Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Kedvencem pl. az volt, az õ keresztes hada, akárhogyan töketlenkedik vele, nem oszlik fel sosem. 😄
Terminátor14
Meglátjuk, azért én reménykedem...😊

A vicces az, hogy most a törökkel vagyok, eddig háromszor hirdettek keresztest Antiókia ellen, de mivel mindenki szövetséges, ezért egyetlen sereg sem érkezett soha 😄

CSAK a Fradi

Ha mindent legnehezebbre állítasz akkor is könnyû lesz.
Ez egy érdekes, és szép játék, de nagyon egyszerû stratégia. Sajnos egyáltalán nem kihívás vele játszani, ennek ellenére nagyon szeretem a Total war sorozatot.
Sajnos a gép nagyon hülye, hiába csal, ha a csatatéren elvered...

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Na majd hardon. :-)

Terminátor14
Érdekes, akkor a következõ játékot már én is hard/hardon kezedem, de elõbb még befejezem a törökökkel 😊

A magyarokkal sajnos tényleg nagyon unalmas volt, mert az elején csak sereget gyártottam, ezáltal mindenki félt tõlem és szövetségesem lett gyakorlatilag egész európa. Így aztán késõbb csak kiválasztottam az aktuális leggyengébb szövetségesem, aztán uccu neki. És természetesen a többi állam is õt támadta be, minthogy velem szálljanak szembe. Néha még a pápa is besegített, így érte el a végzet Velencét és Milánót is többek között. Mikor meg már elég nagy volt a birodalom, na onnantól tényleg punnyadás volt, ugyanis akkor már a bevételek is nagyok voltak, ergó a pénzre sem kellett figyelnem. Elég szomorú, de az egész játék alatt max háromszor (!!!) kellett megvédem a váramat egy (esetleges) ostromtól, ezen kívül soha senki nem mert megtámadni.

CSAK a Fradi

Én nem követem a fejlesztõk elgondolását, h. 3 néppel elösször, majd utána szabadul fel a többi játszhatóvá.
Bele lehet írni a játék file-jaiba, így az elejétõl tudtam játszani a többi néppel is. Mivel magyarokkal akartam nyomni, ez szinte szükségszerû volt 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Ami ennél nehezebb, az a norvégokkal játszani a britannia kampányban..
Na az tényleg kemény, elejétõl a végéig ..
Bevallom azt nem is vittem végig, belefáradtam a nehézségekbe

Molnibalage
Milyen belepiszkálásról beszélsz? Angolokkal végigtoltam h/h nehézségen rövid játékban aztán azzal játszok, akivel akarok, kivéve a pápai állam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem, legnehezebben már elég idegölõ.
Mivel külön lehet állítani a hadjárat és a csata nehézséget, így elég jól be leeht lõni a gamét.
A csatanehézség állítása semmi mást nem szabályoz, mint a csapatok kimerültségét. Legnehezebb csata nehézségen teljesen reális körülmények között merülnek ki az embereid, azaz ha a csata elején megmászatsz velük egy hegyet, akkor alig fognak bírni megállni a lábukon, nemhogy csatát nyerni. Ezenfelül kissebb csata nehézségi fokozaton visszatöltõdik az erejük, némi ácsorgás után újra frissek lesznek.
Ezét én eddig hardon játszottam, most veryhardon próbálom, és tényleg oda kell figyelni erre a fáradás dologra.
Maga a gépi csata AI normál fokozat fölött már nem fejlõdik, megfigyeléseim szerint.

A Hadjárat nehézséget viszont sosem veszem hard fölé, hardon játszom.
Így is az van, hogy állandóan (kétkörönként) kell visszaverni az ellenség fullos seregeit.
Ezekután nem akarom megtudni, milyen a vh.

very hard / very hard
(Folyamatosan nyerni kell az elején, uis egy vesztett csatával bukni lehet az egész kampányt)

Terminátor14
Melyik a sort?
Én med/med-en nyertem velük, 35 tartományt kellett elfoglalni. Bár az utolsó 200 év nagyon unalmas volt 😞 Ez csak a sort ugye? Ja meg persze a land to conquer mod van fent, nemtom ez számít-e.

CSAK a Fradi

Bezony, én is nyertem a magyarokkal hard/hard-on, úgyhogy csak gyakorlat kérdése.
Természetesen csak short hadjáratot, a teljesnek neki sem állok.

Terminátor14
Itt mindenki legnehezebb fokozaton nyomja?

Berv: Te pl a magyarokkal milyen fokozaton nyertél? 😊

CSAK a Fradi

Velük amúgy is csak belepiszkálás után lehet játszani, lehet nem véletlenül 😊 (Ezt igazából nem tudom biztosra mivel lehet mivel nem lehet játszani, uis azonnal minden népet játszhatóvá teszek, amint felpakolom vmelyik TW-t)
De lehet magyarokkal is nyerni, tanúsítom 😊

Bocs, lehethogy hülye vagyok, de mi az a "falcon" meg a "Lock On"
Van ennek valami köze a Medeivel 2-höz , vagy csak nekem nem esik le?

Molnibalage
Ez nem itt kéne kitárgyalni, de azért a falconosok is kapnak röhögõgörcsöt a Loncitól rendesen sok helyen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ízlések és pofonok. Én a falcontól kaptam röhögõgörcsöt a Lock On után.
Ez viszont egy remek minõségû játék, amit rengetegen szeretnek, szóval csak finoman a szavakkal.

Nem éget az fel semmit. A rebellis sereg blokkolja a kereskedelmet a területen, ahol áll. Lenyomod és helyreáll a kereskedelem.

Molnibalage
Na hát én bevégezten ezzek. Uninstall. Vh/Vh nehzéségen a kisebb nemezetekell (pl.: magyar) játszhatatlan ez a szar. Csinálhatok bármit, LEGALÁBB két ellen azonnal megtámad már két fullos sereggel a játék elején, mikor nekem egyre nincs elég pénzem... Abban meg nem látok semmi élvezetet, hogy a HRE (német-rómaiak?) néppel vagy a franciákkal játszak akiknek alapból 4-5 tartományuk van. Ez a játék így a röhejes kategória. H/H nehézségen úgy vertem le a rövid hadjáratban az ellent, hogy csatát sem tudtam veszteni. Egyetlen egyet sem.

Mostani játékban 9-dik körig elfoglaltam 3 tartományt, (Iasi, Bukarest, Zágráb) és a 4.(!) körben beházasodtam a lengyelekhez és full szövetséget kötöttünk, de baszik elleneim ellen hadba volnulni.

Hát ennyi, inkább maradok a Falconnál.

Hogyha egy rebellis hadsereg a területemen áll és felégeti a környezõ területet akkor az okoz nekem valami anyagi kárt, és ha igen akkor hogy lehet kilyavítani? vagy magátol helyrejön?
Szerintem a németek és franciák könyebbek.
Több vár és város,és nagyobb terület,
Viszont annak is meg van azelõnye hogy kicsi a területlem, könyebb rajta manõverezni.

Viszont ami érdekes a sapanyol fõvárosban nincs családtag, mégis be lehet állítani az adót!!! Pedig azt akkkor lehet ha van bent családtag, vagy nem? Mi ez valami hiba? No nem mintha zavarna...

Amúgy arról hogy mennyire nehéz: hadban állok Milánóval Szicíliával, franciákkal, angolokkal.
Állandóan támadnak ,és állandóan szétkergetem õket.

Csakhogy közben nekem is kéne hogy növeljem az országomat, úgy hogy villámgyorsan elkéne foglalnom Portugáliát.
Érdekes lesz, az biztos.

én evvel szopok 1 hete😞..a <#kocsog> net framework baszakodik, hiába frissítettem 2.0-ra ugyanezt a hibaüzit dobálja, igaz nekem az alapjátéknál, nem a kiegészítõnél..még nem találtam rá megoldást😞(
véleményem szerint a legkönnyebb népek sorrendben: az angolok, a spanyolok, a skótok, a portugálok, a mórok, a szicíliaiak és a dánok... meg talán az egyiptomiak.
már csak a fekvésük miatt is
BUÉK!!

Most tettem föl a Kingdomsot és szépen el is indult de amikor az amerikai hadjáratban csatát töltök be az alábbi üzenettel kilép a játékból

Medieval 2 Total War encountered an unsecifid error and will now exit

Valaki aki tudja ez mért van légyszíves segítsen.

Elõre is köszönöm
Ma újra keztem, mivel a Német-Római birdalmat mint Nero fölégettem.

Na szóval, újra kezdtem a spanyolokkal.
Hát, mit mondjak nehéz.
Kicsi terület, mindössze két ! város.
Legalábbis nehezebbnek tûnik ,mint a németekkel vagy a franciákkal.

Molnibalage
Az.

üdv.
Veszítettek már a Med.II-ben?
Ma poénból leszereltem az össz seregemet, városaimet hagytam hadd lázadjanak fel, egy részét eladtam
míg végül 1 váram maradt.
Rebbelsek ostromolták meg, megpróbáltam kitörni, de vesztettem,

Jött aztán egy fasza videó amin mutaták hogy kipusztult a birodalmam!
Nagyon poénos volt.

Viszont nehéz volt veszíteni.
Üres volt az utolsó váram, minden országgal háborúban álltam a pápa kiátkozott, és mégsem akarta senki elfoglalni az utolsó váram...hát hülye ez?

igen ez mar nem mukodik. en is sokszor zsoldosokkal gyorsitottam meg a varos fejlodeset vagy ahogy te is, parasztokkal.

aut viam inveniam aut faciam

Molnibalage
Ja skacok itt miért van az, hogy ha megszüntetek egy katonai egységet, akkor nem konvertálódik vissza lakosságba? Kiképzéskor levonódik egyáltalán??

AZ RTW-ben olyan faszán lehetett jászani így a lakossággal. Meg lehetett akadályozni, hogy elhízzanak a városok és a kisebb településeket meg lehetett fejleszteni. Huge egységméreten 240 paraszt volt asszem egy egységben. 4 kör alatt átvittem a nagyvársoból 1000 embert bárhova. Atomtáp volt. Itt ez meg nem megy....

kösz..felfrissitettem 2.0 -ra, ugyanugy szarik elindulni, ugyanarra a hibára hivatkozik..eehh
Molnibalage
Indításkor nekem is kírja, hogy valami nem tetszik neki, ettõl függetlenül rendesen fut.

Tudjátok a hülye AI miatt meg a rengeteg idegesség miatt amit kapunk a játéktól(csaló gép,ratyi diplomácia, béna ostrom-az RTWben fajin volt pedig az ostromlo AI- stb stb stb)csodálkozom, hogy nem bukott be a játék.
Az 1.2-es patchet feltettem én is hátha segít egy keveset, de erre nekem is a NET Frame-el kezdett szívózni de olyan szinten, hogy az egész game reinstall lett.
Empire:Total War-----> ettõl lényegesen többet várok mert igaz, hogy a Medieval 2-vel is el lehet lenni, de olyan az egész mint valami rossz béta verzió.<#idiota><#buck><#idiota>
B.U.É.K. minden strategosznak!!

For the greater good

De az nincs - amennyire most emlékszem rá másnaposan - talpig páncélban.
vagy mi!?!? 😊

huh, hat ti nem lazsaltok... nekem is volt egy igen fura elmenyem most a napokban. timbuktuban lent termeltettem a jo kis aranyat plusz elefantcsontot egyszer csak jott a kor eleji uizenet, hogy mind az ot kereskedom meghalt. ok: isten elvette oket. na ezt tegyetek valahova (nem emlekszem a pontos angol szovegre) perszehogy reload lett a vege. otmaxos kereskedo a vilag legeldugottabb reszen... igy is eleg fajdalom oket angliabol odaig leszenvedni <#hehe>
netframe: letezik 2.x probald azt. nekem is volt mar valami problemam vele.
battlefield assassin: utos egyseg, megtalalhato a muszlimoknal is hashasin neven es naluk joval elobb hadrendbe allithatoak... sajnos.
vasemberfiling: igazabol barmely kesoibb - nem a puffasztott gatyasokra gondolok <#buck> - egysegekkel elerheto amiket feltuningolt a pancelkovacs. de a jatek legutosebb egysege tovabbra is a testorseg. na azok csodakra kepesek. <#vigyor1>

aut viam inveniam aut faciam

Nem, a Gothic Kights-okat csak a Szent Római birodalom tudja képezni.
És valamiért ezeknek a gyalogos verzióját hadjáratban nem lehet képezni.

Amúgy én nagyon szeretem ezt a játékot. Most vittem végig én is hard/hardon magyarokkal a short hadjáratot. Hát, nem volt olyan élvezetes, mint Velencével, de azért vicces volt például magyarként elfoglalni az észak itáliai kereskedõvárosokat meg konstantinápolyt.

Sajna a Battlefield Assasissin meg a Fõúri Vitéz (magyarítással játszom, nemtudom az angol elnevezését) pont a végére készült el, így már nem került csatába. Azért megnéztem, és tényleg két életerõpontja van a BA-nek. Más egységeknél nem láttam még ilyet soha!

Molnibalage
Hmmmm? Én mintha képeztem volna olyat, bár nem tuti. Kétfajta nehéz gyalogost is találtam a franciáknál.

PrasCo
...elõször én is csak hüledeztem, hogy "Ez valami vicc? Kislétszámú csalogoscsapat ennyi pénzért?", csak aztán jöttem rá a trükkre. 😊
Azt pedig én is hasonlóképp tudom, hogy Dismounted Gothic Knights kampányban nem képezhetõ.
Ezt nem is tudtam!

Csak kérdezték, hogyan lehet kinyitni.
Amúgy ki isteníti?
Annyit tud, hogy 'képes bárhol elrejtõzni'. Magyarán ha nem mozgatod, akkor láthatatlan az ellenfél számára, még egy sima mezõn is.
Így elvileg adott pillanatban le lehet velük mészárolni például az õrizetlenül hagyott ostromgépek személyzetét.
Gyakorlatilag nem jók semmire.

Szerintem a Dismounted Gothic Knightsra gondol, és az engem is érdekelne. Hadjáratban én is csak sima lovonülõ Gothic Knightot tudtam csinálni. A dismounted verziót szvsz csak custom csatában lehet használni.

PrasCo
Gyakorlatilag egy jó gyalogos lenne mindössze; viszont ami igencsak megdobja a bulikban az értékét, az az, hogy 2-es a Hit point-ja, tudtommal egyedül neki az egész játékban a General's bodyguard-en kívül. Tehát elég nehéz eltenni láb alól közelharcban, szinte bárminek neki lehet küldeni.
PrasCo
Két és fél kampányt húztam le a bizánciakkal. Most "beleültem" Franciaországba, hát nem gyengén megdöbbentõ, milyen durva egységeik vannak! Ilyen "acélhatalom"-érzést utoljára a dánoknál, vagy még talán esetleg a németeknél éreztem. 😄
Molnibalage
Mit tud az az egység, hogy ennyire istenítitek?

hsz-válasz.
jobbra a hozzászólás fejlécében

jah, ok thx
nem akarom teleszemetelni a topikot a nyügömmel, csak még valami eszembe jutott, telepitéskor nem engedtem neki a dx-et felrakni, gondoltam a crysis fent van, azé jóval frissebb..esetleg ez lehet a gond?<#nemtudom>
inditáskor ezt irja: an unhandled exeption has occured in your application..input string was not in a correct format
megnéztem a telepitólemezeken nem találok külön netframe mappát😞..lehet hogy az 1.1 nem elég neki, de amikor elõször raktam fel nem kellett külön frissiteni😞
Ezeket hol írja?
Net-frame-t nem elég felrakni újra ???