Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt hiszem egy közepes szintû imam elég hozzá, csak rákattintasz és ott lesz egy jihad ikon...
alapból '2 év 1 kör'?
Még valami.
Én tudok Jihad-ot hirdetni? Vagy csak csatlakozni tudok hozzá?

Jelenleg a törökökkel megyek, le írom mit tapasztaltam.
Nos: nagyon izgalmas velük lenni, nekem tetszik. Nincs körülöttem annyi ország, ami folyton megtámad, nem cseszeget a pápa sem.
Jók az egységek is, sok féle íjász, könnyû lovasok.

Volt egy csatám a magyar keresztesekkel.
Tele tûzdeletem õket íjjal, úgy hogy nekem 0% neki meg kb 60% lett a veszteségük
Ekkor fogytak el nagyjából a lovasaim nyílvesszõi.
A magyaroknak, néhány szét zilált egység, meg egy ,max. csillagos generális maradt.

Rá küldtem a lovas íjászaimat, mivel nyilazni már nem tudtak, mondom akkor közelharc. 10 egység lovas íjászon a magyar család tag, közelharcban keresztül vágta magát!!!!!!
Mondjuk nem lepõdtem meg túlságosan. Végül azért a túlerõ lenyomta.

De. Addig amíg nyilazni tudok, én vagyok nyerõ helyzetben.
De aztán? Mi a fenét lehet kezdeni az ellenség nehéz lovagjaival?

Bucser
Nekem símán jó mert rühellem a 2 év egy kör megoldást. Szeretek egy kampányt sokáig játszani.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Hardon is feltöltõdnek csak max idõmúláson kell hagyni egy pár percig a játékot😊 ugyanis lassabb.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nekem a minap az erõsítés a város mellett lévõ, pályán kívüli hegy tetején kezdett. :-) Eltartott vagy öt percig, míg beértek a pályára, majd még negyed óráig, mire egy oldalkapun beértek a város fõterére, amit védtem.
Mivel a csata nehézség very hardon volt, még csak futni se futtathattam õket, mert totál lefádatak volna.

Egyszer meg volt egy csatám hard csata nehézségen, ahol egy magas hegy tetején volt az ellenfél, én meg a hely lábánál kezdtem. Mire a seregem felért a hegyetetõre, már totál kifáradtak, és a hard nehézség miatt úgyi is maradtak. Na azokkal se nagyon lehetett már csatátnyerni akkor.

Micsoda? Szar a game, mert a Deus Lo volt csal? Már hogy szar a MOD, akarod mondani, ugye? Nehogymár az alapjátékot szarozzad le, mert egy külsõsök által készített mod ócska.
Nekem eszembe nem jutna rá mindenféle külsõs 'totál realisztik' 'egykörfélév' féle szir-szar modokat felrakni rá.
Ha viszont már felrakod õket, és szar a játékélmény, tessék a modokat leszólni, és nem a játékot! Senki se kényszerített, hogy mindenféle modokkal tedd tönkre!

Mellesleg észrevettétek, hogy a gépet nem köti a 20 kártyás limit?
Többször megfigyeltem, hogy az ellenséges sereg 20-nál több kártyából áll!

Bucser
Tegnap volt egy csatám. 2 egység be sem tudott az erõsítésbõl jönni a csatatérre, mert fennakadtak egy pályaszéli tanyában... hát a k. anyjukat....

Annyi, hogy mostmár tudnak vágtatásból is chargeolni(duplakatt).
A hátránya a dolognak, hogy még mindig nem mûködik rendesen a charge-rendszer. Azaz miután kiadtad a parancsot a rohamozásra, három esetbõl kettõben rendesen megrohamozzák az ellenséget a dárdákkal, a harmadikban viszont simán közéjüksétálnak kardal a kezükben. Amire persze levágják õket.

Emellett városon belül/falakon még mindig abnormálisan mozognak az egységek. Ez a játék egyik legnagyobb hibája.

magyar mod fenn van nálatok? megéri feltenni?
Scottt
Nehézlóságot chargeoltasd. a könnyû az üldözésre van+ha nincs jobb akkor a már harcban lévõ egységeket hátba kapni vele.Íjászokat,ágyú kezelõket levágni.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Én most a törökökel megyek, nincs sok gondom, a Charge-val ,mert hogy csal íjászaim vannak, és õk nem charge-olnak.

Bucser
Ha át akarsz gázolni rajtuk és utat vágni a gyalogosoknak akkor Ék ha pedig csak símán megfutamítani õket és utána visszahúzni az embereidet akkor kettõs sor. vagy pedig egyedül.

Amire figyelj, hogy a lovasokat mindig egyenként kell küldeni különben megbontják egymás alakzatát és lehetõleg egyenes vonalban rohamozzanak.

és szerinted/szerintetek milyen formációban érdemes csardzsoltatni (!😊)
a könnyû/nehézlovasságot? gondolok itt - ék/kettes sor..
is is ...
szimpla katt után bizonyos távolságból megszólal a kürt, és rohamra indulnak a katonák.. (elõnye, h. jobban megmarad az alakzat)
dupla kattra meg sietve - <#nevetes1> - érnek oda és úgy rohamoznak.

A szimpla katt a biztosabb megoldás tapasztalataim szerint, bár nem nagyon érdemes alkalmazni a komótos sétálgatást pl nyílzáporban v. ágyútûzben ugy! <#violent>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

😊
szimpla katt vagy dubla katt?<#circling>
nincs vele gond csardzsolgass serényen.<#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

régebben, a játék megjelenésekor elég sokat jártam fel ide olvasgatni , de akkoriban nem igazán szerette a játék a P3 + Ge 4Ti párosításomat..😞
de most, jobb configgal végre magamévá tehetem maxx részletességen..😊
a kérdésem: akkoriban sok gond volt a fránya 'charge'-olással..
manapság (alap med2 1.3 , kingdoms 1.2 patch után) mi a helyzet ezen e téren?
PrasCo
Ha bírná is, feltételezem, hatvan egységkártyával "sakkozni" valósidõben nehezebb, mint hússzal. Továbbá olyasmi is benne lehet, hogy ne lehessen "leverhetetlen" méretû hadseregeket összehozni, tehát a játékos még akkor is találhasson azért ellenfelet, ha maximális méretû hadsereggel vezet hadjáratot, és fordítva. Papíron jót kéne, hogy tegyen a balansznak.
Bucser
Mert a géped képességei korlátozottak...

Molnibalage
Na ez az amit soha nem értettem meg. Miért kell lekorlátozni a maximális egységszámot?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

csata elött kiválaszthatod hogy hogy akarod...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

ezt nem teljesen értem.. most akkor vagy az ai vagy én irányítom..<#wow3>
kingdoms-ban már nem, te is riányithatod közvetlenül, vagy lehet oylat is hogy ai irányitja de te utasitod az ai-t hogy mit csináljon

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

de a 'maradékot' már csak a gép irányíthatja nem?
Bucser
Tudtommal 2 3 fullos csapat is lehet egy csatában oldalanként.

Molnibalage
Ja és még az hiányzik nekem, hogy huge egységméreten is nagyon kicsik a csapatok. Az RTW-ben volt olyan csatám ahol 6000 ember felett gyaktuk egymást!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

😊
Semmi gond. Nem is ment el a kedvem ,legefeljebb az eszem, de az se most.

De az a baj vele hogy csal?
Engem nem zavar benne

ez csak vélemény volt senkinek nem akarom elvenni a kedvét a játéktól
Nem baj, köszönjük az értékes érszevételt, igen iagazad van,teljes mértékben, igaz lassan már egy éve tudja ezt mindenki, aki kipróbálta.

felrakam az 1.3-as pecset a Lo Vult 5.2-t is és így is csal mint a huzat
Bucser
Miért mi történt?

Felraktad alapot patchek nélkül? Nem értem girtelen ezt a kirohanást.

egy ritka sz... game, a RTW sokkal többet ér és remélem az Emipre Total War is jóbb lesz
akinek tetszik a game jó szorakozást és most mondtam le róla teljesen
én most kezdek csak bele.. nem lesz az nekem nehééz?
Én ágyúval szoktam õket lõni, jó sok ágyúval<#eplus2>
Mellette nehézlovassárot használok, ha le akarja nyomni az ágyúkat.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

jah, csak a deus lo vult 5.2 <#hehe>

nem kell pöccsölni ha felteszem a kingdomsot is ugye? nem jött ki azota uj..?<#whatever>
angolokkal longbowmen - bármelyik - levert karókkal körsáncolva elég jó ellenük. némi nehézgyalogos támogatással. ha bechargol akkor nyertél, ha csak lövöldöznek akkor több vért vesztesz. többi néppel még nem csatáztam ellenük. valahogy mindig elkerültek.

Tudom én is...de elõször azt hittem, hogy majd simán lepofozom õket, mert addig senki sem tudott meglepni.
Hát a mongolok megleptek.
De azóta már kitapasztaltam, nem okoznak gondot.

Molnibalage
Pont ezt történt a történelemben is...

A mongolok sokan vannak, és erõsek.
Egyszer csak megjelennek mint a pestis.
De ha nem mész keletre, vagy a Szentföldre, mert nálam mindig ott bukkanak fel, akkor nincs velük gond,nem kell velük csatázni.

Viszont a baj ,az, hogy az általában mindig be vált lovasroham, szerintem hatástalan ellenük.
Íjászaik megtizdeleik a lovagokat, a az õ lovasai gyorsabbak, emmiatt könnyen szétforgácsolódik a csapatom.

De azért le lehet õket gyõzni, egyszerûen nem kell támadni, támadjnak, õk, védekezni kell, én mindig kivéreztetem õket, azzal, hogy csak ülök a váraimban , és védekezek.

Bucser
Én most kezdem majd kitolni õket.

sajna a kereskedést nagyon eltolták benne... ez a zsinagógás téma eléggé lelassította a kereskedõket. konkrétan nincs csak egy kereskedõm kb az 50 körben...

Bucser
Ez egy szép nagy mod linkeltem lentebb, hogy mit is csinál.

Molnibalage
Mongolokkal még nem találkoztam soha. Mit tudnak? Vannak spec egységeik?

Bucser, ez a Lo Vult 5.2 ez mi is pontosan?

Bucser
Na azt hiszem elkaptam a fonalat😊

Deus Lo Vult 5.2 Hard/hardon 3. kör

Végre😊 IGaz mázlim volt mert a welsh longbowmenekkel kitámadott a vár elõtt várakozó csaptaimra (mást akartam elverni) Asszem 8 egységnyi íjásza volt, de teljesen erdõs volt a pálya. a maradék meg spearmen és paraszt.

Nálam 2 családtag 30-30 lovaggal 4 peasant ijász és 7 spearmen egység.

Nem is tudom...én simán átverekszem magam rajtuk ha az ajtóban állnak.
Nálam az vált be hogy egy erõs lovagokból álló sereg, a lovagok mellet meg úgy egy-két csapat íjász-számszeríjász-puskás szóval egy-két csapat lõvö egység, meg egy két csapat gyalogos.
A többi lovag+családfõ.

Így soha nem volt gondom, európai seregek ellen.

Csak a mongolok szivatnak meg néha.