Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha minden körben lenyomsz 1-2 csatát ugyanazzal a tábornokkal gyorsan megvan.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
milyen patch ez?Lo Vult 5.2??
mivan benne? milyen módosítások vannak benne?
amUgy szeretnék egy 10 csillagos tábornokot mint Uwu-é..
természetesen csalásról beszélek...
probáltam irni csalással hogy 10 csillagos legyen.. és semmi..😞
25 évesen megvolt neki a 10 csillag, meg a 10 dread miután rabigába hajtotta a közelkeletet.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Elég iszonytató tulajdonságokat szoktam begyûjteni, meg sok extra commandot, meg morált.
Én bizánccal "megcsináltam" az egyik hercegemet, command, chivalry kimaxolva, loyality az egekben, a piety-t meg ki nem szarja le? <#idiota>#idiota>
800 fõs szedett-vedett, félig zsoldos sereggel rommá verte AB-ben az egyik teljes, induló sereggel betörõ mongol családtagot. (Igaz, a sereg jórésze belepusztult a buliba...)
-Retinue:
veteran warrior
torturer
mercenary captain
notorius berserker
astrologer
tutor
-Traits:
legendary commander
energic
smart
gets merry
sige master
butcher
malevolent leader
seethes with anger
swift to sadge
bloodthirsty
mercilles mauler
caurgeous
brutally scarred
poor with taxes
night fighter
generally loyal
honest
faction leader
mercilles conqeror
blood attacker
dangerous with cavalry
can tell a tale
confident defender
aut viam inveniam aut faciam
valoban letezik egy olyan mod ami a kingdoms újdonságait ülteti bele az alap med2be?
más: Timbuktuba és a tõle nyugatra felvõ városba csak azután lehet eljutni miután a 'föld kerek'?😊
Legegyszerûbb beszerezni a kiegészítõt, azon tutira rajta van az összes jó patch, és a kieg telepítése közben fel is rakja õket.
Jah, és még annyi, hogy a patchelt áltozatot is el kell indítani valahogy, szóval vagy kell 1.03-as crack, vagy mini image, Yasu és DT 4.10. (Ezeket a gamecopyworld.com-on lehet megtalálni.)
Másolt változatot lehet patch-elni?
Az egyik tó hosszúkás alakú, és út is van mellette, én azon az úton tudtam elefántokat vanni.
Nekem volt 2 ágyús. meg 2 olyan amelyiknek a puskások ültek a hátán.
De egyszerre csak 1 párat tudtam felfogadni. A második párra vártam, vagy 50 évet.
Mivel éreztem, hogy nem fogom tudni megakadályozni a bejutásukat, ezért az volt a tervem, hogy legalább megpróbálom elérni, hogy a kapunál jöjjenek be. Ott egy rakás ágyútöltelék (militia) kellõ ideig feltartóztatja õket, én meg addig ágyúval közéjük lövök párszor. Ez korábban nagyon bejött már jónéhányszor, emlékszem egyszer olyan sikeres volt a dolog, hogy mindjárt az elsõ lövés után az összes mongol zászló vad villódzásba kezdett. 2 egység kivételével mind az 500 ember elkezdett menekülni, holott a védelem akkor már csak kb. 40 gyalogost, és nagyjából ugyanannyi lovast számlált.
Egy "apró" hibát követtem csak el: elfelejtettem ágyút venni... (Asszem többet kéne aludnom.) Mindegy, legalább a 450 halottja közt ott hevert a trónörökös is.
Jah, az is jó hír, hogy végre végetért a Jihad. A negyedik csúfos vereséget követõen az ellenséges hadak (végre) eltakarodtak a falak alól, és belátták, hogy Jeruzsálemet nem tudják megkaparintani. Az utolsó próbálkozás pl. a mongol kán életébe került. (Nehéz dolga lesz a mongol történészeknek, ha követni akarják, hogy mikor ki a fõnök, már legalább az ötödik mongol fõvezért tettem el láb alól.)
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Ellenben a védekezésnél óriási változás lesz, ha nem tudom megállítani, hogy õ szétlõdözze az én falamat az elefántjaival. Korábban persze védekezésnél sem volt gondom, néhány könnyûlovas egységgel rendre szétzavartam a katapultos-ágyús egységeit, így kénytelen volt az ostromtornyokat használni, azon meg lovasok nemigen jönnek be, ahogy a létrán sem.
A különbséget az jelenti, hogy az elefántokat valszeg nem tudom szétkergetni lovassággal, valszeg elkerülhetetlenül be tudnak majd jönni, ez pedig azt jelenti, hogy valószínûleg változtatnom kell a seregeim összetételén.
A játéknak ebbena szakaszában biztosan nagy a fal, erõs a bédelem, ezért faltörõ kossal, meg létrával elég nehéz bevenni egy várost.
Bár van egy módszer amit az AI rendszeresen benyal.
1. Körbe kell álni a várost, mindenhova 1-1 létrás elosztva.
2. Ki kell nézni egy kaput ahol könnyûnek látszik a bejutás, oda kell a kos.
3. Mielõtt a kapur betörnéd, a létrákkat a falnak kell támasztani minél messzebb a kaputól, de nem kell felmenni rajta. Az AI odamegy a létrákhoz, te meg bemésza az üzes kapun.
Ez a leg macerásaqbb megoldás.
Jobb ha beküldesz vagy 20 kémet, azok biztosan kinyutják a kaput, ha ostrom van.
De a legjobb az ágyú. Ebben az idõszakban biztosan lehet már ágyút gyártani. Azzal a legegyszerûbb bemenni. Bõven elég 3-4 ágyú a sikerhez(persze a legnagyobb ágyút érdemes használni).
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hogyan lehet véget vetni egy Jihadnak? Már a negyedik alaposan megpakolt sereg ostromolja Jeruzsálemet, a kb. 50-60 évvel ezelõtt indított Jihad miatt. Már kezdem unni. Minden alkalommal ugyanaz megy, ha én irányítom a csatát, akkor a támadók rendre kint rekednek a falakon kívül, és megsemmísítõ vereséget szenvednek, ellenben ha automatára nyomnám, akkor sima vereség lenne a vége. Unalmas, hogy mindig ugyanazt a csatát vívom, nincs semmi újdonság.
Rendkívül hülyén alakulnak az erõviszonyok Európában is. A napjainkban nem elhanyagolhatóan befolyásos német, orosz, valamint francia nemzet összesen 3 tartományt birtokol - együttvéve. (2-1-0 megoszlásban) Ehhez képest a portugálok és a dánok bivalyerõsek lettek, de pl a pápai állam is nagyon terjeszkedik.
Úgy néz ki, hogy török terjeszkedés sem lesz, ha a hülyék nem támadnak meg engem a Jihad miatt, akkor most vállvetve vernénk vissza Timurékat, hisz Bizáncot együtt már rég legyûrtük volna. Ehhez képest a marhák most minden irányból kapják az áldást.
Lassan azon is elkezdhetek gondolkodni, hogy végre a mongolok ellen is átmegyek ellentámadásba. Eddig folyton csak védekeztem, Brassót direkt erre szántam, hisz ez Buda utolsó védõbástyája, ha bebukjuk Brassót, akkor szabad az út az ország közepe felé. Nem buktuk be. Olyannyira kezd megtörni a lendületük, hogy asszem Bukarest tornyaira lassan ismét kitûzzük a magyar zászlót.
Közben a világ is kerek lett, de õszintén szólva így is harcolok már egyszerre kb. 5 fronton, nem hiányzik egy újabb. Pláne, hogy az idióta nemesek tanácsa (vagy a nemesek idióta tanácsa?) rendre hülye feladatokat ad. Keleten barbár hordák, nyugaton lassan kivégezhetném a NRB-at, erre õk azt akarják, hogy blokoljam a szicíliai Palermot...
Ami a lényeg, ha sikerül szétcsapnom az elefántok között, akkor már senki nem tud meglepni.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
alapjátékban símán nyomtam le õket mint a bélyeget DLV 5,2-ben pedig sokan vannak és jó vezérekkel erõsen.
Próbáljátok ki. nekem nagyon bejött.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Viszont az érdekelne, hogy csak a szomszédos városokat lehet elfoglalni, vagy pl be lehet nyomulni az ellenség területére mélyen is, hogy ott foglaljak el?
Nekem nem kell félnem attól, hogy ha a hódításaimat bármi is megtorpantaná húsz évre, a hátország letérdelne. =) Számomra ez a szép: országot építeni.
Amúgy ki van próbá'va, Bizánccal egyetlen hadsereggel Konstantinápolytól kb. Calais-ig elverekedtem magam, aztán ott átpöttyentem Angliába, ott összeborultam három fullos angol sereggel (az volt a leghúzósabb csatám), amit megnyertem, de a sereg már eléggé kivérzett, úgyhogy egyszerûen feloszlattam...
BI-ben a hordákkal fasza volt ez a dolog, de nekem ez itt, a Medi2-ben, egy kvázi kereskedõállamot irányítva nemigen áll kézre.
én ameddig lehet csak elfoglalok - occupy - városokat. ez miatt sokszor az egész hódító sereg a városban ül még hosszú körökig. nekem a ez jön be. kinek a pap kinek a papné. uwu bottlefieldesen csinálja ami nem baj csak más. engem pölö a képei se zavarnak, örülök hogy pörög a topik. de azért azt az érzést amit egy teljes, legfejlettebb seregekbõl álló csata nyújt azt semmi sem adja vissza. (na jó kusztombatle. de az meg olyan személytelen <#buck>#buck>)
aut viam inveniam aut faciam
A játékban azért lehet ez hatékony, mert amikor rátenyerelsz a lakosság kiirtása gombra, akkor valójában nem ártasz senkinek, de szerintem nagyon-nagyon kevés olyan ember van, aki morális válság nélkül végigvinne egy ilyen terjeszkedõ háborút. Mennyivel nehezebb úgy terjeszkedni, birodalmat építeni, hogy az ember kezéhez a lehetõ legkevesebb vér tapadjon, és többnyire csak olyanoké, akik maguknak keresték a bajt.
Amiért mégsem kötök bele a technikádba, az annak köszönhetõ, hogy bár (pontatlan) történelmi alapokon nyugszik, de végülis ez csak játék. A Star Wars játékokat is jópofa néha a sötét oldal képviselõvel tolni. Az is egy szerep ahogy te játszol, meg az is, ahogy én. Én az utóbbit tartom szórakoztatóbbnak, mert szerintem ebben több a lehetõség.
Most nem fogok, neked is van igazságod, a többieknek - velük nekem - is.
És tényleg feltûnõen türelmes voltál/vagy, én is adok egy pirospontot...
Ha kapsz még kettõt, menj el dokihoz, mert az már kanyaró ! 😊
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!