Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fejlõdés tekintetében legerõsebb régiót (észak itáliak kereskedõvárosok, tehát Bologna, Genova, Milan, Velence meg még egy ötödik bologna alatt)uralva, és megfelelõen fejlesztve, simán lehet akár 20.000-es bevételt is generálni körönként.

Ja és a kereskedõvárosok közelébõl mindig ki kell írtani a lázadókat(rebels), mert ahol állomásoznak, ott megbénítják a környék kereskedelmét.

Pont hogy õk csinálják jól. Népenként bõven elég egyetlen vár, ahol a hadi egységeket képzed, és amit feljfejlesztesz. A többi település város legyen, minden lehetséges kereskedelemnövelõ épülettel (út,piac,dokk,hajókikõtõ,nyomda,bank stb) kiépítve. A városok között kereskedõket kell kihelyezni, ezek is növelik a városok kereskedelmi bevételeit.
A diplomatákkal pedig minden létezõ néppel kereskedelmi egyezmény(trade rights) kell kötni. Alliance-t is, még az elején, amíg engedik.
Emellett kinevezhetsz egy várost amiben a milícia kaszárnyát felfejleszted.

Egyes spéci helyzetben lévõ népekkel (pl:milánó,velence) simán lehet játszani akár vár nélkül is, kizárólag a városi miliciák erejére hagyatkozva.
Milan esetében például a vásárolható milicisták a hadsereg összes feladatkörét lefedik. Van lándzsafalas pikás, szuper crossbowman, cavalry militia, puskás egységek stb. Plusz ágyúkat lehet ugyebár a városokban is venni. Itt már egyszerûen nincs szükség várakra.

morreau
Velencét harc nélkül likvidáltam!! <#eplus2>
Nem is áltunk hadban csak odaküldtem pár bérgyilkost! Miután végeztem az összes családtagjával átmentek Italian Rebels-be! <#nyes>

persze hogy hagyok, különben honnan lenne ütõképes hadseregem...
mikor pl angolokkal voltam, akkor 1 kastélyom volt a szigetemen és 3-4 a francia határvidékeken a 20 tartományomból...
a fejlettebb városokat gondolom már nem lehet kastéllyá változtatni és fordítva...
tobias88
ha nem vette meg
talán csak az 1.1-es crack.

red bull
Óh egy gyors kérdésem lenne..Mégpedig az, hogyha telepitettem az 1.1 es patch-t, akkor már utánna nem kell sehova semmit másolni csak megy magától?

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

tobias88
te hagysz kastélyokat??
nálam is szokott mélypont lenni a bevételeknél, pedig én is mindig a megfelelõ gazdaságot próbálom elõször kiépíteni...
minden városomban építek valamit, elõször kikötõk,kereskedelmi épületek, utak, aztán a boldogságot növelõ épületek és legvégül az egységképzõ építmények, de ezeket csak a kastélyoknál...
morreau
Sehogy...
Próbálj venni katolikust! <#buck>

ja igen oroszokkal hogy lehet valami kardinális félét beújítani?
ismerõs helyzet...
nemtudom hogy csinálom de folyamatosan kiprovokálom hogy az összes szomszédos állam hadat üzenjen nekem.most is oroszokkal vagyok és ezekkel állok hadban:lengyelek,dánok,magyarok,bizánc és télleg eddig mûködött volt átlag 5k bevételem de most... ja és az miért van hogy az idõ elõrehaladtával a kereskedõmnek csökken a skillje?
persze, nyilván azért nincs pénzem,mert tul sok nemzettel állok hadban és már nincs kereskedelmi egyemányem szinte senkivel(skot,dán meg orosz maradt egyedül😄 )persze ezt azért kárpotolja,a saját városaid közti kereskedelem..
mondjuk azt nem értem,hogy ROMEban miért volt olyan hogy körönte kaptam olyan 20k-25k pluszt aranyban,mig itt a legjobb az 8k volt..
persze ez megköveteli azt a feltételt,hogy hoditsak..ahol ugye egy vár bevételéért már kaptam tegnap 45k-t😄
azért megoldom igyis ugyis valahogy..kérdés hogy lesz meg a hiányzo 19 terület a megmaradt 50 kör alatt😞

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Saját tapasztalat alapján mondom, hogy bár a városok számának túlsúlya elengedhetetlen a megfelelõ gazdasági háttér kiépítéséhez, önmagában ez sem elegendõ. Bizánccal (4 város 2 vár) hosszú ideig képes voltam menedzselni a birodalmat úgy, hogy egyszerre két-három nemzettel álltam hadban. Ahogy ez a szám nõtt, az újabb hadba lépõ nemzetek számával:
- egyenes arányban csökkent a kereskedelmi megállapodásaim száma,
- egyre több ellenséges haderõ állomásozott a területeimen (ez is bevétel csökkentõ)
- a hadigazdálkodás miatt nem tudtam odafigyelni a nép nyugalmára, ezért a városi unrest miatt csökkenti kellett az adó mértékét, a tartományi unrest (hívõim arányának csökkenése) miatt pedig a megjelenõ lázadók csökkenetették a bevételt
- nem maradt türelmem és erõm új gazdasági kapcsolatok kiépítésére
- hódításra nem is gondolhattam

Így egy hosszú, biztató idõszakot követõen néhány kör alatt omlott össze a gazdaságom úgy, hogy a hadsereg nagyságátnem növeltem a békebeli idõszakhoz képest.
NEm lehet hogytúl nagy sereged van és sokat le von miattuk a gép?

hát nálam a gépek igencsak várospártiak nemtom miért..általában népenként 1-2 várat találok a többi az város..szal nekem megoldják a problémákat😊
de pénzem akkor sincs😄

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

le van sz**** a hadsereg inkább város ezért nem volt soha pénzem<#ravasz1><#nevetes1>

iLove oHs.

olympus
város= pénz, gazdaság
vár= hadsereg

Divatcsapatok OLÉ!

akkor a városok jobbak mint a várak?

iLove oHs.

a.carkey
Határra + egy második védelmi vonal (m: ahogy tetszik): várak.

Belsõ országrész: városok.

A medve nem játék.

hát városaim:Novgorod,Moscow,Stockholm,Riga,Kiev,Caffa,Sarkel
váraim:Ryazan,Smolenks,Helsinki,Bulgar,Vilnius,Iasi,
olympus
hááát asszem ált. vna egy várad! Az elég kezdésnél és ha várat foglalsz akkor építsd át várossá. Sok bevételed lesz!
Aztán néha hagyhatod várnak!

Divatcsapatok OLÉ!

hoppá😊)
nemtudom miért voltam abban a hitben hogy 1 vár 1 város a jó
de akkor igen sok alapból várat kell átépíteni?
olympus
1 vár 4 város

Divatcsapatok OLÉ!

red bull
Jow oks már látom

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

tobias88
csatlakozok
milyen arányban legyenek vár ill város települések?
Olvass vissza b@zdmeg,mert dzsihad lesz.
Csak 3 hozzászólást kellen megnézned és láthatnád,hogy még csak KÉSZÜL hozzá.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

pl. innen:
patch
http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=MTW2&mod2=lcf&sorszam=189
red bull
Hallod VGQ honnan van a patch?..egy linket megköszönnék ha belöknél 1 et a forumba

red bull
Szasztok...még most kezdtem jáccani ezzel a jatekkal...Nem tudjátok hogy van e hozzá magyarosítás??...

SirHiggins
Kipróbáltam egy custom battle-ben a milánói csapatokat -csak gyönyörködési célzattal😊 Szétvertem az ellennek berakott nápolyi csapatokat, éppen üldöztem a visszavonulókat, beérek a Hercegi familiárisokkal vagy mikkel egy erdõbe, a közelben se baráti se ellenséges egység, és megmurdelt 3katonám is... lövésem sincs hogy mitõl, a játék gondolom nem szimulálja a nehézpáncéloselitkatonamegfejelegyfát mozdulatsort, szal tanácstalan vagyok😊

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

BlackShadow
www.totalwarblog.com -on van a verseny.. úgytudom decemberben kezdõdött a cucc, most meg már a februári képeket csnálják 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

BUÉK minndenkinek!!
Úgy néz ki a srácoknak sikerült elhárítani az akadályokat a fordítás megkezdéséhez.Sok sikert hozzá.
Reméljük mihamarabb elkészültök vele.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

nem én tettem be a naptárat😄

más..

feltettem az 1.1es patchet (vagy amelyik van éppen) és igazuk van télleg javitottak a lovasrohamon..20 db faction hier lovas nekiment 60db dismounted norman knights-omnak és 2 azaz KETTÖ másodperc alatt lenulázta ugy ,hogy még a fehér zászlo sem tudott megjelenni a katonáim feje felett..mindezt ugy hogy összesen 1 xp-je volt a lovasainak..azután ugyanezt tette egy másik lovascsapattal mererösitve a megmaradt 3 osztag ijjászommal is(3*60fö)
aztán mondom milyen jo hogy ilyen erösek lettek a lovasrohamok ugysincsen csak kb 300 lovasom a várban kirontok..kb 50 ellenséges katonát birtam megölni aztán elhat az összes lovasom,mindezt ugy hogy én is erösen rájuk chargoltam, és persze nállam az én lovasaim haltak meg 3asával nem az ö emberei 20asával..kb ennyi..

a.carkey
Bizti!

Amúgy irtó állat ez a naptár. Honnan lehet a képeket megszerezni? Csak a január van meg?

A medve nem játék.

olympus
próbálgasd ki hogy melyikkel mi történik. De sztem a Building DEtails-t.

Divatcsapatok OLÉ!

amúgy minden szép és akadásmentes de a várnál feladja a cucc
mien grafikai beállitást vegyek lejjebb h amikor a várakra nézek ne laggoljak?
olympus
512 elég neki ne beszél már hülyeségeket.
Nekem tökéletes elfut rajta. Csata betöltése kb 1 perc, ostrom kb 2.5
perc

Divatcsapatok OLÉ!

olympus
nem sok:S
Min.
1,8 Celeron, P4 vagy AMD

Divatcsapatok OLÉ!

tobias88
nem!<#vigyor>
azaz 1Ghz-t szorozd meg 2vel minimum!
512 Ram csak akkor ha ddr2
a videókártyáról meg ne is beszéljünk, az én 256osomon megy low és médium között(kint a minõségre van beállítva az ati)
ne legyek mar nagyotmondó😊
-->kis kiegészítés: .. nem P4 az csak Pentium 3..<#circling>
A vas:
Pentium 4 (1 Ghz)
512 Mb RAM
Geforce 4 Titanium (128 mb mem.)
El kéne indulni rajta a jateknak?😊
Esélyek?<#zavart1>
Ezt a csatát tuti az AI kezdte😄

BlackShadow
ez lett a nyertes a januári naptár készítõ versenyen. eléggé ütõsre sikeredett szvsz:

fejbõl rajzolta a srác 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

nem hugh,mert bedöglött a jo kis 256 megás 400/400as radeonom,és vennem kellett egy használt szar 128 megás kb 200/100as hányadék sapphire-t😞
nem akartam jobbat venni,mert jövöre ugyis tervezek egy pci expresses full upgradet, addig meg nem akarok többet költeni erre😞

Igen a cossacksban jo volt az ágyu pukkantos akcioja😊 azt szerettük nagyon nagyonhaverral egyszer leteszteltük milyen mikor 3-4 ember támad egyszerre 1 tömegben😛 és beállitottunk elé vagy 5-6 ágyut és jött a buumm😄 kb 3-400an élték tul, vagy még annyi sem..

ha felteszem a patchet most akkor cseszhetem a régi mentésemet?

tobias88
Ezt a cossacksban jól megoldották, ágyúval nagyon közelrõl mészárolni lehetett
a.carkey
"2 osztag lovas ha sikeresen csapodik rá akár még egy spearmen hadtesre is már csapodáskor Fellök!!!! legalább 30-40 katonát!!!és ezek meg is halnak abban a pillanatban igy kapásbol fehér zászlo és hullahegyek.."

Én erre írtam. Itt vagy nem HUGE az egységlimit, vagy nem VH a fokozat ...

A medve nem játék.