104
-
#64 Teljesen egyetértek. Ráadásul az RFID egy önkéntesen beültethető chip. Ha valakinek nem tetszik, nem ülteti be. Ennyi. -
fflx #63 96 bit-es azonsito az alabbi cikk szerint az RFID (ami ugy 12 byte)
namost, ha egy ilyen kutyubol kiolvassak azt, hogy
00112233445566778899AABB
abbol nem ertem kinek mi baja lesz.
az, hogy egyesek mindenfele rendorallamot kepzelnek moge, az mar az o sajat problemajuk, azt meg lehetne tenni a sima szemelyi szammal is. meg akarmivel amit kotelezoen odaadnak a kedves polgarnak.
persze volt mar ra pelda: ha pl a kezere tetovaljak
nade ha a mostani azonositoinkkal eleldegelunk valahogy, akkor ez is belefer. plane, hogy ebbol sokkal tobbet lehetne kihozni, mivel nem kell begepelni, egyertelmu es elvileg az egesz vilagon egyedi. -
fflx #62 jezus maria, ezt jol kifundaltad :)
szerintem egesd el a szemelyidet, a taj kartyadat es a tobbi holmit ami egyedileg beazonosit teged... -
haxoror #61 Ha megkérnél vkit hogy írja le az öt legfontosabb dolgot az életében a szabadság nagy eséllyel nem lenne köztük.
Viszont a biztonság igen, ha most Bagdadban azt mondanák hogy holnap mindenki beültetést kap és cserébe szinte teljesen visszaszorítják az öngyilkos robbantásokat az emberek már hajnalban sorban állnának a kórházak előtt.
Az ember hajlamos nem becsülni azt amiből sok van neki. -
Praetor #60 Aki meg elfelejti a jelszavát az meg szedjen cavintont, meg menjen orvoshoz. Vagy gyúrjon agyra, hogy ne legyen olyan hót hülye. -
Praetor #59 Azt szerintem mindenki felfogta, hogy az RFID az egy azonosítási eszköz, és hogy az ellenőrzésnek egy nagyon jó eszköze.
Az értelmesebbek viszont látják, hogy a jelenlegi tendencia mellett ez az eszköz a globális kontrollt segíti elő.
Nem mintha lenne titkolni valóm, de engem ne azonosítson semmilyen rendszer akaratom ellenére. Ez pedig ezzel a cumóval simán előfordulhat.
Létezik privacy is.
Ha létrejön egy általánosan elfogadott ilyen azonosítási rendszer, akkor szinte azonnal visszaélésekhez is használható. Ha pedig valami nem tökéletes, nem feltörhetetlen, akkor tuti, hogy fog gubancot is okozni.
De ha ez utóbbi eshetőséget is kizárjuk akkor is, kinek az érdeke az ellenőrzés? Az ok, hogy kinyitom a kocsit ezzel, de ez nem elég ok, mert eddig én királyul elvoltam a slusszkulcsal is. Az ellenőrzés a politikának és a multiknak kedvez. És a fogyasztói társadalom betetőzik. Mindenkiről gyűjtik az adatokat, hogy ki mikor mit csinált, mit nézett meg az interneten, hova ment be, mennyi ideig szart. Mit írt le a chatan, a fórumon... ezekután, hogy milyenek a nézetei, mik a titkai.
A politika simán nyomonkövetheti az ellenzéket vagy épp fordítva. Szinte nincsenek titkok, mindenki lekáderezhető, és ez alapján informálisan kedvezményezett, "kevésbé" kedvezményezett, ill. "nemkívánatos" személy lehet.
Az adatkezelés meg egy totál ellenőrizhetetlen dolog, hogy ki mikor és hány adatot lop el, ad-vesz...stb, ez abszolult ellenőrizhetetlen. Hiába van adatvédelmi törvény. Lehetetlen lekövetni ha underground történik minden. Az emberi tényező a legmegbízhatatlanabb, és rendszeresen beüt az ilyen hiba. Pontosabban a legmegbízhatóbb, mert pl.: amit el lehet lopni, azt ellopják, amit fel lehet törni azt feltörik, amivel vissza lehet élni, azzal visszaélnek. Minnél kevesebb lehetőséget kell erre biztosítani.
Nem tudom, hogy a társaság hogy van vele, de egy rendőrállamnak még a leglight-osabb verziójában sem akarok élni.
Ültessen a seggébe chipet az a birka, akinek nem jó a szabadság. én maradok freedom fighter. -
#58 nyilván szerintem se lesz SEMMILYEN visszaélés, se káros AGYVEZÉRLŐ meg befolyásoló hullámkiboácsltó eszköz benne, ugyanis eléggé sok okos ember is kételkedik ezekben a találmányokban. Nyilván, amint megszületne egy ilyen tervezet azonnal minden ország minden tudósa megkérdőjelezné ezt-meg-azt benne, s csak akkor lenne elfogadható ha egyértelmű minden része, kivitelezése az eszköznek.
Sőt! még azt is el merem képzelni, hogy Nyilt tervezetű lesz, azaz szaadon megtekinthető a működési elve, épp azért, hogy mindenki biztonságban érezze magát. -
#57 teljesen mindegy. szerintem is igyis ugyis meg lesz egy valamilyen fajta nyomkövetési rendszer alkotva az emberekbe, ugyanis hidd el, a szükség elfogja ezt hozni.
Nem azért, mert a BKV miatt jegyet kell venned, meg hogy tapsra nyiljon a lakásajtó, hanem pl. a nemzetbiztonság, terrorizmusellenesség, stb. akármilyen indokkal feltudják majd ezt a témát hozni a politikusok, és hidjétek el meg lesz szavazva egy ilyen törvényjavaslat, hogy pl.:
"2030 tól kezdve minden újszülöttbe kötelező a chipbeültetés" -
Mice #56 kinek mi az apróság...akinek nincs autója az mondjuk nem feltétlen mindig gondolja így. Főleg amikor a gyaloglás szóba se jöhet. Egyébként meg nem tudom mit kell ezektől ennyire félni. Szerintem ha szétszedetnéd valami szakival a háztartásodban levő gépet ott több visszaéléses vagy meglepő dolgot találnál mint amennyit sokan a chipekről feltételeznek. Azért mert sokan azt hiszik tök biztonságban élik az életüket azért még igaz az, hogy ha meg akarnak figyelni MEG is fognak tökm1 hogy mit csinálsz. Ezek után meg... Szerencsére ez a cikk nem arról szól, hogy kötelezően belédrakják hanem arról, hogy aki szeretné az már megteheti. Amikor meg már ott lesz, hogy mkibe belerakják akkor meg már az is m1 lesz, hogy hányan és mennyire tiltakoznak. Én specku egy rakat perspektívát látok benne amivel kényelmesebbek lehetnének a hétköznapok. -
fflx #55 tok jo, hogy mindenki elbeszel a masik mellett... es a hozzaszolok legtobbjenek hozzaszolasabol az jon le, hogy nemigazan ertik az RFID lenyeget. -
Béla bácsi #54 Ültessen a bőre alá a hóhér. -
Zotyoo #53 Mondjuk egy ok sem jut eszembe ami miatt érdemes lenne. -
Zotyoo #52 Ezek ilyen apróságok, szerintem emiatt még messze nem kéne chipeznie magát az embernek. -
Zotyoo #51 "Amal Graafstra 29 éves vancouveri vállalkozó egyetlen intéssel nyitja ki lakásának bejárati ajtaját, egy másikkal pedig már be is jelentkezett számítógépébe"
Ha valaki ennyire kényelmes, akkor miért nem vesz ujjlenyomatolvasót? Akkor nem kéne cuccokat műteni a kezébe. -
#50 És e miatt legyek bechipezve? Ez igen!
Én inkább majd magyarázkodom a kezelőnek, vagy gyalog megyek.
Tudod, felőlem a világon mindenkibe ültethetnek ilyet, akár 100-at is, de belém - ha nem kérem -, akkor majd ne tegyenek és ne legyen feltétele a normális életnek. -
assdf #49 Akkor is hülyeség amit mondasz. Ennek a csipnek szinte semmi energiája nincs. Kb. lesz benne egy gombelem vagy ilyesmi. Ennyi erővel a karórám is kihat az állapotomra... (naná ha épp késésben vok és nem tok róla és ránézek az órára :DDD)
Egy napkitörésnek az energiája ami elér minket milliószor nagyobb mint ezé a csipé.Szval semmiféle állaptbeli hatása nem lesz. Azonfelül rengetek jó dologra lehetne használni, a probléma csak az hogy rengeteg rosz dologra is lehet, ráadásul igen könnyedén. A magánvéleményem meg az hogy amikor ma a diákigazolványban lévő csipet a diákok 90% nem használja illetve nem is ismeri,mert nics hol és mire használni,akkor miről is beszélünk? bőr alá ültethető csipről? Hisz még a kártyásat sem használjuk mert nincs hol. -
Mice #48 jó, akokr ajánlom figyelmedbe a pesti közlekedést, amikor pont egy elrohanó tömegközlekedési eszközre amiatt nem tudsz jegyet venni mert benyeli az a sza$ a pénzed. aztán meg magyarázkodhatsz amikor jön a kezelő... ku$vára nem érdekli, hogy miért nincs nálad jegy... -
haxoror #47 Tescos eladós maffia? Hmm... -
Mice #46 :)))))))))))) -
#45 egy bevásárlókocsi fogantyúja megfelelő egy RFID olvasó elrejtéséhez. gondold tovább... -
John Wayne #44 http://www.iihr.uiowa.edu/projects/schumann/Index.html -
John Wayne #43 Lehet marhaság is, de elektromágneses hullámok igenis befolyásolják a viselkedést, lásd napkitörések, vagy a Schumann hullámok, amiket a NASA is szimulál az űrhajóin, mert szükségesek a szervezet normális működéséhez, írd be egy keresőbe, hogy Schumann wave vagy schumann resonance plussz NASA, és dobálni fogja az ehhez hasonló linkeket:
http://www.implosionresearch.com/environment.html
NASA, the American National Aeronautics and Space Administration, have studied these Schumann waves extensively and have recognised the importance of these waves for human health. Space shuttles, leaving our atmosphere, are equipped with artificial Schumann wave generators to simulate the natural electromagnetic environment of the earth. -
dnes82 #42 Pontosan, ahogy mondod (irod) :) -
dnes82 #41 "Mindig hozzá akarok félni azokhoz a dolgokhoz, amelyekre szükségem van. Ha ne adj' isten történik velem valami, és ruha nélkül ébredek egy sikártóban, nem árt ha be tudok jutni a lakásomba"
:))) Ne adj Isten nyar lesz, es a legkondik miatt aramkimaradas lesz..
-
#40 Ja, most olvastam lejjebb, hogyc sak gerjesztés hatására. De attól még lehet az emberkénknél egy "gerjesztő" ( :D ), amivel "véletlenül" nekemkoccan a buszon... -
#39 gondolom valami jelet bocsájt ki a csip. Vagy elhúzod valami előtt, és az érzékeli. No de mi van, ha ezt a jelet valaki lemásolja? Mittom elsétál melletted, közbe a zsebében lévő kütyü dekódolja, vagy rögzíti, hogy milyen jelet küld, vagy mittom. Akkor minden adatomhoz hozzájut, és még be is tud mászkálni a lakásomba? -
#38 Swarzchi még csak kormányzó, elnök soha nem lesz. -
lovagregeny #37 A chippek rögzíthetnék a szexuális kapcsolatokat is.:) Egy a nő fenekében és egy férfi valamelyik elülső testrészében tuti megoldása lenne a problémák ezen részének.
Egy csipp az agyba, ami hatalmas memóriával rendelkezik és soha nem kellene tanulnunk ahoz, hogy okosak legyünk.
Amúgy a Pusztító filmben is hasonló a helyzet. Ami jó film. Készült a 90es évek végén, és érdekesség, hogy a filmben megjósolták Swarzchi elnökké választását. -
Praetor #36 A beültetés után már csak a nyakörv + a póráz hiányzik....
-
haxoror #35 Kibéleled a ruhád alufóliával és leárnyékolod!
A sapka alá is tegyél nehogy az UFOk besugarazzanak -
#34 Vegyétek-vigyétek! Hurrá! De én inkább ki akarok szállni! -
#33 És miért nem kéne?
Nekem jól jönne, a busznál maradva nekem bérletem van és utálom a tömött buszom előbányaszni, miközben a busz 100-al megy. Arról nem is beszélve, hogy mi van ha otthon hagyom. -
Zsoldos #32 "Ha ne adj' isten történik velem valami, és ruha nélkül ébredek egy sikártóban, nem árt ha be tudok jutni a lakásomba"
a kulonbseg annyi, hogy emellett meg levagott kezzel is fog ebredni.. -
#31 Nekem jól jönne egy ilyen. A lakáskulcsot gyakran otthon hagyom, amikor reggel elmegyek otthonról, aztán délután meg nem tudok bejönni. :D -
#30 Nekem ilyen szar, akkor sem kellene, ha fizetnének.
Nem egészen értem azokat az embereket, akik a buszjegyelyukasztás időmegspórolását látják benne hatalmas előnyként és ezért szeretnének egy ilyet...
Kell ez a halálnak. Még akkor is, ha az őserdőben elveszeve, csak ennek segítségével tudnának megtalálni, inkább dögöljek meg.
Ennek a csávónak sztm kiskorában (8 évesen) biztos volt anális beültetése... -
wbtist #29 Tetszik, vagy sem, mindenképpen be fogják vezetni. Mégpedig úgy, hogy Te fogod kérni. Ha bírtokában vagy akciókban részesülsz, egyre több helyen ezzel váltják majd fel - később mindenhol - a bankkártyákat. Itt jegyezném meg, hogy manapság bankszámla nélkül még dolgozni sem tudsz, mert a fizetésed ugye arra utalják, régen nem volt így. Kaptad kézbe és ha akartad betetted a bankba. Ugyan ez lesz a RAFID Chipekkel is, később csak úgy tutdsz majd CSAK elhelyezkedni, ha van ilyened. Hogy ez marhaság?! - majd meglátjuk 5-6 év múlva... -
#28 SZületéskor berakják minden újszülöttbe, és attól fogva csak retusált röntgenképeket látnak az érintett részről -
assdf #27 Én is megsúgom hogy kezdetben a mobiltelefon is téglányi méretü volt és csak telefonálni lehetett vele. Ma meg már épp csak a se..gem nem törli ki.Meg egy dolog hogy te elmész kis pistaként és egy iylet berédraknak a te kérésedre, meg megint más hogyha pl születésedkor belédraknak egyet(mint ahogy ma kapsz diákot, személyigazolványt stb.), ki tujda milyen infokkal, aztán szevasz. -
fflx #26 az sokkal jobb lenne, hogy egy ilyen eeprom lenne, amibe a kulonbozo cegek irhatnanak adatot.
pl a bkv venne maganak par byte-ot es oda lehetne bejegyezni, hogy vettel berletet ilyen meg ilyen idoszakra. minden titkositva lenne es kiolvasni mindenki csak a sajat szekciojat tudna. beirni pedig csak a sajat reszre irhatna es kellene hozza egy felhasznaloi engedely is.
es nem is kellene "beepiteni". egyszeru chipkartya. lehet hogy mar van is ilyen, csak kurvara nem itt nalunk. -
fflx #25 Ha nem tudod mirol van szo, olvasd el a cikk alatti resz. Pont ez a cime.
"Mire jó az RFID? Itt megtudhatja!"
egyebkent megsugom, az RFID gyakorlatilag egy szamsor. nem tul rovid es nem is tul hosszu.
egy azonositonak lehet hasznalni es hogy mit azonositanak vele az mar csak a tervezestol fugg.
nem ad semmilyen jelet kifele onmagatol. csakis abban az esetben ha egy megfelelo (egyszeru) aramkorrel gerjesztik. ilyenkor egyszeru adokent mukodik de iszonyu pici a teljesitmenye. nagyon konyu learnyekolni es olvasni altalaban nehany centirol lehet. nagyon extrem esetben nehany meter.