Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ja, elég halott ötlet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
nem sokat érsz hisz beállnak spearmenekkel az ajtóba és próbálj meg átmenni rajtuk.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

még ostromnál se kellenek, ha vannak kémeid...
Mindegy de a Medieval 2 játszható, csak olyan mint egy béta verzio😛
Tele van selejtes dolgokkal az AI részérõl, amitõl agybajt kapok😊
Ettõl függetlenül azért kenegetek vele, bár a Kingdomsot még nem próbáltam.
Bízom abban, hogy a fejlesztõk orvosolják a következõ részre a hibákat, különben nagy bukkancs lesz az új rész.

For the greater good

Az a tanulság, hogy sima íjásszal nem szab kiállni az ellenség elé.
Azért szeretem a lovadíjászokat, mert azokat nem kell védeni, ugyanis elfutnak, ráadásul futás közven tudnak lõni.
Szerintem az összes gyalogos gagyi, csak azért kell néha gyalog harcolni, mert a ló nem tud felmászni a falon, és nem tudja betörni a kaput.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Molnibalage
És aztán fél perc múlva azt látod, hogy a dicsõ lovagokat elkezdik pikások szépen ledöfködi vagy lelködösni a lóról?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Miért?
Szerintem nem, és hidd el neked is mindegy lenne hányan vannak körülötted, ha a csatéban ott lennél, és a haverodat felnyársalja egy lándsza, egy másikat eltapos egy ló, a harmadiknak, meg levágják a fejét, mindeszt ugyanabban a pillanatban , mikor becsapódik a nehézlobas roham.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Molnibalage
Azt akartam írni, hogy hatni KÉNE!

Molnibalage
De, 1.3-mal toltam.

Szerintem csal, de nem nehéz<#vigyor2>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Azt az XP-s eszmefuttatást nem értem, meg az arányok kapcsán sem tudom mirõl beszélsz.
Nem vettem észre, hogy a saját csapatok elhelyezkedése hatna a morálra, és fogalmam sincs mibõl derülhetne ez ki.
Van egy olyan tippem, hogy a készítõk nem vették figyelembe, hogy szerinted mikor kell félni a csatában.

Egyébként én sem játszok vele sokat, bár sokszor elõveszem. Általában lenyomok 1 vagy 2 csatát, aztán félrerakom. Nekem egy játék hónapokig is eltarthat.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Bucser
akkor neked fent sincs az 1.2 és az 1.3-as patch? pedig abban rengeteg dolog javítva lett. Egyébként nem csal a játék csak nehéz végre😊 Fõleg az elején.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

attack = charge, h. ne legyen képzavar

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Molnibalage
Az, hogy irreálisan eltoljuk az arányokat az meg röhejes. Az XP-nek kéne számítani FÕLEG a morálnál és a hadvezér/családfõ és egyéb serõs csapatok közelségének. Ha éppen a szorongatott egység megsegítésére meg, és oldalba kapja az ellent, ne már az én 7-dik szintû embereim pánikoljanak be lehetõleg. Az erús egység közelsége is jól hat a morálra szerintem, igen megnyugató pl. ha ellenséges gyalogos támadás esetén van a közelben nehézgyalogság vagy lovasok ellen íjász. Egy sorcserével helyreáll a biztonság, de had ne fusson el már az íjász csapat mert levágták a 8-10%-kat, mikor ott van mellette a segítség...

AZ új verziót nem fogom kipróbálni, max a nagyon távoli jövõben, ha eredetiben megveszem, de eddig is csak egy játékkal toltam igazán a Falconnal, és még arra sincs nagyon idõm, mert fejlesztem és tesztelem a játék helyett.

tapasztalat:
A lánzsás egységek védekezése vhogy így néz ki :
- attackot beszopják: pl lovascsapat attackban leszed 150 lándzsásból 20-25-t MAX 5 MÁSODPERC ALATT.
- Utána úm. rendezõdnek, közelharc alakul ki. NA EZÉRT KELL KIHOZNI A LOVASOKAT AZ 5 MP UTÁN MINDENKÉPP.
ezt rotációban lehet csinálni, a legtáposabb lándzsás egység sem bír ki 4-5 rohamnál többet.

Pár hozzászólással ezelõtt még azt mondtad, hogy túl könnyû, és a testõrsággel el lehet intézni mindent.
Ha nem hal meg az ellenség csak úgy, és egy kicsit taktikázni is kell vele akkor már nem is akarsz játszani?
Egyébként mindkét hozzászólásodban van igazság, csak más mint gondolnád.
Gyenge sereget elverni nem nehéz, tényleg elég a testõrség rohama. Komolyabb sereget is könnyû legyõzni, csak ahhoz meg kell tanulni játszani a játékkal.

Gyakoroljál még egy kicsit, és menni fog.
Nem mindegy hogy érkezel meg, milyen a terep, milyen a morál, stb.

Akkor egy kicsit nehezebb. Fel kell álnni távolabb a gyalogsággal, mert gondolom egybõl neked akar menni. A lovasokat elõre kell vinni, és sokszor meg kell rohamozni õket, hogy szétessen a formáció. Amelyik gyalogosnál nem lándzs van, azt elég jó így öln, de em baj, ha nem ölsz sokat, csak a lovakat mindíg gyorsan ki kell menekíteni. Ha üldöznek a lovasok meneküljj a gyalogosok felé, és ott megölheted õket.
Elég gyorsan a nyakadon lesz az egész sereg, ezért nagyon gyorsanak kell lenned. Nem kell sok lándzsás, elég 3-4 csapat, azok elállják az utat, és nem áramlik rá a tömeg az íjászokra. Nehézgyalogsággal be kell segíteni a lándzsásoknak ahol szükséges.
Ha a tábornok lõtávolon belülre kerül az összes íjásszal õt kell lõni.
Nem árt 5-6, vagy több íjász egy seregbe, ha nincs lovasíjász.

Molnibalage
Hátulról üt a nehézlovasság egy alacsony szintû speramen csapatot meg elölrõl másik és nem futnak el. Ja persze... Nem elég, hogy a startégiai részen csal most már csatáknál is? Ennyire önsanyargató nem vagyok. Mivel csak tört verzióm van és megelégedtem a játék kipróbálásával is.

berugtam 😊

Bucser
1181-ben nem sok lovasíjászom van még az angolokkal😊

Ez szinte mindíg így van, de több módszer is van, rá hogy elkapdd.
A kedvencem mikor lovassággal oldalról kezdve megrohamozgatom õket, és egy bõl visszavonulok, de hátrafelé, úgy hogy be legyenek kerítve. Ilyenkor elkezdenek kergetni a lovasok, de ha van lovasíjászod le lehet õket nyilazni. Ha van 10-12 lovasíjászod, és nam hagyod, hogy vaktába lövöldözzenek, mikor egyszerre lõnek 1 lövés egy csapat ló. Elõbb utóbb a tábornok is sorra kerül, de azt nem olyan könnyû lelõni, viszont ha már csak 5-6 lova van, akkor el lehet kapni.

Bucser
Az a gond, hogy a tábornokot nehezen nyírom ki mikor a formáció közepén baktat. (értsd jobbról balról spearmen õk pedig középen a lovasság és általában szaladgál összevissza.)

Elõször ki kell nyírni a tábornikot, a tömegekkel csak utána szabad harcolni.

Bucser
Akkor tedd fel a kingdomsot és a Deus lo Vult 5.2-t. RTR-ben szarrászopattam a very hard AI-t ott ahol akartam. Vanilla Medievalban szintén. De itt egyszerûen nem jutok dûlõre.

Lehet vissza kell rázódnom a dolgokba még. 1000 vs 1600-as csatákat vállaltam be. Szokásos spearmenek az üllõ, Lovaság a kalapács módszer.

Egyszerûen nem tudom megtörni azokat a rohadt militia spearmeneket. 150-bõl vannak 50-en és megfutamítják a saját spearmenjeimet miközben kaszabolja õket a lovasság hátulról.

És a Rout nem terjed olyan gyorsan mint korábban.

Ha nyílt teres csata van, szerintem a legjobb, ha csak lovasokkal állsz ki. A gyalogságot ha tehetem csak ostromnál használom. Az elején sajnos muszály gyalog is harcolni nyílt teres csatában is, mer általában kevés lovas van, de a végefelé meg lehet csinálni, hogy a sereg ami eltakarítja a városokon kívüli elenséget, az csak lovasokból álljon.
A legjobb, ha a lovas seregbe legalább 4 családtag is harcol, így elég nehéz veszteni.

Prince23
Regizz be ha akarsz komolyan beszélni dolgokról

Hülye gyerekek kíméljenek😄

SirHiggins
Próbáld meg úgy az ostromoknál, hogy leveszed az épületek részletességét, talán bejön, nekem pl az amerikai kampánynál bejött az õserdõben, hogy levettem a növényzetét.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

No jó, csak az a baj, hogy nagy váraknál, /városknál, képes nagyon szaggatni a gép.
Így nem lehet lejátszani, marad az auto-opció.Úgy szoktam hogy ilyenkor lehetõleg annyi túlerõt gyûjtök össze, hogy biztosan engem hozzon ki gyõztesen
de ez sokszor macerás.

Tegnap, a spanyolokkal, volt egy csatám a mórok ellen. Jihad-ot hirdettek elenem.
Azt hittem nehezelbb lesz õket leverni.
Amikor nekik már 60%-os veszteségük volt, nekem 0%.
A végre is alig 5% lett a veszteségem, neki meg teljes pusztulás.

Molnibalage
Vh csata beállításon is két azonos méretû sereg (1000 ember felett) esetén egy-két családtaggal úgy vertem le rendszeresen az ellent, hogy az én veszteségem a 150-et sem érte el, az AI seregének 90-95%-át elveszeti és ennek nagy része fogoly. A csata tikta az, hogy MINDIG legalább egy egység morálját meg kell roppantani, õt elég gyalogossal üldözni. Lovasokkal AZONNAL rárontani a mellette levõ egységgel. Ha az ellennek nincs tapasztalt családtagja, akkor az egész sereg nagyon hamar fut. Ekkor a lovasok rámennek a legtávolabbi egységekre, a többit irtják a gyalogosok és az íjászok.

Molnibalage
Automatán nagyon számít, hogy hány csillagos a családtag. Ha nincs családtag, akkor az autocombat opciót felejsd el, de sürgõsen. Nagy csatát SOHA nem így toljál, akkor érdemes ezt amiokor legalább 2-szeres túlerõben vagy és az elõrejelzõ csík legalább 3/4-e a te színed.

Hát ez az! Ha én vezetem le a csatát, a támadókat elsöpröm mint bálnasz@rt a monszun!
De ha automatán játszom le a csatát, én vesztek...hülye gép.

PrasCo
Emlékszem olyan dolgokra, hogy 300 lovag taposott le komplett paraszthadat, úgyhogy... :\
Ma megint felhúzott a játék.
Szeretem, jó nagyon, élvezem, de az auto-módban játszom le a csatákat, nagyon idegesít.

Ostromolták egy városomat, az ostromlók csak sz@r paraszti hadak voltak. Nekem a legerõsebb veterán lovagjaim. Igaz, a támadók egy kicsivel többen voltak.
Mivel ostromnál nagyon szaggat a gépem: le játszom automatán.3:1 volt az arány a javamra!
és a gép kihozta hogy vesztettem, oda a teljes seregem!!!!!!!

A jó csaló ....k*rva mindenségit! Komolyan, ilyen hülyeséget minek tettek bele?! Hát észszerû hogy mondjuk 600 paraszt ki írt 500 elit lovagot?!

ma hazajövök sulibl és ..
v.:
1, hamar berúgok, mint szamárka v.
2, felrakom a Deus Lo Vult 5.2-t, és nem alszom egy hjunyásnyit sem ..

Ismerve magam, az 1. a valószínûbb !

<#hehe><#hehe><#nyes><#pias>

Nálam nem vészesen szar az AI, szivatás alatt állok folyamatosan, bár ez betudható a vh-nak is 😊

<#vigyor2><#beka2><#wave><#vigyor5>

POI33
Olvasom itt a hszeket és szeretném megkérdezni hogy ti hányas verziószámúval játszotok? Fõleg azoktól kérdezném akiknél az MI. nagyon szar.
Mert én miután felraktam a kingdomsot, letöltöttem hozzá egy retrofit mod nevû modot és így grand campaign-et is tudok játszani úgy hogy a kingdomsos újítások is benne vannak. És ott nálam már nem annyira idióta az MI. A szövetségeknek már valamivel több értelmük van mint az 1.2 es verzióba volt.
Szval ajánlom mindenkinek bátran hogy tegye fel a Kingdomsot, majd pedig rá ezt a retrofit mod-ot.

Bucser
Tegnap este kipróbáltam (reggel el is késtem melóból)

Ide nekem az oroszlánt is belekezdtem Plantagenet Henrikkel franciahon elfoglalásába, de már az elsõ rohadt rebel sereg úgy kipicsázott hogy rossz volt nézni😊 Úgyhogy holnap kezdem elõlrõl😊 (csak egy kört nyomtam le, de sikeresenelkéstem ennek folyományaként melóból)

dlv 2.0 volt .. asszem.
közben lekaptam az 5.2-t tegnap, ma este vizsga után felpattintom, és kipróbálom 😊

The Second Lateran Council under Pope Innocent II in 1139 may have banned the use of crossbows against Christians. The authenticity, interpretation and translation of this source is contested.

errõl ennyit. (igen megint vannak ékezeteim!)

medybhbksdv: ha visszaolvasol, akkor látod szinte mindenkinek vannak gondjai a .net-tel. nekem is de egy szimpla 'continue' után továbbmegy.

deus lo vult 5.2: nekem a legnagyobb bajom vele az hogy szinte minden egység az angol koronáért tesz mindent... szóban. (nem az igazi még a hangfájl része a mókának <#buck> )

aut viam inveniam aut faciam

Bucser
nem a középkor elején vagyunk.

Másrészt akkor szerinted crecy-nél (asszem ott) mit használtak a franciák az angolok ellen?

Melyiket a négybõl? <#smile>

Molnibalage
A játék másik nagy ökörsége a crossbow egységek használata. A középkor elején annyira hatásos fegyver volt hogy, ha keresztény használta keresztény ellen, akkor azt kiátkozta az egyház...

a magyarokkal ott is csak a gond van ... bug reportokat olvasgatok 😊

Bucser
Én most telepítem Kingdomsot aztán jöhetmajd az 5.2-es deus lo Vult. Rome total realism után nem lehet sokkal nehezebb😊

de ha mindaz igaz róla amit Itt a feature listában írnak róla akkor megcsókolom a készítok kezit meg lábát😊

Ezután már csak egy olyan reális csapatviszonyokat kreálo mod kéne mint az RTR volt és eljönne a középkoros Total war kánaán😊

Kár hogy még csak most jön ki majd a 7.0-ás RTR mod.

Állitólag nagyon jó - alap M2TW-n próbáltam még vmelyik korábbi DLV verziót, nehezebb volt a játék erre emlékszem - ez is.
Engem most meggyõztek, h. a Kingdoms Grand Campaign-t próbáljam ki... Épp ezen vagyok <#ravasz1><#email>

Bucser
Deus Lo Vult 5.2-t próbálta valaki? Kingdoms kiegre települ.

Üdv
1.2 patch nekem is rossz a .net miatt.
Játékom eredeti. Uninstallálnám... De kiírja, hogy elõször uninstalláljam a patch-t. Na azt hogyan lehet? Official siteról töltöttem.
Elõre is köszönöm
várható egy afféle realism mod elkészítése ehhez is , ami megprobal orvosolni egy-két hiányosságot?