Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Siettség miatt elkövetett ELírás, és ordenára szar helyesírás között nagyon nagy különbség van !
Sztem

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Bucser
meghalt a videokártyád.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

berlinboy6329
Eeeez meg mi a faszom?<#wow1>

Épp b akartam venni egy lázadó várost(kingdoms,amcsi része)erre kegyetlenül beszagat az egész,aztán átvált ilyenbe,és ilíen is marad minden(világtérkép menü),kivéve a fõmenû,de az is szaggatott,mikor kiléptem..Szakadt minden.Mitõl van ez?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Scottt
Elrontottam a linkelést bocsi..A ráklikkelsz az URlre szedd,ki az SG-s linket és úgy bejön az oldal

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Minden tök ugyan olyan beállítás és ugyan abban a csatában neked kevesebb az fpsed?Érdekes..
Ahivatalos oldalongond nélkül fennt van mind

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

berlinboy6329
Az hogy lehet,hogy haveromnsk msxon megy ugy a játék,mint nekem medium- lowon?
Ugyanolyan gépünk van,csak nekem +128MB ram.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

bauer15
hello
tudnátok adni olyan linket ahonnan gond nélkül le tudnám szedni a patch-ket
köszi elõre is.

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Egyetértek veled részben.
Nekem is van egy egészsges nacionalizmusom (szerintem)
Azonban, az internetes fórumokon eléggé háttérbe szorul a hagyományörzõ kultúrált nyelvhasználat.
Más esetekben én is figyelek a helyesírásra, de fórumozás közben sokszor még úgyis elküldöm a hsz-t, hogy tudok a hibáról. Lusta vagyok javítgatni, és nem is éri meg, mert sokat írok.
Te is használsz rövidítéseket, szmájlikat, meg mindent. A digitalizált nyelv szerintem más mint a hagyományos írott nyelv. Több a lehetõség, és erõsen érezhetõ a globalizáció hatása. Ezért szerintem lazábban lehet vele bánni.
Csak sajnos fennáll az a veszély, hogy ha elavul a papír a magyar nyelv teljesen megváltozik, és ez nehezen összeegyeztethetõ az én egésségesnek gndolt nacionalizmusommal, ami a helyesírást illeti.
Ezzel ellentétben engem igazol a tény, hogy a nyelvek folyamatosan változnak, ami ellen nem sokat lehet tenni. A magyar nyelv sokkal kevesebb változáson ment át mint pl. az angol, amit a gyarmatbirodalom mérete miatt sokkal több hatás ért mint a magyart. Az internettel azonban a változások üteme kiegyenlítõdik, ez minden nyelvet érint. Még az is megeshet, hogy kihal az ly a nyelvünkbõl. Hacsak nem irjuk a lovasíjászt is ly-al.<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Scottt
Necsítelj

bazza
konzolt hogy tudom elõhívni?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

PrasCo
Ó, neem. =) Mindössze arról van szó, hogy én a magyarságomat például a kultúrában és nyelvhasználatban keresem, nem a Kossuth téren. =)
Akinek meg csak nyelvtanár jelenlétében van igénye a szép nyelvhasználatra, az minõsíti magát. <#vigyor3>

@#6544: A fontos seregeidet a legjobb loyality-s családtagok vezetéseire bízd rá.
Relation-t pedig, akárcsak az életben, baromi egyszerû feljebblökni... pénzzel. =)
Scottt
Köszi<#hehe><#hehe>

berlinboy6329
Miért van az,hogy állandóan elárulnak a seregeim és átállnak lázadónak vagy eltûnnek a térképrõl?

Hogy lehet a realtionöket improveolni?Állandóan csak rosszabbodik,már mindenhol Abysmal.. 😊

Ez így van! <#vigyor> De most istenem, ha nem nyelvtan tanár vagy, akkor sz......le az egészet.
Szándékosan rejtünk el hibákat, a hozzászólásokban, hogy scottnak legyen némi nemi élete. Õ az ilyenekre gerjed, de látom téged is kezd megfertõzni a perverziója.<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

PrasCo
Jézus Isten, legalább annyit tanuljunk már meg magyarul leírni, hogy "lovasíjász"... <#szomoru2>
Nem tudom, én nagyon ritán szoktam lovasílyászkodni, fõleg a közelharcosokat tartom fontosnak, közülük is a nehézlovasságot (a közvéleménykutatáshoz csatlakozva én a német r. császársággal, és egyiptommal szeretek menni). A számszeríjászokat sem nehéz legyõzni legalábbis hárd/hárd-on (én még csak azon játszom). Ilyenkor az a taktikám, hogy a lovasságot 2 részre osztom és a csatamezõ bal, és jobb oldalára viszem õket, majd mikor a gép elõreküldi az íjjászikat én el kezdem lõni õket, mikor a gyalogságot veti be, én is megindulok a gyalogsággal és várok egy kicsit, ezután bevetem a nehézlovasságot az íllyászok ellen (hátulról nekik rontok az eggyik hadosztállyal, aztán az ílyászok bal és jobb oldalának a többi lovasommal) így az ílyászoknak annyi, és utánna a lovasságot ráküldöm a gyalogságra. Ezzel hatalmas káokat lehet okozni a gépnek, "csekély" vesszeteséggel.

(Melyik a jobb:
-lovasíllyáaz
-puskás
-számszerílyász)?
Attól, hogy az ellenségnek vannak íjászai, simán lehet lovasíjászkodni.
Szerintem te túlságosan türelmetlen vagy, ezért nem tudod õket használni.
Ki kell használni a mozgékonyságukat, és kedvezõ pozízióból kell támadni.

Egyébként nem értem mit problémázol az íjászokon, a lovas katonák sokkal több gondot okoznak. Egy egyszerû hobilar, vagy bármi aminek van lova, sokkal kemányebb ellenfén, mintazok a gyalogkakukkok.

Attól függ milyen a terep.
Az a környék elég dombos. Én addig szoktam rohangálni, amíg olyan pozícióba kerülök, hogy egy domb kitakarja a lovasokat.
Így közelrõl tudom õket rohamozni. Ilyenkor õgy kell õket használni, mint bármilyen más lovasságot.
Nem érdemes sokáig kaszabolni õket, mert elõbb utóbb a lovak kezdenek jobban fogyni. Az a lényeg, hogy ne lõjenek, elég, ha csak piszkáljuk õket. Általában a tábornok szokta õket megfutamítani.

Nekem a Crusades kampány a kedvencem. A templomosokkal, meg az egyiptomiakkal csináltam meg. Richard, meg Saladin elég kemények.
Itt vannak a legnagyobb nyílt teres ütküzetek. Nagyon nagy seregek csapnak össze a többi kieghez képest. Nekem a mameluk lovasíjászokkal, és a templomos lovagokkal egyaránt nagyon emlékezetes csatáim voltak.

Fasza. A módszerrõl is ejtenél néhány szót? Hogy hogyan gyaksz le tisztán lovasíjászokkal 8 egység számszeríjászt?

menni szokott, nem nehéz

Végiglehet,
- letválaszt 1-2 ellenséges egységet,
- össznépi roham..
- majd ugyanez míg el nem fogynak..
(- vagy a lovasíjászok)
ekkor: <#falbav><#idiota>

Én speciel a Kingdoms - Crusades kampányt élvezem a legjobban, ott is a Bizánci Császársággal 😊 De végigjátszottam a kampányt többiekkel is, csak az összehasonlítás végett 😊

Ami most következik, az a Teuton kampány - Litvánok lesz, úgy, h. megmaradok velük pagannak

Melleleg közvéleménykutatás:
Kinek melyik néppel volt a legélvezetesebb játszani?

Nekem az északitáliai népek, Genova és Velence jöttek be a legjobban, de nagyon jó volt még a Franciákkal és az Angolokkal is a játék.
Vh/vh fokozat, természetesen.

És áruld már el, hogyan gyõzöl le egy tisztán lovasíjászokból álló sereggel egy zömében gyalogos számszeríjászokból álló ellenséges sereget. Merthogy very hard fokozaton gyakoli látvány az ilyen, akár 6-8 egységnyi számszeríjásszal szaladgáló ellenség.

Akkor javaslom neked kipróbálásra a Genovai számszeríjászt/milicistát.

Kétszerakkora távolságból tudnak tüzelni, mint bármelyik lovasíjász.

Én annyira nem vagyok elragadtatva a lovasíjászoktól. Ha az ellenséges seregben vannak gyalogosíjászok, akkor hasznavehetetlenek. Lévén hogy pont az ellenséges közelharcos gyalogosok ellen lennének jók, de azokkal a gép együtt mozgatja a gyalogosíjászokat/számszeríjászokat. Azok meg halomralövik a gyengén páncélozott lovasíjászokat, ha támadnak.

Viszonyt van egy egység, ami nekem nagyon bejött, ez pedig a Portugál Jinetes. Gyakorlatilag lovas dárdavetõk, akik 'gyorsan mozog' és 'hatásos páncél ellen' képességgel vannak megáldva. Hátránya, hogy kevés lõszere van. Gyalogos változata a portugál Almudzsavar, ami gyalogos, viszont tele van lõszerrel, és szintén hatásos páncél ellen. Gyakorlatilag a hajítódárdáikkal bármilyen nehézgyalogságot kicsinálnak.

Ill. pontosítok, nem biztos, h. a legütõképesebbek, de a legjobban használhatóak a lovasok...

Most megmagyarázod, az elöbb viszont csak simán leratyiztad 😊
Amúgy igazad van, a lovasságok a legjobb - és itt most kicsit mindegy milyen lovasság - legütõképesebb egységek a játékban.

Csak azért írtam mert a számszríjászok nem szoktak nehézséget jlenteni, a lovasíjászok viszont igen.
Igazából az is jól használható egység, mégiscsak õk az egyik legjobb egység a gyalogos íjászok között.
De sokkal kebesebb szituációban vethetõk be hatékonyan. A lovasíjászoknak sokkal több hasznát veszi az ember. Ha egy seregben nincs számszeríjász, az nem tragédia, viszont, ha nincs lovasíjász kell helyette egy csomó más egység.

Én szoktam felfogadni zsoldos számszeríjászokat, ami gyengébb mint más népek tápos egységei, de azért jól használhatóak. Fõleg a falakról szeretek velük lövöldözni, nyílt terepen mire odaérnek az ellenséghez általában a lovasség lerendezi a csatát. Nyílt teres csatában igazából lovason meg tüzérségen kívül nem is kell más.

szted

Bucser
Erõsek csak elõre kell õket állítani. Bármely gyalogos egységet ami rohamozik megfuttatnak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Longbowmen jó móka hogyha védekezel. Olyan mintha lenne még annyi spearmened mint longbowmened. Csak nem szabad mozogni😊

A számszeríjász ratyi.

A lovasíjászokkal legjobb az egyszerû gyalogosokat halomba lõni, és õk a leghatékonyabbak nehéz lovasság ellen is, velük lehet legkönnyebben szétzilálni az ellenség formációját. Ha sok van belõle egyetlen sorozattal eltüntetnek bármit a csatamezõrõl. Még városba is jók, ha már bejutottál a kapun elõreszaladva lehet az ellenséget csalogatni, vagy halomra lõni.
Szóval mindenre jók, a lovasíjászok a leghatékonyabb egységek a családtagok testõrsége után.
A lovasíjászokkal sokszor lehet csatát nyerni veszteség nélkül, ami fontos, a hdjárat gyors sikere szempontjából.
Röviden összefoglalva a lovasíjászok tökéletes katonák.

A gyalogos íjászok sokkal szûkebb körben vethetõk be, lassúak, és gyengék, viszont tudnak flra mászni, és némejyik erõset tud lõni.
Az egyetlen említésre méltó gyalogos íjász a longbowmen, a földbevert karóik niatt.

Ennyi számszeríjász mindent lelõ
<#buck><#vigyor3>

Csinálnak ilyet is, jól el is fáradnak bele, persze mozgásban nehezebb lelõni õket, ez is tény...
Üldözésre is kiválóak (ezt csak úgy további elõnyökként jegyzem meg)

Szerintem azért még meg kell említeni a lovasílyászoknak azt a képességét is, hogy van egy gomb amit ha megnyomsz elkelzedenek körbe-körbe fotni és úgy nyilazni.
Ja, kivéve mondjuk négy egység gyalogos számszeríjászt. Azok halomra lövik õket.

Igen, mozgás közben hátrafelé nyilaznak. Ha van 'gyors mozgás' képességük, akkor még a hagyományos könnyûlovasságnál is gyorsabban lovagolnak. Cserébe a lovasíjászoknak sosincs 'nagy hatótávolság' vagy 'hatásos páncél ellen' képességük, mint egyes gyalogosíjászoknak.

Gyakorlatilag közelharcos, páncélozatlan gyalogság lelövésére, illetve ostromgépekszemélyzetek megsemmisítésére jók.

berlinboy6329
Jah,mert kiváncsi voltam kapnak-e vmi pluszt azon kivül,hogy lovon vannak..Pontosabbak vagy hátrafele nyilaznak vagy mittudoém.

LOL
Ezt most komolyan kérdezed?

Bucser
Gyorsabb. Nem tarolja le egy nehézlovas roham lévén el tud szaladni elõlük, és nem tudja elkapni egy könnyûharcos csapat csak a könnyûlovasok vagy más lovasíjászok. Olyan kard ami ellen nincs pajzs.

berlinboy6329
Lovas íjászoknak van vmi értelme?Vagy inkáb legyen gyalogos íjász?Mivel jobb a lovas?

ehh, nem vagyok eleget gép mellett... irigykedek csak :p
céheket kitárgyaltuk már egyszer legalább. ha ráérzel az ízére télleg tudod 'tervezni' a céheket is. jó agyalást! (irigy-irigy)

aut viam inveniam aut faciam

A reality modról hallottatok már?
Király lehet ez a dwl, így már egész másképp hangzik.
Én az Apacsokra besértõdtem, és félbehagytam. Mikor megpillantottam az elsõ spanyol csapatot akiktõl technológiát szerezhettem volna, elárult a legfiatalabb fiam, seregestöl eltünt a térképrõl. Nincs is kedvem elölrõl kezdeni ezekkel a gyáva férgekkel.

Bucser
több a tartomány és sokkal erõsebben kezdenek a rebellek. (6 csillagos tábornokkal és 2 fullos sereggel és egy fullra töltött kastéllyal szomszédos tartományonként. (angolokkal kezdtem) A terjeszkedõs taktika nem jön be mivel sokkal többet emészt fel egy fullos sereg külföldön tartása mint amennyit nyersz egy város bevételével és a sereg után saját földön is fizeted a pénzt valamint külföldön a dupláját a fenntartásnak hiába nem csinálsz semmit velük. Ostrom alatt még több pénzt perkálsz. A közlekedés sokkal lassabb és a családtagok az elsõ években kemény mínuszokat kapnak a tapasztalatlanságuk miatt és 10 körig várban vagy városban kell õket tartani, hogy bármit is kezdhess velük. ugyanis van General meg governor karrier amire ki kell õket képezni. minnél fejletteb városban képezed õket annál jobb pluszokat Kapnak. Arról nem beszélve, hogy pluszt ad az is, ha a nemesi címeket okosan osztod.

Szóval totál más stílusú játékot igényel a DLV-vel való játék mint a Vanilla kampány. (ezek röhejesen könnyûek voltak mind rómában mind M2TW-ben szerintem kivéve az amcsi kampány az indiánokkal.)

Én próbálnám, de nekem nem indul el. Már felraktam vagy 6-szor.
Egyébként mondták már, hogy próbáljam a skótokkal, mert azzal biztos nem megy, meg rómában is ugyanezt mondták numídiára, mégis simán meg lehetett csinálni. Persze lehet, hogy a dvl tényleg más.