Tiny Xp

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
egy dolog bosszant tinyXPben... h angol a win és ma asszem 6odszorra szopom be azt h start->u az magyarban futtatás, itt leállítás (turn off computer), benyomom, esetleg nyomok egy r-t és indul is újra a gép... vki nem tudja h lehet az ilyen gyorsgombokat kilõni?

"The trees move. Do you not see it?"

Például kiszedném a Tiny Xp-bõl ezeket😛aint,számológép,worldpad,ethernet,hangvezérlõ,infrared,monitorok(régi),smartcard,teletext codec,FAT-bol NTFS konvertáló,felhasználói képek,szünetmentes tápegység,csak hogy fokozzam az élvezeteket.Majd ha lesz rá idõm,megcsinálom az nLite-os változatot.Aztán majd összehasonlitom a két Windowst.És gyõzzön a jobbik.

akkor tedd azt. de nLitettal mit szednél még ki? bár nekem azis teccik az experiences verzióban h van benne az 20 kis progi. pl.startupcontrol panelnél jobb
indításvezérlõt még nem láttam, meg nagyon funky a system file defragmenter, meg a dll view.. ezeket nem lenne türelmem külön külön feltenni 😄
ha te is eléred nLitettal h pagefile 80mega lesz friss telepítés után akkor hajrá

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

És mit gondolsz arrol Mihail,ha az nLite-al csinálnék egy hasonló Windowst.Tehát integrálnám az SP2,meg a hotfixeket,kiszednék mindent belöle mint az Experience.Én ugy láttam hogy egy két dolgot még ki lehetne szedni a Tiny Xp-öl.Esetleg benne hagynám azokat a dolgokat ami nekem kell.És akkor lenne egy hasonlo Magyar Windows XP Professional-om,ami méretben talán megközeliti a Tiny Xp-t.

így mondjuk tényleg könyebb a slipstreamelés nem kell notepaddel szerkesztgetni.. de azért az mindig tutibb ha sajátkezüleg csínálod meg. olyan ez mint egy a kocsiknál. nagy különbség ha gyárban készült, vagy hogyha a utolsó csavart is vki sajátkezüleg csavarta be, mint egy lamborghini esetében 😄

jah jó az az NLite

szívesen

Na megnéztem az nLiteval a Tiny XP-t.Ezek vannak benne:Alkalmazások😛aint,számológép,worldpad.Driverek:Ethernet(Lan),hangvezérlõ,infrared,logitech wingman,michrosoft sidewinder,monitorok(régi).Hálozat:aktiv mappa szolgáltatás,conection manager,frontpage kiterjesztések,hálozati meghajtok/hálozati varázsló,mac hid,msmail&mapi,outlok express,peer-to-peer,tapi alkalmazás támogatása,tcp/ip 6-os verzió.Hardware támogatás:ali ide bus driver,atm támogatás,cmd ide bus driver,elem,firewire network support,floppy támogatás,gravis digitális gameport,iee 1284.4 devices(dot4),intel ide bus driver,joystick támogatás,logikai lemezkezelõ,modem támogatás,nyomtató támogatás,pcmcia,portok(com&lpt),secure digital vezérlõ,smartcard,sony memory stick,teletext codec,több-processoros támogatás,usb ethernet,via ide bus driver,videórögzitõk,windows ce usb host,windows képmegjelenitõ(wia),Multimédia:acm core codec,luna téma,opengl support,windows media player 6.4,A nyelveknél benne van a hungarian 101.key billentyüzet.Operációs rendszer beállitások:16.bit támogatás,adminisztrativ sablonok,alkalmazások kompatibilitása javitás,bejelentkezés figyelmeztetések,dump utiliy megtartása,extra betütipusok,fájlrendszer filter kezelõ,fat-bol ntfs konvertáló,feladatütemezõ,felhasználónév képek,internet explorer mag,jet adatbázis eszköz,mdac,out of box experience(oobe),shell média kezelõ,szinsémák,távoli telepitõ eszköz(ris),tömöritett mappák,vbscripts felügyelõ.Szolgáltatások:Hálozati ellátás,internetes hitelesités(ias),management instrumentation,másodlagos bejelentkezés,naplozás,network location awareness(nla)shell services,szünetmentes tápegység(ups)webkliens,windows idõ,windows tûzfal/internetes kapcsolatmegosztás(ics),wireles zero beállitások.Továbbá SP2,2005 12.26.-ig kiadott hotfixek,meg a 20 program.Verzio:Windows XP Professional SP2-build 2180,teljes méret:153,84MB.Szerintem korrekt munka.Ugy látom a kényesebb részekhez nem nyultak.

Dying Soul
Már nem érdekes, tök jó, köszönöm, hogy megosztottad velem ezt az OPrendszert! 😊

Dying Soul
Hol tudom beallitani?

van magyar billentyûzet támogatás..

Dying Soul
Hat ez hihetetlen! Felraktam es nagyon tetszik, hatranya hogy angolul kell irnom 😞

szerinted?
nem írtam lejebb hogy felraktam másik xp mellé

WinXPPro mellé fel lehet vhogy rakni másik meghajtóra?
hát nekem meg se reccent és soha nem floppyztam pedig csak sata vinyo van a gépemben..., mongyuk szerencsére nem nforce az alaplap 😛 hm lehet hogy csak amd-k akadnak ezen fent? hmhm, végülis majd egy próbát lehet megér, még nemtom 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

de ez csak akkor kell ha sata vinyóra akarsz intallálni, mivel különben az intaller nem látja a satás merevlemezt legalábbis nforce-os chipset esetében

normál xpnél sata drivert floppyrólkell beadni, hacsak nem olyan builded van ami autómatikusan betölti a sata drivert is

akkor valamit rosszúl csináltál 😊 tény hogy az átjárókat kézzel kell megadni ha te adod emg az ip-t de amugy tökmind1, a dhcp-nek csak anyi a lényege hogy kiosztja a gépnek az ip-t ha nincs semmi beállítva, de ha emg bevan akkor meg dhcp már eleve nem játszik 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

izé, flopyval amugy se kell büvészkedni 😄 vagy ennél amugy kéne? egyre jobb 😛

vagy ha más géped nincs a rendszerben leszûkíted a dchp intervallumát

hát sztem dhcpnél csak azt az ip-t fogadta el nekem eddig amit a router vagy a szerver ki is osztana. de a legsimább ha routeren kikapcsolod a faszom dhcpt mert szar az egész 😄

istenem. én sem tettem bele az nforces drivereket csakis kizárólag a sata drivert. mivel sztem tök fölösleges, mert akkor tényleg egy bizonyos pc-re konfigurált cd-t kapsz, és én ezt a céges gépekre is feltettem párra, amiknek más configjukvan, de van satás is köztük

Dying Soul
Köszi 😊

egybõl errõl a cdrõl is törölhecc ugyanúgy partíciót majd gyorsformat és telepít

persze hogy mûködik, office xp, 2003 is mûxik

hát figy 15 perc alatt megvan 😄 a leírás alapján csak a sata drivert kell beilleszteni, meg a WINNT.SIF nevû fileba kell pár sort beilleszteni, és tök kényelmes mert ezek után nem kell floppyval baszakodni, egybõl betölti telepítéskor a sata drivert meg minden. az asztali gépemen csak az ati driver ment nehézkesen fel, de másodszorra az is meglett.
a kiírásnál kell még ügyesnek lenni de ahoz is mindent leír a honlap.

Calver
OpenOffice müxik simán

tény ,de tök fölösleges ugyanazt az ip-t emgadnod..., fix ip-nél ha nem a dhcp pool-on belül esõ ip-t adsz emg magadnak az is jó lessz..., tudom mert nekem is igyvan msot rendes xp-n 😊 30-tól fölfele osztja a cimeket a dhcp nekem meg 13-as van berakva... 8hogy miért pont 13 arra a válasz az hogy csak 😛)

mousee
Chelloval prószálta valaki? Mûködik vele zsírul? Openofisz felmegy rá? 😛

Több kérdésem nincs 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

úgyis megy ha normál xpvel bebottolsz megnézed milyen ip címet osztana ki a gépednek, felírod szépen v megjegyzet. továbbá megnézed a gatewayt (router ip címe) a dns címeket, stb és szépen manuálisan beírod tiny xpbe. de más cdrõl bootoltatható szervíz szoftverrel is megnézheted, pl. hiren's boot cd, ERD Commander, stb..

jah és még annyi hogy az a leirás nekem ugytün nforce-os sata drivereket buherálja bele a dolgokba de nekem nem nforce-om van..., tudom, igyjárás 😄

Dying Soul
Hogy is kéne felrakni? Sima xp cd-vel leformázom a winyót majd ezt már kiírt cdn beteszem, és felrakom??

és satára tudsz már valami normális módszert ami nem ennyire buhertuning? 😊

mi a faszért ne futna

nem mindent megcsínál, 20perc alatt végez a telepítõ. imádom 😄

Dying Soul
Köszi 😊

beeállitasz magadnak egy fix ip-t, ennyi...,
lehetõleg ha a router ipje pl 192.168.1.1 akkor a te géped legyen pl 192.168.1.2 vagy amelyik még nem foglalt...

fut

Dying Soul
Továbbá msn fut rajta?

Dying Soul
Tudnátok segíteni még? Kábelnetem van, routerrel és automata az ip és minden más kiosztása, kell ezzel vmit babrálnom, hogy menjen a net?

Dying Soul
Regisztrációs kód kell? Illetve telepítõ

Me0w
Hivatalos oldal? Ember, te megis mi a jo halalrol beszelsz? Ez egy strippelt verzioja az Xpnek. Ugyanannyit esznek alatta a programok mint normal Xp alatt, csak a kernel reszbol kihagytak egy csomo szart, ergo nem 300 megaba terjeszkedik, hanem eleg neki 75-100 mega.

Together we'll fly someday...

és amúgy kik csinálták ezt a butított verziót? nem spyware-es?
mennyi memóriát/virtuális memóriát/processzort esznek alatta a progik?
mi a hivatalos oldal címe?

ok

nyilván én nem azt a progit próbáltam (asszem xp managert próbáltam). és nem mondtam h más nemfut rajta. de eleve nem vagyok have ezeknek a prgogiknak. ha vmit meg akarok változtatni akkor átírom a registryben.

január 4óta használom ezt a rendszert. asztalin és notebookon is. ment már napokon keresztül is megnyugodhatsz

Calver
"-egy xp tweakelõ program nem fut rajta a módosított regyrty miatt"
nekem HardwareOC Registry Tweak remekül futott...

Blasta
Tom, azért érdeklõdtem Jánosnál, hogy nála tán nem megy?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

nem én mondtam az fix, tudom hogy normál xp-n mennek a dolgok <#hawaii>
futtasd a gépet 1 hétig több fájlcserélõvel és ha megy akkor szólj,
nem az a lényeg hogy 1-2 órát megy, hanem hogy napokig bírja-e több fájlcserélõvel egyszerre

😄 ott a pont