Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A játék diplomácia része is egy vicc. Mindenkivel csak romilik a viszony, semmmit sem tehetek, hogy jobb legyen. ENGEM támadnak meg, leverem az agresszor, váltságdíat ajánlok fel, de nem fizteti ki--> kivégzés. Erre más nemzetekkel romlik a viszony, pedig nem folyatatok hódítdó háborút és nem is én kezdtem...
Próbálok ajándékkal kedveskedni, az sem segít. Bezzeg az ellen meg nem jön ajándékkal soha.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
aut viam inveniam aut faciam
Timbuktunál van pl 5-6 gazdag környék, ahol a fejlett kereskedõk több, mint 2000 florintot termelnek fejenként...
Most egy fullos és egy majdnem fullos lengyel sereget csaptam szét. Elsõ esetben 86 saját veszteség melett csaptam szét 1225 embert az 1268-ból. A köv csatábam már az ellen 1,5-szeres létszámfölényben volt, és itt elvesztettem az embereim 60%-át õ meg a 95%-át.
Ezek után jött, hogy legyek a vazallusa. Aha. Velencei azóta nem mert bejönni a területemre mióta 200 emberrel lealáztam, de azért õ is ugyanezzel ostromol. Röhej. Most, hogy felszabadultam a nyomás alól, elfogalom Szófiát és zágrábot.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Most is 3 kereseskedõm tolja a selymet, körönként kb. 870 arany jön be. Ez az összjövedelmem 10-11%-a, röhejesen kevés. Van 4 tartományom, abból egy kastély, egy meg röhejesen kicsi, még 2000 lakosa sincs. Vicc az egész. Egy jól fejlett 12-15 ezres város tud tejelni egyedül annyit, mint 10-12 kereskedõ összessen, ahhoz meg annyi tartomány kell.
Szerintem nem nagyon éri meg vackolni vele.
Rákell menni arra a pénzesüstre, vagy hova?
A harcban az idõjárás számít valamit? Nagy ködben kellett csatáznom, a képernyõn nem látszódtak az egységek, de fizikailag mégis látták egymást. Mekkora baromság ez... Azt is beszüntethetnék, hogy belátsz a várfal és a holtterek mögé, nagyon csökkenti az élményt és a taktikázási lehetõségeket.
Nos, magyarokkal végre sikerült összehoznom olyan kereskedõt, aki a max-tól 2-szintre van, de egész közép- és nyugat-eurpában nincs olyan cucc amivel 70-80 arany fölé menne. Eltrppoltam Bizánchoz. 371 arany körönként selyembõl, pedig közel is van. Hát, azért ez sem olyan táp, max. a játék elején ér valamit.
További gond, hogya program random generátora egy rakás fos. Tesztelés céljából 9-szer ugrottam neki egy 44%-os sikerrel kecsegtetõ bulia. EGYSZER SEMI jött össze. Hát ez mélyütés a javából.
A másik gond, hogy ha nem nyomsz le ellenséges kereskedõt, akkor gyakrolatilag nem fejlõdnek, de erõs kereskedõt, meg esélyed sincs gazdaságosan lenyomni. Enyén szólva optimalizálatlan. Néha úgy érzem, hogy 0 teszteléssel adták ki ezt a játékot.
Például: ha egy városban fejleszted a piac típusú épületeket és/vagy sok kereskedõt gyártasz benne, akkor egy idõ után odatelepül a Merchant's Guild, és jócskánmegnöveli a város kereskedelmét, emellett képzhetõvé válik a Merchant Cavalry Militia a városban.
Más gulildek, például a thieves gulid a városban képzett kémeknek ad bónuszt, így már kiképzésükkor is magasabb szintûek, mint egyébként.
Illetve szintén céhekkel lehet elérni az olyan tuti egységek kiképzését, mint a például a magyarok Battlefield assasinjai, vagy a Templar/Hospitaller Knights-ok. Érdemes foglalkozni velük.
Az építkezés szintén nem bonyolult, minél magasabb szintû a városfal, illetve várnál a vár kiépítettsége, annál jobb épületeket lehet építeni. Bizonyos épületek és egységek pedig csak egy dátum után lehet építeni. (pl puskapor felfedezése)
A Kárpátoknál volt a csata ISZONYAT nagy hegyek voltak, ezt ki is használtam. Megpróbált bekeríteni, de iszonyat bénán, csak egy lándzsás alakulattal próbálkozott lent a völgyben, a többiek jöttek felülrõl.
A lándzsásokat addig íjászkodtam amig a morál lement és akkor nekiment a general. 0 veszteséggel -140 ember.
Aztán felmentem a hegyre és jött a fõsereg. Most jobban összetömörödtak mint valaha, de egy peasant acrhert alakulatot azért szétzavart a general 2 halott árán. -százakráhány eber megint.
Aztán jöttek a többiek. A két lovas íjász tüzelt az elölhaladókra, morál megint zuhan, generál támad és mivel ez nem volt elég a közelebbi lovas íjász is rohamozott egyet. Egyik csoportból maradt kb. 20 ember a másik mellette levõ meg bepánkiolt, mert közben a lovas íjászok õket vették célba.
Ekkor jött az ellen elsõ mailed knights egysége. Na ez már kemméyebb volt, de õket is szétzavartam, ekkor verték le a generál lovasainak kb. 1/3-át. Ekkor jött egy kis kusza rész, ahol majdnem végem lett, de az ellen elõbb pánikolt be, mint én. Innentõl fogva már csk mészárlás volt
80+80+61 emberrel zavartam szét 1100-at vh/vh szinten.
Kár, hogy nincs filmem a csatáról...
Viszont az gép iszonyat hülye, kb. 10-szer kell kiadnom a kézitusa támadást a menekülõ ellenre, mira hajlandó volt ütni. Utolérta a az ellent azt ekkor leállt a lovas. Anyádat...
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A building browser is egy nagy relytély számomra, még MINDIG nem látom át, hogy mikor mit lehet építeni...
1. Olyan szar egységei vannak a nemzethek, hogy ehaj.
2. Nem volt vezérem...
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Sajnos biza még hardon sem áll a helyzet magaslatán az AI. Gyakorlatilag annyi a különbség a normalhpz képest, hogy gyorsabban kifáradnak az emberek. Very hardon még nem próbáltam csatát.
Apropó mikor jön Realism mod Medieval 2-höz?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
OculusDei: bizony, engem is megfogott az az intro <#nezze>#nezze>
War. War never changes.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
braveheart: szerintem igen. talan segit. amugy meg nemtom. (fuuu hogy beugrott a valahavolt legkirajabb intro az alairasod alapjan...)
Reinstall?
War. War never changes.
molnibalage: harc, medium beallitasnal igy megy ez. kereskedo, a kereskedoket olyan varosban toborozd ahol a legnagyobb a merchant guild epuleted. minden varosban erdemes minden kereskedelmi epuletet felhuzni hogy maximalizald az aru erteket. amugy meg ha neked ez a kereskedos nem jon be akkor hagyd a nyavajaba. nem kotelezo. csak en vagyok ilyen felorult hogy maxolok mindent <#buck>#buck>
prasco: igen, ezert is szeretem inkabb a jarvanyt. az csak az embereket tizedeli meg, az epuletekben nem tesz kart. ha valamelyik varosomban vagy a kornyeken jarvany tor ki mar hordom is szet a problemas varosokba. aztan adot maxira es a tobbit mar a betegseg elvegzi...
Sajnos az auto-battle és az általam vezetett csaták közt is igen nagy a difi. A játék végé betámadta a spanyol az egyik várámat. Az erõviszonyok a csík szerint kb. egálban voltak. Aha. Az én embereim 4%-a esett el, az õ embereinek 95%-a csata végen.
Most vagy én lettem profi, de az AI mintha ostobább lenne, mint az RTW-ben volt. MINDEN csatában az ellen az íjászait tarotta elõl!!! Oldalról szépen lerohamoztam õket, mielõtt a többi gyalogos bevatkozhatott volna, a többit meg lerendezték a kiváló angol íjászok...
Az AI meg a másik 3 db íjásszal, egy családtaggal és egy 80 fõs nehézlovassággal megvertem az ellent várvédelennél, úgy, hogy 30%-kal nagyobb volt a serege és CSAK nehézpáncélos egységek voltak benne. Olyan okos volt az AI, hogy az íjászaim közelharcban legyûrték a vezérét... Nem ment el a belsõ várig, mikor semmi nem állt az útjában. Felmászott a várfalra, ahol volt az utolsó max. íjász csapatom, de azok tüzes nyilakkal és a két közeli toronnyal lenyomták õket. Egyébként ahhoz képest, hogy milyen drágák a várak, alig érnek valamit.
Jó, hogy van belsõ vár, de talán bevezethettek volna épületen belüli harcot is a várét folyó küzdelemben.
For the greater good
Én azonnal ezt csinálom, nekem csak ne szivózzanak a hapsikáim 😊
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
es bocs a dupla postert.
aati91, a magyarok guggolos seregeihez assassins guild kell, sot ha jol emlekszem akkor a masodik szint. a kiralyi banderiumhoz meg... na azt most igy hirtelen nem tudom.
tarts megfelelõ számú hadsereget, városban érdemes az ott létrehozható egységeket gyártani (milíciák), mert azok fenntartása nem kerül semmibe bizonyos egységhatárig...
vigyél oda olyan családtagot, akinek "hasznos" tulajdonságai vannak...
térítsd folyamatosan a peremvidékeidet a papjaiddal...
legvégsõ esetben vonulj ki, tedd maximumra az adót és miután fellázadt, foglald vissza és mészárold le az elégedetlenkedõket <#eplus2>#eplus2>
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Elég sokat játszottam a Romával is és a medieval 2-vel is, de bárhogyan is fejlesztettem a városaimat egy idõ után MINDÍG elégedetlenek voltak. Már semmit sem építek, csak is kizárólag olyan dolgokat amik javítják az elégedettséget (növeli az egészséget, növeli a törvényességet, növeli a vallási egységet, növeli a vidámságot, ...stb) és amikor már minden ilyen épület fel van húzva akkor is elégedetlenek. Tudom hogy van amikor a város növekedés elött áll pár körig csökken ez a szám mert kevés a hely, de em errõl van szó. Nem tudok mit tenni. Sokszor az unreast és a squalors csökkenti a szintet, ezeket hogy lehet befolyásolni? (Minden más tiszta).
Kössz a segítséget és boldog karácsonyt!
hülyekérdés lehet, de csak most keztem és nem vágom, tengerfelõl hogy találom meg Indiát, akarom mondani az se baj, hogy ha Amerikát 😄