104
  • C00L
    Én szivesen bele tetetném a kezembe. De nekem olyen kéne amit én terveztem és kivülről bármikor egy nagyobb biztonsági ellenőrzés után meg lehetne változtatni az RFID azonósitót.
    A saját termékemben csak megizok! Lehetne benne pl.: 100K byte eeprom amibe azt rakok amit akarok. De egy chip sohha sem fogja az érzéseket, gondolatokat befolyásolni! - Legalábbis egyenlőre nem.
  • fflx
    egesd el a szemelyidet is
  • bunny
    Orwell bátyó elégedetten mosolyog.
    Egyébként a méretét elnézve jó nagy rizsszemek lehetnek arrafelé, ha ez sokkal kisebb.
  • Pharaoh
    Ez a kézlevágósdi is el van túlozva, nem hinném hogy ezentúl mindenki baltával rohangálna, a csontot meg nem olyan egyszerú egy konyhakéssel elvágni. Ha megfenyegetnek, inkább megmondom, hogy kb hol van és kivágja, az orvos meg rendbeteszi a kezem.
  • Pharaoh
    fogsz 3-8 felest, attól függ mennyire bírod az italt és egy bicskát, és máris eldobhatod a chipet, mint a mobilt. Vagy nem hiszem, hogy olyan nagy antennája lenne, betekered a kezed alufóliába és le is van árnyékolva.
    Amúgy azt hallottam, hogy ha a mobil nics bekapcsolva, akkor is be tudják mérni.
  • pemga
    Ez igaz, de a chipeket nehéz nyomonkövetni, mert passzív, tele kell nyomni a környezeted sűrűn leolvasókkal, hogy nyomon tudjanak követni. Mobiltelónál ez azért jóval egyszerűbb, mivel Te is adsz és ráadásul teljesen önként és dalolva regisztrálkodsz a tornyokhoz :).
  • mrzed001
    Nem tom, én annyira nem félek tőle.
    Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a metróhoz menet leolvassa az azonosítód, és már ellenőrizve is van hogy van bérleted, vagy a kocsid csak a legyintésedre indulna ...
    Persze ehhez kellene valami, amit a mai törvények nem tesznek lehetővé, mégpedig hogy mindenki egy nagy nyitott adatbázisban szerepeljen.

A kézlevágástól félve persze sokan kapásból a lábukba, mellükbe ültettetnék ami rögtön viccesebbé tenné a használatát :)))
  • assdf
    Ez igaz, csak egy mobilt bármikor kikapcsolhatok eldobhatok. Egy chipet ami meg belém van ültetve hát nem igazán...
  • Macc
    Hat en koszi nem kerek... Bar a kozeljovoben felek, hogy nem lesz valasztasom. Az a baj, hogy a tobbseget nem zavarja, ezert is lesz bevezetve. Jo birkanak lenni...
  • ddfg
    Javaslom a nem hasznalok beulteteseket, ne vagd le a kezem! feliratu polok szitazasat, par even belul tuti uzlet :D
  • Pharaoh
    "a chippen keresztül befolyásolhatóvá válik a gondolkodás, testi és lelki folyamatok"

Ekkora marhaságot is ritkán olvasni.

Az meg , hogy a chippekkel bárki bármikor követhető nem nagy szám, most is meglehet csinálni, mivel a mobilt lehet követni és szinte mindenkinek van.
  • assdf
    Ez marhaság. Viszont az már nem, hogy ezzel a csippel nagyon könnyü visszaélni.Egyből nyomonkövethető leszel, és ad hoc esetben pl simán el fogják tudni a jelszavad meg a felhasználói neved távolról anélkül hogy tudnál róla.
  • Praetor
    Most majd az embereket is megbillogozzák, mint a marhákat...

• haxoror
    "Mindig hozzá akarok félni azokhoz a dolgokhoz, amelyekre szükségem van. Ha ne adj' isten történik velem valami, és ruha nélkül ébredek egy sikártóban, nem árt ha be tudok jutni a lakásomba"

lol
    Miután a rendőrség letartóztatja közszeméremsértésért, beviszik, kihallgatják stb majd hívnak ők neki egy lakatost :)
  • fflx
    mondjuk jelszonak nem hasznalnam, mert eleg nehez cserelni :) esetleg jobbkez, balkez :)
  • fflx
    semmivel sem nyujt tobbet vagy kevesebbet, mint egy ausztriai sifelvononal hasznalt RFID-s kartya.

Csak max nehezebb elveszteni. Nemtudom miert kell az ilyentol ennyire fosni?
  • Atomreaktor
    jaja ez az. ha van nálam egy kulcs és ellopják még nem biztos hogy a zárat is megtalálják hozzá. de ha viszik a kezemet akkor már nagyobb az esélyük és nem csk egy zárat nyitnak ki... mindegy majd biztos erre is kitalálnak vmit...
  • duc
    Nagyszerű, 5 év múlva ha ellopják a telefonomat, levágják hozzá a kezemet is
  • John Wayne #6
    Hát, én elég sok "összeesküvés-elméletes" anyagot olvasok a neten, és speciel ezt a chippet is láttam már egy videoanyagban. Ott azt állították, az a kisebbik dolog, hogy ezekkel a chippekkel bárki bármikor követhető, ami igazán gáz, hogy a chippen keresztül befolyásolhatóvá válik a gondolkodás, testi és lelki folyamatok. És nyugodtan suttba vágható a jelenlegi "demokrácia", amit inkább médiokráciának neveznék, mert feleslegessé válik, ez hatékonyabb.
  • Rettenthető
    "Mindig hozzá akarok félni azokhoz a dolgokhoz, amelyekre szükségem van. Ha ne adj' isten történik velem valami, és ruha nélkül..."

...és kéz nélkül.
  • akyyy
    december elején ugy gondoltam egy ilyet ültetek belém a hátam "közepébe" :) végülis nem láttma oda mit művelt a nővérek által is említett fura doki :D
  • Cat #3
    most is csak egy szám vagy a rendszerekben, és te is számokkal azonosítod magad mindenhol. Ez csak annyit csinál, hogy megöli az ennek ellenkezőjében való hitet.
  • Tbone
    Valaki regebben a kezembe nyomott egy fenymasolt "ujsagot", amit valami vallasi szekta keszittetett. Altalaban azzal a lendulettel el szoktam dobni oket. Mivel nem volt nalam semmi mas, elolvastam.

Abban volt, hogy szerintuk az ilyen emberbe ultetett csippek a gonosz jele. Lassan kezdem elhinni, hogy van benne valami. A vegen meg kotelezo lesz, aztan lesz szep uj vilag...
  • datango
    kérek egy ilyen csippet a seggembe ! .)
    de nekem olyan kell hogy feltoltom anyaggal es mikor bemegyek vizsgázni akkor a szemem elott latom a cuccot :P