Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet e másfajta vallást is felvenni, vagy alapban az marad a vallásunk amivel a kezdõ országgal indulunk?
Válaszotokat köszönöm!Üdv
For the greater good
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Ez mondjuk közép európában nem annyira fontos, mert ott mindenki katolikus. De te velencével játszol és velence határos a bizánci birodalommal, ami ortodox vallású. Õk pedig meg fogják próbálni áttéríteni a te teületeidet az ortodox vallásra. Ami azért gáz, mert egy zömmel ortodoxok lakta tartomány lakói elutasítják a más vallású "tulajdonost". Azaz a település lázadozni fog, és elõbb utóbb kidobják az embereidet a városból, és a város lázadó státusú lesz.
Ez ellen tenni kell, papokat kell állomásoztatnod a bizáncal szomszédos tartományaidban, akik megakadályozzák az áttérítést, sõt, néhány pappal te is menj át téríteni a bizánci területére.
Mivel a papokat az orgyilkosokon kívül senki sem bánthatja, ezért így nyugaodtan lázíthatod ellene a tartományát.
Az olyan papok, akik ellenséges vallású területen térítenek, gyorsan fejlõdnek, és elõtt utóbb a pápa bíborosnak nevezni ki õket. Így részt fognak venni a pápaválasztásban, sõt, az egyikük akár még pápa is lehet.
A pápai állammal szinte kötelezõ minél hamarabb szövetséget közni, és rendszeresen busás pénzadományokat adni nekik. Mert ha jóban vagy a pápával, akkor beleszólhatsz, ki ellen induljon a következõ kereszteshadjárat. Kereszteshadjáratot azon népek ellen lehet indítani, akik éppen rossz viszonyban vannak a pápával VAGY nem katolikus vallásúak.
Mivel a kareszteshadjárat céljaként kijelölt települést és népet szinte minden kersztény állam megtámadja, ezzel nagyon meg lehet szívatni az erõs európai ellenségeidet.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De akiknek tetszik a hobbitos-varázslós õrület, az biztos ki fogja próbálni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
For the greater good
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
For the greater good
(ritkan is vallalom a csatlakozast,foleg egy Paris-Jerusalem tavolsag eseten tok felesleges,mire odaersz elfogy a sereg)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tudom, hogy lama kérédés de még kezdõ vagyok.Faq-t pedig nem találtam.
Válaszotokat köszönöm.
For the greater good
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Kiegek:
- Britannia
- Crusades
- Teuton
- Americas
& alap Medieval II Total War 1.03 verzió 😊
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
A magyarosítást pontosan hogy kell felrakni? Nem csak ráhúzom a parancsikonra a letöltött cuccot? Mert nekem nem fogadja el.
Tudom, ez alap, de én ilyen hülye vagyok.😊
Köszi
Alapból a normál méretû egységekben van 40-50 ember. Nehéz ezt így komolyan venni. RTW-ben és huge egységmérettel toltam. Na voltak ott csaták. Kérdés, hogy itt bírja majd -e a gépem.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=MTW2&mod2=lcf&sorszam=206
OK, azt látom, hogy szûz telepítésre kell felpakolni az 1.2-es patchet, de ettõl lesz a pontos verzió 1.02.001, és nem pedig 1.02.000. Mert ha igen, akkor OK, nem szóltam.
De ha mégsem, akkor kérdem én, honnan tudnám az 1.02.001-es (valaki úgy hívta javított 1,2-es) patchet beszerezni!?
segítsetek pl, mert így fényévekre vagyok az 1.3-astól...
elõre is köszönöm
üdv: zsolti
Tegnap megnyertem Velencével a rövid hadjáratot Hard/Hard fokozaton.
Nagyon nehéz volt, mindössze 25 kör maradt vissza a játékból.
A véletlen folytán a Timuridák a török hegyek északi részén kezdtek, és északnyugat felé vonultak, a Mongolok meg délnyugat felé.
Egymással még csak nem is találkoztak, nemhogy legyakták volna egymást.
Következmény: A mongol elfoglalta a szentföldet, egyiptomot és törökország déli részét. A Timurida pedig valósággal letarolta európát.
Nyílegyenesen jött nyugatra, mindent bekebelezve, egészen Magyarország keleti feléig jutott.
Nagyon érdekes játék volt, az elején pénzgondok voltak, de aztán a fejlesztéseknek köszönhetõen beindult a jó öreg északitáliai pénzrendszer, a végén 371000 pénzel végeztem, pedig akkor már nyakra-fõre fogadtam fel a seregeket és a flottákat az állandó támadások miatt.
A Bizánciakat már modern, muskétásokból és kartányágyúkból álló sereggel tudtam támadni, de ez kevésnek bizonyult, ezért termelnem kellett még jónéhány klasszikus egységet (nyergeletlen hûbéri lovag stb), mire beadta a derekát a Bizánci. Ikoniumot és a környezetében lévõ szigeteket nehézpáncéllal felszerelt itáliai lándzsás milicisták tömegével védtem, szerintem nagyon jó kis egységek így.
Vallásháború is volt, hiszen az Ortodox bizánciakkal voltam határos, így a mellettem lévõ bizánci területen egyszerre térített vagy 9 papom és egy csomó ellenséges ortodox pap, nameg néhány heretic, amíg máglyára nem került. Mivel idegen vallású területen térítettek a papjaim, a pápa hamar bíborost csinált belõlük, így a végére már 10 bíborosom ült a bíborosi testületben, plusz a pápát is mi adtuk.
Emiatt aztán kezdettõl fogva az én nagy európai ellenfeleim ellen mentek a pápai keresztes hadjáratok, amikben én persze nem vettem részt.
Háborúztam a németekkel, milánóiakkal, franciákkal, magyarokkal, szicíliával, bizáncal de még a spanyolokkal meg a mongolokkal is egy kicsit. Hardon iszonyat agresszív a gép, és félpercenként termeli újra a seregeit.
Szóval nagyon jó játék volt.
Fõleg ezen röhögtem jót: " landbridges: england-continent, corsica-sardinia"
aut viam inveniam aut faciam
aut viam inveniam aut faciam