Az új monitorok 80%-a LCD lesz 2006-ban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem mindegy, hogy mennyibõl és melyik 24et látod meg. mondhat akárki akármit még a 90es a 110es és a 140es átlag között is k$rvanagy a különbség. pl. q3-ban lazán bírta volna még 8-16-os af-et is a 4af mellé és még úgy is magas volt az fps, de ennek ellenére olyan érzetem volt amikor fordultam és ugrottam mint ha két fal közé lennék beszorítva, vagy rajtam lenne még 1 10 kilós táska. vissza is raktam 4-4esre.
akkor lehet amúgy, hogy az a 3 lcd amit kipróbáltam az mind gyári hibás, de nekem vibrálósnak tûntek...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Az öcsém Nóném márkájú moncsija ua felbontáson 85Hz-nél besokall.
Monnyuk már én is ácsingózok egy rendes megjelenítõre, legalább egy 17"-os TFT-re. De azért még nem gyõztek meg százszázalékig. Talán tavasszal, amikor ua árért egy kategóriával jobbat adnak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A reakcióidõnek meg mi köze ehhez? Tudod milyen lassan halad az az imulzus az agyadból az egérig? ;)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Jobb NEC, Eizo monitorok (DTP) kihúztak 8-15 évet, és még mindíg mennek. TFT-ben szvsz már jó ha garidõt kibírja a háttérvilágítás. Nem az olcsó f*s monitorokból kéne kiindulni.
Tudod, itt mindenkinek 10000 fps-hez van szokva a szeme :D
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mi értelme lenne a 100Hz-es képfrissítésnek egy LCD-nél, ahol az állandó háttérvilágítás miatt nem számít a képfrissítést, és ahol a leggyorsabb megjelenító SE tud még 80 képet se, nemhogy 100-at kipakolni?
Azok fogyasztásban simán verik az LCD-t katóddal!
Szóval mindenben jobbak.
LCD-nél a kontrasztarány béna, és az ugyanúgy fáraszthatja a szemet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
szerintetek ilyen lesz valaha is elérhetõ áron, sjanos Ebay-en 500e-ért mennek el.
Mert egy ilyenre már szívesen váltanék. olé :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
De a szemem fontosabbnak iteltetett :) (nomeg a plussz fenyero sem jon rosszul)
Tft meg pláne érdemes megszokni!( e térõl)
Tft valoba drága ,de szemem még drágáb!
Ezért mondtam mindeki eldöntheti kinek mih számit jobban!
Crt nél meg nem csak herzt bánt hanem a katód sugár kibocsájtás is! Szal én végleg végeztem crt -vel akármiylen joh volt gamre meg olcso is !
Crt-én valoban csak kifolyhat a szemed :D
de külföldön már mindenhol a 300 ezer forintos speciális lcd-ék vannak a studiókban
a 4-8 már jobb, de azok meg meg is kérik az árát, és még mindig nem lehet emberi felbontásra emelni õket...
vannak ismerõseim akik leülnek elé és fáj a fejük és csak akkor érzik jól magukat ha 60 hz-en villog nekik a monitor. én ha 60, de még 75-hz elõtt eltöltök egy órát ég a szemem. 85-nél már csak ha sasolom veszem észre a villogást, de 85 alatt bármikor és k$rvára zavaró. a sajátom elõtt viszont 16-17-et is leülök hétvégén és semmi baja a szememnek. mivel ezt lcd-ben eddig nem tapasztaltam, ezért köszönöm, amíg nem tuningolják kicsit korrektebbre õket szerintem rossz vétel.
Nyugtass meg, hogy ezt az ökörséget nem gondoltad komolyan.
Remélem úgy értetted CRT-t, nem LCD-t.
Régeben volt ,hogy 10 órát gameltem tft -vel és no semmi elfáradás!
Tft valoban nem tökéletes,ahogy crt sem az majd talán az oled lesz! El kell dönteni mindkeinek mih fontos neki és ugy választani!
A tft (Nem kárositt és nem használ annyi energit és még kicsi is :D! )
Képe meg valakinek bejön valakinek nem! 12 ms-el már joh gamelni szerintem! Csak meg kell szoknia szemnek az átálást crt röl és észre se veszed kis hibáit tft -nek!
Aki meg grafikus az persze használjon crt!
( de azt is vigyazva mértékel)
A crt-kkel nem tudnak versengeni arral, kepfrissitessel.. de van, hogy ejszakaznom kell a gep elott, crt-vel voros lett a szemem mint a nyulnak, lcd-vel meg feher marad :)
neked emberi az ára?? én a magam dög 21-esét még 44ért vettem. ma ezért mit kapok lcd-ben?? lópikulát olyan ms-ekkel, hogy ha leülök elé netezni nem merem meghúzni a görgetõ csúszkát. játékokban meg mint ha víz alól nézném olyan szédítõ és elmosott. egyenlõre még mindig lassúak. a normálisakért még nagyon is zsebbe kell nyúlnia az embernek!
meg azért megnézném én azt az lcd-t is amelyik emberi áron kipumpálja magából az 1280x1024-et 100-on. Amíg ezt nem tudja, addig vegye az akinek ez tényleg jó, de én nem cseszem szét a szemem...
Azért váltanék LCD-re, mert túl sokat ülök a gép elõtt, és az LCD nem fárasztaná annyira a szemem.
Sõt! Nagy képcsõmérteknél kevesebbet, mint az LCD, bár az már inkább a TV kategória.
Csak a kolleganõ saját lélekjelenléte mentette, hogy ne az arcába kössön ki a cuccos. Mire odaértem csak tömény amperszag volt. Addigra kirántotta a 220-ból.
Mostanában 3-4 1,5 éves 17" CRT múlt ki szó nélkül. 4-5 év után pocsék a képük. KOnvergencia hibásak és iszonyatosan halovány a képük.
Jó ebben benne van az is hogy feltekerik a fényerõt maxra, de a tetõtéri fényárban úszó irodákban ez nem is csoda.
A régebbi CRT sokkal megbízhatóbbak voltak.
Ha napi 8-10 órát mennek bezony kimulnak.
Az LCD fényereje sokkal jobb, na nem is tekeri fel senki. Fényes irodákba kifejezetten jobb választás. Imádják.
bár én nem mondanám, hogy csúnyább úgy alapból a kép, csak max kicsit szokatlan a "fakó" crt után :)
erre a mostani samsung tft-re 3 év gari van...namost nekem az elõzõ crt-m képes volt a 3 éves gari lejárta után 1 héttel megdögleni...olyan sokkal nem lehet rosszabb ez a tft sem :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
mivel gyenge gépem van, énis 800*600ban játszok bf2öt egy Samsung 710N-en (1280*1024 a nativ felbontása), és nagyon megfelelõ a képe hozzá...
aki huzamosabb idõt tölt el a gép elõtt, annak mindenképpen megéri ezt a kis árkülönbözetet kifizetnie...a crt szép lassan kihalásra van ítélve...
Persze a gép is fût...
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
\"The voices are back... Excellent.\"
CRT elõny a magasabb színhûség, talán gyorsabb megjelenítés, de úgy néz ki jelenlegi formájukban kihalásra vannak itélve. Melynek sebessége jóval gyorsabb lesz mint a szallagos videomagnék.
Még a Battlefront 2 is simán megy, pedig csak 1000-es P3-am van, és a minimumnak 1.7-es P4-et írnak :)
De mindenesetre az biztos, hogy ha cserélek valamit, az nem monitor lesz, hanem alaplap+proci+ram.
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
az viszont biztos, hogyha lecserélem a mostani lcd-m , akkor széles ívben elkerülöm azokat amiken nincs DVI csatoló.. igenis jobb a képe azoknak!
mellesleg ami a képen van lapos moncsi, nem tudja valaki, ki követhette el azt?:)
\"The voices are back... Excellent.\"
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ha megy 100Hz-en akkor azért már nem olyan bántó a szemnek, igaz a port még így is löki.
Viszont hol van az OLED? Még mindig nem bírnak tartós kijelzõt gyártani?
Csak remélem, hogy már végre elterjed a DVI, és nem a gagyi VGA-val szállítják még mindig az LCD-k többségét.