20
-
echo #20 Jeszus de giccses az amcsi
Bár ha ezt itthon meglátják a szervek, tuti a miénk is ilyen lesz, angyalokkal meg koronával és természetesen színesben -
IoIa #19 ???
A háború az háború, semmi köze a kuncsorgáshoz. Az usa - bármilyen erős is a hadserege - mindenkivel szemben kevés. Sok lúd disznót győz. És egyszer annak is eljön az ideje. -
#18 te a háborút, pl. szőnyegbombázást miért nevezed kuncsorgásnak? -
Yuuzer[real] #17 Talán túl burkoltan fogalmaztam :) -
IoIa #16 És? Én nem vagyok arab. Én nem mennék az usa-ba. -
#15 Hidd el, elég sok arab csücsül amerikában... :) -
IoIa #14 Mi dolga lenne ott? Araboktól maximum olajat vesznek. De ahhoz nem kell nekik odamenni. Majd elmennek a tahók az arabokhoz kuncsorogni. -
Caro #13 Sajna hála az ügyes jogrendszernek a retinaolvasó használati joga a világon egyetlen cégé... -
Yuuzer[real] #12 Jó erről én is így gondolkodom :), de gondolj egy szegény üzletemberrre mondjuk 1 arabra :) akinek dolga lenne az országba :D -
mondnick #11 Esetleg retina-olvasó, vagy gyors DNS teszt mint a gattaca-ban? -
Caro #10 Az ujjlenyomat két dolog miatt nem jó:
1) nem teljesen egyedi
2) szükség lenne egy központi adatbázisra, ahol mindenkinek az információit tárolnák
Kombinálni kell ezeket.
Tehát pl. egy ilyen útlevél tartalmát digitálisan aláírja valami fejes intézmény, és benne van az ujjlenyomat is.
Így akkor biztosítható, hogyha tied a kártya és passzol a lenyomat, akkor az te vagy.
De mi van akkor, ha valaki elvágja az ujját???? -
pemga #9 ÖÖ, ez már most is így van, nem? Csak most mindenkinek egyszeri belépéses elektronikus izét állítanak elő a reptéren kitöltött adatlapjáról. Ha jól emlékszem :). -
P3h3ly #8 "we the people" lol! -
#7 :) Detto -
IoIa #6 Ha fizetnének érte, akkor sem mennék az usa-ba. Leszarom a hülyeségeiket. Az ottani látnivalókat jól ismerjük a filmekből. Ennyi nekem bőven sok is belőlük. Élni pedig pláne nem élnék ott. -
Nyiri #5 Az USA az durva. amerikai zaszlo, sas... Mar csak m16 meg olajoshordo kellene hogy gusztustalanabb legyen. -
greg971 #4 A chipes rendszernek nincs jövője.Egy mostani magyarországon üzemelő 100%osan magyar tulajdonú KFt-nél már ujlenyomatos a ki és beléptetőrendszer.Csipázzátok ?
semmi chipkártya ...ez a biztos -
Yuuzer[real] #3 Én attól tartok, hogy lesznek olyan országok (pl usa) ahova csak elektronikus útlevéllel léphetsz be, hiába legyen érvényes papír alapú útleveled. -
IoIa #2 "a vizsgálat révén elegendő tapasztalatot gyűjtenek a hamis példányok kiszűrésére" - mi alapján szereznek tapasztalatot? Hamissal nem valószínű, hogy találkozni fognak.
Ez az egész halott ötlet. Csak akkor lenne értelme, ha minden ország ilyen útlevelekkel rendelkezne. De amíg 1 országban is lesz hagyományos útlevél, addig a papír alapű hamisítás lesz a meghatározó, mert azt könnyebb hamisítani. Mire pedig egységesen elektronikus útlevél lesz (szerintem nem lesz, vagy csak nagyon sokára), addigra a hamisítók is tudnak majd tökéletes példányokat csinálni. -
Zedas #1 Tetszik hogy a dátum csak kétjegyű a kódsoron. Nem spórolnak rajta semmit, csak állandóan gondot okoz a későbbiekben, átviszik egy másik rendszerre, az meg 19-et rak elé... :)