Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vicces az, hogy most a törökkel vagyok, eddig háromszor hirdettek keresztest Antiókia ellen, de mivel mindenki szövetséges, ezért egyetlen sereg sem érkezett soha 😄
CSAK a Fradi
Ez egy érdekes, és szép játék, de nagyon egyszerû stratégia. Sajnos egyáltalán nem kihívás vele játszani, ennek ellenére nagyon szeretem a Total war sorozatot.
Sajnos a gép nagyon hülye, hiába csal, ha a csatatéren elvered...
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A magyarokkal sajnos tényleg nagyon unalmas volt, mert az elején csak sereget gyártottam, ezáltal mindenki félt tõlem és szövetségesem lett gyakorlatilag egész európa. Így aztán késõbb csak kiválasztottam az aktuális leggyengébb szövetségesem, aztán uccu neki. És természetesen a többi állam is õt támadta be, minthogy velem szálljanak szembe. Néha még a pápa is besegített, így érte el a végzet Velencét és Milánót is többek között. Mikor meg már elég nagy volt a birodalom, na onnantól tényleg punnyadás volt, ugyanis akkor már a bevételek is nagyok voltak, ergó a pénzre sem kellett figyelnem. Elég szomorú, de az egész játék alatt max háromszor (!!!) kellett megvédem a váramat egy (esetleges) ostromtól, ezen kívül soha senki nem mert megtámadni.
CSAK a Fradi
Bele lehet írni a játék file-jaiba, így az elejétõl tudtam játszani a többi néppel is. Mivel magyarokkal akartam nyomni, ez szinte szükségszerû volt 😊
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Na az tényleg kemény, elejétõl a végéig ..
Bevallom azt nem is vittem végig, belefáradtam a nehézségekbe
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mivel külön lehet állítani a hadjárat és a csata nehézséget, így elég jól be leeht lõni a gamét.
A csatanehézség állítása semmi mást nem szabályoz, mint a csapatok kimerültségét. Legnehezebb csata nehézségen teljesen reális körülmények között merülnek ki az embereid, azaz ha a csata elején megmászatsz velük egy hegyet, akkor alig fognak bírni megállni a lábukon, nemhogy csatát nyerni. Ezenfelül kissebb csata nehézségi fokozaton visszatöltõdik az erejük, némi ácsorgás után újra frissek lesznek.
Ezét én eddig hardon játszottam, most veryhardon próbálom, és tényleg oda kell figyelni erre a fáradás dologra.
Maga a gépi csata AI normál fokozat fölött már nem fejlõdik, megfigyeléseim szerint.
A Hadjárat nehézséget viszont sosem veszem hard fölé, hardon játszom.
Így is az van, hogy állandóan (kétkörönként) kell visszaverni az ellenség fullos seregeit.
Ezekután nem akarom megtudni, milyen a vh.
(Folyamatosan nyerni kell az elején, uis egy vesztett csatával bukni lehet az egész kampányt)
Én med/med-en nyertem velük, 35 tartományt kellett elfoglalni. Bár az utolsó 200 év nagyon unalmas volt 😞 Ez csak a sort ugye? Ja meg persze a land to conquer mod van fent, nemtom ez számít-e.
CSAK a Fradi
Természetesen csak short hadjáratot, a teljesnek neki sem állok.
Berv: Te pl a magyarokkal milyen fokozaton nyertél? 😊
CSAK a Fradi
De lehet magyarokkal is nyerni, tanúsítom 😊
Van ennek valami köze a Medeivel 2-höz , vagy csak nekem nem esik le?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez viszont egy remek minõségû játék, amit rengetegen szeretnek, szóval csak finoman a szavakkal.
Mostani játékban 9-dik körig elfoglaltam 3 tartományt, (Iasi, Bukarest, Zágráb) és a 4.(!) körben beházasodtam a lengyelekhez és full szövetséget kötöttünk, de baszik elleneim ellen hadba volnulni.
Hát ennyi, inkább maradok a Falconnál.
Több vár és város,és nagyobb terület,
Viszont annak is meg van azelõnye hogy kicsi a területlem, könyebb rajta manõverezni.
Viszont ami érdekes a sapanyol fõvárosban nincs családtag, mégis be lehet állítani az adót!!! Pedig azt akkkor lehet ha van bent családtag, vagy nem? Mi ez valami hiba? No nem mintha zavarna...
Amúgy arról hogy mennyire nehéz: hadban állok Milánóval Szicíliával, franciákkal, angolokkal.
Állandóan támadnak ,és állandóan szétkergetem õket.
Csakhogy közben nekem is kéne hogy növeljem az országomat, úgy hogy villámgyorsan elkéne foglalnom Portugáliát.
Érdekes lesz, az biztos.
már csak a fekvésük miatt is
Most tettem föl a Kingdomsot és szépen el is indult de amikor az amerikai hadjáratban csatát töltök be az alábbi üzenettel kilép a játékból
Medieval 2 Total War encountered an unsecifid error and will now exit
Valaki aki tudja ez mért van légyszíves segítsen.
Elõre is köszönöm
Na szóval, újra kezdtem a spanyolokkal.
Hát, mit mondjak nehéz.
Kicsi terület, mindössze két ! város.
Legalábbis nehezebbnek tûnik ,mint a németekkel vagy a franciákkal.
Veszítettek már a Med.II-ben?
Ma poénból leszereltem az össz seregemet, városaimet hagytam hadd lázadjanak fel, egy részét eladtam
míg végül 1 váram maradt.
Rebbelsek ostromolták meg, megpróbáltam kitörni, de vesztettem,
Jött aztán egy fasza videó amin mutaták hogy kipusztult a birodalmam!
Nagyon poénos volt.
Viszont nehéz volt veszíteni.
Üres volt az utolsó váram, minden országgal háborúban álltam a pápa kiátkozott, és mégsem akarta senki elfoglalni az utolsó váram...hát hülye ez?
aut viam inveniam aut faciam
AZ RTW-ben olyan faszán lehetett jászani így a lakossággal. Meg lehetett akadályozni, hogy elhízzanak a városok és a kisebb településeket meg lehetett fejleszteni. Huge egységméreten 240 paraszt volt asszem egy egységben. 4 kör alatt átvittem a nagyvársoból 1000 embert bárhova. Atomtáp volt. Itt ez meg nem megy....
Az 1.2-es patchet feltettem én is hátha segít egy keveset, de erre nekem is a NET Frame-el kezdett szívózni de olyan szinten, hogy az egész game reinstall lett.
Empire:Total War-----> ettõl lényegesen többet várok mert igaz, hogy a Medieval 2-vel is el lehet lenni, de olyan az egész mint valami rossz béta verzió.<#idiota>#idiota><#buck>#buck><#idiota>#idiota>
B.U.É.K. minden strategosznak!!
For the greater good
vagy mi!?!? 😊
netframe: letezik 2.x probald azt. nekem is volt mar valami problemam vele.
battlefield assassin: utos egyseg, megtalalhato a muszlimoknal is hashasin neven es naluk joval elobb hadrendbe allithatoak... sajnos.
vasemberfiling: igazabol barmely kesoibb - nem a puffasztott gatyasokra gondolok <#buck>#buck> - egysegekkel elerheto amiket feltuningolt a pancelkovacs. de a jatek legutosebb egysege tovabbra is a testorseg. na azok csodakra kepesek. <#vigyor1>#vigyor1>
aut viam inveniam aut faciam
És valamiért ezeknek a gyalogos verzióját hadjáratban nem lehet képezni.
Amúgy én nagyon szeretem ezt a játékot. Most vittem végig én is hard/hardon magyarokkal a short hadjáratot. Hát, nem volt olyan élvezetes, mint Velencével, de azért vicces volt például magyarként elfoglalni az észak itáliai kereskedõvárosokat meg konstantinápolyt.
Sajna a Battlefield Assasissin meg a Fõúri Vitéz (magyarítással játszom, nemtudom az angol elnevezését) pont a végére készült el, így már nem került csatába. Azért megnéztem, és tényleg két életerõpontja van a BA-nek. Más egységeknél nem láttam még ilyet soha!
Azt pedig én is hasonlóképp tudom, hogy Dismounted Gothic Knights kampányban nem képezhetõ.
Amúgy ki isteníti?
Annyit tud, hogy 'képes bárhol elrejtõzni'. Magyarán ha nem mozgatod, akkor láthatatlan az ellenfél számára, még egy sima mezõn is.
Így elvileg adott pillanatban le lehet velük mészárolni például az õrizetlenül hagyott ostromgépek személyzetét.
Gyakorlatilag nem jók semmire.
jobbra a hozzászólás fejlécében