Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

#6000 ... ah, gratulálok !! <#vigyor2> <#vigyor2>
ha észreveszem, nem írok olyan hosszan !! <#idiota>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Ezt utólag olvasom, de válaszoltam erre is 😊

Ha a Zwei Hander-re gondolsz, akkor hozzá kell:
Város esetén:
Large city + militia drill square + armoury
Vár esetén:
Citadel + militia drill square + armoury

Mindezt bármely város építési ablakában - "open construction window..." alul balra található "Show building browser" menû alatt láthatod.

<#nyes>

srácok, aki tud másoltat ügyben segiteni kérem priviben keressen meg..már volt fenn egyszer a game, 1.2 (müködö patch) crack, de netframe problémát ír, 1.1 -est felrakta telepités közben..kb a francia kampány felénél tartottam már egyszer, aztán felraktam a vistát (bánom mint a kutya), most szüz xp, és nem indul😞..köszönöm elõre is
Pontosan melyik egységre gondolsz? Battlefield Assassinra? Másodikszintû orgyilkos céh kell hozzá.

Azt is mond már meg hogy hol lehet ezt megnézni (hogy mi kell ahoz az emberhez vagy épülethez)
hát pl.:a németh római birodalomban a tiszta páncélba öltözött hosszúkardos gyalogos katona
mondj példát mit akarsz kiképezni, és megmondom mi kell hozzá...
(megnézem)

Aha, ezek szerint nem kell kijelölni semmit, csak fejlesztenem kell a városomat, és a céhet. De a magyarokkal már az 1530-as években jártam mégsem tudtam megvenni az utolsó embereimhez szükséges épületeket!? (a céh az ugye a kereskedõház?)
ja sejtem.. te kevered a dolgokat..
a manage all cities azt jelenti, h. "minden városod menedzselheted", ergó nem kell governor-nak (helytartó) ülni a városban, h. építkezést, kiképzést tudj indítani, adót tudj változtatni.
Ez az "összes ember" akármi pedig ... kiképzendõ egységek lehetnek.
Ehhez fejlesztett városok, várak, megfelelõ guildok kellenek.

Elkezdett játék közben már hiába jelõlgeted a manage all cities funkciót.
Ha meg újat kezdtél utána, akkor mennie kell. Vagy mi is a bajod?
(Egy kör egy év, nem egy nap, de pszit !)

<#ejnye1>

Egyépként én még mindíg nem kapom meg az utólsó embereket. Nem tudom miért de nem kapom meg, azt mondták, hogy pipáljam ki az erõsség melletti "mangane all cityest. Na azt ki is jelöltem de már a 65. napon járok de még mindíg nincs meg az összes ember, ez azért van mert mást kell beállítani vagy azért mert késõbb kapom meg az utolsó várfejlesztést.

De mikor a magyarokkal mentem akkor is kilyelõltem ezt a mangane all cityest de az 1530-as években sem kaptam meg az összes embert, és ez eléggé lehangoló 😞
ma ez a divat, jól látod :S

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hakan
hali 1 olyan problémám van hogy letöltöttem az alapot FLT verzió és a daemonal telepíteném be is jön az instal rész rá kat és utána nem csinál semmit mi lehet a gond szerintetek ?

Molnibalage
Bazz, very hard szinten úgy csal a gép, mint állat. Velence akkora hadsereget tart fent kevesebb tartománnyal, mint nkem hogy az már fáj...
Így nem lehet megverni. Szétverek két majdnem fullos hadsereget 300 fõs sajtá veszteséggel, aztán rá 3 körrel jön az új hadserege és emelett még keresztes hadjáratot is folyatat. Anyád...

Hát asszem én lehet, hogy befejezem a próbálkozást, mert talán okos AI-t kéne írni és nem csalót. Vagy ma ez a divat?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

felesleges volt kiszámolgatni, ha a pénzesüstre rákattintasz, ott mindent látni fogsz...
Scottt
Vámok,minden getva 😄 Empire Total War Újkorban játszódó játék.Gyarmatosítás,francia forradalom,hát abba az idõ visz majd minket a játék 😊 Régebb óta dolgoznak rajta de csak most jelentették be.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Mert a katonák után von le fenntartási költséget, van korrupció...nézd meg a kiadás-bevétel oldlat és kiderül mire megy el a pénzed.

De összeadtam a városaim alatt lévõ csikban való számokat, az úgy összesen 11.000 valamennyi, és leállítottam minden kiadást (men vettem sem épületet sem embert) , de még így is csak napi 3.000 aranyat kapok.
Ennek mi sz oka?
Molnibalage
Álljon meg a menet! Nem'tom fejbõl pontosan, de talán nézd meg a pénzügyi lebontást és számolgass. Ha csík csak a bevételeket mutatja, akkor talán le kéne vonni a kiadásokat de, mondom nem tudom fejbõl, hogy mit von le számoláskor és a csíkon feltüntetett értéknél. MINDIG a teljes summát nézd.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Van valami amit nem értek. Az adó amit egy várostól beszedek, az a város alatti kis csíkban van ott ahol a neve is, annak a csíknak a bal sarkában, nem (egy kis aranykupac mellet)? De ha az-az, akkor nekem legalább napi 10.000-20.000 aranyat kellene kapnom naponta, de alíg kapok 4.000-ret ez mért van?
Feljezd a diplomatádat! Ha a diplomazád elég fejlett akkor szinte "bármit" el tudszérni.
Molnibalage
Na, alakul a dolog. A bizáncit bevontam a háborúba. Adtam neki átjárási jogot, térképet és 20 körig körönként 500 aranyat. Abba nem halok bele, két combosabb egység kerül körönként ennyibe.

Viszont egy-két dolog azért durva továbbra is. A velencei király valamiért TELJESEN egyedül csámborgott a földemen. Nosza üssük le, gonoltam én kis naív. Neki volt 61 lovasa asszem, nekem is ennyi volt a királyom csapatában, de még vittem három fullos spearment. 4 különbözõ oldalról támadtam meg, de így is csak a felét tudtam leverni a csapatnak és meglépett. Nekem 60 emberem veszett oda. Nonszensz szerintem..

Az is fura, hogy az XP itt alig tápolja be az egységet, 1 szint csak egy tulajdonsáot növel egy ponttal, nekem legalábbis így tûnik. RTW-ben egy 7-8-dik szintû egység azért már elég masszív volt, itt meg alig érezni a különbséget, talán csak morálban jobbak.

Molnibalage
'Saz mi lészen?

Na újrakezdtem és egy kicsit már tûrhetõbb a dolog. A lengyelekkel találkoztam elõször rögtön adtam nekik rendszeres ajándékot. A viszony hogyhogynem javult, és már a szövetségeseim, de azért nem szállnak szembe a velencei agresszorokkal. AJÁNDÁKBA akartam adni a military access-t, de még úgy sem fogadta el. Bizánciakkal is szövetséges vagyok Õ jött, hogy ugyan már itt a kis csinosz hercegnõ vegye már el dicsõ lovagom és akkor legyen egybõl szövetség és még kért egy kis ajándékot is. Én hozzácsaptam és lészen szövetség. FElé még nem ért el a diplomatám, de gyanítom, hogy õ sem fog beszállni...

Egy veleencei sereget már szétcsaptam a második folyamatban. Kivégzek mindenkit, nincs kegyelem.

Empire:Total War te kis botor..
Molnibalage
Miben?

Scottt
Kicsit butácska na ne bántsátok szegényt<#idiota>Majd az ETWbe😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Bucser
2-szeres túlerõ csak? Az semmi....

A legszebb amikor 3-4 fullos ser3eggel körbeveszi az egyetlen sergedet és utána mindet megfuttatod meg persze bedarálod a menekülõket😊 (túlélõt nem hagyunk😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
nekem nem a kiegyensúlyozás hiányzik, hanem egy játszható AI. Ugyanis szegény hülye és kész.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nekem viccesebb volt a helyezet, mert már 10 kör óta mínuszban voltam.

Jaja, ez engem is nagyon idegesít!
Játszok, a 40. körnél jártam és volt 100.000 aranyam (egyiptommal voltam). Egyszer csak azon veszem észre magam, hogy fogyik a pénzem!!!!! -40.000-ig meg sem ált 😞 Pedíg nem vettem semmit. Sem embert sem épületet. Tudja ennek valaki az okát?
Molnibalage
Hát most asszem újrakezdem a magyarokkal és teszek még egy próbát, de egyre nagyobb szarkupacnak tûnik a játék. Már a bizánciak is megtámadtak... 4 vs. 1. Aha, hihetõ. Egymással még véletlenül sem háborúznak csak velem. A játék 17. köre óta hadban állok folyamatosan Vicc. Az is fura, hogy egyszercsak elkezdett csökkeni a városaim bevétele, meg a kereskedelembõl is. Oszt miért????

Buda elesett, de én meg egy körrel késõbb bevettem Bécset. 24 ezer aranyat fosztottam, de elment a kedvem a hosszú visszaút agóniájától.

Valami nevetséges, ahogy a gép játszik. Bõsz keresztények ölik egymást, az arabok meg már kb. a 7-dik siekeres Dzsihádot vezetik keresztény államok ellek...

Ennél az RTW sokkal kiegyensúlyozottabb volt.

nálam egyszer elõfordult, hogy a bérgyilkosaimmal írtottam ki a franciákat, megöltem az összes családtagot és lázadóvá vált...
bár van olyan búg, hogy egyszerûen családtagot termel, pl egy távol esõ területen volt kisebb sereggel, megöltem a tagot, de a következõ körben nem csak egy kapitány maradt, hanem kipótolta egy családtaggal...
sokszor elõfordult és elég idegesítõ...
Kém pedig nagyon jól jön, lehet menni elõre a sereggel, elfoglalni a városokat, mert egy jó kém kinyitogatja a kapukat, nem kell kivárni egy kört, míg megépülnek az ostromszerek. (és megérkezik az esetleges felmentõ sereg) De ezeket tudod Te is 😊

Molnibalage
Én még kémet és bérgyilkost sem használok. A kém néha jó, hogy felderít és messzire ellát. Bérgyilkos nem tudja soha megölni akit igazán kell. Még arra lennék kívnácsi, hogy mekkora az ellen családfája? Már azt sem tudom megszámolni, hány tagját fektettem ki. A királyt is elfogtam, 10 ropit ért, de nem volt zséje kiváltani. Ment a levesbe.

Igazad van, de bevallom erre nem adok - mármint, h. kivel milyen viszonyban vagyok - mert elöbb-utóbb uis le kell nyomnom.
Meg.. annyi mindenre kell figyelni, h. nincs idõm ezzel foglalkozni.
Ha megtámad, leverem 3-4-szer és elkotródik, esetleg visszatámadok.
Ha meg nekem van arra dolgom, akkor meg jól nekimegyek <#ravasz1>
Én a csatákra, kereskedésre, bérgyilkosok, kémek foglalkoztatására helyezem a hangsújt, talán pont azért mert a diplomácia ennyire kiforratlan.
Kapom a jelentéseket, h. rossz a viszonyom ezzel is ezzel, megnézem, ha fenyegetést jelent, akkor odavonok némi embert, ha nem, akkor hagyom a fenébe. Röviden <#zavart1>

Molnibalage
Azért rendezhette volna a játék készítõ csapata egy táblázatba, mert így rohadtul izzasztó feladat megnézni, hogy ki kivel, milyen viszonyban van.. Agyrém amit fejlesztõk mûvelnek. Egy dolog a szép kinézet, de egy STRATÉGIAI játéknál talán nem ennek kéne fõ szempontnak lennie szerintem. Helyenként úgy érzem mintha visszafele fejlesztenék a sorozatot.

Molnibalage
A diplomáciai része a játéknak egy rossz vicc. Az RTW-ben a realism patch asszem csinált egy olyat, hogy "military access treaty" opció jelent meg és akkor büntetlenül mászkálhattál annak a területén akivel kötötted. Itt a diplomácia szarra se jó. Csinálhatok brámit, mindenkivel szar a viszonyom, több ezer aranyat meg nem fogok ajándékba adni a semmiért. Most már 3-an háborúznak ellenem, Holy Roman empire is beszállt a buliba. Velencét meg már másodszorra átkozzák ki, csak nem akar leállni.

Volt el meleg pillanat, 2-es ostromolták BUDAPESTET (bazz, ekkora történelmi tévedést...), de az erõsítésként érkezett sereggel begyaktam.
Azért kellett centizni.

Elképesztõ, hogy az AI soha nem akar békét kötni. Meguntam a dolgot, ezután kivégzek mindenkit aki csak rámtámad. Ha elfogalom egy városát kiirtok mindemkit és lelépek, ha vegye vissza a szar várát. Azátn újra eljátszom ezt. Elfogyott a türelmem. Az AI szeintem csal, mint állat.

Kösz el se hiszem hogy ezt nem vettem észre. Viszont hiába megyek rá adiplomatával az emberére nem kínál fel ilyen lehetõséget hogy elküldjem. Térképinformációt cserélhetek, fizetésre kérhetem, illetve hogy támadjon meg valakit, valamit megszüntethetem a kereskedelmi jogokat. De ezenkívül nincs más, msot néztem meg.
1, A diplomacia fül alatt ha ráhúzod az egeret az adott nép zászlajára, akkor kiírja, h. milyen a viszonyotok: good, poor, very poor, abysmal, stb
2, Rá kell küldened egy diplomatát az adott nép bármelyik seregére v. diplomatájára, és megadni azt, h. takarodsz, v. megtámadlak - ezt most hirtelen nem tudom, h. van angolul - erre általában elkotródik.
Nála ez automatikus, ezért kapod azonnal az üzenetet, h. húzz a fenébe innen!
Ha nem így van, üssetek, tiporjatok a sárba <#zavart2>, mert nem vagyok biztos a dolgomban

Tudnátok a segítségemre lenni valamiben? Úgy vettem észre hogy a Medieval 2-ben nem csak szövetséges, semleges és elleséges van, hanem minden nép viszonyul hozánk valahogy, javul vagy romlik a kapcsolat egy állapoton belül (mondjuk szövetséges állammal javulhat a viszonyunk vagy romolhat de nem változik a szövetségi státusza). Viszont ezt nem jelzi sehol, nem tudom hogy kivel milyen a viszonyom, pedig úgy vettem észre hogy ez a diplomáciát befolyásolja. Szóval hogy mûködik ez a dolog? Illetve egy idekapcsolódó kis kérdés. Amikor áthaladok egy másik területen a seregemmel RÖGTÖN pofáznak hogy menjek el akkor is ha csak a sarkát érintettem. Viszont a többi országból sokszor mászkûlnak nálam, nem feltétlenül hadi célból. Sokszor áll meg egy osztag a váram mellett és marad körökig, sokszor nem tudok miatta kilyönni és kénytelen vagyok megtámadni és ez háborúhoz vezet, vagy kénytelen vagyok bennmaradni a várba. Lehet valahogy más nemzetek tudtára adni hogy nem kéne mászkálni a területemen?
😊))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))99
PrasCo
red bull
Azt se tudtam hogy van ilyen oldal xD. Amugy kösz

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Ezzel ITT mi a probléma?

Molnibalage
Nem használok magyarítást semmihez, mert nincs rá szükségem.

red bull
Mûködõ magyaritást tudsz adni?

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Molnibalage
Igen, azzal. A gép ha megtámadja a váramat és kitámadok továbbra sem hajlandó használni ostromgépeit...

Eszméleteln, hogy 1.3-a patch után is milyen hibák maradnak benne.

red bull
valaki tud egy mûködõ magyarítást a játékhoz?

1.3 verzióval nyomod? Abban fixálták ezeket a problémákat.