Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köcce

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

SirHiggins
...Medieval II Total War\DLV_ext\data\world\maps\campaign\imperial_campaign

Ebben a file-ban a vége felé van ilyen:

monitor_event
CharacterTurnEnd FactionType france
and I_LocalFaction france
and not EndedInSettlement
and not AgentType = admiral
and not AgentType = spy
and not AgentType = diplomat
and not AgentType = assassin
and not AgentType = priest
and not AgentType = princess
and not AgentType = merchant
and InEnemyLands

console_command add_money france, -1000

end_monitor

Minden népnél van kettõ. A -1000/-500 -at átírod 0-ra és ennyi.(elég csak azt a népet amelyik kell, csak ha új kampányt kezdessz attól kezdve fog mûködni.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!

hol tudom átirni a deus1.8ban ezt az 500/1000,1000/2000-es dolgot??
mert frászt kapok tölle..nemtok támadni miatta a gépet meg egyáltalán nem zavarja..nem értem miért..

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

BlackShadow
#4247 itt válaszoltam csak szerkesztettem a hozzászólásomat 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Zogu
Más prg-kben (Gyûrûk ura) arra jó, hogy ha megtámadják õket védekeznek, de õk nem támadnak.

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Erre én sm jöttem még rá, pedig már shogun óta TW-ozok.
Talán nyílzápor ellen van (ez csak tipp)
Egyébként én is baromira kíváncsi vagyok rá, hogy mire való.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

BlackShadow
na ezt én sem tudom.. portugáliának pl 1 városa maradt, mellette táborozik a fullos hadseregem, semmi eséye.. de baszik beadni a derekát.. hát .. faction destroyed 😄

#4246: ha bekapcsolod nem üldözik a menekülõ egységeket, kb ennyiben ki is merül.. maradnak egyhelyben 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

guard mod mire jó??

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

PrasCo
A kard ikon nem a közelharcot jelöli, hanem emlékeim szerint pontosan a skirmish mode-ot. Az íj ikon simán a fire at will-t, a pajzs meg a stand ground, vagy másképpen guard mode-ot.
Próbáld ki az Alt + jobb klikket ellenségen.
SirHiggins
Akkor passz, simán rettegnek az ellenségtõl😊 vagy menekülnek vagy nem volt csata elõtt ebédosztás vagy bug... És ha a guard módot bekapcsolod (a pajzs ikon)?

Ezt énis tidom kikapcsoltam az íjat és bekapcsoltam a kardpt de még akkor se harcolnak

iLove oHs.

SirHiggins
Ahol a gyújtónyíl, tüzelés parancs nélkül gombok is, egy kard sárga háttérrel a jele asszem.

az meg hol van?😄

iLove oHs.

Skirmish módot ki kell kapcsolni

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Nem tudom miért van ez hogy az íjászokat átálítom kardra és akkorse kardal harcolnak hanem futnak. Valami megoldás van?

iLove oHs.

Rage47
wow😄 ezt gondolom Run pozícióból kell kivitelezni...
csak 1x kattincs a célpontra,és akkor egy adott ut megtétele után eléggé felgyorsulnak ahoz ,hogy bevessék a charge opciojukat..75 katonábol 1 sec alatt 0-t tudnak csinálni..mindezt 1 osztag..

Rage47
peccsem van, és kösz h ilyen jó tanácsokat adtatok^^
1.0-ban is lehet használni, csak macerás. Sok pause kell, meg folyamatos irányítás.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Az én seregem 90%-a lovasokból áll (a gyalogosok csak arra jók, hogy kinyissák a kaput)), ha sok lovasod van egészen máskápp fest a dolog.
1-2 lovassal felesleges pöcsölni, ha van 10-15 lovasod, úgy már lehet aprítani.

olympus
PECCS NÉLKÜL TÉLLEG SZART SE ÉRNEK.

ill. tudni kell õket használni. Szép egysoros vagy 2 soros vonalba kell õket használni, spearmanok közé nem beküldeni és ált roham után kivinni õket és újból rohamozni.
Várostromkor meg max amikor betörsz a városba!

Divatcsapatok OLÉ!

Rage47
A lovasok csak nekem tûnnek úgy h xart sem érnek, vagy én játszhatok bénán?
A válasz prózai: ismeretségi körbõl csak ez a német verzió volt elérhetõ, így ez került a gépre. Míg én a francia nyelvet röfögve bíztam benne, hogy más esetleg be is tudta szerezni azt a verziót.
Akkor minek szereztél be német verziót belõle?

Sosem értettem hogy egy magyar minek játszik német nyelvû játékokkal.
Ennyi erõvel a román vagy a zulu verziót is játszhatná.

Szóval a lényeg: Mi itt mind az angol verzióval játszunk, leginkább azért, mert ez a 200 Ft-ért elérhetõ warez verzió nyelve. De akik megvették, azoknak is angolul van.

Szóval minek is tökölsz te német meg francia verziókkal?

Warton
Tudja valaki, hogy milyen feltétel esetén válhat valaki a vazalusommá? Tehát, hogy milyen kondíciók mellett van minimális esély, hogy elfogadjon egy ilyen szerzõdést, illetve ennek mik lesznek a következményei?

Köszi! Ki fogom próbálni. Nekem német verzióm van, nyelvtudás nélkül. Az alap dolgait megértem, de ez kevés. Kevés rá az esély, de nem játszik valaki a francia verzióval, vagy nem tudjátok, honnan lehetne letölteni?
teljesen mindegy hol telepedsz le,de amint megteszed egyböl elkezdenek fogyni a katonáid,szal érdemes ráállni 3-4 városra 1-1 sereggel és 1 körben beapritani öket,aztán kezdödik a "normális" játék.de ha jol emléxem bármikor ujra vándorlásba kezdhetsz(ha 1 városod van talán.?)

RTW- Barbarian I.-ben a hunokkal, hogy kell az elején mennni? Le kell "népvándorolni" a Kárpátokba és ott letelepedni?

SötétBarom
Tehát végeredményben nem jobb.. ^^

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

ooo én az épitést,adozást rábizom a gépre..
nincs kedvem ahoz hogy minden városomat magam épitsem fel..csak az elején szoktam meg mikor ugy rámjön..álltalában kiválasztok egy várost és azt huzom maxra saját kezüleg.a többi a financial gép dolga😊

BlackShadow
na igen.. de beleõszülnél mire mindegyiket "elmenedzseled" 😄

1.8 deu legelsö képén a háttérben van egy térkép..sztem az lenne az ideális beállitás ehez a lépésmennyiséghez😊
ott tutira lenne elegendö város:p

magyarokkal kb annyi hogy viszel 1-2 gyalogos egységet hogy betörjék a kaput és te meg belovagolsz a full sereggel a zászlohoz..kb ennyi..és azt kell tartanod..

BlackShadow
én is ungárissal vagyok 😄 csak meg kell várnom míg kitámad a várból az enemy 😛 hungarian nobles-el azért nem tudok ostromolni ^^

Ha ilyen ambícióid vannak akkor ajánlom az Europa Universalis 3-mat. A hónap végén fog kijönni, és mindenben jobb mint a medieval, csak nem játszhatod le a csatákat.

olympus
háát igen😄
Kicsit emelt sztem, mert nekem is lassabb.
Vedd le a füvet meg a textura minõséget és akkor jó és ugyanolyan szép.!
De nagyon jó MOD. Lovasroham mindig tökéletes ill. a diplomácia is jó!
Most épp a mgyarokkal kezdtem és a pápa folyamatosan ad ajándékba 2000 pénzt😄 10 körönként kb. de akkoris jól esik😄

Divatcsapatok OLÉ!

BlackShadow
énis kipróbáltam 😊 hát ez a program asszem maxra állította a grafikai beállításokat, mert alig akar menni csata közben 😄 most szépen meg is állt 😄

olympus
ext asszem nagyobb térkép ill. több város.
Méretbe ugyanaz én az Ext-et használom.

Divatcsapatok OLÉ!

illetve van e ilyen program amivel lehet váltogatni a modok közt?
mi a különbség az ext és a sima deu mod között?

sorry h külön írtam...

ez a deu mod nem is rossz máramit értettem belõle, bár az nemtiszta miért használják lehetõleg a jártas gamerek.

Ha felrakok egy modot hogy töröljem?

Rage47
akkor lehet itt csesztem vmit el, h nem ajánlottam semmit😊thx, kipróba
SirHiggins
A demand az amit követelnek tõled, az offer meg amit te ajánlassz fel a másik félnek.

A tisztségeket a gép adja, pl. ha egy bizonyos városban felépült egy épület akkor (kancellár,kamarás stb.), vagy ha a karakter egy ideje már egy tartomány kormányzója akkor nekem eddig adott egy Normandia hercege és egy Nottingham earlje titulust az adott ürgének. De ezeket bármelyik másik tábornoknak is átadhatod.

Tojesz
az offer az ajánlat tétele, a demand pedig követelés
Pl. Make offer Map information - felajánlasz térkép infókat egy népnek
de ha ugyanezt demand-on teszed, akkor te követelsz tõlük infókat(persze ajánlanod is kell vmit cserébe, mert a semmiért nem megy bele<#smile>)

Hy all,
van egy olyan problémám DarthMod-dal hogy felraktuk ugy ahogy kell és játszom nagy vígan skóttal és 1140ben jön a bejátszás hogy fel lett fedezve az újvilág!<#wow1> Egy kicsit korai szerintem...
a másik hogy a magyarnak a Budapest tartománya a térképen átváltozik az aztékok babakékévé ugyanabban a pillanatban DE maga a város továbbra is a magyaroké. Na ez most mér van? volt még valakinek ilyen érdekes tapasztalata? elég idegesítõ...
<#gonosz2>Egyébként a skótot a mod felrakása elõtt kezdem és aztán visszatettük a save-eket

I never asked for this.

Rage47
Hi!
Vki le tudná nekem írni, hogy mit kell tenni, ill. mit jelent pontosabban az a szitu, amikor egy diplomata jön hozzám és ajánl vmit, most általában Map information-t, meg Trade right-ot. A szavakat értem, csak azt nem, hogy ha Demand-ra nyomok, vagy Offer-re, akkor mi a különbség. Pl. Demand-hoz beraktam, hogy 1000 florints, és tõlem vettek le pénzt. Azt hittem a demand azt jelenti, hogy mit kérek a másik országtól...:S
itt megnezheted letoltheted!

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=67501
1.8deu?? Ezeket lehet vhol állítani? És most itt 1 kör fél év nem?

es megis mindezek ellenere eddig a legjobb kozepkori game amivel talalkoztam! :-)))
igen nehez meghatarozni mi a jobb! ;-)

de 1.8 deu ban ha fel vannak epitve utak budarol 1 turnus alatt ergo 6 honap alatt ott vagy a dalmat tengerparton...
ertem a problemat hogy sokaknak gondja van a mozgas/tavolsaggal, ha arra gondolok, hogy egy kozepkori sereg sebessege nem erte el az orankenti 4-5 km/h -t. (a sereg sebesseget mindig a leglassabb egysegek hataroztak meg) naponta vonultak pl 8 orat az durvan napi 30-40 km. Budatol kb 800 km re van dalmacia, legrosszabb esetben piheno napokkal beiktatva is 1 honap alatt oda lehetett erni...

ezert volt az mikor torokok tamadasra indultak ellenunk konstantinapoly/istambulbol ok mar 3-4 honappal korabban elindultak! a kisazsizsai egysegek meg korabban...

ha 1.8deu val jatszol ehhez vlamelyest "megfeleloen" igazodik a lepesrendszer...
miert is nem tokeletes ez igy??? mert tul keves a varos, villamgyorsan eljutsz egyik varostol a masikig megostromlod legyozod es mar ott is vagy a kovetlezonel! ami ha realisan nezed egy hadsereg 1 evben lazan megostromolt 2 varost! ez korrekt! na igen de olyan keves a varos hogy 2-3 ev alatt egy egesz orszagot leigazol... ezert gondolom, hogy igen tobb varos falu kellene surun lakott teruletek ahol nem is erdemes meghoditani egy varost hanem kifosztani majd tovabb allni!

en pl szivesen elszoszmotolnek a surun lakott behoemiai teruletek meghoditasaval elfoglalasaval, egy egeszen kis teruleten is!!! szvsz sokkal izgalmasabb volna! ahogy volt ez valojaban Matyas koraban!
Ehelyett most mi tortenik? gyujtok egy sereget 2 kor alatt ott vagyok ostrom ala veszem 1 kor alatt felepulnek ostromfegyverek 3-ik korben mar be is vettem pragat! ennyi es johet a kovetkezo...
SötétBarom
Szvsz a legjobb idõrendszer az Imperium Galactica féle, ahol van 3 fokozat (normál, gyors, hispeed), és a pause.. Ki lehet adna mindenféle parancsot, fejlesztést a pause alatt, utána lehet gyorsítani az idõn.. Ha észrevesszük hogy az NMI próbálkozik, akkor vissza lehet lassítani .. stb.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;