Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként akinek régen a katonáskodás volt a foglalkozása szerintem mindegy volt mi került a keze ügyébe, tudott vele harcolni, páncállal és annélkül is. inentõl kezdve nem tudom van-e értelme ezzel foglalkozni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Én a mongolokat eddig úgy vertem el, hogy összeszedtem egy sereg testõrséget meg 2-3 ágyú, vagy katapult került még a csapatba.
A legelsõ mongol csapat ellen még nem volt ágyúm, ezért katapulttal lõttem õket. Mikor timur megjött akkorra már elefántom is volt.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
- Mióta lovagolsz?
- 12 éve.
- Ó, hát 10 évet nyugodtan letagadhatsz.
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Tehát amennyiben a "lovasíjász" szóval olyan katonát jelölünk meg, aki rendelkezik a lóról történõ biztonsággal kivitelezett lövés képességével (rohadtul nem annyira magától értetõdõ, mint amilyennek tûnik...!); azzal még igazából semmit nem tudunk elmondani arról, hogy könnyû-, vagy nehézlovasság; elvégre lehet, hogy következõ körben leteszi az íjat, és buzogánnyal belerongyol állig páncélozottan a tömegbe.
Ha viszont a "lovasíjász" egy bizonyos harcmodort ûzõ katona megnevezése, az már szinte kivétel nélkül könnyûlovas; egyszerûen azért, mert máshogy nem megy.
Olyan ez, mint a "minden rovar bogár..." mondóka, "Majdnem minden lovasíjász könnyûlovas, de messze nem minden könnyûlovas lovasíjász." <#idiota>#idiota>
Méghozzá very hevy, mert az én apukám Rambó, csak viszzavinult már. Biztos láttad a filmet amit róla csináltak. Valami sztalóne játsza el hogy õ apu.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A lándzsás könnyûlovasságot csak arra szoktam használni, hogy elkapjam a lovasíjászokat, és meg tudjam támadni nehézlovassággal.
A játék elején sokszor csak lándzsás könnyûlovast lehet csinálni, pl. a skótokkal, ezért azt is kell használni, de helyettük inkáb használnék nehézlovast.
A számszeríj tényleg jó lovasíjász ellen, de csak a gép olyan hülye, hogy a közelükbe megy, én jól elkerülöm õket.
A lovasíjászok általában könnyûlovasok. Ezért én könnyûlovasságként rájuk gondoltam. Tudom, hogy nem vagy gondolatolvasó, és pontosabban is megfogalmazhattam volna a mondókámat, de nem gondoltam, hogy ennyire precízen kell itt fogalmazni, meg helyesen írni...azt hittem a hozzászólásom tartalma fogja érdekelni az olvasókat.
Egyébként a könnyûlovas kifejezés csak annyit jelent, hogy nem páncélozott, semmi köze a fegyveréhez. A nehézlovas, meg értelem szerûen rendelkezik páncéllal.
Igazából te nem tudodtad a szó jelentését<#nezze>#nezze>, de mivel elárultam, most már te is tudod.
Más kérdés, hogy a "gyorsan mozog" képességgel rendelkezõ lovasíjászok
közelharci támadásbanban (íjászoknak ALT-al lehet kiadni ilyt) kiválóan üldözik a menekülõket, és bárkit utolérnek, plusz remekül le lehet verni velük az ostromgépek személyzetét.Emiatt a lovasíjászok lefedik a könnyûlovasság feladatkörét.
Mellesleg a támadó lovasíjász ellen nagyon jók a számszeríjászok(de csak azok, amikek van "nagy hatótávolság képességük").
aut viam inveniam aut faciam
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ha van 10 jóféle lovasílyász (legylább olyan minta a mameluk) akkor csodafegyver a csatamezõn.
Volt olyan, hogy felhergeltem egy csapat feudal knights-ot, felszaladtam egy dombra, addig nem szórtam õket, csak mikor közel jöttek. Egyetlen sorozattól meghalt az összes. Asztán az összes többi lovassal eljátszottam ezt, pár perc alatt elfogytak.
A gyalogosokat meg egyszerûen körbeállom, egy lövés és, ha marad élõ ellenség, az biztos hogy elfut, csak vigyázni kell, nehogy a sajátok felé fusson, mert agyonlövik egymást azok a marhák.
Az hogy mire használod érdekes kérdés; igazából nem attól függ, hogy van-e nehézlovasod, hanem attól, hogy milye van az ellenségnek.
A könnyûlovassággal a nekézlovasságot megtámadva nem kell arra figyelni, hogy vajon hol kapsz rohamot, mert elvannak egymással. Esetenként a sok hátrafelé nyilazástól el is fogynak. Ha mégis marad belõle, az már nem anyira veszélyes.
Az, hogy csupa gyalogosból álló sereggel mit mûvelnek... nem is érdemes tóla beszélni.
A gond akkor van, amikor az ellenségnek könnyû, és nehgézlovassága is van, az már nehéz csata. A mongolok pl. ilyenek.
Úgy vettem észre, hogy a muskétások valamivel nagyobb pusztítást képesek okozni mint a számszeríjászok, de túl nagy különbség nincs közöttük. Mindenesetre ha már egyszer olyan frakcióval játszom aminek van muskétása, akkor használom.
Betrayal At Krondor: \"the prime example of how a CRPG should be done.\"
-van-e értelme használni a könnyûlovasságot is az erõs nehézlovasság mellett? és ha igen , mire?<#wow3>#wow3>
-(sokkal) hasznosabbak-e a puskás egységek egy tápos crossbowman osztagnál -ami ugye a sorok mögül is tudja szorni az áldást..
valamint ti meiket részesítitek elõnyben - szakállas puskás (rövidebb lõtáv de -kicsivel- nagyobb sebzés) vs muskétás ?
van-e még ilyen élménybeszámolókból..?😊
Képtelen vagyok magam rávenni, hogy ne taroljam le a térképet.
Többször is próbáltam már, lassabban terjeszkedni, de 1-2 kör és elõbújik a kisördög, nem bírom ki, hogy ne menjek tovább... A DVL mod állítólag sokkal nehezebb, azzal érdemes lenn játszani.
Igy nagyjábol ezek jutnak most eszembe, az összes leszedhetö a Total WAr Centerröl
Kevés a terület, kicsi a térkép. hülyeség a 2év/turn és az hogy mindenféleképpen 65 éves korában mindenki meghal. amit ráadásul fingunk sincs hogyan számol a gép.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Sajna otletem nincs!
Te lennél MagyarMatt twcenter forumon ? 😊
Többször újrainstalltam a játékot, meg a modot is. Felmegy, csak nem indul el. Felvillan egy ablak és itt vége is a dalnak.
adan: csak akkor tudod felfedezni amerikát, ha a térkép bal oldalán megjelenik egy nagy fekete sáv, és csak nagy tengerjáró hajókkal lehet odamenni.
Én még új vagyok itt, de máris lenne egy kérdésem:
Angolokkal vagyok,1554 ,64 régió ,Spanyolok kinyírva,de nem tudom ,
hogyan lehet felfedezni Amerikát.
Elõreis kösz a válaszotokat.
A puskások nem tudnak akadályoztatás esetén "ballisztikus pályán" tüzelni mint a számszeríjászok. (mellesleg nemigazán hiszem, hogy számszeríjjal valaha bárki is ballisztikus pályán lõtt volna a történelemben közvetlen írányzás helyett)
+még valami😊 :
a puskás egységeket ugyebár kétsoros vonalban érdemes felállítani.
namármost ezeket az kétsoros vonalakat be lehet egymás mögé állítani vagy hátbalövik egymást? :S :rolleyes: ..mert amugy pl 3 - 2soros vonalban felállított - muskétás egység végei már majd' lelógnának a térképrõl.. ugymeg nem lehet sok értelmük..
Persze ha van hatékonyabb tüzérség, akkor azzal érdemes lõni a fánikat 😊
Ellenük a lovasok nem jók!
más:
az elefántok (hamarabb) beijednek a tüzes nyilaktól? ill. mivel érdemes támadni õket , melyik fegyvernem a leghatékonyabb ellenük? lándzsások , nehézlovasság?
amúgy van érdemi különbség a standard és a tüzes nyílvesszõk használata között? (azon kívül h mutatósabb😊)