strogg#14
Én nem vitázom azon, hogy ki készítette el előbb.
Ha az m$ készítette el, hát legyen az övé. Tökmind1. De nem tartom gerinces húzásnak, hogy licence díjat kér érte, mégha pici összeg is.
Az mp3 lejátszókról meg annyit, hogy olyant nem is vennék, amelyik nem tudja az ogg-ot. Szerintem szebb az .ogg hangja. Ezért újabban már abba tömörítek. Lehet keresni kell az ogg playert, de van. Velük is az a gond sajna, hogy amelyik tud ogg-ot, az mp3-at is tud, tehát licence szempontjából ugyanott vagyunk. Mellesleg nem mindenkitől, és mindenért kell mp3 licence díjat fizetni, mert ha így lenne, egyetlen free, vagy nyílt forrású mp3 lejátszó sem létezne.Ehhez képest linux alatt is hegyekben állnak az mp3 lejátszásra képes progik.
Memóriakártyák: Én már régen ext3-ban használom az összes mem kártyámat, és a pendrive-ot is. A bajom, hogy a licence díjat mindenképpen megfizeted. De lélekben ezen is túlteszem magamat, mert nem ez zavar. (tényleg nagyon pici összeg) Hanem az, hogy a memkártya árának már érezhető hányadát az a kiba. jogdíj terheli, mint a cd/dvd-t. Nah az viszont kinyitja a bicskát a zsebemben.