Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sztem
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Épp b akartam venni egy lázadó várost(kingdoms,amcsi része)erre kegyetlenül beszagat az egész,aztán átvált ilyenbe,és ilíen is marad minden(világtérkép menü),kivéve a fõmenû,de az is szaggatott,mikor kiléptem..Szakadt minden.Mitõl van ez?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ahivatalos oldalongond nélkül fennt van mind
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ugyanolyan gépünk van,csak nekem +128MB ram.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
tudnátok adni olyan linket ahonnan gond nélkül le tudnám szedni a patch-ket
köszi elõre is.
\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"
Nekem is van egy egészsges nacionalizmusom (szerintem)
Azonban, az internetes fórumokon eléggé háttérbe szorul a hagyományörzõ kultúrált nyelvhasználat.
Más esetekben én is figyelek a helyesírásra, de fórumozás közben sokszor még úgyis elküldöm a hsz-t, hogy tudok a hibáról. Lusta vagyok javítgatni, és nem is éri meg, mert sokat írok.
Te is használsz rövidítéseket, szmájlikat, meg mindent. A digitalizált nyelv szerintem más mint a hagyományos írott nyelv. Több a lehetõség, és erõsen érezhetõ a globalizáció hatása. Ezért szerintem lazábban lehet vele bánni.
Csak sajnos fennáll az a veszély, hogy ha elavul a papír a magyar nyelv teljesen megváltozik, és ez nehezen összeegyeztethetõ az én egésségesnek gndolt nacionalizmusommal, ami a helyesírást illeti.
Ezzel ellentétben engem igazol a tény, hogy a nyelvek folyamatosan változnak, ami ellen nem sokat lehet tenni. A magyar nyelv sokkal kevesebb változáson ment át mint pl. az angol, amit a gyarmatbirodalom mérete miatt sokkal több hatás ért mint a magyart. Az internettel azonban a változások üteme kiegyenlítõdik, ez minden nyelvet érint. Még az is megeshet, hogy kihal az ly a nyelvünkbõl. Hacsak nem irjuk a lovasíjászt is ly-al.<#hehe>#hehe>
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Akinek meg csak nyelvtanár jelenlétében van igénye a szép nyelvhasználatra, az minõsíti magát. <#vigyor3>#vigyor3>
@#6544: A fontos seregeidet a legjobb loyality-s családtagok vezetéseire bízd rá.
Relation-t pedig, akárcsak az életben, baromi egyszerû feljebblökni... pénzzel. =)
Hogy lehet a realtionöket improveolni?Állandóan csak rosszabbodik,már mindenhol Abysmal.. 😊
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
(Melyik a jobb:
-lovasíllyáaz
-puskás
-számszerílyász)?
Szerintem te túlságosan türelmetlen vagy, ezért nem tudod õket használni.
Ki kell használni a mozgékonyságukat, és kedvezõ pozízióból kell támadni.
Az a környék elég dombos. Én addig szoktam rohangálni, amíg olyan pozícióba kerülök, hogy egy domb kitakarja a lovasokat.
Így közelrõl tudom õket rohamozni. Ilyenkor õgy kell õket használni, mint bármilyen más lovasságot.
Nem érdemes sokáig kaszabolni õket, mert elõbb utóbb a lovak kezdenek jobban fogyni. Az a lényeg, hogy ne lõjenek, elég, ha csak piszkáljuk õket. Általában a tábornok szokta õket megfutamítani.
Itt vannak a legnagyobb nyílt teres ütküzetek. Nagyon nagy seregek csapnak össze a többi kieghez képest. Nekem a mameluk lovasíjászokkal, és a templomos lovagokkal egyaránt nagyon emlékezetes csatáim voltak.
- letválaszt 1-2 ellenséges egységet,
- össznépi roham..
- majd ugyanez míg el nem fogynak..
(- vagy a lovasíjászok)
ekkor: <#falbav>#falbav><#idiota>#idiota>
Ami most következik, az a Teuton kampány - Litvánok lesz, úgy, h. megmaradok velük pagannak
Kinek melyik néppel volt a legélvezetesebb játszani?
Nekem az északitáliai népek, Genova és Velence jöttek be a legjobban, de nagyon jó volt még a Franciákkal és az Angolokkal is a játék.
Vh/vh fokozat, természetesen.
Kétszerakkora távolságból tudnak tüzelni, mint bármelyik lovasíjász.
Én annyira nem vagyok elragadtatva a lovasíjászoktól. Ha az ellenséges seregben vannak gyalogosíjászok, akkor hasznavehetetlenek. Lévén hogy pont az ellenséges közelharcos gyalogosok ellen lennének jók, de azokkal a gép együtt mozgatja a gyalogosíjászokat/számszeríjászokat. Azok meg halomralövik a gyengén páncélozott lovasíjászokat, ha támadnak.
Viszonyt van egy egység, ami nekem nagyon bejött, ez pedig a Portugál Jinetes. Gyakorlatilag lovas dárdavetõk, akik 'gyorsan mozog' és 'hatásos páncél ellen' képességgel vannak megáldva. Hátránya, hogy kevés lõszere van. Gyalogos változata a portugál Almudzsavar, ami gyalogos, viszont tele van lõszerrel, és szintén hatásos páncél ellen. Gyakorlatilag a hajítódárdáikkal bármilyen nehézgyalogságot kicsinálnak.
Amúgy igazad van, a lovasságok a legjobb - és itt most kicsit mindegy milyen lovasság - legütõképesebb egységek a játékban.
Igazából az is jól használható egység, mégiscsak õk az egyik legjobb egység a gyalogos íjászok között.
De sokkal kebesebb szituációban vethetõk be hatékonyan. A lovasíjászoknak sokkal több hasznát veszi az ember. Ha egy seregben nincs számszeríjász, az nem tragédia, viszont, ha nincs lovasíjász kell helyette egy csomó más egység.
Én szoktam felfogadni zsoldos számszeríjászokat, ami gyengébb mint más népek tápos egységei, de azért jól használhatóak. Fõleg a falakról szeretek velük lövöldözni, nyílt terepen mire odaérnek az ellenséghez általában a lovasség lerendezi a csatát. Nyílt teres csatában igazából lovason meg tüzérségen kívül nem is kell más.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Szóval mindenre jók, a lovasíjászok a leghatékonyabb egységek a családtagok testõrsége után.
A lovasíjászokkal sokszor lehet csatát nyerni veszteség nélkül, ami fontos, a hdjárat gyors sikere szempontjából.
Röviden összefoglalva a lovasíjászok tökéletes katonák.
A gyalogos íjászok sokkal szûkebb körben vethetõk be, lassúak, és gyengék, viszont tudnak flra mászni, és némejyik erõset tud lõni.
Az egyetlen említésre méltó gyalogos íjász a longbowmen, a földbevert karóik niatt.
<#buck>#buck><#vigyor3>#vigyor3>
Üldözésre is kiválóak (ezt csak úgy további elõnyökként jegyzem meg)
Gyakorlatilag közelharcos, páncélozatlan gyalogság lelövésére, illetve ostromgépekszemélyzetek megsemmisítésére jók.
Ezt most komolyan kérdezed?
céheket kitárgyaltuk már egyszer legalább. ha ráérzel az ízére télleg tudod 'tervezni' a céheket is. jó agyalást! (irigy-irigy)
aut viam inveniam aut faciam
Én az Apacsokra besértõdtem, és félbehagytam. Mikor megpillantottam az elsõ spanyol csapatot akiktõl technológiát szerezhettem volna, elárult a legfiatalabb fiam, seregestöl eltünt a térképrõl. Nincs is kedvem elölrõl kezdeni ezekkel a gyáva férgekkel.
Szóval totál más stílusú játékot igényel a DLV-vel való játék mint a Vanilla kampány. (ezek röhejesen könnyûek voltak mind rómában mind M2TW-ben szerintem kivéve az amcsi kampány az indiánokkal.)
Egyébként mondták már, hogy próbáljam a skótokkal, mert azzal biztos nem megy, meg rómában is ugyanezt mondták numídiára, mégis simán meg lehetett csinálni. Persze lehet, hogy a dvl tényleg más.