Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Vistát 5-10 múlva érdemes feltenni... mer még sok játék lefagy alatta meg ilyenek... majd mikor kifejlõdik a rendszere, most még túl friss a project.

jah, amugy mindenkinek boldogot. meg sok nyertes csatat a fa ala <#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

nebassz..nem hiszem el😞((((...akkor repül a kukába a mocskos vista-ja, oh hogy rohadna meg a májkrofos..köszi a rossz hírt
Prince23
Mert nem kompatibilis vista alatt, csak Xp-n. Ennyire egyszerû😊
😄D

köszi, de közben el sem indul a game vista 64 alatt (nekem)..van itt valaki aki vitsa 64 alól futtatja?
jah, indits egy jatekot ments egyet es akkor general egy saves konyvtarat. ha jol emlekszem.

A hiba az hogy a Kingdoms a kiegészítõ lemez, és csak az alapjátékra, a Medieval 2-re telepíthetõ fel.
Tehát azt rakd fel elõször.

Molnibalage
Valszeg kell hozzá egyszer menteni és akkor lesz, ez csak tipp, de a Gothic 3 esetében is ez kellett.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a fõkönyvtár sem, sem mas mappa nem tartalmaz saves mappat..vagy csak azért nem mert most raktam fel?
Scottt
Medieval/saves

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

srácok, vista 64-et dobtam fel, fél év után raktam fel ujra a medievalt, van egy jo kis francia kampányom, azt szeretném folytatni, de láma vagyok, és foggalmam sincs hova rakhatom a régi mentéseimet..ha vki segitene, megköszönném
Neuman
Azt ha lefordítod azt jelenti: A Kingdoms szüksége van az alap játékra, azaz telepítsd fel a Medieval 2: Total War-t!

!!!HALA MADRID!!!

Mikor fel akarom telepíteni a játékot kapok egy ilyen hibaüzenetet:
Kingdoms requires Medieval II: Total War to be installed.
Mi lehet a hiba oka?
Valaki segítsen
Neuman
Miért fagy ki a játék? Erediti és 1.03 patch van fent magyarítással.

!!!HALA MADRID!!!

én semmi ellentmondást nem látok kettõmk bejegyzésében, csak bgabor kicsit világosabban fogalmaz mint én. még annyit hozzáteszek ha a saját ügynököt - kereskedõ, kém vagy felderítõ - kiválasztva a megfelelõ célpont fölé viszed a kurzort akkor kiír egy százalékot. na, az esély a sikerre. sokszor nem sok. (lehet rá kell klikkelni. bocs bevallom mostanában hanyagoltam a játékot egy kicsit.)

hi, azért vannak a bugok ... hogy a ré... ja ez nem az 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Molnibalage
Van hozzá crack? Szégyelve magam kérdezem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nemnem. Alapvetõen valóban azt a célt szolgálja,hogy kompatibilissé tegye az alapjátékot a kieggel, de vannak benne javítások az alapjátékhoz is. Szóval érdemes feltenni.

Molnibalage
Azt hittem, az csak a Kingdomshoz kell.

Persze, az alapjáték legutolsó patche az 1.3
Azt tegyétek föl és kész. A korábbi patcheket magában foglalja.

Bucser
Nem tudom. Nekem nemsokára érkezik az alapjáték. majd akkor meglátom.

(de utálok szombaton is melóban rohadni... pláne, hogy nincs mit csinálni.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
1.2-vel játszok. Efelett az alapjátékhoz nincs patch. Vagy az 1.3 az mehet az alapra is?

Bucser
meg nem árt pár patchet feltenni.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ez tisztán RTW örökség, ismert probléma.
Emiatt én nem szoktam kitámadni, hagyom had ostromolja a várat, aztán azt verem vissza.

Molnibalage
Egyébként sajnos itt is elég béne az AI. Asszem hard/hard fokozaton játszok, de képetelen csatát nyerni ellenem. Olyan állatságokat csinál..

FELEAKKORA sereggel, mint a védõim nekiáll ostromolni.
A másik gond szintén ami még RTW örökség, és vársotromkor szinte mindig kitámadatam ott, mert nem voltak ostromgépei akkor és csak bambán hagyta, hogy szétnyilazzam a seregét. Most már nem hagyja, de kész ostromgépekkel sem akar nekemjönni, mikor én támadok ki. Gratula...

Nemtudom, talán ha visszaolvasnál kemény 4 hozzászólást...

Nekem annyira nem hoz sokat olyan 6-7 forintot körönként. Gondolom minnél nagyobb az a finance (azok a pénzjelek) a kereskedõmnél annál több pénzd hoz a "konyhár"? De azt, hogy lehet növelni?
Aha. Hát akkor majd kitapasztalod, és meglátod kinek van igaza.

Molnibalage
Hát akkor itt valami nem stimmel, mert OculusDei pont ellentéteset állít, mint te.

Ja, és emellett felhívnám a figyelmet a családtagokkal saját területen kemény 200 florinért felépíthetõ kilátótornyokra. Ha felépítjük õket, örökre ott maradnak, és felderítik a környezõ területeket, illetve az ellenséges seregek összetételét. Nagyon hasznos építmények.

Nem, a kereskedõ már azáltal kereskedik, hogy ráál egy nyersanyagra a térképen.
Amikor találkozik egy "ellenséges" kereskedõvel, és erre utasítást kap, megkísérli felvásárolni a másik kereskedõt. Viszont ez a tevékenység visszájára is elsülhet, és hiába te kezdeményezted a felvásárlást, a te kereskedõdet veszik meg. Ez fordítva is megtörténhet, ha a gép kezdeményez. Attól függ, melyik kereskedõ "gyõz", hogy melyiknek nagyobb a szintje. A kereskedõk színtje attól nõ, hogy egy nyersanyaglelõhelyen álldogálsz velük soksok körig. Így ki lehet tenyészteni magasszintû kereskedõt, akinek már esélye van felvásárolni az újonc kereskedõket. Hacsak meg nem veszik õt is, mielõtt igazi nagymenõvé válhatna.
A Kereskedõt, mint minden más karaktert, a kémekkel lehet a legjobban megtalálni. (a kémet fejleszteni ellenséges haderegek kikémlelésével lehet. Ha nem akarod a kém életét kockáztatni, az is elég ha az ellenséges sereg mellé mozgatod õt, onnan is látja az ellenséges sereg összetételét) Emellett az orgyilkosok természetesen szintén el tudják tenni láb alól a kereskedõket. Sajnos minél magasabb szintû az ellenséges kereskedõ,pap stb, az orgyilkos annál kevesebb eséllyel 'kapja el'.

Csak ott éri meg tartani õket. Azoknél a tartományoknál, ahol nagy kereskedelmet akarsz, a kereskedõkket rásegítesz a dologra, azáltal, hogy a tartomány nyersanyaforrásain ácsorognak.

Én ezt nem nagyon értem, (nehézségekbe akadtam-e téren) :

1, A kereskedõ csak egy másik kereskedõvel tud kereskedni?
2, Én mikor a kereskedõmmel rámegyek egy másik kereskedõre és megnyomom azt a mérleget akkor odamegy hozzá (a kereskedõm) és eltûnik (az összes akit csak kereskedni küldtem).
3, Van valami knnyebb módja megtalálni a többi kereskedõt? Mert a pályán föl-le mászkálni szerintem nem elég hatékony.
Molnibalage
Akkor saját tartmányban is megéri tartani õket?

A kereskedõk nemcsak a saját bevételük miatt hasznosak, hanem azért is mert javítják az adott tartomány kereskedelmét.

Molnibalage
Akkor megpróbálom. Észak-Afrikában volt a kereskedõ, 4-dik szintû tudással és így hozott 79 aranyat. A másik germánia közepén volt és hozott 99-et. Elég nagy városaim vannak, céhekkel és elég nagy kikötõkkel így is elég keveset ad. Próbálkozok legalább tudom, hogy érdemes.

dartonita
Belatom ez igy ebben a formaban maris jobban hangzik.Kezdo vagyok meg en is ebben a jatekban,jo 5leteket adtal,thx.<#eljen>

toysoldier
Hali

Az miért van, hogy felraktam a magyarosítást, az csinált egy ikont az asztalra Magyarított Medieval 2 néven de ha ezzel indítom a játékot akkor mielõtt bejönne a menü kilép az asztalra, még hibaüzit se ír?

a másik kérdésem meg az lenne, hogy ha elfoglaltam Rómát meg megvan a 45 terület akkor játszhatok tovább ha akarok vagy nem?

elõre is köszi <#smile>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Hakan
Oks köszi daemon 4.11 van fent hát akkor ez van 😊

európai országokkal a legjobban fizetõ aruk - ha nem a termelõ országgal vagy szomszédos - az elefántcsont, arany, fûszer és a selyem. konstantinápoly, afrika és a közel kelet ahol ezekre találhatsz. az arabvilág a vasat és a borostyánt szereti. meg minden mnépnek van egy favorit terméke, de ezeket találgasd ki magad. minél képzettebb - magasabb szintû - a kereskedõ annál többet hoz. szintet idõvel lép vagy konkurens kereskedõ üzletének felszámolásával (ez közvetlen bevételt is ad 500-5000 florin között). minden kereskedelmi épületed növeli minden áru értékét. röviden ennyi. (az olaszokkal elég hamar el lehet érni 15000-30000 florin/kör bevételt csak a kereskedõkkel. elhanyagolható?)

a lényeg, hogy a fõvárosodtól minnél távolabbi kereskedelmi árukhoz vezényeld a kereskedõidet, így nagyobb esély van rá, hogy többet hoz a konyhára...
pl ha London a fõvárosod és elküldöd a kereskedõt Afrikába egy legdélebbre fekvõ város környékére, ott egy kereskedõ akár 2000 florintot is kaszálhat körönként...
dartonita
Hm nekem is ket iso file-ban volt az install.Probald esetleg egy ujabb verzioju daemon tools-al.Nincs mas otletem :/

Hakan
Medieval 2 Total War van meg 2 dvd-és de ha telepíteni akarom akkor azt írja hogy telepit sem pedig azt csinálom

dartonita
-Total War -Medieval 2
Ez az alapjatek cime.
Ha ez megvan,tudsz vele jatszani.Ha csak valami kieget toltottel le,akkor nem.(kiveve ha mondjuk 4-5gigas es egyben van az alappal)

public health:kozegeszsegugy (altalanos helyzete a telepulesnek mindenfele korsaggal szemben)

Mi az a public health?
Hakan
srácok létszi?

dartonita
80arany? oO
Nekem max 17volt 😄
Hagytam is a pichbe.Diplomaciaval es szabadrablassal lehet penzt szerezni foleg a kereskedelmi/foldmuvelesi bevetelek mellett.

Molnibalage
Skacok a kereskedõ embereknek mi értelme van?? Olyan 0 mennyiségû pénz hoznak, hogy ehaj. Körönként egy 3-4-dik szintû kereskedõ sem ad többet 80 aranynál...

dartonita
Minel tobb olyan epuletet huzol fel ahol public health bonust kapsz,es lehetoleg a hercegeket,seregek vezetoit ne hagyd bent a varosban,hozd ki hatha megusszak a fertozest.
Kemek es diplomatak viszont jol terjesztik 😊
Idovel,parezer ember pusztulasa utan altalaban helyreall a rend.

Hakan
Sziasztok az alap nélkül lehet játszani vele?