carkey
Az, hogy ilyen egyszerû az élet, az annak köszönhetõ, hogy nem VH fokozaton játszol. Nyugi, de nehezebb fokozaton nem aprítod fel nehézlovassággal elsõre a spearmeneket ...

A medve nem játék.

a.carkey
Néha már azzal szórakozok - mivel jól állok, semmire sincs gondom, de nincs kedvem még befejezni sem, csak csatázgatok, töltöm az idõt -, hogy elfoglalom az ellen tartományait, és szétosztom azok között, akik szarul állnak, nyomok nekik lóvét, hogy harcolni tudjanak, stb, stb. Magyarul megpróbálom úgy intézni a dolgokat, ahogy annakvalójában lenniük kéne, ha nem csalna a gép. Vagyis: a spanyoloktól elvettek a mórok tartományokat, jó sokat, rájuk mentem, és Granada kivételével visszavettem tõlük, majd odaadtam a spanyoloknak. Volt, hogy a spanyolok negyed Franciaországot leigázták, a dánoké volt Antwerpen, Milán fõvárosa volt Brugge, stb, nos, egyszerûen szétcsesztem õket, visszaadtam régi tulajdonosának, ha az ellenségem nem kötött békét, addig zargattam, míg meg nem tette. Aztán neki is vissza mindent. Most kb. úgy néz ki a térkép, mint ahogy a valóságban is kinézett, annyi kivétellel, hogy a Szentföld keresztény (khm. magyar), a Mediterrán térség szigetei is sajátok, kivétel Szicilia. A török Ásziában, Egyiptom is a helyén, a mórok is Afrikában, a mongolok kiverve, megverve, kiírtva - bár mindig jön egy kósza sereg - a timuridák még egyelõre sehol, de végül is meglepõdnék, ha végigverekednének a fél világon a határaimig, egyáltalán Európa határaiig. 😊

Tudom, nem ez a megoldás, de meg tudom tenni és ha csak így megy (meg úgy, hogy átírom a városneveket manual), akkor legyen.

Melyik fájl tartalmazza a családneveket? Mert azok az igazán katasztrófálisak ...

A medve nem játék.

engem az sokkal jobban idegesit,hogy mikor megrohamozzák a ijjászaim,és véletlen sikerül pont akkor elsütni az ijjat amikor már csak 2 méterre vannak akkor sem hal meg több 3-5 katonánál, pedig sztem 2 méterröl még én is eltalálnál egy ember valahol a torzon,hogy az ne kelljen fel többet..föleg olyan katonákkal akiknek elvileg ez a dolguk,és nem most jöttek éppen kapálásbol váratvédeni.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

A gép a heroes 1 ota csal,szal ez nem meglepö..valahogy kompenzálni kell az emberi észt,és ez az eggyetlen értelmes mod rá.)legalábbis amig nem lesznek önálloan gondolkodo gépek😊 )
és vh/vh fokozaton alapbol nem játszok,mert tudom,hogy a gép ugysem "gondolkodik" okosabban,csak a gazdasági helyzeted van iszonyuan eltorzitva,hogy szivj mindenfelöl..és ez megint csak kerülöut a készitök részéröl..

lovasroham..
nos az elsö 2 lovastipus teljesen alkalmatlan lovasrohamra, még asszem a piros szinü lovas is(dismounted knights vagy mi) de az azt követöek iszonytato pusztitást képesek véghezvinni
a lényeg hogy lendületböl kell nekikmenni, és ha lehet elég messziröl adni nekik parancsot,mert különben megállnak egy pillanatra(szintén bug) és a megtört lendülettöl meghülyülnek..
2 osztag lovas ha sikeresen csapodik rá akár még egy spearmen hadtesre is már csapodáskor Fellök!!!! legalább 30-40 katonát!!!és ezek meg is halnak abban a pillanatban igy kapásbol fehér zászlo és hullahegyek..nekem ez azért sikerülni szokott 10/8 alkalomboll..a többire ott a savegame😄

aha és ez az egyetlen játék ahol a gép csal? Ugyan már, ez sokszor így van.

Nevezhetjük csalásnak, de én nem igazán tudok olyan játékról, ahol a magasabb fokozat ne azt jelentette volna, hogy a gép több, a játékos pedig kevesebb erõforrásból gazdálkodik, nehezebben fejleszt, kicsit gyakrabban történnek vele kellemetlen dolgok. Magyarán, nehezebb kerülmények között kell helyt állni, több hátrányal kell megküzdeni, mint a gépnek. A CIV erre remek példa.
Bucser
Nem elõnnyel kezd a gép hanem írd és mond egyszerûen csal.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tudnak azok futni, csak ki kell kapcsolni náluk a spearwall formationt, mert alapból be van kapcsolva, és úgy csak vánszorogni tudnak.

Akkor próbálkozzak a várban kapható reguláris pikásokkal? Hátha azok hatékonyabbak.

Lehet, hogy igazad van, de amikor Bizánccal játszottam, a magyarok nagyon rövid idõn belül jelentõs számú dismounted knights-ot tudtak felsorakoztatni. Az egység termeléshez ráadásul nem csak építményre és pénzre van szükség, hanem megfelelõ idõnek is el kell telnie, hogy felhalmozódjón a termelési slotban a megfelelõ számú egység. Ebbõl gondoltam, hogy ezen a téren is egy kis for-ban van a gép. De ez mellékes, a lényeg, hogy minél magasabb fokozaton játszik az ember, annál inkább számítani kell a gép csalfa húzásaira, ehhez kell alkalmazkodni.
Legnehezebb fokozaton nem fejletteb városokkal kezd a nép, csak a játékos városainak a népessége nagyon kicsi, ami mondanom sem kell h nem tesz jót az adóbevételnek. Rome-ban genyóbb volt a dolog, mert a népességbõl is levonódtak a kiképzett egységek, és huge unit scale-n szoktam játszani mert az néz ki a legjobban. Germánokkal játszva hadat üzentek az elején a gallok és a britek. Nagyon sokáig stagnált az össznépességem, sõt, vmelyik városban úgy lecsökkent h katonát sem tudtam képezni. Mire végre támadhattam is, feladtam az elveimet, és rabszolgasorba taszítottam az elfoglalt városok gall népességét.

A pike militia csak és kizárólag védekezésre jó. Bár abban is elég érdekes mert mikor megrohanta az egyik ilyen csapatomat egy osztag szicíliai lovatlan lovag, lendületbõl kinyírták az egész elsõ sort egy pillanat alatt. De azért a maradék jól helytállt. A pike militiát városvédésre érdemes használni, nyílt csatában pedig csak a sereg centrumába érdemes tenni hogy minél kevesebbet kelljen velük mozogni, és mellesleg elég nagy disznóság h csak akkor tudnak futni ha menekülni kell 😛

Van hiba a játékban bõven, de a csata AI-re vonatkozó kifogásokkal nem értek maradéktalanul egyet. (Én hallottam olyan szoftvervédelmi megoldásokról, hogy a crack bugokat aktivál, nem tudok szabadulni a gondolattol, hogy néhány panasz, hiba hátterében ez áll). Azt elismerem, hogy az ostrom AI jelentõs mértékben butább, és a lovasrohamokkal is van gond. Bár az, hogy pl. emelkedõn felfelé, vagy sziklás terepen megtörik a lendület, még akár reálisnak is mondható. A nyílt mezei csatákkal, közel azonos erõviszonyok mellett továbbra is jól elvagyok.

Campaign mapon a vh fokozat igazi rémálom, 15-20 körön belül gyakorlatilag minden szomszéddal hadba kerül az ember, szövetség nem számít. A gép fejlettebb városokkal kezd, és így fejetteb egységekkel is indul, vagy gyorsan kifejleszti azokat. Nagy a tartományi unrest is, ezért rengeteg a rebel, ami a gazdaságot gyengíti.

Éppen ezért kezdtem egyet hardon a magyarokkal (csata maradt vh-n). A lengyelekkel és Bizánccal az elején szövetséget kötöttem, elõbbit hagytam benyomulni keletre, hadd fogják a mongolokat, utóbbi pedig Kis-Ázsiával van elfoglalva, örül, hogy békén hagyom.
Számításaim egyenlõre beváltak a hard fokozatot illetõen. A szövetségeim fennmaradtak még 40 kör után is (erre vh-n nem volt példa),és sokkal lasabban romlik a viszony. A többi ország számára sem én vagyok az elsõ számú közellenség, egyedül a németek üzentek hadat a 30. körben (erre számítottam, Bécs már az enyém, nyitva az út). A gép (Milán) szövetséget ajánlott fel, majd a köv. körben hadat üzent az ellenségemnek (németek). A gép tábornokai rendszeresen válnak rebelleké. Szóval a vh után ez felüdülés, kicsit jobban lehet tervezni, visszadta a htemet, ami bevallom, kezdett megrendülni egy picit. A DOOM-ban is jól elvoltam hardon, itt sem kell a nightmare.
Ez nem volt személyeskedés, egyáltalán nem rád értettem, általánosságban írtam. De hát akinek nem inge ne vegye magára 😛

Bucser
Ezt már kitárgyaltuk azAI katasztrófa (hardon, very hardon is) következetlen, csal nem vonatkoznak rá a szabályok. Tökéletesen az az ellenfél akivel nem akarok játszani. csak akkor miért van bennea térkép mód a játékban?? Ha nem fair az egész?? Na mindegy nem dohogok tovább.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

mondjuk azt betehették volna, hogy minden nép a saját fõvárosát mindenképpen tartsa meg, vagy ha elvesztette, akkor minden erõvel foglalja vissza... így talán nem vándorolnának olyan intenzítással...
és ez milyen..az angolokat kiverték a skotok a brit szigetekröl...
a dánok félig bezuzták a franciákat,a másik felét az andolok szedték szét.
egyiptom szétverte a törököket,a lengyelek megadták magunkat a dánoknak(vazallus) az oroszokat meg a magyarokat ugye irtja a mongol sereg,most érkeztek meg a timuridák.

végre örülök,hogy kinyiffantottam milant,és kikergettem afrikábol a morokat..erre anglia megtámad 9.nek beáll a sorba..közben persze harcol a megmaradt spanyolokkal,de ök meg velem nem akarnak szövit..ez katasztrofa amit müvelnek itt..kb van hátra 50 évem és még 25 területet sem szereztem a 45böl..jeruzsálemröl nem is beszélve..a pápa meg cseszik segiteni bármibe is..a hülye németektöl meg a falra mászom, kb 5db fullos sereggel közlekedik milan környékén egyfolytában.kinyirok nagynehezen 2 seregét és jön helyette másik 3al.már olyan szinten védem a váramat,ha nem hoz ostromgépeket akkor kb 400 katonával 1300-1400 emberét kizuzom..persze utána kell vagy 3-4 kör mire ujraéledek a várban:p

azt az 1et lenne jo tudni,hogy hogy a fenébe csinálja,hogy a seregei élére családtagot tesz harc nélkül szinte minden körben(igaz le is gyilkolom amint én jövök,de akkor is szemétség)

védtem az angolok ellen egy dupla falu várat, 2x balkán ijjász,2x pajzsos crossbow,2x sergeant militia,2x valami lovatlan nehézkatona..
az ellenfél kb.: király,7x paraszt crossbow,3x zsoldos crossbow,5x lovatlan nehézkatona.., meg a maradék town militia meg paraszt keverék mind 2-5ös szinten enyimek meg tök ujjonan gyártva..

laza 2 orás szenvedés alatt megnyertem a csatát,betörtek az elsö vonalon otthagytam egy pikás osztagot feltartani addig bevonultam a "kisvárba" ijjászok a falra(tornyok persze tüzeltek ezerrel) erre sétálgat (nem szalad) befelé az ellenfél közben apritom öket ezerrel ,hála istennek felgyullad a faltörö kos(csak 1 volt neki) erre fogja és betámaszt 3 létrábol állo mászokát..persze mivel a kapu zárva ezért mind a megmaradt 900 katona megprobál egyszerre felmászni EGYETLEN létrán(persze a visszavonulo seregek meg azon akarnak lemászni is)..iszonyu szaggatás 5 másodperc 1 kocka,aztán nagynehezen elhivogattam 1 osztagosával a létra körülröl az ellent..kész kataszrofa mit müvel a gép.
poénnak jo,de ennél azért az alexander gépek 100x jobban megizzasztottak.

Torzonborz
na kipróbáltam ezt a "csodát" . 1.2-es peccs feltéve nyomatom angolokkal a kampányt. hadban állok franciákkal ippeg egyik városukat ostromlom mikor jön az erõsítésük. nosza mondom betámadom nehogy hátba kapjon . remek. csata kezdõdik szépen elhelyezem az egységeket mondom csapjunk a lecsóba. francia támad lovasroham egyenesen neki a lándzsásoknak na juhéé ennek nyekk...aha a nagy francokat az egész egységet elsöpörte a francba veszteség nélkül . hinnye mondom itt baj van sõõõt neki ment 2 longbow egységnek is de közben másra figyeltem. nézek vissza hát mit látok !? a 2 longbow szétkergette a nehézlovasságot ! közelharcban ! loál. itt szépen ki is léptem . majd talán késõbb . 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Bucser
Figyelj😊 jobbat mondok😊

MArokkó (mór uralom alatt) 3 kardinálisom térit 10 eve (88% chatolic!!!) 3 spy a várban és nincs unrest😊

Normális?? ahhan az... viva med2😊 A gép úgy szívat ahogy akar, de õ immunis a saját trükkjeire.. rá egyszerûen nem vonatkoznak a szabályok...

levitte az adót a városban...
nekem 5 db 9-10 skilles kémmel sikerült fellázítanom egy várost, persze a bérgyilkosaim is tevékenykedtek rendesen...
a helytartótól is függ, mennyire idegbajosak a lakók...
keresztkérdés..

adott egy fullosan fejlett GÉP által irányitott város..a helyörség mérete kb 8 osztag gyalogos, van a városában töllem 3 kém, ezen kivül az összes lehetséges épülete csont piros..miért is nem lázadoznak a lakosok???
tudtommal 3 kém az legalább 50% unrest..+ ha levonjuk az összes bonusz amit ad a város akkor sztem böségesen minuszban van..de mégsincsen 1etlen parasztlázadás sem a környéken😞

én alapbol csak a saját szigetekre teszek kereskedöket..ott tuti nem bántját a koszálo idioták..egyébként sztem semmit sem érnek..föleg az elején..550be(aszzem) kerülnek és az elsö körökben hoznak 11 ruppot(max) körönte..ha él 50 körig(kizárt) akkor hozza vissza az árát.

sztem a legegyszerübb taktika MINDEN nép ellen a hidra állni és megvárni amig támad😄
kell 3-4 osztag löfegyveres,1-2 katapult szerüség és a többi az mindegy mi..
legegyszerübb mondjuk 3-5 oszta olyan egység aminek jo sok a def-je és tud valami alakzatot lovasság ellen..azokat leállitani a hid végére mikor nekiindul az ellen,és nézni ahogy birka modra felapritodnak a lánydzsákon..persze 2-3 sor elesik,de kit érdekel..az ijjászokat ráállitod a vezérre hogy azt löjjék ha elesett,akkor minden egység roham középre..az ellen befehérlik és hello..max 200-400 veszteség minusz 1 teljes ellenséges haderö..

most a kedvencem,hogy van 1 full nehézlovassági osztagom és azzal apritok szét mindent..van velük 2 ágyu és még a várat is a gép minimális veszteséggel veszi be:p
persze ha én játszok kevesebb,mert ugye kilövöm a várfalat az ijjászok alol:p

SirHiggins alul van keresés cimszavakra dolog oda beirod ami kell és megsporolsz 1 orát a visszaolvasásokkal

Úgy döntöttem nem játszom ezzel a játékkal amíg ki nem jön egy normális mod hozzá, mint az EB volt a rome-hoz.
Gagyik az egységek, gagyi a térkép, gagyik a magyarok, stb.
Elment a kedvem az egésztõl.
kapcsold ki az árnyékokat
SirHiggins
Miért vették ki a játékból a városokba való benézést<#wilting> Amúgy a kereskedõk pl engem is érdekelne, hogy hogyan mûködnek, vissza is keresnék, de 8oldal átnyálazása után meguntam, hogy mindent találtam csak azt nem ami kéne.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Szerintetek az normális h mindent highra huzva 1024ben highest csapat számban akad a game egy AMD 64 3800+ 1GB ram geforce 7600GT vel??!!!

thx

Jájj, valami nagyon nincs rendben ezzel a játékkal. A Heavy Cavalry chargeolás közben teljesen megáll, ha az elsõ lovas elérte a célnak kiadott ellenséges csoportot.
Ma betámadtam egy csapat Mailed Knights-ot három csapat Scottish Pike Militia-val. Ezek a csapatok ugyebár tudják a shield wall alakzatot, ami olyan mint a rome-ban a phalanx formation volt.
Egyvonalban nekiküldtem a három csapat lándzsást falanxban az ácsorgó Mailed Knightsoknak (úgy az egész ellenséges sereg simán csak ácsorgott, pedig mintha azt írták volna, hogy az 1.1 patch javította a passive AI bugot).
A mailed knightok levágtak minden pikás egységbõl 25 embert, miközben õk még mindig 15-en voltak. Ekkor untam meg és rájukküldtem a nehézlovasságomat. Ha nem teszem, mi lett volna?
Egy egység Mailed Knight levág/megfutamít három egységnyi falanxot?
Picit fura ez nekem. Sok munka van még a programon, az fix.

Nem a vitaval van bajuk az embereknek szerintem, hanem azzal hogy EZ nem AZ a topic teccikerteni? En amikor erre a temara kattintok a jatekrol szeretnek informaciokat szerezni es nem masrol.
Már napok óta csak ezt a flémelést látom itt a f@szom tele van már vele!

War. War never changes.

ott a pont, tehetek én rola hogy lorgem már sokatszor rángatja bele a topicot az off flame-be, amibe ráadásul még a politikát is belekeveri ami alapbol tiltott az sg-n?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

erre inkább nem válazsolok mert megsértõdsz még ezen is pedig az elõzõ hszben sem volt semmi... 😊
ui.: énse személyeskedtem, te se tedd, mégha buta vagy akkor se...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Az ilyen tudatlanság, és elvakultság - ami az ilyen jellegû "történenelemtanításból" gyökerezik - táplálja az idiotizmusig menõ arroganciát és, egészen addig nem nagy gond amíg csak az átlagember sajátja. Amennyiben felelõs államférfiak is így gondolkodnak, abból már igen nagy galiba kerekedhet, lásd: Trianon 😛

Kedves DeZo!

Ha visszaolvasol, találhatsz tippeket a mongolok ellen, többek között tõlem is, a kereskedõk használatára vonatkozóan is jópár hozzászólás született, sõt, még az egységek használatát is többen boncolgatták.
A vita azt jelenti, hogy értelmes emberek eszmét cserélnek, és érvekkel próbálják meggyõzni egymást, nem értem mi kifogásod van ellene.

Béke!

Kedves Mindenki!!!

Évek óta olvasom rendszeresen a fórumokat és tudtommal ez a "játékosok fóruma" nem lehetne a játékról beszélgetni? Egyszerûbb lenne, ha inkább csinálnánk egy Medieval2 FAQ-t, mert az hiányzik.. Olyan eszmecsere kellene, hogy mit tegyünk a mongolok ellen, vagy hogy használd a kereskedõt, esetleg, hogy melyik egységgel milyen legyen a taktika... Ha lehet, a vitát mellõzzük és inkább a JÁTÉKKAL foglalkozzunk.Amúgy BUÉK! PEACE!

DeZka

mindenki azt hiszi hogy a "saját" történelmének több a valóság alapja mitn a többi országban tanitottnak..., és ez igy van rendjén szvsz... 😊

Marha jó, nem küldte el a hozzászólásomat, ír6om újra 😛
Húgom elég sokat tud az olaszokról, volt is kint cserediákként, olasz nyelven tanult, stb. Õ mesélte h náluk a történelemoktatás csak a saját históriájuk tanítására korlátozódik, persze "enyhe" szépítésekkel. Olvastam h a jenkiknél is ez a szokás dívik, és valószinûleg más, vélt, vagy valós nagyhatalmi múltjába görcsösen kapaszkodó nemzetnél is így van ez. Érdekes lehet például egy angol, és egy francia, átlagmûveltséggel rendelkezõ ember, országaik közös múltjáról alkotott vitája 😊
Mindebbõl csak azt akarom kihozni, h nálunk - az engem oktató történelemtanárokból, és más nemzetek "történelemtanításából" kiindulva - kiváló ennek a tárgynak az oktatása, mert nem csak a történelemre tanítottak meg, hanem arra is, h nézzek a dolgok jelentése mögé, és ne higgyek el fenntartások nélkül mindent.

nem csak náluk hanem nagyábol mindenhol... 😊

A történelemhamisítás nálunk hosszú múltra tekint vissza...
Nem ezt mondta? 😊

a.carkey
Utoljára off:

Az elsõ interjú a BBCn a csatlakozott románok egyik nõi állampolgárjától:

"Országunk hosszú történelmi múltra tekint vissza ..."

Már hazudnak! Fiatalabbak mint az USA.

A medve nem játék.

Az iskolákban elég sok mindent nem tanítanak, nem is lehet mindent. De történelem könyvekben azért néha megemlítik Timurt, fõleg az Ankarai csatát, mint Magyarország legnagyobb esélyét a török elleni harcra ( amit nem használtunk ki ). De én elõször kisgyerekkoromban hallottam róla a Timur és csapata címû regényben ( a regény nem Timur Lenkrõl szól hanem egy orosz fiúról és a 2. világháború idején játszódik azt hiszem)ott emlegették hogy sánta volt és gonosz... Egyébként ha hozzánk nem is volt közük , azért Timur a lengyeleket is szétverte II. Ulászló idején ( õ nem a mi II. Ulászlónk , õ Jagelló litván nagyfejedelem , aki megkeresztelkedett és feleségül vette Nagy Lajos Hedvig ( lengyelül Jadviga) nevû lányát). Tehát elég közel járt hozzánk. Nálunk elég nagy a hallgatás a sztyeppei lovasnépek történetérõl , kultúrájáról , ami azért sajnálatos mert a magyar is közéjük tartozott valamikor.

Timur lenkrõl énis csak 1 képes törikönybõl hallottam egy keveset... csak épp annyit h létezett meg hódított...azt slussz.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Ez ok,hogy nincs rá idö,de ezeket amiket felsoroltál mind ismerem..akárhonnan de ismerem..a timuridákrol viszont ebben a játékban halottam elöször,és az alant levö irás szerint a mondoloknál is "erösebbek" voltak, mégsem esett roluk egy szo sem..lehet mert nem volt közük a magyarokhoz?

elég sok néprõl nem tanítanak vagy csak nagyon keveset (bár ez tanárfüggõ is) pl: mayák, aztékok, japánok, indiánok, ausztrál õslakosok, eszkimók😊
nincs rá idõ egész egyszerûen, aki meg többet akar tudni róla, az meg olyan szakra jelentkezik...
oks télleg igazad volt,eddig 2 városombol dobtam ki képem😞

akkor jön egy másik kérdés😄
A squalor az mitöl tünik el??Merthogy ugye itt nemsok szökökutat meg fürdöt lehet épiteni:p

off,én sem éreztem..

tök jo..Milan is nekemtámadott,ugyhogy a lehetséges 8 iránybol 7 felöl érkezik támado sereg..kicsit ez gány dolog..és nincs pénzem támado sereget gyártani😞
a kedvencem azért,hogy a legerösebb tengeri flotta a magyaroké...na lol..

Miért nem tanultunk soha ezekröl a timuridákrol a suliban??

a.carkey
Bocs. Ez egy kör, egy év ...

A medve nem játék.

Tomalak
rajtam kívül mindeki észlelte szinte.. minden jóból kimaradok..
a.carkey
Hogy két év alatt két évet öregedjen? Erre kiváncsi vagyok.

A medve nem játék.

morreau
OFF
Ma kb egy órája Gyömrõ térségében Richter skála szerinti 4.1 erösségü földrengést mértek. Budapesten is érezhetö volt.
<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Devids Pro
1 kör alatt 1 év öregedés:
http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=960
Bucser
És szerinted oda nem jut Spy?? Hajó kiköt kirak spy és már el is tûnt.

Ráadásul kémeket a strategic mapon csak másik kém láthat meg. Szóval ha nicns kémed akkor aztán bajosan tudhatod van-e kéma városodban.