Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazad van, de szemmel láthatón ez a leghatékonyabb taktika.
Mivel ez egy stratégiai játék, kihasználom a játék aedta legetõségeket.
Itt a mészárlás a leghatékonyabb, ezért játszok így, én minden játékból ki szoktam hozni a maximumot, ami tõlem telik.
De ne hidd, hogy nem szoktam építkezni, meg fejleszteni. Diplomáciával is foglalkozom, arra is szükség van. Ha megnézed a #6230-nál beszúrt utolsó képet, láthatod, hogy éppen egy szövetségesemet támadom meg.
<#eplus2>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Uwu, abban én igazat adok neked, hogy a módszered nem irreális, bár azt nyilván te is tudod, hogy csak a gyenge AI miatt mûködik ilyen tökéletesen. Ellenben azt pontosan tudjuk, hogy pl a Mongolok is pontosan ugyanezt a "Zealot-rush" taktikát használták a valóságban, és nekik is egész jól ment. Jöttek, "kardélrehánytak", és mentek tovább.

Ezzel együtt, szerintem azt próbálják elmagyarázni a többiek, hogy a technikád egy barbár vezér technikája. Gondolj bele, te kiírtod a lakosságot fél Európában, hogy ne legyen aki lázadozzon. Úgy mész végig a kontinensen, mint a pestis, és hasonló méretû pusztulást hagysz magad után. Tudom, ez a módszer nagyon is jól kipróbált és bevált taktika volt anno, de én (és valszeg a többiek is) nehezen azonosulnak vele. Arról nem is beszélve, hogy az építkezõs, illetve diplomáciai játék értelmét veszti, ha nincs mit menedzselni, márpedig te addigra már annyira tele vagy pénzzel, hogy nem kell rázós döntéseket hozni.

Olyan, mintha használnál valami cheatet, hogy sok pénzed legyen, és nem nagyon tudod, hogy mirõl maradsz le. Hidd el, az itt felbukkanó játékosok többsége nagyjából ugyanolyan hatékonyan veri szét az AI béna seregeit a játék elején, és valszeg ugyanilyen eredménnyel zúzná le Európát, ha ez lenne a célja. A többség azonban nem ezt akarja, elvégre egy ilyen játékban pont a nehéz döntések meghozatala a lényeg - ez maga a játékmenet, ha ez 25 kör alatt véget ér, akkor minek toljam végig a hátralévõ 200-at?

(Még lábjegyzetként, eddig kultúrált és érdekes vita volt, barbár hódító létedre türelmesen és toleránsan viselted a csesztetést, ezért jár a mezei pirospont. A többieknek is üzenem, hogy próbáljunk meg a témához hozzászólni, és ne magát az embert kommenteljük - ne menjünk át flémbe.)

Ráadásul szoktam kereskedni, meg diplomáciázok is, csak másképp mint te.
A realitáshoz meg ugyanannyi köze van mint bármelyik más stílussal játszott menetnek. A realitást alapvetõen a játék határozza meg, nem a stílus ahogy játszol.
Az hozzászólás második felére vonatkozóan:
Megkérnélek, hogy ne állítts valótlan dolgokat olyasmirõl amirõl fogalmad sincs!

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A tévedések elkerülése végett veryhard/veryhard fokozaton játszok, és nem csalok. Aki nem hiszi el, addja meg az emailcímét, és küldök neki mentéseket.
Egyébként én is látom a legfejlettebb egységeket, mert nem hagyom abba mikor megvan a gyõzelem. Csak sokkal hamarabb megvan, mert én gyorsan gazdag leszek a nagy terület miatt, nem kell a gazdaságot építeni, csak utána.
Mikor elég nagy vagyok a legnagyobb várakban, és városokban csak búzamezõt építek, hogy gyorsan meglegyen a max. szint. Aztán fejlesztek ahogy csak lehet.
A mongolokkal meg nekem is kihívás harcolni.
Szerintem sokkal keményebb munka egybõl leverni a mongol sereget ahogy bejön a térképre, mivel ott még fullos a csapat, és én ugyanúgy csak egy sereggel állhatok ki mint bárki más (én nem engedem, hogy az AI a halálba küldje a katonáimat). A kihívás abból adódik, hogy én a mongolok ellen sem szoktam csatát veszteni. Tudom, hogy úgy is meg lehetne csinmálni, hogy 100-szor megtámadom, és az utolsó csatát nyerem meg, de szerintem úgy tök ciki.

Nem hiszem hogy csalt volna. A #6245-ös hszben leírt módszerrel megvalósíthatta ezt, de ahhoz valóban jó sok csatát meg kellett vívni.
Automata csatán/netán tényleg easy nehézségen ez se tart sokáig.

Szóval szvsz mûködik a módszere, csak éppen baromira semmi értelme nincs. A játék diplomáciai/kereskedõ részébõl, fejlesztésekbõl, a fejlettebb egységekbõl semmit se lát. És a realitáshoz is 0 köze van.

Próbáltál velük már a játék legelején szövetséget kötni? Nekem nagyon durva dolgok jöttek be így, volt, hogy franciákkal voltam, és a játék legelején szövetséget kötöttem az angolokkal (õsellenségek, ki kell irtaniuk egymást), és végig nem is támadott meg. Végül nekem kellett szövetségetbontani és megtámadni, hogy harcolni kezdjünk.
Ugyanez volt már magyar-lengyel mór-spanyol viszonylatban is.
Igenis ki lehet nagyon jó kis szövetségeket alakítani, de figyelembe kell venni, hogy bizony csak addig maradtok szövetségesek, amíg mindkét félnek ez az érdeke. De ez a világtörténelemben is nagyjából így zajlott.
Emellett eleve nem érdemes nagy reményeket fûzni olyan országgal kötött szövetséghez, akinek az a célja, hogy elpusztítson téged, vagy amelyiknek a terjeszkedési útjában állsz.

Normálisan is lehet 'iszonyat kemény' csatákat nyomni. Például very hardon/very hardon, velencével, amikor a váraidat két körönként támadják fullos seregek. Vagy amikor a mongolok ellen harcol az ember a szentföldön úgy, hogy a hátország fél térképnyire van.

Persze ha neked ez a 'stílus' a nyerõ, csináljad. De ne kelljen már nézegetnünk a 'tízköralattbevettemazegésztérképet' címû shotjaidat.
Fasza, fasza, csak éppen annyi köze van a játék lényegéhez, mint a hétperc alatt végigjátszott Morrowindnek.

POI33
Látom szépen építed a "szocializmust" <#vigyor1>

POI33
Fake <#vigyor3>
Vagy easy-n csináltad vagy csaltál <#vigyor1>

Sippie
hát... én normálisan nyomom a hadjáratot, szépen lassan foglalgatok, haladok. De az hogy minden seggfej hadat üzen nekem, aki egyszer is találkozik velem, meg hogy a szövetségesem is, az sem épp reális szvsz.
És mi az amibõl kimaradok mester?
Iszonyat kemény csatákat nyomok ám, és nagyon jó csinbálni.

Nagyszerû... de a játék még mindíg nem errõl szól.
Világos, hogy végigrabolod a városokat, és a fosztogatásból szerzett pénzbõl mind új egységeket veszel, majd újjabb várost fosztasz ki, és ezzel tíz kör alatt elfoglalod a térképet.

Csak éppen a lényeg maradt ki, a játék nem errõl szól.
És tök irreális. Persze ki lehet használni a játék hiányosságait, és csinálni ilyen kis stikliket, csak éppen a játék lényege marad ki.

Ez pont olyan, mint az a csóka, aki videóra vette, hogy hét perc alatt végigviszi a Morrowindet (ami egyébként kb 60-80 órányi játékidõre adnak lehetõséget). Megnézte mindenki, azt annyi. Mindenki tudta, hogy a Morrowind nem arról szól hogy hét perc alatt végigtiplizek rajta, mindenféle furfangal és a játék hibáit kihasználva, oszt kész, új játékot kezdek.

Na ez pont ugyanaz az eset.

Volt egy évben, egy helyen 3 híres csata:

Itt az ellenfél kicsit keményebb volt.

Scottt
Jaja😊Tw-re raktam fel rakat képeket belõle😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Szeva Pinko😊))Én meg zotya75😊Jó kis mod mi???
Scottt
Ja én is ezt mondom..Nagyon jó mod 😄

Zotya mi two-ról ismerjük 1mást Pinko vok az 1etlen 😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sziasztok!!Probáljátok ki a Broken Creskent Módot,nagyon jó lett.Én nem vagyok a módok híve de ez jól sikerült.696 MB azt hiszem.Sem puska,sem ágyú csak a taktika.Jó zenék,új pályák,300 új egység.Ja és új keleti frakciók.Rakok fel képeket ha gondoljátok.De szerintem 1 probát megér.
Dejó lenne.. de nem 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Scottt
Azta

A körök számát érdemes figyelni<#nezze>

barátnõ?😊
kösz uwu, sikerült nekem is képet feltennem 😊
Legeljetek bájain!

na most ?

galéria próba

UH BAKKER !!!
Lemerevedve néztem a képeket, nagyon SZÉP MUNKA volt
<#eljen><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Berakom a többi képet is, mert megtanultam, hogy kell<#vigyor2>

A tábornok le lett nyilazva, meg gerejezve.
A csürhét, meg megfuttattam egy kicsit a hegyeken. Elfáradtam én is meg õk is, csak nekik nem volt tábornok. Egy pár roham/visszavonulás, és elment a kedvük a harctól, csak össze kellett õket fogdosni. Azért nem biztos, hogy még egyszer meg tudnám csinálni.

nem gyenge..😊 ilyet lehet? hogy?😊

Ilyen egy igazi mészárlás 10-szeres túlerõ ellen.
a csata elõtt:
http://www.sg.hu/galeria/1128104859/11281048591200346344.JPG
a csata után:
http://www.sg.hu/galeria/1128104859/11281048591200346370.JPG
a rohamozás:
http://www.sg.hu/galeria/1128104859/11281048591200346391.JPG
stat:
http://www.sg.hu/galeria/1128104859/11281048591200346403.JPG
az ellenség:
http://www.sg.hu/galeria/1128104859/11281048591200347033.JPG

nyomasd 😊
Csinálj screenshotokat a gyõzelmekrõl, és pakold fel ide õket ! 😊

A Magyarokkal körkörösen terjeszkedtem, mégsem volt gond.
Mikor ekkora volam, a Magyar seregek is legalább 4 irányban szinezték a térképet.
A baj az, hogya sarokból indultam, és mire ideértem már nagy seregek voltak.
A Magyarok középrõl imdulnak, így az ellenségeknek nincs idejük sereget csinálni.

Meló után ha hazaérek, cskazért is tovább megyek. Nekiugrok én 10-szeres tgúlerönek is.

a legyezõszerû szétterülés átka...

Kis hiba csúszott a gépezetbe. Lehet, hogy az oroszok a leg táposabbak, de sajnos megakadt a menetelés hözép európában. A térkép sarkából indulva már nem is olyan egyszerû a hódítás.
Ilyen még nem volt soha, meg kellett állnom a terjeszkedéssel, igaz, hogy csak 1 körre, de nem tudom meddig fog tartani. Velencét, Dániát, a Németeket meg Bizáncot kéne ostromolni, és elfogyott a sereg. Velencénél, meg a Németeknél nem tudok továb menni, Bizánc, meg a dánok remélem menni fog. ezzel az a gáz, hogy én a rablásból élek, és ha nincs rablás nincs bevétel, így nincs a seregnek utánpótlás. Ha Konstantinábolyba jó zsákmány lesz talán megoldódik a dolog.

A mongol sereg végül negyedik nekifutásra bevette Kijevet, 200 várvédõmmel már nem tudtam ellenállni a 4000-es támadóseregnek, pláne, hogy Kijev csak egy kikötõváros, nincs komoly védelmi vonal.

Ami viszont poén, hogy ezután elsõ nekibuzdulásra csatlakoztak a Jihadhoz, és most vadul gyilkolják Bizáncot. 😊 Tökéletes az idõzítés, nekem ugyanis délen épp összeállt az eddigi legütõsebb seregem, és végre letudom az egyiptomi kalandot, aztán pedig ollóba fogjuk Bizáncot. Ráadásul ha elfoglalnak pár bizánci árost, azzal természetes védõvonalat képeznek az anyaországom és a timuridák között. Nincs jobb egy olyan szövetségesnél, aki nem is tud róla, hogy nekem dolgozik.

Közben természetesen újabb nép csatlakozott az ellenem zajló összeurópai háborúhoz, Dánia próbálkozott Prága bevételével, kevés sikerrel. A németek is újra összeszedték magukat, amit kicsit már unok, ezért elfoglaltam Bécset. Megpróbálok végre pontot tenni a Bizánc, NRB, illetve Egyiptom elleni elhúzódó háborúkra és akkor én is a betörõ keleti népekre koncentrálhatok.

Apropó Egyiptom, elõször fordult elõ, hogy rendesen megizzasztottak egy sík terepen zajló ütközetben, Egyiptom Mameluk íjászai olyan tempóban száguldoztak fel-alá, hogy könnyûlovasság híján nem nagyon bírtam elkapni õket. Kb. 400 embert vesztettem egy csatában, ilyen még nem volt.

A könnyûlovasság szerepét egyébkként is átértékeltem, amióta 2 Alan Light Cavalry egységgel nagyon is komoly károkat tudtam okozni a mongol lovasíjászok soraiban. Korábban nem nagyon használtam õket, de lovasíjászok ellen piszok jók.

További hír, hogy megjött a pestis, remélem a mongolok élvezik, ugyanis pont Kijevben ütötte fel elõször a fejét, épp a város bevétele elõtt. 😊

Így van, õk a legtáposabbak

Persze:1111-1111-1111-1111

Minden esetre, a mongolok legyõzték az oroszokat, én meg most õket verem szét.
Azért jók a törökök is, meg az oroszok is, de én igazából a nehéz lovas rohamokat kedvelem, mint mondjuk németekkel, franciákkal, csak már velük meguntam.

Scottt
Hamár warezolsz akkor keress magadnak.Tetves 5k-ért a tied.

Lesz valaki olyan kedves és ad nekem egy Medieval II - Total War cd key-t?

Az csak véletlen lehetett<#nevetes1>
A kezdõ pozícuó nagyon rossz, egyetlen tartomány, és körültte tök csóró kis putrik. A gép ezzel nem tud mit kezdeni, ezért nagyon gyenge marad.
De ha ember irányítja nagyon kemények (mint minden más nép esetében).
A kezdeti nehézségeken túl jutva sokkal könnyebb mint bármelyik másik néppel. Igazábol csak egy castle-t kell szerezni, ami nem nehéz. A bijárok, meg a nagydejû lovak elsöoörnek mindent.
A bojárok pár pillanat alatt agyongerejezik a nehézlovasságot még a testõrséget is, ráagásul nagyon erõsek, nem csak dobálózni tudnak.

Van egy szûk sáv, Marrakesh-tõl délkeletre, a hegyeken túl, ahol le lehet menni, az a sivatag egyetlen járható része. Azon az úton végigmenve találod meg Timbuktut, ahol arany és rabszolga nyersanyagok vannak. Timbuktuból nyugatfelé elindulva, majd észak felé fordulva találhatsz mégegy települést, ami szintén csak ezen az úton elérhetõ.

Hello.
Lesz valaki olyan kedves és ad nekem egy Medieval II - Total War cd key-t?
Elõre is köszönöm!!!

Warton
Nem tudja valaki, hogy É-Afrikában a Marakestõl délre lévõ területre lehet menni valahogyan? Illetve van ott egyáltalán valami, mert eddig még nem sikerült oda eljutnom, peidg úgy tûnik, hogy van rabszolgakereskedelem.

Az oroszok 10 perce pusztultak ki, a mongolok meg ették õket.

Most jöttem rá, hogy az oroszok a leg keményebbek.
Ilyen egységeket tud gyártani egy sima castle-ban:
-Druzhina
-Boyar sons
-Kazaks
Egy fortress-ben, meg a legkeményebb lovasokat:
-Tsars guard
-Dvor cavalry
Ezekkel öröm lesz agyonverni a mongolokat.

Gondolom feltûnt a színes térkép. Nos:fel is derítettem, de úgy nem mutatott jól a kifényképezett kép,(mert hogy én hiába tudtam hogy x város mondjuk már angol de hülye kistérképen franciának mutatta) amit be akartam linkelni, ezért kerestem a neten egy térkép felfedõ cheat-ot. (melleselg át is lett konvertálva kép,hogy be tudjam illeszteni kissé mások lettek színárnyalatok)

Timur bácsi szerintem nem soká jön ,de egyelõre mivel a mongolokkal sokfelé szomszéd vagyok, õket kell vissza vernem.
Törökkökel a mongolok nem olyan kemények, 750fõs seregüket, 550 fõs körül sereggel, vertem szét úgy 250 fõs veszteség mellet.

Lovagokkal, nem sikerült volna.
Úgyhogy most nyugodtam várom Timurékat.

Lehet, ezt nem figyeltem, csak azt, h. túl színes a térkép 😊