Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne egy kérdésenm ezzel a mod-al kapcsoltaltban : sajna nem értek angolul , ezeket a tisztségeket nem nagyon értem hogy van ez a dolog a kinevezsékkel ? Én adom vagy a gép? lehet hogy ostobaságot kérdeztem ,de nem értem a dolgot.

a.carkey
Mondom, még a Knights of Honor stílus is jobb lenne (bár az is szar), mint ez a két év alatt Budáról a tengerpartra baromság, meg ez az öregedési idiotizmus. Ot volt fiatal, középkorú, öreg, nem volt dátum és hajra. Viszont volt egy rakat város, vár, és ott is Te döntötted el milyen települést is akarsz összehozni. De már a Crusader Kings mozgás is jobb lenne. Látná az ember a gyönyörû térképet és a sereg mozgását is.

A medve nem játék.

SirHiggins
Majd jönnek ki még új modok és bõvül a települések száma is gondolom. De ha olyan sok falu,város,vár stb lenne, akkor szvsz játszhatatlan lenne a dolog, túl sok ideig tartana, egy idõ múlva meg unalmas is lenne -így se 2perc amig 2kör=1év beállításokkal végignyomod a játékot,a jelenlegi térképen.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!

bocs az elgepelt szavakert 😊
szerintem a jelenlegi modszer sokkal jobb mint a lepegetos!

a jelenlegi terkep gyonyoru es tereperzekeny, es realisztikusabb igy mozgatni a seregeket!
viszont mi a hatranya? hogy mindenki lelepi a lelepni valokat majd end turn! ugy talan jobb volna, ha beallitod mit akarsz lepni es egyszerre lepi le mindenki, ha blockolas van akkor megalna jatek es meghatarozhatod mi tortenjen!
masik dolog pedig az, hogy nem eleg reszletes a terkep varosokkal es falvakkal... 1.8deu val szerintem a lepesarany aranyos! de ha abban a korban teszem azt magyarokkal meg akarjuk hoditani pragat akkor 4-5 varost es 20-30 falut erintve jutottaunk volna csak el oda! x varrat megostromolva! szal a hiba nem a terkeppel a mozgasrendszerrel van hanem azzal hogy nem eleg reszletes nincsenek falvak sokasaga es tobb varos! amelyek mind mind egy egy megallasi pont egy hodito seregnek!
tobias88
érdekes lenne ez, ha a Német támadási technikát kellene modellezni a II. vhból. Én már a Románál is sz@rnak tartottam, sztem hülyeség, a med 1 ben 1 év alatt el tudtad foglalnin Spanyolországot, s a valóságban fél év alatt át tudnád gyalogolni Európát
a.carkey
Ezért volt jó a MED 1ben ez a Risk-es módszer. Áthúztad, átment. Kb. Még a Knights of Honor real time mászkája is értelmesebb megoldás volt, bár az sem volt jó.

A medve nem játék.

Olympus -> köszönöm, nah így már minden tiszta és világos.

RTW-hez és MTW-hez melyek a legjobb modok, amit érdemes felrakni?
Élethûbb csaták...stb.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

SirHiggins
Nekem 1.1-el van fent és nincs vele ilyen gondom, próbáld meg újra felrakni.

Torzonborz
hmm nekem ez a deus 1.8 nem nagyon akar menni. illeteve elindul a játék de ha a magyarokat választom ki akkor egybõl dektopra vág ki memória olvasási hibára hivatkozva ha pedig az angolokkal kezdenék nem történik semmi hiába bökdösöm a start gombot vagy mi az 😞 esetleg az 1.1es patch bezavar neki ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

SirHiggins
Naccerû...olyan jól sikerült lemodellezni az öregedés hatásait a tábornokokra, hogy York-ból 3év (6kör) alatt jutottam el Caernarvon-ba a 60éves Hódító Vilmossal...

olympus
1. Ha olyan helyen térítenek ahol a katolikus valáás kicsi és sikerül térítenie, akkor Cardinal lehet belõle, aki beleszól a pápaválasztásba.
2. Diplomáciailag lehet használni, magyarul jobb lesz a kapcsolatod, ha valahova sikerül beházasodnod. Egyébiránt diplomata is.
3. Diplomata, kém, kereskedõ, esetleg kapitányok.
4. Háát az már le volt egy párszor irva. Peccs nélkül reménytelen. MOD-val viszont már átlagba rohamoznak.(Deus lo Veult)
5. Nah az amit én sose szoktam használni😛😄
6. Ha közel jön egy gyalogos egység az ijászokhoz, akkor azok hátrébbfutnak és lõnek rájuk tovább. Szóval gyalogos egység ellen használható, lovasok ellen nem, mivel úgyis beérnek.
7. HA 2 csapatod van, de az egyik fullos, amit épp irányítasz akkor a másik csapatot akkor tudod irányítani, ha a saját fullos seregedbõl, vmelyik csapat meg nem fut, vagy ölik le õket teljesen és akkor pótlódik a másik seregbõl.

+1. Hááát alapjátékkal használhatatlanok, max. 1-2 területen. LÁtsz nyersanyagokat a térképen, fogod a kereskedõt és szimplán odaviszed mellé. HA ott van akkor termeli neked a pénzt körönként.
+2. Város:
-gazdasági szempontból jó, több pénzt hoz. De nem lehet benne erõs katonai egységeket gyártani.
Vár:
-katonai "támaszpont. Erõs védelemmel rendelkezik, erõs katonai egységeket lehet gyártani. Ált. határokra kell rakni vagy a hátországba.

Arány ami9t sztem használni kell: 4 város 1 vár. Így lesz pénzed is, katonád is.

Divatcsapatok OLÉ!

olympus
azért bvédekezik a zászlónál, mert onnan nem futnak el a katonák. MAgyarul ott nem törnek meg és nincs fehér zászló!
Több esélye van ott, ha kicsit nagyobb sereg jön.!

Divatcsapatok OLÉ!

opsz ezek kimaradtak 😊

1.kereskedõk mire jók? és hogyan kell használni õket?
2.Város vs kastély közöt mi a különbség, mire jó?

HI all!

Nah lenne pár kérdésem mivel nem vagyok angolzseni a válaszokat elõre is köszönöm.:
1.Mire jók a papok[ a térítésen kívül]?
2.Mire jó a hercegnõ, mondjuk nekem már a játék elején eltûnt 😊 és ezeket hogyan kell használni?
3.Az assasinoknak elõször milyen feladatot adjak, hogy fejlõdjenek, mert minden feladatra csak 2-3% az esély.
4.A lovasokat, hogyan használjam otimálisan? mert minden egység legyakja õket még egy szaros paraszt is leüt egy nehézlovast 😞 jah igen a dárdájukat hogyan lehet lehajtani mert mielött nekifutnának az ellenek átváltanak kardra 😞
5.Mire jó a "guard mod"?
6.Mire jó az elõcsatározós mód? Angolul nemtudom h van,de az ikonja egy íj.
7.Ha két külön csapattal támadok akkor az egyik késöbb kapcsolódik be a csatába...ha én akarom az összeset írányítani akkor megállnak a katonák a pálya szélén és nem érem el õket, hogyan lehetne mégis?

Huh a végére értem. 😊

én most kezdtem az a deus 1.8 akármicsodát..kell 2-3 nap mire el tudom dönteni mi legyen..

de igy kezdetnek elég gáz az is..computer védi a várat és ahelyett hogy a kaput védené a zászlot védi..hülye barom..

vagy velem van a baj ,és csak én védekezem rossz helyen?😄
én mindig a kaput védem..a többire ha nem jut sereg az nem izgat,de a kapunál legyen ott vagy 2-3 osztag lehetöleg formácioban

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

olympus
próbáld meg a móddal balra menni a térképen simán. Bizony ott van! Sztem bármelyik hajóval át lehet menni. Egy próbát megér.
Én max holnap tudom😄

Divatcsapatok OLÉ!

SirHiggins
Kb olyan, van egy külön batch file amire lehet klikkelni és elindul a modolt játék, illetve lehet uninstallálni is és akkor pedig csak a modot szedi le, az alapjáték fent marad.

Zogu
Bocsi, de egészen láma <#rolleyes> vagyok a MOD-ok tekintetében. Az, hogy külön indul azt jelenti, hogy indítható moddal és anélkül is (pl. külön ikonja van)? Olyasmi mint volt a Romához egy barbáros kieg, de attól az alapjáték is ment?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Én is örülnék, ha szólnál valami jóféle MOD-ról. Ez így csak kínszenvedés. Hiába a stratégia, a taktika. Egyébként érdekes, hogy legyõzni szinte sose tud, de nem adja fel. Na a kétdiplomás diplomatámnak meg mind azt mondja ha békét ajánlok, hogy ne inzultáljam õket, és húzzak el. Közben a területemen dekkol két sereggel. Megostromolja a városomat, majd mikor elkenem a száját, megsértõdik. Szóval kész röhej.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

SirHiggins
Ezt csak épphogy sikerült eccerre😊 Nekem is lenne kérdésem: amerikába csak spanyolok mehetnek át, vagy tengerjáró hajóval bárki, amikor eljön az ideje és meg is jelenik a térképen az új terület?

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

olympus
A megváltozott építési fa:
egy építmény megépítése nem egy kör, hanem több ált. 4-6.
Így en mfejlõdnek túl a városok a játék elején.Viszont több katonai egységet lehet képezni egy körön belül.

Divatcsapatok OLÉ!

olympus
Önállóan indul.
AI fényévekkel jobb. Egy pár példa:
-Nincs passzív AI, vagyis ha csata van és vannak ijjászai, õk jönnek ás lõnek, nem csak egy helyben állnak.
-Várostrom alatt ha kitámadnak, akkor ténylegesen kitámadnak.
-Egyéb érdekességek
A Lázadók sokkalta aktívabbak, pl. engem már támadott meg lázadó sereg, mikor partraszálltam a háta mögött egy gyengébb sereggel és betámadta és le is gyõzte.
Értelmesebb diplomácia.
Szval egy elég jó mód.

Divatcsapatok OLÉ!

SirHiggins
Önállóan indul. Több tartomány; nagyobb felbontású,pontosabb térkép (pl.Buda is külön van és Pest is a külön oldalán a Dunának);1év=2kör -öregedés ennek megfelelõ és hatással van a tábornok mozgására stb;minden nép játszható -népekre szabott gyõzelmi célok;kis népeknek pénztámogatást ad a túléléshez a gép;kicsit megváltoztatott építési fa:pl a magasabb szintû piacoknak kell a kõút,magasabb szintû kovácsnak kell nyersanyagként a fém;szövetségek tartósabbak,stabilabbak;a csatákban aktívabb az AI; tábornokok fejlõdnek, rangban elõrelépnek az északi népeknél(apród,báró,lovag stb.)és egyszerûen stabilabb a játék, erõsebb,logikusabb az AI, fenntartási ktg-e van a városokon kivül tartózkodó seregeknek (mondjuk ezt át lehet írni 0-ra).

Tojesz
Valaki tudja h. lehet-e valahogy irányítani a pápát?
Mert az addig világos h. lelépett Rómába, de nem tudok vele semmit sem csinálni

Tojesz
Magyar pápa<#smile>

"Isten így akarja!" érdekes név egy mod-nak. Milyen érdekességek vannak a kinevezéseken, területeken kívül? Önállóan indul vagy összef...ssa az alapjátékot? Milyen tapasztalataid vannak eddig vele?
SirHiggins
Van amelyiknél kell másolgatni,de vannak olyanok is amik külön szálon futnak és külön lehet elindítani. A mod leírásánál ált le van írva h melyik milyen.

Hogy vannak ezek a Medi2 modok most? (pl. clash of civ.) Ha felteszem, elerheto lesz meg az alapjatek menubol, vagy ezt is masolgatni kell tobb peldanyba, mint a Rome-nal? 8GBnal mar nem mind1.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

SirHiggins
Pecsétõr, kamarás stb stb. Én a Deus lo vult 1.8ext-et szedtem le, benne van részletesen minden a readmeben. Pár tisztség:Chancellor,Privy Seal,Seneschal,Chamberlain,Marshall,Master of the Horse,Conqueror of Constantinople. Mindegyik változtat vmit a karakter tulajdonságain.

Very hard fokozaton neked kell megtámadni mindenkit akit csak érsz és akkor nem érhet meglepetés. A diplomácia tök fölösleges, a fenti idézetbõl látszik, hogy ebben a játékban csak a pusztítás a lényeg.

Én pl a magyarokkal elfoglaltam Rómát, persze ki vagyok tagadva, és minden körben megölöm a pápát, de mindíg választanak újat<#zavart1>
Majd ha lesz kardinálisom megszavazom magamat pápának, és talán nem lesz gond.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

hát nekem a simában sem támadtak a lengyelek egyszer sem(magyarral voltam)..valamikor 1350 körül estem nekik addig allies voltam velük végig..még merchant sem jött felém..

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

morreau
Clash of Civilization moddal kb 1200-nál járok magyarokkal. Lengyelekkel kezdetek óta szöv. + millitary acces oda-vissza. És megbízhatóak a környezö országok is. Szóval szerintem ebben a modban már élvezhetöbb a diplomácia is.

miféle tisztségeket?<#wow2><#merges2>
maj'szólsz ha találtál?<#vigyor2>
hitler megnemtámadási szerzõdést kötött az oroszokkal, aztán mégis lerohanta õket...
lehet, hogy sok kis hitler bújkál az AI-k között... <#idiota>
a.carkey
Az AI ritka szar. Nem is értem, hogy erre miért nem figyeltek oda?

A medve nem játék.

hát általában 4 féle egység van..
gyalogos,lovas,ijász és ostromfegyver.ezeknek van mindnek 1 épülete.a várfallal(upgrade) tudod gyártani az erösebb egységeket,illetve ezen épületek felhuzásával.
van 1-2 olyan egység aminek szüksége van egy extra épületre.
kb ennyi.

az AI idiota..ennyi..

spanyolokkal vagyok.portugálokkal kereskedelem,szövetség még military acces is..erre ok nélkül nekimegy a fövárosomnak ahol kb 700 katonám védekezik(még az sincs hogy szinte üres és vérszemet kap)
emellett milan idejön 6 osztag militiával nekimegy a váramnak(5 osztag védi) rá 2 körre idejön egy hercegnöje békét ajánl, a sereg kilép az ostrombol elmegy 1 körre visszajön és megint megostromolja ugyanazt a várat..

moorokkal szövetségben vagyok..egy fullosan 18 osztagos mor sereg ott áll a föváram mellett kb 10 kör ota, közben a portugálok beveszik a városait és nem is érdekli..no comment..

ugyhogy most ugy döntöttem keresek valami modot ami észt ad ennek a szöke AI-nak:p

Zogu
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen egységnek, vagy épületnek mik az "elõállítási" feltételei? Nem találom a CIVILOPEDIA-t, ha van egyáltalán.<#wave>

Zogu
Megõrjít az AI! <#hehe> Nem léptem Dán területre véletlenül se. Kereskedelmi egyezményünk volt. A francokkal szövetségben voltam. Na most mindketten egyszerre támadtak meg, minden elõzetes indok, vagy ok nélkül. Õk járkálhatnak nálam seregekkel, még azt sem mondhatom, hogy takarodj (az elõzõ diplomáciában volt olyan, hogy "Húzz el a területemrõl!"). És ez a "közepes" nehézségi fok. Milyen a HARD? Játszhatatlan, gondolom.

Zogu
Csak egy kis ízelítõ.
A fordítóirodák egy A4-es oldalt 1000.- Ft-ért fordítanak (a legolcsóbb is). Nem tudom pontosan, de ez az anyag is több tíz, ha nem száz oldal. Egyet tudok biztosan. Az egyik focimenedzser prg. 4000(!) sûrûn gépelt oldal volt. Szorozd ki mondjuk csak száz oldallal.
Ehhez képest ezt megkapod ingyen.
Tehát "türelem, rózsát (meg magyarítást) terem". No meg megtakarítassz pár tízezer forintokat.

jövõ ilyenkor adunk linket majd ahonnan lehuzhatod....most kezdték csak el
én is ezt mondom attól függ. de pl nyílt csatában az erõs számszeríjászok, mondjuk azok akik pajzsot is hordanak a hátukon nagyon hatásosak.

red bull
Télleg van magyaritás ehez a jatekhoz, vagy csak valaki átírta magyarra?...Ha van akkor lécci valaki adjon egy linke ahonnan lehúzhatom...(kicsit le vagyok maradva) LOL

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Tojesz
Lovasíjász<#hehe>

SirHiggins
Ez tényleg jó, nekem a térkép mellett legjobban az tetszik, hogy saját nyelvükön vannak a nemzetek elnevezve és lehet tisztségeket adni a tábornokoknak mint a MTW 1-ben.

a.carkey
Attól függ! Egy crossbowmen egyszerûbben átviszi a páncélt, egy sima íjász nem feltétlenül. De tény: az ostromgépek felgyújtásához ajánlatos egy tüzes nyilat is lõni tudó íjjász csapat ...

A medve nem játék.

SirHiggins
Nekem minden esetben az angol,pontosabban walesi íjászok válnak be legjobban, fõleg ha már van kellõ tapaszataltuk és páncélzatuk.

szerintem attól függ , nyílt csatában, vagy ostromban.
mert pl ha egy várat védesz hasznosabb az íjász.

'sima' ijasz vs. szerszámíjász ?
ti meikre eskusztök? meik valt be jobban?