Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Próbáld meg ugyanezt mondom DLV-ben.

Nem hinném, hogy menne a letarolós taktikád Nyugat európában.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Egyébként most is le van tarolva a világ. És mégis építgetem a birodalmat.
Nem kell lassan játszani ahhoz, hogy ezt megtedd. Szerencsére borzasztó sok pénzem van, így azt építek ami jólesik...még egy érv a gyorsan terjeszkedõs taktika mellett<#crazya>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ez egy nagyon jó leírás, most már minden teljesen tiszta.
Épp egy Swordsmiths guild hiányzik a legnagyobb váramba, most rágyúrok.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Besz
Én sose aggódtam ezekért a céh pontokért, nem számolgatom õket. Megfigyeltem, hogy valamiért az ellenfél, függetlenül attól, hogy melyik néprõl van szó, elõszeretettel választja a Tolvaj Céhet. Így a legtöbb elfoglalt városban egyszerûen lerombolom, hisz fölösleges olyan sok. Ekkor az adott céh pontlevonással büntet, de mivel ez úgy mûködik, hogy sokat von le az érintett település esetében, és kevesebbet a többinél, ezért nem izgat a dolog. Tolvaj céh esetében úgy is könnyen visszaszerezhetõek idõvel az elvesztett pontok. Lerombolás után pedig körönként felajánl egy új céhet, ezekbõl lehet válogatni: elutasítod, ami nem kell, és elfogadod, ami számodra megfelelõ. Persze az kb. a játék közepe fele eredményes, amikor már feltehetõleg elõrébb vagy a különbözõ céhpontok gyûjtésében. Plusz egy érv a lassú játékhoz, a "világ lerohanása rekordidõ alatt" helyett.

Persze lehet célirányosan is, és ehhez nem kell mindent felépíteni egy városban|kastélyban. Meg kell nézni, hogy mi kell az adott céhnek, és a kiszemelt városban|kastélyban fõként csak azt kell mûvelni. Persze elõtte le kell rombolni a meglévõ céhet, hogy legyen neki hely.

Például amikor a magyarokkal voltam, egy keresztes hadjárat folytán elfoglaltam a királyommal Konstantinápolyt (ez volt a cél), majd hazahoztam és beraktam egy kastélyba. Bizonyos idõ elteltével már adta is a templomos lovag céhet. És mivel ezt követõen itt képeztem ezeket a speciális egységeket, rövid idõn belül lehetett a céhet fejleszteni is.

Magyarul a céhekrõl itt lehet olvasni, akinek nem jó a lentebb belinkelt angol oldal. Tömör, de a lényeg benne van.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Te mikkel játszottál eddig, ha ez bonyolult?
Ennél nem sok primitívebb stratégia létezik, ennek ellenére nagyon jó.

Mert a nemtudás áthidalható kreativitással 😊
~ész nélkül mindent leOKézni~ <#buck>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Ketten is mondtuk az egyszerût:
minden guild-t fogadj el, építsd fel, károd nem lesz belõle 😊

Azért jó tudni, hogy nem csak én nem tudom, hogy-hogy kell felépíteni ezeket. Eggyáltalán van aki tudja? Bonyolut egy játék, ezt eddíg is tudtam, de azt hittem, hogy csak én vagyok olyan "béna", hogy nem tom, hogy kell megépíteni ezeket. <#vigyor0>
Van 100 tartomány, szerintem nem jut mindegyikbe amúgy sem.
De lehet, hogy nem kéneem inden felesleges dolgot felépíteni.

Bucser
Tudtommal egyszerre egy városban csak egy guilded lehet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én azt vettem ki a szövegbõl, hogy mindent érdemes felépíteni amit felajánl, és a városokban/várakban specializáltan kell építkezni, hogy nagyobb esélyed legyen az építkezésre.

Szóval, ha lovag kell, egy várban fel kell húzni az istálót max. szintre, aztán várni a csodát.
Igazából nem sok értelme van ennek az egésznek. Én majdnem mindent fel szoktam építeni a végére. Szerintem ez a guld-építés csak a szerencsén múlik, ha mindent felépítesz. Ha meg nem építrkezel, akkor nem kapsz semmit...

Tehát ahoz, hogy megtudjam venni ezeknek az embereknek a "házát" (ami adja õket) ahoz ezeket a felajálott épületeket el kell fogadni? (meg kell venni 1000-aranyért)???
Nem vagyok jó kivonatolósdiban, mindent leírni pedig hosszú lenne, sorry.
Javaslom, h. használd a www.webforditas.hu oldalt, ott benyomod a lenti linket, és többé-kevésbé érthetõen lefordítja neked az oldalt. Persze értelmezési gondok lehetnek, mivel nem fordít túl jól, de kimazsolázható a lényeg 😊

Akkor mondd el nekem is a lényeget, mert az angol tudásom kevés ahhoz, hogy érdemi infóhoz jussak....

Köszönjük, tényleg sok mindent elmond 😊

Guildekrõl némi infómorzsa, remélem hasznos lesz...

Guilds
Nekem sem tiszta ez az egész... mivel nincsenek um. slot-k, h. hány épület fér el egy városban/erõdben, ezért én is mindent elfogadok, amikor jön 😊
Nem tudom mitõl függ... fejlettségre, idõpontokra tudok tippelni.

Pár dolog nem tiszta nekem a guild-ekell, meg azokkal az épületekkel kapcsolatban amikbõl tápos lovagok jönnek.
Ezekre kör elején kapok ajánlatot, én persze mindegyiket elfogadom, és felépítem.

Lehet, hogy csak olyat kéne építeni ami kell is?
Mitõ függ, hogy felajánlja az építést?

Ezekhez különbözõ guild-k kellenek.
Assassinhoz biztos kell vmi tápos assa "gyár"
De a master armoury sem árt a gothic knight-hoz, bodíguard-hoz..
Azt hiszem 😊

10 csillagos tábornok mellett az emberek úgy küzdenek, ahogy csdak tudnak, és a mooráljuk is kitûnõ.
2 csillag mellet, csak harcolgatnak, és gyorsan fel is adják.
A testõrség mérete 30+a családtag, kivéve a királyt, és a trónörököst.

Én megnéztem az épületeket is meg mindent. De vissztaértem az eredeti problémámhoz. A 122. pörgetésnél járok kb. 1388-körül, de még mindíg nincs meg az utósó két ember:
(a német r. császárságnál ilyane a: -DISMOUNTED GOTHIC KNIGHTS
-GENERAL'S BODIGUA

vagy a magyaroknál a: -BATTEFIELD ASSASINS
-GENERAL'S BODÍGUARD)
Ezeket be kell állíta, hogy meglegyenek vagy csak késõbb kapom meg õket vag....? Mert én akárhányszor akármeddíg játszom ezek nekem sosincsennek meg.
milyen elõnyöket élvezhet az a sereg amit mondjuk egy 10 csillagos tábornok vezet , szemben egy olyannal amit pl egy 2 csillagos..
(gondolom a 10 csillagosnak magasabb az ütéspontja .. a seregnek pedig nehezebben romlik a morálja?)
valamint mitõl függ a tábornoki testõrség létszáma?
Én le szoktam gyõzni a timuridákat nyílt terepen, bár elég nehéz.
Kell vagy 15 csapat testõrdég, egy 10 csillagos tábornok, pár ágyú, meg zsoldos elefánt, és kész.
Ilyen sereggel le lehet õket gyõzni. Sajnos ilyenkor ilyenkor pár taggal kevesebb lesz a család, de ez az ára a gyõzelemnek.

igen, én ezt javaslom, nekem a mongolok ellen bevált!
Hát én meg tétlenül néztem, vegyék csak be, nekem úgyis csak kifosztották, elfoglalták, kivonultak, a város rebell lett, én meg vissza foglaltam.

Máskor meg amint meg jelentek kivonultam szentföldrõl, minek legyek ha egész Európa az enyém?
Az a pár város mit számít?

berlinboy6329
Szóval röviden azt akarod mondani,hogy fossam az íjászokat és egyesével írtsam le õket,igaz?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Én azt a taktikát javaslom neked ami nekem bevált a mongolok ellen mikor a törökökkel voltam:
Ha azt látod, hogy a seregeik nagyon eggyütt vannak akkor egy nyílt ütközetet meg se kísérj, az elsõ 10-15-20 évben ne is harcolj ellenük (támadó harcmodórban) csak a városaid védd, azután állíts fel egy szinte csak távolsági harcosokból álló sereget (azért ne csak eggyet) és keress olyan fõhõsöket "tábornokokat" a timuroktól akik leszakattak a többítõl. Azokat támadd és lassan de biztosan sikerülni fog az, hogy legyõzd a timurokat is.
Remélem segítettem.
berlinboy6329
Hát szerinted én mit csináltam?

Szépen felépítettem az én(legalábbis én annak gondoltam)mindent rommá verõ török hadseregem,aztán jött Timur:Bagdad felett jöttek be,9 fullos sereggel,Mosul köré összegyûltek,onnan meg a készülõ/kész seregemet akarták támadni...Hátra arc,egészen Iconiumig futottam elõlül,viszont azt nem nézhettem tétlenül,ahogy beveszik Antiochot..Köréjük gyûltem,aztán kialakult a mostani helyzet...Is-is vagyunk,szal kb egyforma erõsek a seregeink most(legalábbis létszámban),szal mostmár nincs visszaút,betámadták Damascust,meg Acret akarják,szal lépnem kell.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Nekem pl: az a taktikán timur báék ellen, hogy nem is harcolok velük.
Kitérek egyszerûen az útjukból, és kész.
Nincs háború, nem vernek szarrá.

OK, asszem meg van kössz!!!!!!!!
settlement details, alul lesz egy is 'nyaloka' ikon, na asszem az hozza fel. ha nem akkor a mellette. mindegy valahol ott lesz.

aut viam inveniam aut faciam

berlinboy6329
Ahm....Csak szerintem vannak túlbalancolva Timurék?Kizárt,hogy 9 fullos hadsereggel(Köztük Qapulukkal,muskétásokkal,saracénokkal,janicsárokkal meg sok sok lovassal és kemény katonákkal)nem tudk 4-5 fullos-3/4 fullos hadsereget lenyomni....Amik eddig kijöttek patchok(az alapgamehez),azok közül foglalkozik valamelyik ezzel?Jól van,hogy igaziból is hú de kemények voltak meg végtaroltak mindent,de nem ennyire!Volt olyan,hogy 4X00(én)VS. 1800-2XXX és kikaptam mint a szar....Érdekes.

Köszönöm és eggyetértek nem kellene csak azért letoni mert nem értek annyira a játékhoz mint te, egy hozzám nagyon közelálló személy azt mondta, hogy ezek a fórumok azért vannak, hogy az emberek segítsenek egymásnak. (és szerintem is eléggé szánalmas, hogy ílyen hülyeségeken, mint valakinek a helyesírása kezdesz el lovagolni)

Én belementem ebbe abba a settlement detialsba de nem találtam semmi értelmeset csak statisztikákatt, valaki el tuná magyarázi értelmesen?
zz-re most lehet maszturbálni!

Szerintem ta sokkal gázabb arc vagy<#boxer>
Az hogy egy kezdõ játékos feljön a fórumra és megkérdez valamit amit nam tud, az nem bunkóság. Természetesen ha szorgalmasabban klikkelgetne akkor megtalálná, de ezért nem kéne így rárontani.

Egy utolsó senki vagy, semmi értelmeset nem írtál még a játékról!
Az összes hozzászólásod arról szól, hogy kinek milyen a helyesíra, ami rajtad kívül senkit nem érdekel. El tudjuk olvasni így is. Költözz át másik fórumba kiélni a pervezziódat, mi itt a játékról beszélgetünk!<#gunyos1>

Scottt
Nyelvtanból 5..Hüje búnko vagy ecsém
Épitési fa,benne van a játékban..A settlement details fele van valamerre.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

De hol keressek rá?
<#nevetes2><#pias><#nevetes2><#taps>

berlinboy6329
A mongolokon és a timurokon kivül jön majd még vki?Mert jöttek a buzi timurésk,én meg a törökkel emnekülök elõlük..8 fullios csapattal ülföz amik egyszerre és együtt mozognak.

Zogu
Azon nem, de a helyesírásodon tudok. A mejik, az igazából melyik. Egyébként keress rá és meglesz.<#eplus2>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Sziasztok nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet megnézni, hogy mejik épülethez mit kell felépíteni? Egyszer láttam hogy egy totál war-os írta a fórumon de azóta sem tudom, hogy kell. Tudna nekem segíteni valaki?
Téged is elért a legsúlyosbb csapás, ami rosszabb mint a mongolok, és veszedelmesebb mint Timur Lenk hadserege.
Hozzád beköltöztek a cikányok. <#hehe> Ez van, meg kell szokni.
Képezz ki gárdistákt, az csökkenti a károkat!
Majd ha a zsidók jönnek az lesz a kellemetlen, mert az ellen nincs ellenszer. Átveszik az irányítást és rombadöntik a birodalmat.

a pestis idején vagy?
SZEG007
nincs valami friss hir Empire:Total War-rol?

Na ilyet se pipáltam még! 1.3-as alapjátékot tolom, és a egyik körrõl a másikra szegényebb lettem 800.000 azaz nyolcszázezer pénzel. <#wow1>Nyolcszázvalahányezerrõl negyvenezer lett a pénzem.
Látott már ilyet valaki?

Az egyik mod (reality) részletezésében olvastam:
'1 év = 2 turn, hozzáigazított építkezési idõkkel ...valamint az építkezések költsége is szinkronba került a félév/kör beállítással'

de,
ha én írom át a descr_strat.txt-ben a timescale-t 2-rõl 1-re akkor az építkezési idõk és költségeik 'nem kerülnek szinkronba' az 1év/kör beállítással?
Én még sohasem csináltam velük ilyet. Nagyon hatékony megoldás, de én azért a pár csatáért játszok sok sok körön keresztül. Õk az egyetlen valamire való ellenfél, meg persze Timur és csapata.
De lehet, hogy én is kipróbálom milyenek a mongolok a tábornokaik nélkül.
Majd mentek elõtte, és lejátszom tábornokokkal, meg anélkül is.
Az aztékoknál is van nagy csata, de az inkáb hentelés mint csata.

azt hittem csak én vagyok ekkora marha hogy orgyilkosokkal írtom ki a tatárpkat. jó nehéz meló mindenesetre...

Sokan vannak, ráadásul több hullámban jönnek. Amikor törökökkel játszottam, akkor Bagdad-tól délre jelentek meg a térképen, de cirka 15 orgyilkosom várta õket, úgyhogy túl messzire nem jutottak. Viszont nem sok körrel késõbb megint jöttek, aztán megint. Ha jól emlékszem három hullámban támadnak, mindig fullos seregekkel.

Betrayal At Krondor: \"the prime example of how a CRPG should be done.\"

berlinboy6329
A mongolok tényleg ilyen keci sokan vannak?

Kezdtem egy kampányt a magyarokkal,és mostanában jöttek a mongolok..Törökökkel egyetlen egysdzer láttam õket,ki is kaptam tõlük,mert nem volt elég nagy a védelmem..Egy kicsi sereg jött..De magyarokkal!! 😮

Kiküldtem egy szem lovast,hogy derítsen a közel-keleten és akkor jött 8!!! fullos,7-10 csillagos vezetõkkel a mongol...Ott voltak egy tömbben mind a 8-9en....Érdekes csata lesz,ha összefutunk...Nyehehe...