99
-
Mice #19 "A jó öreg katódsugaras példányokat csak egyes profi munkáknál használják, illetve ott, ahol nincs pénz lecserélésükre, vagy még mindig idegenkednek az új kijelzőktől. "
meg azért megnézném én azt az lcd-t is amelyik emberi áron kipumpálja magából az 1280x1024-et 100-on. Amíg ezt nem tudja, addig vegye az akinek ez tényleg jó, de én nem cseszem szét a szemem... -
#18 Én képminőség szempontjából jobbnak tartom a CRT monitorokat, persze csak a sík képcsöveseket.
Azért váltanék LCD-re, mert túl sokat ülök a gép előtt, és az LCD nem fárasztaná annyira a szemem. -
vg #17 Nem tudom ti hol dolgoztok, de komolyabb studiókban még sok sok évekig alap lesz a profi CRT monitorok aránya. Ez a statisztika az otthoni/irodai statisztikára épül. -
Caro #16 Azért a CRT-k sem esznek már annyit.
Sőt! Nagy képcsőmérteknél kevesebbet, mint az LCD, bár az már inkább a TV kategória. -
lmisi #15 Szerintem a CRT-ék élettartama gyengusz, főleg a value szegmensben. Láttam majdnem felrobbani CRT-t.
Csak a kolleganő saját lélekjelenléte mentette, hogy ne az arcába kössön ki a cuccos. Mire odaértem csak tömény amperszag volt. Addigra kirántotta a 220-ból.
Mostanában 3-4 1,5 éves 17" CRT múlt ki szó nélkül. 4-5 év után pocsék a képük. KOnvergencia hibásak és iszonyatosan halovány a képük.
Jó ebben benne van az is hogy feltekerik a fényerőt maxra, de a tetőtéri fényárban úszó irodákban ez nem is csoda.
A régebbi CRT sokkal megbízhatóbbak voltak.
Ha napi 8-10 órát mennek bezony kimulnak.
Az LCD fényereje sokkal jobb, na nem is tekeri fel senki. Fényes irodákba kifejezetten jobb választás. Imádják. -
#14 hát mivel élesebb a képe, ezért a kisebb felbontású filmek alapesetben kicsit pixelesebbek, de ha ez zavar, akkor nemsokba telik egy filtert ráengedni, ami szépen elmossa neked :)
bár én nem mondanám, hogy csúnyább úgy alapból a kép, csak max kicsit szokatlan a "fakó" crt után :)
erre a mostani samsung tft-re 3 év gari van...namost nekem az előző crt-m képes volt a 3 éves gari lejárta után 1 héttel megdögleni...olyan sokkal nem lehet rosszabb ez a tft sem :) -
#13 játéknál nem annyira fontos a tűéles kép :)
mivel gyenge gépem van, énis 800*600ban játszok bf2öt egy Samsung 710N-en (1280*1024 a nativ felbontása), és nagyon megfelelő a képe hozzá... -
#12 hát mostanra már kiforrtak annyira az lcd monitorok, hogy szinte minden hátrányuk eltűnt, illetve nagyon mérséklődött (ár, képfrissítés elsőrorban), úgy, hogy közben megmaradtak a pozitívumai (szemkímélő, a megadott felbontáson tűéles kép, kisebb fogyasztás, kisebb helyigény)
aki huzamosabb időt tölt el a gép előtt, annak mindenképpen megéri ezt a kis árkülönbözetet kifizetnie...a crt szép lassan kihalásra van ítélve... -
Zoleeca #11 Az LCD-nek előnye még, hogy ha egy 3*3m-es kis lyukban tervezel egy mini 4 fős LAN partit akkor nem kell aggódnod, hogy fél órán belül szauna lesz, és kicsúszik a kezedből azt egér. Ellenben a CRT-nél...
Persze a gép is fűt... -
assdf #10 Nekem egy samsung 17es flat crt monitorom van és most vettünk egy ismerösömnek egy kb. ugyanezt tudó lcdt ami kétszer annyiba került mint a crt és nem vok elájulva tőle. Például filmnézés közben sokkal rosszabb képet produkál mint az én katódsugarasam. Az élettartamuk is kevesebb, szóval van még mit fejleszteni rajtuk, csak ma már ez is divat lett.Az én tapasztalatom szerint sokan csak azért veszik mert milyen vékony, az hogy kétszeres árért rosszabb képminőséget kapnak mint a hagyományos monitornál nem szempont sok embernél. -
waterman #9 játéknál persze. de játéknál már lehet bizonyos kompromisszumokat kötni. ha a game felbontását visszaveszed 1024*768 vagy akár 800*600ra az nem fog akkora csorbát szenvedni, mintha ezt a oprendszer desktop-jával tennéd. annyira nem számít játék alatt az hogy nem olyan tűéles a pixel-széles betű.. meg ha nem elég izmos a kártya akkor úgyse használ senki élsimítást. onnantól meg tökmindegy mekkora a felbontás. -
lmisi #8 Másik lcd előny a felényi fogyasztás. Szerintem az Átlag LCD élettartama is magasabb, a képe is sokkal lassabban romlik mint a CRT-nél.
CRT előny a magasabb színhűség, talán gyorsabb megjelenítés, de úgy néz ki jelenlegi formájukban kihalásra vannak itélve. Melynek sebessége jóval gyorsabb lesz mint a szallagos videomagnék. -
Caro #7 Abban a gépben ahonnan most írok, egy Radeon 9100 van, és mindent visz ami nekem kell, szaggatás nélkül.
Még a Battlefront 2 is simán megy, pedig csak 1000-es P3-am van, és a minimumnak 1.7-es P4-et írnak :)
De mindenesetre az biztos, hogy ha cserélek valamit, az nem monitor lesz, hanem alaplap+proci+ram. -
#6 csak ha játszani is akarsz azon a felbontáson normális játékkal, akkor eléggé megizzad a vidkari... -
waterman #5 azért valljuk be egy mai magára valamit adó videokártya gond nélkül viszi az átlagos 1280**1024-es felbontást.. 60 hz-en még nem is kűzd.:)
az viszont biztos, hogyha lecserélem a mostani lcd-m , akkor széles ívben elkerülöm azokat amiken nincs DVI csatoló.. igenis jobb a képe azoknak!
mellesleg ami a képen van lapos moncsi, nem tudja valaki, ki követhette el azt?:) -
#4 A CRT nagyon nagy előnye, hogy rugalmasan változtatható a felbontása. Az LCD csak a névleges felbontáson (esetleg annak felén) adnak élvezhető képet. -
#3 most egy LCD-m van, ezzel kibírok majd néhány évet, de utána egész biztos, hogy egy szélesvásznú modellt veszek majd. szerintem sokkal pofásabb és élethűbb a sima 4:3 megjelenítőknél. -
Akuma #2 én nem vagyok hanyatvágva a síkképernyős monitoroktól... 2004-ben 50% volt állítólag, akkor a 2006 év végi 80% az nem olyan nagy növekedés 2 év alatt... egyébként meg 1 éve vettem egy normális 19 colos CRT monitort 60ezerért, én biztos nem cserélem le 2006-ban a statisztika kedvéért, majd 2008-ra számítom a cserét -
Caro #1 Ez jó, mert így talán még lejjebb megy az áruk, de azért a CRT-nek is megvannak az előnyei(ahogy a cikkben is írták).
Ha megy 100Hz-en akkor azért már nem olyan bántó a szemnek, igaz a port még így is löki.
Viszont hol van az OLED? Még mindig nem bírnak tartós kijelzőt gyártani?
Csak remélem, hogy már végre elterjed a DVI, és nem a gagyi VGA-val szállítják még mindig az LCD-k többségét.