Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És azt nem tudjátok, hogy a járványokat, hogy lehet megállítani?
Sada01
Én azt szeretném kérdezni, hogy nem tudtok egy oldalt ahonna lehet magyarosítást leszedni hozzá? Mert megpróbáltam a magyaritasok.hu ról de nem volt. Elõre is kössz.
Nem lehet. Mindenkinek a saját vallását kell terjesztenie.

A vallás marad!

Köszönöm a választ!Sokat segít!Már csak egyetlen kérdésem van és onnantól minden világos:
Lehet e másfajta vallást is felvenni, vagy alapban az marad a vallásunk amivel a kezdõ országgal indulunk?
Válaszotokat köszönöm!Üdv

For the greater good

Scottt
Hát talán a Falcon jobban megy 😄 Egyébként nem muszály a kersztes hadjárat😊D

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

BlackShadow
én azt sajnáltam, hogy nem lehettem hitetlen a játékban :'( 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Ha gyalog azonnal elindulsz a célpont város felé, és nem állsz meg, nem dezertálnak. Akkor dezertálnak, ha úgy érzik, nem a célállomás felé mész.

Nagyon egyszerû. A papot beviszed egy tartományod területére, és ott hagyod. Nem is kell a városba bevinni. Õ meg, álldogálva a tartomány területén, folyamatosan körröl körre átállítja a lakosságot a te városodban.
Ez mondjuk közép európában nem annyira fontos, mert ott mindenki katolikus. De te velencével játszol és velence határos a bizánci birodalommal, ami ortodox vallású. Õk pedig meg fogják próbálni áttéríteni a te teületeidet az ortodox vallásra. Ami azért gáz, mert egy zömmel ortodoxok lakta tartomány lakói elutasítják a más vallású "tulajdonost". Azaz a település lázadozni fog, és elõbb utóbb kidobják az embereidet a városból, és a város lázadó státusú lesz.
Ez ellen tenni kell, papokat kell állomásoztatnod a bizáncal szomszédos tartományaidban, akik megakadályozzák az áttérítést, sõt, néhány pappal te is menj át téríteni a bizánci területére.
Mivel a papokat az orgyilkosokon kívül senki sem bánthatja, ezért így nyugaodtan lázíthatod ellene a tartományát.
Az olyan papok, akik ellenséges vallású területen térítenek, gyorsan fejlõdnek, és elõtt utóbb a pápa bíborosnak nevezni ki õket. Így részt fognak venni a pápaválasztásban, sõt, az egyikük akár még pápa is lehet.
A pápai állammal szinte kötelezõ minél hamarabb szövetséget közni, és rendszeresen busás pénzadományokat adni nekik. Mert ha jóban vagy a pápával, akkor beleszólhatsz, ki ellen induljon a következõ kereszteshadjárat. Kereszteshadjáratot azon népek ellen lehet indítani, akik éppen rossz viszonyban vannak a pápával VAGY nem katolikus vallásúak.
Mivel a kareszteshadjárat céljaként kijelölt települést és népet szinte minden kersztény állam megtámadja, ezzel nagyon meg lehet szívatni az erõs európai ellenségeidet.

Ez nem túl hõsies viselkedés, a bátor keresztes katonák inláb vízbe fulladnak, minthogy a szent küldetésért harcoljanak<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Én személy szerint nem rajongogk a mesevilágért. Nekem a középkori történelmi jellegû hadakozás jön be.
De akiknek tetszik a hobbitos-varázslós õrület, az biztos ki fogja próbálni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Molnibalage
AZONNAL indultam, és HAJÓRÓL dezertáltak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Torzonborz
Srácok ezt a modot próbálta már vki ? Elég jónak tûnik.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hajóról hogy lehet dezertálni?<#zavart1>

Prince23
Lemész Marseill kikötöig vagy Mesináig, és aztán hajóval... így tök egyszerû. 2 éven belül ott vagy. persze 0.5-ös beosztással.

igen azt tudom h elvileg ok teritenek, de mit kell tennem veluk?Benn tartani a varosban vagy csak hagyjam ott a terkepen?Eretneket mar sikerult olnom vele.

For the greater good

dartonita
Es nem mellesleg ok tudjak kinyirni az eretnekeket es boszorkanyokat.

Scottt
Nembaj,segítünk ha tudunk.Pappokkal tudod téríteni a népet a frakciód szerinti vallásra(Bizánc-ortodox,Török,Mór,Egyiptomi-arab,Többiek keresztény)

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

oké megtaláltam😊)Köszönet!Én Velencével leugrottam jeruzsálembe, közben Milan hátba támadott.Még valami...A papot mire vagy hogyan tudom használni?Bocsi az ilyen lama kérdésekért, de nem sok részletes leírást találtam a játékról.

For the greater good

dartonita
Igen,ha nem haladsz eleg gyorsan a celallomas fele,akkor koronkent (talan a tavolsag fuggvenyeben) x szamu egyseg dezertal.Szal ne toporogj ha egyszer osszejon a + -es sereg,azonnal irany a varos!
(ritkan is vallalom a csatlakozast,foleg egy Paris-Jerusalem tavolsag eseten tok felesleges,mire odaersz elfogy a sereg)

Molnibalage
Én csatlakoztam, de elég nagy szívás. Angolokkal vagyok és az elsõ két körben dezertált vagy 5 egység. Anyád. Mekkora baromság ez...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hát kell hogy legyen egy vezéred, és ha megfelelõ számu hadtest áll mögötte, (kb 6-7 egység), akkor nyomj a vezérre jobb gombbal majd a panel alján lesz egy ikon, és azzal tudsz kapcsolódni a keresztes hadjárathoz! Remélem érthetõ...

Hogyan lehet csatlakozni a pápa által kihirdetett keresztes sereghez?
Tudom, hogy lama kérédés de még kezdõ vagyok.Faq-t pedig nem találtam.
Válaszotokat köszönöm.

For the greater good

BlackShadow
én britanniát nyomom skótokkal.. mikor megjelentek a lázadó angol bárók, akkor velük semleges voltam, viszont angliával háborúban álltam. bezúztuk õket, erre írta a játék, hogy a bárók sikerrel jártak, és átvehették a hatalmat. nos átváltoztak angliává és egybõl hadban álltak velem 😊 fura 😛

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Igen, 5 játékod lesz gyakorlatilag:
Kiegek:
- Britannia
- Crusades
- Teuton
- Americas
& alap Medieval II Total War 1.03 verzió 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

ha feldobom a kingdomsot utána még ugye nyugodtan játszhatok a kieg nélküli sima ,alap med 2-vel? ('nem települ rá?')
Molnibalage
Miért. A nagy csatáknak van hangulata, az hogy 30 ember üti egymást annak nincs...

Itt is fel lehet venni az egységméretet. Csak szvsz nem érdemes.

Scottt
Bírni fogja szerintem kb large egység méret a többi meg médium 😊A tutorial sz*rt sem ér😊Kezdj egy kampányt Német-Rómával velük talán a legkönnyeb

Hello!
A magyarosítást pontosan hogy kell felrakni? Nem csak ráhúzom a parancsikonra a letöltött cuccot? Mert nekem nem fogadja el.
Tudom, ez alap, de én ilyen hülye vagyok.😊
Köszi
Molnibalage
Nem véleményt mondtam, vagy fikázást, de ez valahogy más eddig. Ennyi idõ alatt nem is lehet véleményt alkotni. Remélem azért megjön a hangulat. Az RTW zenéje még mindig itt cseng a fülemben, pedig nem játszottam vele ezer éve. A tanácsadó nõ hangja is telitalálat volt.

Alapból a normál méretû egységekben van 40-50 ember. Nehéz ezt így komolyan venni. RTW-ben és huge egységmérettel toltam. Na voltak ott csaták. Kérdés, hogy itt bírja majd -e a gépem.

ott a pont, magyaritásoktol ments meg minket istenünk vagy mifene 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Talán játsz végig egy rövid hadjáratot, és utána mondj véleményt. Ha végigviszel egy rövidhadjáratot, játszható lesz a többi nép is(majdnem mindegyik).

Márpedig ennél nem ront.

Molnibalage
A tutorialt nyomom, de valahogy nincs meg az RTW hangulat.

Molnibalage
Magyarítás sokat dob rajta? Eddig amit láttam játékoknál csak rontott a színvonalon.

A Magyarítást el ne feledd fölrani! Sokat dob rajta!

http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=MTW2&mod2=lcf&sorszam=206

Jaja. Már majdnem minden frakcióval végigjátszottam a rövid hadjáratot, némelyikkel többször is. Nagyon jó játék!

Molnibalage
Régen az RTW-vel játszottam sokat. Régen volt.

Scottt
1.0 utánna 1.2felrak crackel és játszik vagy utánna Kingdoms és játszik.Sztem legalább van olyan mint a Falcon 😊

Molnibalage
Nincs Kingdoms, csak alap.

Prince23
NE SZEDD le. Ha meg van az alap meg a kingdoms, akkor NE. felteszed az alapot, aztán a kingdomsot, és utóbbi fel is peccseli 1.3-ra meg 1.2-re. ennyi.

Molnibalage
Az 1.3-as patch az a kieghez kell vagy az alaphoz is? Most szedem le az 1.2-õt az valami 600 mega az 1.3 meg 520. Ez stimmel?

Srácok!

OK, azt látom, hogy szûz telepítésre kell felpakolni az 1.2-es patchet, de ettõl lesz a pontos verzió 1.02.001, és nem pedig 1.02.000. Mert ha igen, akkor OK, nem szóltam.

De ha mégsem, akkor kérdem én, honnan tudnám az 1.02.001-es (valaki úgy hívta javított 1,2-es) patchet beszerezni!?

segítsetek pl, mert így fényévekre vagyok az 1.3-astól...

elõre is köszönöm

üdv: zsolti

Élménybeszámoló:
Tegnap megnyertem Velencével a rövid hadjáratot Hard/Hard fokozaton.
Nagyon nehéz volt, mindössze 25 kör maradt vissza a játékból.
A véletlen folytán a Timuridák a török hegyek északi részén kezdtek, és északnyugat felé vonultak, a Mongolok meg délnyugat felé.
Egymással még csak nem is találkoztak, nemhogy legyakták volna egymást.
Következmény: A mongol elfoglalta a szentföldet, egyiptomot és törökország déli részét. A Timurida pedig valósággal letarolta európát.
Nyílegyenesen jött nyugatra, mindent bekebelezve, egészen Magyarország keleti feléig jutott.
Nagyon érdekes játék volt, az elején pénzgondok voltak, de aztán a fejlesztéseknek köszönhetõen beindult a jó öreg északitáliai pénzrendszer, a végén 371000 pénzel végeztem, pedig akkor már nyakra-fõre fogadtam fel a seregeket és a flottákat az állandó támadások miatt.
A Bizánciakat már modern, muskétásokból és kartányágyúkból álló sereggel tudtam támadni, de ez kevésnek bizonyult, ezért termelnem kellett még jónéhány klasszikus egységet (nyergeletlen hûbéri lovag stb), mire beadta a derekát a Bizánci. Ikoniumot és a környezetében lévõ szigeteket nehézpáncéllal felszerelt itáliai lándzsás milicisták tömegével védtem, szerintem nagyon jó kis egységek így.
Vallásháború is volt, hiszen az Ortodox bizánciakkal voltam határos, így a mellettem lévõ bizánci területen egyszerre térített vagy 9 papom és egy csomó ellenséges ortodox pap, nameg néhány heretic, amíg máglyára nem került. Mivel idegen vallású területen térítettek a papjaim, a pápa hamar bíborost csinált belõlük, így a végére már 10 bíborosom ült a bíborosi testületben, plusz a pápát is mi adtuk.
Emiatt aztán kezdettõl fogva az én nagy európai ellenfeleim ellen mentek a pápai keresztes hadjáratok, amikben én persze nem vettem részt.
Háborúztam a németekkel, milánóiakkal, franciákkal, magyarokkal, szicíliával, bizáncal de még a spanyolokkal meg a mongolokkal is egy kicsit. Hardon iszonyat agresszív a gép, és félpercenként termeli újra a seregeit.
Szóval nagyon jó játék volt.

Tuti egy mod lehet. Elolvastam a leírását.
Fõleg ezen röhögtem jót: " landbridges: england-continent, corsica-sardinia"

illetve itt magyarul egy pár szóval jellemezve és a legfrissebb verzióra egy link.

aut viam inveniam aut faciam

teljesen új sereg- és gazdaság menedzsment. új nemzetek, új címerek, új egységek és új bugok. bõvebben itt találhatsz leírást.

aut viam inveniam aut faciam

Neuman
Megvettem eredetibe az alapot, hogy patcheljem a játékot, érdemes az 1.3-ig? Magyarítás mûködik azzal, vagy csak az 1.2-vel?

!!!HALA MADRID!!!