Tüntetés a Plútó-szonda ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valamit
"A kisebbség az új M0 környéken lakók, meg az önkormányzataik, akik szó szerint zsarolják a kormányt, hogy akkor engedélyezik ha kapnak saját kis hidat, meg sportpályát, meg toronyórát láncostul ... meg a festettzöldek akik ezt jogi úton segítik" - hmm, szóval egy Pestkukutyini pógámeste' ritkán kerül akkora üzlet közelébe, mint az ótopálya. viszont az érzéke megvan a zsíros bödön meglátásához és él vele. egyrészt a választópolgárai is ezt várják tõle, másrészt öreg napjait is meg kell alapoznia 😉

"a többség érdeke a keveseké felett" - az a helyzet, hogy pontosan akkor, amikor ez a szemlélet kialakult (pl. francia forradalom, de korábban angliában is) vele egyidõben a tömegkommunikáció is komoly fejlõdésen ment; ezzel ugyanis a többség érdeke az lesz amit ott fönt akarnak. a kevesekre meg mutogatunk mint szamárra, meg mondják, hogy hát igazad van, de a többség mást akar.

a zöldekrõl, meg errõl a tüntetésrõl. szal, a zöldek ohatatlanul is túlzásba fognak esni a tekintetben, hogy milyen ügyekbe hallassák szavukat. ez azért van, mert a többség - fõleg például nálunk, de még tõlünk nyugatbbra is -, nem foglalkozik azzal, hogy mi lehet környezetvédelmi kérdés. vannak dolgok, amik lassan életünk részeivé válik, szelektív hulladékgyûjtés, bioenergia, ilyesmik, de jelenleg a zöldek azok, akik felhívják a figyelmet, hogy mire érdemes egyáltalán figyelni. (hány publicisztikát olvastatok a héten újságokban (nem NG), ami a környezetvédelemmel volt kapcsolatban? meglehet egy se volt) és abban igazuk van, hogy egy ilyen rakétafellövésbõl is lehet akár gond. a figyelmet fel kell hívni rá. aztán nekünk kell eldöntenünk, hogy az a kockázat, ami itt felmerül, az megéri e. szvsz. megéri, mert elég kicsi a kockázat. (nem 1:20-hoz, hanem 1:3250-hez) persze én messze élek onnét, nekem jóhogy megéri 😊 de ha ez az emberek többségének még mindig túl nagy kockázat lenne, akkor jöhetne, hogy hogyan lehetne elkerülni, és pl. tengerrõl, hegyvidékrõl vagy más olyan területrõl lõni fel, ahol még kissebb a balesetveszélye.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

A többség érdeke a hosszú távon is beváló megoldás. Autóból, kamionból (a mai hozzáállással) egyre több lesz, így ezek a megoldások ideig-óráig csökkentik a problémát. Ez olyan, mint hogy itt még az utak szélesítésében gondolkodnak, nyugatabbra már túlvannak ezen, és minden csak rosszabb lett, így õk már rájöttek, hogy a forgalmat kell valahogy korlátozni. Pl. hogy ne akarjon boldog-boldogtalan autót tartani, mert az egyszerûen lehetetlen. (A mai autókat nézve.)

A vasúti szállítás nem csak azt jelentheti, hogy a vagonokban van az anyag, hanem a kamionok is felhajthatnak, és az út nagy részén ott utazhatnak. Csak ehhez némi szervezés kellene meg elõzetes átgondolás. De úgy látszik, az ember mindig csak az esõ után szedi elõ az esernyõt. Ilyenkor hol van az "intelligens össznépi összefogás"?

Pontosan errõl van szó.<#worship>
Az, hogy évente 1-2 ember hal meg a csernobili baleset következtében az sajnos még erre az évre sem lesz igaz, legalábbis nem hinném.
1. 400-800 000 ember dolgozott az erõmû megtisztításán (többnyire katonák) Becslések szerint 1986-ban személyenként átlagosan 170 mSv dózist kaptak, de ettõl eltérõ számítások is ismertek.

2.A szennyezett területeken élõknél (ahol a cézium-137 aktivitáskoncentrációja nagyobb volt 555 kBq/m2-nél) igen nehéz a dózisok becslése a nagyon eltérõ szennyezettség miatt. A legszennyezettebb területen, a fehérorosz Gomel régióban a 0-7 éves gyermekek átlagos pajzsmirigy-dózisa a becslések szerint 50 mSv. Ennek a sugárterhelésnek a legfõbb oka a tejben lévõ jód-131 izotóp, illetve néhány esetben a szennyezett zöldségek fogyasztása is hozzájárult.

3.A baleset utáni elsõ hetekben a sugárterhelés legfõbb okozója a jód-131 volt, a tejjel jutva a szervezetbe. A gyermekek átlagos pajzsmirigy-dózisa Európában 1-20 mSv, Ázsiában 0.1-5 mSv, Észak-Amerikában 0.1 mSv körül volt.

Itt keresgélhet az akit érdekel a téma: CSERNOBIL

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

mrzed001
Egy ilyen volt még a (festett)zöldek atomerõmû ellenessége
Igazuk van, legyen több szélerõmû (bár jelentéktelen az áramtermelése), de lássuk be Mo. áramszükségletének 60-70%-át adja csak Paks.
Így azt az 1 darab atomerõmûvet csak jelentõs számú széntüzelésû erõmûvel lehetne pótolni (ami persze hatalmas CO2 kibocsájtást jelent)
Ezt valahogy már nem tudták végiggondolni, pedig ehhez azért még nem kell diploma :p

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
A jó öreg Star Trek szokott ilyenkor eszembe jutni, és Spock logikája: a többség érdeke a keveseké felett
A többség M0 esetén a >>1,5 M pesti, meg a sokezer BP-t elkerülni szándékozó autós, meg a sokezer BP-i autós aki kisebb dugókban fog álldogálni
A kisebbség az új M0 környéken lakók, meg az önkormányzataik, akik szó szerint zsarolják a kormányt, hogy akkor engedélyezik ha kapnak saját kis hidat, meg sportpályát, meg toronyórát láncostul ... meg a festettzöldek akik ezt jogi úton segítik

Mellesleg M0 ugyebár nem falvakon menne át, max mellettük (jóval, merthogy ugyebár autópályánál meg van szabva, hogy min. mennyire kell mennie lakott területektõl)

A kamionok mellesleg elkerülhetetlenek, tudod a vasútról leszedve is valahogy el kell vinni mucsaröcsöge2-re azt a szállítmányt (a MÁV meg nem épp rugalmasságáról híres mint azt tudjuk)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mi "baj" történt volna? Kipusztul egy fél kontinens? Még jó, hogy attól semmi észrevehetõ nem történt. De ha már ilyen napi rendszerességgel fognak fellõdözni ilyeneket, amibõl mondjuk minden 20. leesik, az már nem lesz olyan jó.

Szal ez a "tüntetés" inkább reprezentatív volt. (Ha most ezen az 1db szondán annyi múlna, akkor nyilván sokkal többen lettek volna.)

Azt hiszem, ott az volt a baj, hogy rossz helyre tervezték. (Nem kéne így összemosni mindent, mint a falusi pletyka.)

Na, tudtam, hogy majd én leszek a közellenség, meg a stb. LOL. Az már kevésbé LOL, hogy az igazság leírása már = pánikkeltés.

Akor ne csináljunk semmit! Inkább építsünk több széntülzelésû erõmûvet mert annak nem mennek neki az ártalan tündibündi sirályok. 😊 Vajon hány sirály halna meg egy ilyen szélerõmûtõl? Biztos a kipusztulás szélére kerülnének. 😊
Már a holdkompok is vittek plutóniumot magukkal, sõt, az Apollo 13 holdkompja a szét is szórta, hiszen belépett a Föld légkörébe és elégett...
Mégsem történt semmi baj, úgyhogy nem kell aggódni szvsz.
Errõl az M0 témáról nem sokat hallottam, csak annyit, hogy akkor meg ilyen eddig nyugondtabb kisvárosokon haladna keresztül az egész forgalom, többek között az összes kamion. (Vagy valami ilyesmi.) Ez sem igazán jó megoldás. A zöldek szerint nem két rossz megoldás között kell választani, hanem pl. nem kamionon kellene mindent szállítani, hanem pl. vasúton. Csak talán egyes körök érdekeivel ellenkezik ez, vagy csak sz@rnak bele, mittudomén. Nyugati nagyvárosokban nem félj jobban odafigyelnek erre. Itt meg ebben is kinevezik a zöldeket a fejlõdés(???) kerékkötõinek. Az egyszeri ember majd rájuk haragszik, nem az illetékesekre.

Bucser
A legveszélyesebb az ha valaki minden mögött összeesküvést keress és a végén õ maga õrül bele a nyilvánvalóan semmibe....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Amit eddig elõadtak és jót derültem, hogy ne építsenek a tengerre 25MW-t termelõ szélerõmûvet mert a sirályok nekirepülnek és meghalnak😄 Hát bazzeg ezen akkorát röhögtem😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Pont olyan vagy mint azok akik tüntetnek.. Belegondoltál hogy az illatosított papírzsebkendõvel vagy a budipapírral amivel a seggedet törlöd mennyi szar jut a szervezetedbe?? Nem tetszik a fejlõdés?? Félsz a jövõtõl?? Ásd el magad egy barlangba ne vigyél se gyufát se semmit aztán aggódhatsz egyedül a sugárzás miatt.. vissza a természetbe... Persze vigyázz nehogy kénbarlangba feküdj mert ott aztán nem a sugárzás lesz a legnagyobb bajod hanem az örök álom.... A Paranoia egy ideig jó dolog csak mikor túllép az ésszerû határokon és túllihegésbe csap át igencsak káros tud lenni. Az meg nem mindig állja meg a helyét hogy a média kimossa az agyad.. akkor mostak ki nyílvánvalóan ha elhiszed hogy az egyik mosogatószer jobban mos mint a másik na akkor átbasztak! De a rémísztgetésnek is van határa mert az ember nagyobb hajlandóságot mutat elhinni az életét veszélyeztetõ jelzést mint ha azt mondják, hogy semmi baj. Ezért van az hogy egy "meg fogsz halni" szerû névtelen telefonhívás után többhónapos pszicghiátriai kezelés kellhet valakinek. De pánikot kllteni ettõl nem kell...

mrzed001
Azza baj, hogy ezek a zöldek nem természetes, hanem festett zöldek (elõzõleg szõkék :p)
Magyar példa: Ne épüljön meg a teljes M0, mert oda fognak pöfögni az autók. Ja, így meg ide a belvárosba (2-3x annyit).
IQ_Lite egy társaság, ennek megállapításához nem kell semmiféle médiamanipuláció.

Veszélyes dolog igéretektõl hajta a saját jól fel (nem) fogott érdekeirõl önként és dalolva lemondani kész tömeggé válni, akik egyenesen utálják azokat, akik kicsit máshogy gondolják.

Nem biztos, hogy 100m után esik le egy fellõtt rakéta. Bárhova eshet mondjuk 100km-en belül.

Egyébként kissé fura ez a "zöldek"-et valami elvakult, társadalomtól elidegenedett, elhatárolódó csoportnak beállító törekvés, nem gondoljátok? Észre kellene venni a manipulációt.

Támogatom a tüntetést. Menjenek oda jó sokan a kilövés környékére tiltakozni. Ha valami baj lesz legalább felszipogják a sok rádioaktív port. Ennyi áldozatot igazán vállalhat egy fanatikus környezetvédõ 😊
Nem tudom, hogy ugyanazok tüntettek-e. Az nyilván nem eshetett le. De egy rakétakilõvés más: x-bõl 1 garantáltan leesik.

Ki "balhézik"? Egyszerûen írtam 1-2 ellenérvet, mert nem szeretem a félrevezetést. Mert nem osztom azt a "nézetet", hogy a tudományért abszolút mindent. És mellesleg nem hiszem, hogy majd ettõl lesz fenekestül jobb az életünk. Egyensúlyba kell állítani a várható nyereséget a kockázatokkal.

A kohósalakanyagos példa megint olyan, mint amire reagáltam. Egy bizonyos mértékig immunis a szervezet a sugárzásra, így az ilyen elosztott terhelés nem olyan nagy gond. Mint írtam, egy erõsen sugárzó porszem egy belsõ szervben már más tészta.

Számomra teljesen hiteltelenek. 1999-ben is tüntettek, amikor a Cassini több bonyolult hintamanõver közben újra, mintegy 1600 kilométerre megközelítette a Földet, hogy lendületet vegyen a Jupiter, majd onnan a Szaturnusz felé. Akkor is az volt a gondjuk, hogy mi lesz, ha a szonda lezuhan. Könyörgöm, nem tud lezuhanni, az égi mechanika törvényei megszabták a pályáját, amit néhány tucat méteres pontossággal ismertek. Megmondták, mikor, milyen távolságban repül el, úgy is történt, még szabad szemmel is lehetett látni a déli féltekérõl.
Sok pénzért bármit fejlesztek és fellövök én is.

A tüntetõk meg értünk is tüntetnek illetve ki tudja miért tüntetnek, de van rá idejük és pénzük.

Bármennyiért én pl. bármit csinálnék.
Lehet próbálkozni nálam. 😊
EmThor
gyûlölöm a sok hülye greenpeace-est! elküldöm õket a king kong beli Skull Islandre-> ezt védjétek meg b+ <#evilplus2>

dez, ne balhézz már megint.
A kohósalakban, amelyet itt Magyarországon is használtak lakóépületeknél több sugárzás van, mint amit Csernobilbõl kapsz, vagy az ûrbe kilõtt, balesetet szenvedett szondáktól kapnál.

Kara kánként folytatom tanításom.

Pharaoh
"GreenPeace a legkomolyabb szervezet"

Az a rakás hipi? Azok csak a feltünéshez értenek, máshoz nem.

Pharaoh
Volt egyszer egy mûsor, hoyg egy tengeri olajfúró tornyot alakítottak át rakétakilövõnek, az erre a célre pont megfelelne.

valamit
lehet, hogy Csernobilból kéne fellövöldözni az ilyeneket, ott már sok kárt úgyse okozhat? 😊 (vagy pl. atomtengeralatjáróról valahol az óceánon?) egyébként meg az az 1:3250-hez az nem olyan rossz arány. és hát szándékuk szerint olyan messzire lövik, hogy kutya se látja a közeljövõben...

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

íme, egy RTG ( radioisotope thermoelectric generator )

Ez így félrevezetõ (épp az a célja). Csak épp nem egészen mindegy, hogy az a dózis nagyon sok, de kisebb energiájú részecskétõl származik, vagy erõsen sugárzó porszemcséktõl, amik mellesleg egyenetlenül terülnek el, és nem is az egész Földön.

1-1 ilyen porszemcse sokáig sugároz, és ha bekerül a szervezetbe, igen nagy eséllyel rákot, vagy más komoly betegséget okoz. De még rosszabb, ha az örökítõanyagot károsítja.

Ez majdnem olyan, mintha azt mondanánk, hogy 1000kg TNT (vagy inkább egy tüzijátékraktár, ahonnan szanaszét mennek a rakéták) nem veszélyes, mert az egész Földre számolva elhanyagolható a hatása.

2XP
Jó, de azért a fizikusoknak csak hiszel? A baleset utáni 70 évben _összesen_ 0,7 mSv többletdózist fognak kapni az emberek. Egy ember _évente_ átlagosan 2,4 mSv sugárterhelést kap.

A statisztikák arra valók, hogy mindent el lehessen velük leplezni. Inkább nézz meg egy filmet a környékén (pár 100 km?) átlagosnál nagyobb (közelebb jóval nagyobb) számban született leukémiás vagy genetikailag károsodott gyerekekrõl, állatokról.

2XP
Nemrég olvastam a csernobili baleset következtébe megnövekedett sugárterhelés okozta kockázatról. Nos, ugye ez egy kicsit komolyabb dolog volt, mint ez a mostani szonda, és ennek következtében évenet kb. 1-2 ember hal meg 70 év alatt. Hát ennél még annak is nagyobb az esélye, hogy abba halsz bele, hogy félrenyeled a kaját...

FeketeFény
Nem hiszem hogy aggódni kéne emiatt. Mindent a tudományért! Éljenek a felfedezõk!

-----][----www.di.fm-----][------

Leülhetsz, egyes. Kb. 30-40 éve lövöldöznek fel ilyen szondákat.

Tudtommal eddig azért nem alkalmaztak rádióaktív, anyagot az ûrhajóban, és egyéb részeinek mûködtetésére sem, mert ki garantálja, hogy nem esik vissza ?
Ezért nem is használtak.
Én nem vagyok Greenpeace párti, sõõõt... <#vigyor3>
De most akkor tényleg át kéne gondolni, hogy ez mennyivel jobb, azaz az elõnyöket, és a kockázatokat. <#nezze>
Ez most mióta is van, hogy engednek kilõni rádióaktív cuccokat ? <#nemtudom>
Ne keverjétek a kisebb otthoni/irodai légkondit a nagy irodaházakban lévõvel! Utóbbi szellõztet is.

Amúgy én sem örülnék, ha a nyakamba esne pár kiló plutónium. De még egy milligrammnak sem. Sõt még egy porszemcsének sem, ami mondjuk befészkeli magát a tüdõmbe. Ha egyszer várandós lesz a feleségetek, talán ti is elgondolkodtok. Fõleg, ha megnéztek néhány genetikailag károsodott magzatról, vagy megszületett gyerekrõl készült felvételt. Úgyhogy ne vicsorogjatok már annyira.

"ármatermeléshez" helyett az "áramtermeléshez" olvasandó, bocs

rigidus
IMHO nalam jo szolgalatot tenne, ugyanis eleg paras a lakasom. Bar itt a klimaval nincsen gond se telen se nyaron. Eleg mersekelt az idojaras.

1. Ezek nem azok a zöldek. Ezek a "sötétzöldek", vagy "méregzöldek". Leginkább átlagpolitikusok. Annak megfelelõ tudással (pofázik mindenrõl, amihez nem ért.)

2. A plutónium az ármatermeléshez kell, ahogy Sanyix írta.

3. Légkondi. két fõ faja van: az olcsóbb a szimpla hûtõ, kipumpálja a meleget a külsõ légtérbe a lakás belsejébõl. A drágább már levegõt is cserél, a beszívott levegõt portalanítja, többnyire pollentelenít is, esetleg párásítja a levegõt. A fölös levegõ meg kiszökik a réseken.

rigidus
Sracok, mi az elonye a plutoniumnak az uraniummal szemben egy ilyen alkalmazasi teruleten?

FeketeFény
Annyi biztos, hogy mérhetetlen tartalékokkal rendelkezõ energiaforrás a Plutónium.

és ami a legszarabb az ügyben, hogy kiszedi a természtes párát a levegõbõl, kiszárítja a bõrt és a nyálkahártyás, sz'al nem a legegészségesebb gépezet, viszont hûguta ellen hatásos : )

FeketeFény
Van amit elértek már a zöldek azért az életben😊

Sanyix
A plutonium az nem a meghajtásra van, az csak áramtermelésre van, mivel nagyobb távolságokra a naptól már olyan kicsi a nap által kisugárzott energia teljesítménysûrüsége, hogy a napelem már nem ér semmit, így kellett valami más az energiatermeléshez.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Omega
Egyébként ha van itt valaki aki keni vágja a témát attól megkérdezném: ez a plutonium meghajtás pontosan mit jelent ? Milyen elõnyei vannak a hagyományossal szemben ? Hatékonyság, ilyesmik...

Omega
Nagy az isten állatkertje, LOL.

"De azt már elérték hogy beszélnek róluk 😊"

Hát bennem csak nõ a bizonyosság hogy a grínpíszesek holdkóros idióták az utolsó szálig, az ilyen cirkuszokkal csak égetik magukat.
Hiába a jó szándék ha megzizzent hippiket raknak a kirakatba.

semmit nem szív befelé kintrõl egy átlagos split légkondi. A belsõ levegõt forgatja. Az egyblokkos ablakhûtõknek szokott olyan mechanikus lehetõsége lenni, hogy egy kallantyúval külsõ levegõt tudsz hozzákeverni a forgatott cucchoz.