Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A medve nem játék.
A pénz okés dolog, de legutóbb a NRCS - volt vagy tíz területe - lett a vassalom, erre "megnyertem" a játékot, mert lett 45 területem.
Szóval, ha már megtámad, minek "adja meg magát", ha semmit sem adok neki, csak fenyegetem?
Ritka baromság.
A medve nem játék.
Én így Dániával úgy vittem végig, hogy egyetlen embert vesztettem az inkvizíció miatt (az is kereszteshadjáratot vitt...), és szinte mindig maxon voltam a pápánál.
A titok ezen kívül, a templomi épületek elsõsége a városban, és hogy az elsõ pár körben (meg utána is) rakd hajóra a papjaid, és vidd olyan helyre, ahol 0%-os a kereszténység. Ha bejut az elsõ öt-nyolc kardinálisod a konklávéba, és a pénzzel szinten tartod a pápát, onnantól kezdve egyszerûen nem lesz többé kérdés, hogy a kereszt zászlaját ki is viszi valójában.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
De ha már tömegmészárlás... A naftadobáló mongolt próbálta már valaki? Mostanában MOD-ot írok, és két újratöltés közben le szoktam játszani pihentetõül egy-egy quick battle-t.
A gép valamiért nagyon kedveli az angolokat, gyakran õk az egyik fél. Már kezdtem unni, amikor bedobott egy mongol vs. azték csatát. Gázlóval! :-)
Mondtam is magamnak, nagy mészárszék lesz itt. S lõn! :-) Node a "men of the day" nem is egy vérbeli mongol egység, hanem a naftadobáló fickók lettek: a lándzsások elõtt feltorlódó tömegbe elpottyintottak pár koktélt. Pillanatok alatt meghalt az ellenség tábornoka, meg hullottak a tollas harcosok, mint a legyek. A lovasság már csak a tisztogatáshoz kellett.
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
kezdetben igen lassan vánszorognak a célpont felé, de az utolsó 20 méternél, mintha észbe kapnának, lerohanják õket...
azután gyorsan kihozom õket, ha netán bentragadnának a túlélõk között
Jah és bgabornak: Nincs igazad, nap mint nap játszottam az általad felsorolt játékokkal Hamachin keresztül!
az miért lehet, hogy hamachin látjuk egymást a játékban chatbe,irni is tudunk egymásnak, de ha valamelyikünk csinál egy játékot, az a másiknál nem jelenik meg?
pls help
És mikor találják fel a puskaport?
És hogy lehet óceánon hajózni?
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A medve nem játék.
A trebuchettel meg ki sem kell menned falon kívülre, átdobja a követ a falad felett. 😊
Bizáncnál meg még a vallás is óriási szopótényezõ. Ortodox keresztényként semmilyen "extrád" nincs, se pápád, se dzsihád, ráadásul az összes környezõ állam más vallású. Ja... és néhanapján Konstantinápoly kap egy-két dzsihádot járó sereget.
A gházik meg bármilyen pilgrim-en vagy vallási fanatikuson túltesznek.
Bár egyszer egy angol kereszteshadban láttam valami iszonyatosan durva zarándokegységet, asszem buzogány és pajzs volt náluk.
sajnos nem birtam az amcsi indiánokat gyilkolászni,mert csak késön foglaltam el olyan települést ahol tudok gyártani tengerjáro hajot😞
de nem baj legközelebb sokkal jobb leszek már😄
a kérdés már csak az hogy kivel legyek..mindegy lesz rá kb 1 hetem gondolkodni😞
azért arra kiváncsi lennék,hogy ha valaki egyiptommal van a pápa ellene is küld Antioch-ra keresztes háborut??
mert az lenne a fun ,de nagyon..föleg mikor éppen a timuidák megérkeznek arrafelé..
rájöttem egy jo kis poénos dologra..
Ha várat védek és az ellenfélnek van 1-2 ostromgépe és nekem is van 1-2 akkor kiállok vele a kapu elé és lelövöldözöm öket onnan😄
persze erre a támadás beindul,de addig azért még mire ideérnek simán elsütnek az ágyuk 2 sorozatot..
a dánok ellen iszonyu sikeresen védtem igy a várat..
az arány 82 halott nálam, az ellenfélnél 1067+vagy 120 elmenekült,mert nem értem utol öket:p
sajna csak most láttam meg hogy van monster ribault is😞 azt meg nem tudtam letesztelni,de nagyon kiváncsi vagyok milyen,mert a sima is nagyon tetszik jol lehet vele aratni a gépet..pedig azon csak 1 sor van a monsteren meg vagy 6-8<#nevetes1>#nevetes1>
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
egyébként tényleg érdemes gyakorolni a charge-ot, egyetlen családtagommal 5 fullos "lónélküli" lovagot sikerült teljesen kiírtanom és csak 2 lovasom veszett oda...
Amúgy van még egy falu, ez a térkép bal alsó sarkában van, és timbuktuból nyugat felé kell elindulni a homokmentes zöld részen, és ott menni nyugatra egyenesen az óceánig. Ott északnak kell fordulni és fölmenni a partvonal mentén. Ott lesz egy falu ami csak így megközelíthetõ.
de ha már a bliztkrieg-nél tartunk, nos én valami hasonlóval szoktam próbálkozni, midig a legmodernebb egységekkel, gyorsan, az ellenfél legfontosabb pontját támadom.
A blitzkrieg nem. A blitzkrieg során gyorsan mozgó csapatokkal, amelyek technológiai fejlettségükkel kegyenlítették a számbeli hátrányt támadsz megfelelõ utánpótlásokkal. Persze ha elnyúlik az utánpótálsi vonal persze meg kell állni.. ebben a játékban nem éri mega rush. védtelenül hagy nagyon és hosszú távú eredményeket nem lehet elérni.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
most onnan 1 körön belül bejön kb 1000 lové bevétel és nincs másik akkor barom nép a térképen aki lesétálna odáig😄D
Egyébként a játék legdurvább része sztem a világra kiterjedö pestisjárvány..iszonyu volt megélnem az a 3 kört..az elsö körben lett -30k pénzem és elvesztettem 150000(igen ennyi) lakost!!!a 2-3.ban is hasonlo mennyiségek haltak meg persze valamennyit csökkentek,de rettenetesen odavert ugy 5-6 körre..még szerencse,hogy pont volt 2 olyan város amit éppen ostromoltam,és onnan birtam rabolni 45k pénzt ami rendesen segitett..
már alig várom hogy végre átmehessek amerikába..de az ut még mindig zárva van😞
Ez az eset meg most volt:
sikeresen ujra megnyertem a pápaválasztást(8 poszt az enyim😄 ),mondom akkor hirdetek ennek örömére egy crusadert a morok ellen Corduba fövárosára,hátha addig megnyugszanak a körülöttem levö népek és pihennek:p
meg is lett az eredménye angolok(2sereg),dánok(2sereg),németek,skotok,lengyelek,spanyolok mind jelentkeztek és inditottak..eltelik 4-5 kör,mondom ugyis nyernek ugyhogy kinevezek én is egy csapatot,és megvárom az eredményt velük.(az alatta levö város az enyim ugyhogy közel voltam).erre azt látom,hogy csak gyülnek a keresztes seregek a város köré ,de eggyik sem akarja megostromolni a várost..nemtom mi a fenét akartak,de van 8 körön keresztül eggyik nép sem támadta meg csak mindig 1 lépést ment valamerre a város körül..nagynehezen végre a lengyelek nekikezdtek..(nekik van a leggyengébb seregük,és csak 2 városuk van),persze nem hagyom,hogy elvegyék elölem majd,mertmég nem jutottam a végére..sajna..most kezdem majd😄
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Nemigazán hiszem azt sem, hogy azért lenne a sorozat címe Total War, mert a mindenkivel háborúzás lenne a legjobb taktika.
Én úgy fogalmaznék, hogy mint sok más játékban, itt is lehet Rusholni.
És ahogy azokban, itt is megöli a játékélményt.
A békekeötést úgy kezeli a gép, hogy akinek békére van szüksége, az áldozzon érte.
Ha a gép békét ajánl, szinte mindig lehet kérni legalább egy várost átadását cserébe, a legtöbbször szó nélkül odaadja. Persze érdemes nem a legnagyobb városát kérni, azt nem fogja odaadni. De például felfejlesztett erõdöket, kissebb városokat vagy körönkénti pénzfizetést simán megad a gép amikor békét ajánl, csak hogy fogadd el.
Érdemes ezt kihasználni.
Arról nem is beszélve, hogy a katonák is láttak ezt-azt. Most kezd elterjedni a seregben az ezüst csík. Hiába gyártanék pár új drága katonát, a sok elvult, de tapasztalt katona így is gyõz mindíg.
Van 30 tertományom, és dõl a lé<#crazya>#crazya>
Másrészt meg minden tiszteletem, ha nem fogsz úgy az ötvenedik kör környékére totálisan szétesni ezzel a módszerrel.
Egyszóval: csúnyán nem értek egyet.
Amit elfoglaltam úgy hagytam ahogy volt, túl drága az átépítés. Sokkal jobb katonákat venni, mint fölösleges dologra költeni. Ha várost akarsz egyszerûbb elfoglalni még egyet, ha vár kell szinttén lehet ugyan ilyen bölcsen cselekedni.
Én eddig csak utat építettem, meg 2 várost elkezdtem farmolni, a többi kiadás elment hadseregre.<#violent>#violent>
Egyébként sokan írják, hogy megtámadják õket, és védekezni kell.
Ez a taktika azért is jó, mert így te támadhatsz meg mindenkit. A törökökkel nyomom, és eddig mindenkit megtámadtam amint a szomszédom lett. Nekem még senki sem üzent hadat. A határ addig ér ameddig el tudtak jutni a tábornrkaim az elsõ kör óta.<#eplus2>#eplus2>
A játék címe total war, innen is látszik, hogy akkor jó ha ilyen stílusban csináljuk.<#boxer>#boxer>