Érvényes a Microsoft két fájlrendszer-szabadalma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
olyan, mint amikor a CD, DVD, flashdrive, memokártyámon saját tartalmat tárolok kalózmozifilmek és egyéb "szerzõi" jogdíjas szarok helyett, így ott meg az artiszjuszéknak fizetek feleslegesen...
sok kicsi sokra megy!
másik szempont: "jajj ugyanmár a 10 centbe nem halsz bele"
és mi van, ha én elvbõl nem akarok egy fillért sem fizetni pl egy m$-nek??? mondjak le a flashdrivekrõl, memókártyákról???
és mi van, ha én elvbõl nem akarok egy fillért sem fizetni pl az artiszjuszokoknak??? mondjak le az adathordozókról??? ugye még winyókra nem vetnek ki ilyen jellegû adót?! (múltkor németeknél már magára a számítógépre is akartak)
ez innen már lassan politikai kérdés, a törvényhozásba mennyire eredményesen bele tudnak szólni a nagycégek (érdekképviseletei)! -- legalábbis szerintem.
________ `_~_\" noss
Mennyit kellett ezért a microfosnak tejelnie???
Értem. Legalábbis kezdem kapisgálni 😊
Az biztos, hogy ismét mondtál egy példát, miért szeretem jobban az állatokat, mint az embereket 😊
"amivel max azt éred el, hogy non public fejlesztés marad, és áttevõdik p2p hálózatokra?"
Jogilag ennek sincs jelentõsége, ugyanúgy leperlik a gatyájukat is, akár a fejlesztõknek akár a felhasználóknak, ha úgy látják jónak vagy példát akarnak mutatni...
Beperelsz több száz/ezer embert aki valamilyen módon fejlesztett bele valamit, amivel max azt éred el, hogy non public fejlesztés marad, és áttevõdik p2p hálózatokra?
Érted mi a kérdésem?
A végére csak sikerült megkenniük mindenkit.
Mert az algoritmusokat nem lopták, hanem reverse engineering-el kitalálták, hogy hogyan mûködik a tömörítés, és mondom, erre törvény van, hogy az engedélyezett.
Bár nem tudom, hogy a szabadalommal védett dolgokra ez hogyan vonatkozik.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A legtöbb disztribúcióban nincs benn a libdvdcss sem, az is hasonló okokból.
Persze azt is meg lehet szerezni...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
én meg azt, hogy mindig túl kicsi a nyilt forrás... Ha majd egyszer komoly szereplõ lesz (egyik illegális komponense) akkor majd beperlik/bezáratják, de addig is illegális marad... (aztán, hogy ez kit zavar az más kérdés, sokakat a lopott win használata sem zavar, mert úgysem bántják õket, meg "maguk alatt vágnák a fát")
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
na sebaj, legalabb tovabbra is lesz mibol adakozni 😊
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
És nem állítom azt, hogy mivel vannak nyílt forrású mp3 lejátszó szoftverek, attól, még nem jogdíjjas, mindössze azt, hogy nem hiszem, hogy ezek után bárki is fiztne. És bár volt hír olyan is, hogy lehetm egkövetelik tõlük, de a fent említett okból nem tették. Szóval valóban jogdíjjas az mp3, de nem mindenkitõl követelik a licence díjjat.
Én ebben a nyílt forrás erejét látom viszont. Mertn em hiszem, hogy az mp3 jogtulajdonosai szociális intézmény, tehát ha megérné nekik megkövetelni, megtennék.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Mellesleg, ha jól emlékszem a FAT azért nem avul el, mert kicsi és egyszerû. Ez az elõnye és a hátránya is. Ahogyan már mondtátok, egyszerû, tehát egy kicsi elektronika is könnyen fel tudja dolgozni, platformfüggetlen(né vált), gyakorlatilag minden támogatja. Ha pl. akarsz egy olyan partíciót, amit minden OS ismer, akkor a FAT32-n kívül nincs sok választásod. Nem csak a Linux/Windows-ra gondolok, hanem pl. Linux/*BSD-re is. Bár ott több lehetõség is van, de a FAT a legnyilvánvalóbb...
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
jobban teszed, ha nem az alapján akarod eldönteni, hogy mi jogdíjas és mi nem, hogy linux alá elérhetõ-e, mert egyre több szakértõ mondja, hogy a linux és a hozzá adott szoftverek, a világ legnagyobb szabadalomsértései... (le is állitottak jópár szoftvert emiatt)
"az, hogy a memkártya árának már érezhetõ hányadát az a kiba. jogdíj terheli, mint a cd/dvd-t."
ez viszont tényleg probléma és pofátlanság, fõleg fényképezõbe rakva, amivel nyilván nem jogdíjas tartalommal töltöd meg...
(indexen volt interjú asva-val, üvegtigris2-vel kapcsolatban, dobálózott milliárdos károkkal, de nem árulta el mennyi volt ehhez képest az adathordozókból befolyt "kártérítés", mert az nem nyilvános...)
Ha az m$ készítette el, hát legyen az övé. Tökmind1. De nem tartom gerinces húzásnak, hogy licence díjat kér érte, mégha pici összeg is.
Az mp3 lejátszókról meg annyit, hogy olyant nem is vennék, amelyik nem tudja az ogg-ot. Szerintem szebb az .ogg hangja. Ezért újabban már abba tömörítek. Lehet keresni kell az ogg playert, de van. Velük is az a gond sajna, hogy amelyik tud ogg-ot, az mp3-at is tud, tehát licence szempontjából ugyanott vagyunk. Mellesleg nem mindenkitõl, és mindenért kell mp3 licence díjat fizetni, mert ha így lenne, egyetlen free, vagy nyílt forrású mp3 lejátszó sem létezne.Ehhez képest linux alatt is hegyekben állnak az mp3 lejátszásra képes progik.
Memóriakártyák: Én már régen ext3-ban használom az összes mem kártyámat, és a pendrive-ot is. A bajom, hogy a licence díjat mindenképpen megfizeted. De lélekben ezen is túlteszem magamat, mert nem ez zavar. (tényleg nagyon pici összeg) Hanem az, hogy a memkártya árának már érezhetõ hányadát az a kiba. jogdíj terheli, mint a cd/dvd-t. Nah az viszont kinyitja a bicskát a zsebemben.
Szal szerintem teljesen mindegy, hogyan végzõdik ez a szabadalmi per (fõleg, hogy tudjuk, hogyan végzõdött a macskás-mikorós), mivel egy olyan dologról szól, amit rég nem használ a többség.
Bocsi attól, aki még használja, de ez csak a hozzánemértést, vagy valami mélyebb szükségszerûséget tükröz. De a többségnek nem kell FAT.
Ééééééééééééésssss....... Programozok régi hardverre is (HS-3000/4M) (80386 proci), amit bizony DOS-ban köll kódolni, ha jót akar az ember; szal köll az a FATvagymi; én tom, milyen az.
De ha valaki erre szabadalmat kér (kap), akkor ki fogom találni, hogyan kerüljem ki, és kész.
Jó, kicsit elkerültem a témát, de (bocs) mondtam, hogy be vagyok mátyózva. Sry.
Na csá mindenkinek, rúgjatok be ugyanígy!
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
Így szinte semmivel sem lesz drágább az mp3 lejátszód...
De mivel a FAT-et nem licenszelték, hanem reverse engineering-elték, ezért nem hiszem hogy bántani fogják õket, mert ez viszont megengedett.
Vagy lesz a kernelhez kalóz FAT modul.<#idiota>#idiota>
Nem is tudtam, hogy VideoLan Player-ben van jogdíj 😊
A véleményem: térjenek át ext3-ra 😊
Hát de nem? Jóval fejlettebb a FAT-nél, és nem kell licenszek miatt aggódni.
Legfeljebb ki kell adni a winekhez egy extensiont- hogy olvassa.
Szóval ha a boltban árulnának két félét, az egyiken FAT van, a másikon EXT3, meg egy telepítõlemez, és az EXT3-as olcsóbb, akkor inkább az fogyna.